АПРИЛКИ 2013 - тема 4

• 29 332
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
На Феталната морфология. ) Има инфо и на 1ва страница.
Ето отново...

http://www.mcfemina.com/bg/pages/6-%D0%A4%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B … %D1%82%D0%BC.html

# 91
desdemona, Mirama, благодаря. Мен досега са ме гледали с два вагинални ехографа- с единия беше съвсем нормално, никакъв проблем. Но с другия беше много гадно. Не може да става и дума за болка, а по-скоро за неудобство. 1-2 часа след прегледа още ми беше некомфортно. Като го видях ми стана лошо. Помислих си, че няма начин този апарат да го е измислила жена.

# 92
mirama благодаря ти!   bouquet Разбрах на кое казвате ФМ. При мен е планирано за 20та седмица.

# 93
  • София
Оххх да ви кажа и аз преди да забременея си мислех - "Оооо нормално раждане НИКОГА...как да се мъча и да се пъна" ама сега мисля ако имам възможност да си раждам нормално. Всяка позната, приятелка, колежка, която съм питала тя ми е казала, че по хубаво няма от нормалното и болката се забравя щом си видиш малкото човече.
НО наистина всеки сам решава за себе си, което ще му е добре и ще се чувства най добре и най спокоен.
Абе незнам ама и при мен май преди 1 час на хартията видях мнооого бледо и еднократно розово течение. Сега като ходя ще видя, но се надявам да нямам и да съм се объркала нещо.
Иначе като цяло аз утре съм на преглед и ако има нещо ще и кажа на докито.
Сега при мен само се появи гаден запек от време на време - за сега не е постоянен. Като се появи веднага се чух с докторката и тя ми каза да си купя сироп - Фрутилакс и се надявам да ми помогне. Ако някоя от вас преди го е ползвала ще се радвам да сподели опита си с него?
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 94
®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®, ако не са раждали и по двата начина, трудно биха могли да кажат кое е по-хубаво. )

Аз съм със секцио, не виждам какво толкова му има.
На 2рия час от операцията ме изритаха от леглото, на 5тия ден вече бяхме по кафетата с мъжа ми и обикаляхме града в тичане по задачи.

# 95
  • София
®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®, ако не са раждали и по двата начина, трудно биха могли да кажат кое е по-хубаво. )

Аз съм със секцио, не виждам какво толкова му има.
На 2рия час от операцията ме изритаха от леглото, на 5тия ден вече бяхме по кафетата с мъжа ми и обикаляхме града в тичане по задачи.

Дааа и затова си права. Незнам мен малко ме е страх от операции тъй като имам една от апендисит и едно лапаро и ми е малко страшничко, но живи и здрави да сме ще се види като му дойде времето как ще раждам. За сега аз лично за себе си искам нормално.

# 96
Добре де ( аз прочетох този линк от 1-ва страница) Blush но една мама вече ми каза, че щели да ми вземат и кръв  newsm78 Да не би за БХС да става въпрос Thinking Ооооо обърках се тотално, пак ще чета Outta Joint ooooh!

# 97
  • София
аз съм с 2 ръце  "ЗА" нормалното раждане  Simple Smile

# 98
Продължавам с ест. събуждане в 4.00 сутрин, от както съм бременна,  надявам се,  скоро хормоните ми да се нормализират и да спя по-спокойно.
От секциото също бързо се възстанових, по моя преценка. Отделно таткото ме взе от болницата с бебето и директно в новият апартамент, с кашоните багаж Mr. Green. Само креватчето беше купил и подредил, тепърва вадих и оправях всичко/не чистих , само нареждах дрехи и вещи/.....с две думи, справих се без помощта на баби и др.
Малко ми е странно, някой като каже,  че  друго си е ест. раждане, да се помъчиш малко.......повече се радваш, сякаш съм по-малко майка, като съм родила секцио Whistling
От секциото единствено ме притеснява, че предишният път от загубата на кръв ми стана малко лошо, изпитах усещане за безвремие за части от минутата, казах на лекарите, сложиха ми нещо, и ме приспаха, докато ме шият, събудих се, когато ме местеха в реанимацията. Давала съм еднократно кръв, и тогава изпитах подобно усещане.
Розовото течение вече го няма, но си мисля да обиколя няколко лекаря, за всеки случай.
Сега мисля,  кои Thinking

# 99
добро утро.Да попитам тия,които пият УТРОГЕСТАН-а.....може ли по време на приема да се прави секс,че забравих да питам?? Flutter

# 100
ani27, не са ли ти правили секциото с пълна упойка?

# 101
относно раждането ние сме три сестри едната роди секцио по здравословни причини другата нормално и мога да ви кажа, че и при двете беше еднакво зле положението само болката беше на различно място. При тази със секциото след операцията раната започна да и загноява и ходеше всеки ден на процедури, при другата бебето беше тръгнало с рамото(беше вече късно за секцио) и я разцепиха здраво, че да роди. Та и двете се възтановяваха почти еднакво време (20-30 дни). Аз засега клоня към нормалното раждане стига всичко да е наред

# 102
Добро утро момичета,
Първо на Rossita_77, честито предполагам какъв товар е паднал от плещите ти, и мен ми предстои да кажа  в службата, аз също съм на ръководна позиция, но няма проблем в заместването. Смятам като мине третия месец да им кажа, то май и ще ми проличи Embarassed
За зацапванията, консултирайте се с лекар, аз имах такова с първата си бременност и док каза :"Засега всичко е наред, каквото има ще стане, естествен подбор, понякога е по-добре така", мен лично ме успокои. Почивайте повече.
Относно раждането, аз съм с две операции секцио. Първия път, по медицински причини, втория път май заради първия, сега много ме е страх! Минали са 5г. от последното секцио, и въпреки това ме е страх! По принцип смятам, че не е редно да е въпрос на избор, тъй като би трябвало лекарите да преценят кое е най-удачно, а не ти да решаваш, в западна Европа няма такива схеми, но и там е имало период когато е било така. Освен това поне за Австрия знам, че докато не започнеш да кърмиш не те пускат от болницата, ако разбира се няма някакъв медицински проблем.
Относно забравянето, мъжа ми каза, че пак съм се чалнала, но той поне знае какво го чака Wink))

Апелирам, да не се разказват лични или не лични истории за ужасяващи раждания, не е ясно кой как го приема, бременната е много чувствителна и няма нужда от тази информация!!!

# 103
извинявам се за горния пост наистина не се усетих  Embarassed целта ми беше да изкажа мнение, че всичко е божа работа и при двете раждания.

# 104
За работата, може би съм споменавала, но края на септември ще подписвам един граждански договор, а работата ще започне чак ноември.
Когато кандидатствах и ме одобриха нямах никакви планове, и дори не знаех, че съм бременна, а съм била в началото.
Сега се чудя кога да кажа на работодателя, но определено мисля да е след подписване на договора.

Общи условия

Активация на акаунт