За стандартите

• 45 822
  • 999
  •   1
Отговори
# 600
Това за бушмените и буша може ли да се перефразира с прасетата и кочината?

Аз знам вариант с момчето и селото, чувала съм и такъв с едно британско графство, но за жалост забравих кое.  Laughing Сигурна съм, че изразът е гъвкав и може да се напасва според нуждата.

# 601
  • Ænima/Albuquerque
Бъкингамшиър, там не могат да изкарат селото от момчето.

# 602
  • Mars Hotel
Моляяя? Ей сега вече ме рани смъртно в сърцето.

# 603
Жив да си, Саркът.  Mr. Green Това за селото и момчето си е без конкретно местожителство: Можеш да изкараш момчето от селото, но не можеш да изкараш селото от момчето.

# 604
Този княз ли е, граф ли е, от Сънт Джеймс клуба направо ми направи деня! Отивам да бия лисици в близката горичка!

# 605
Моляяя? Ей сега вече ме рани смъртно в сърцето.

От Бъкингамшиър ли си?

Много ви здраве полиглоти, аз си го знам чисто на български.

# 606
Отивам да бия лисици в близката горичка!

Това от яд, че не можеш да го преследваш на кон с пушка в ръка ли? Или от радост, че не ти се налага да го правиш с напикани чували, вместо с лисици?

аз си го знам чисто на български.

И аз, обаче и те го имат като поговорка. Между другото, колко от вас са чели "Англичаните" и колко са забелязали изумителното количество прилики между нас и тях? Особено в самооплюването.

# 607
Княже, винаги съм готова да споря на фонетични теми, но хайде да не е тук. Другото е симпатично, хубаво е човек да знае към какво се стреми.  Laughing

You started it! Wink Can't handle the heat - stay out of the kitchen! Simple Smile

# 608
Beg your pardon, защо в Англосферата съществуват князе? Не би ли следвало да са принцове?

Off-topic.

# 609
  • София
Как налазихте Князът... Laughing Без да искам да ви дразня да ви попитам дали сте по- толерантни към него, защото е мъж или защото вече не се дразните от онова, което наричате превземки или защото неговото не са превземки, а естественост или шега?

# 610
Княже, винаги съм готова да споря на фонетични теми, но хайде да не е тук. Другото е симпатично, хубаво е човек да знае към какво се стреми.  Laughing

You started it! Wink Can't handle the heat - stay out of the kitchen! Simple Smile

Уау! Айм импресД!

# 611
Този княз ли е, граф ли е, от Сънт Джеймс клуба направо ми направи деня! Отивам да бия лисици в близката горичка!

Удоволствието е изцяло мое.

# 612
  • Mars Hotel
Beg your pardon, защо в Англосферата съществуват князе? Не би ли следвало да са принцове?

Off-topic.

A ръсенето на поговорки на килограм е spot-on, така ли?

# 613

Уау! Айм импресД!

You bloody well should be! Wink

# 614
  • n/a
Княже, не е възпитано да се говори по начин, незразбираем за
част от хората. Владеенето на английския може да е в стандарта за
англо-каква-беше-там-сферата, но все още не е тъй масов по нашенско.

Да, а на езикови работи си има не една тема посветена.

Общи условия

Активация на акаунт