За стандартите

• 45 806
  • 999
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Ами темата е показателна. Има хора, които се стремят към самоусъвършенстване, обаче за мнозинството това е излишно, показно, префърцунено и проч.

E, аз те питах що не постъпиш като Лоана, с чичото дето не те поздравява, а ти се връцна и каза:

Мда. Tired Възпитание.
Вчера се разминавам с възрастния ни съсед /в костюм между другото  Mr. Green/ и за пореден път го поздравявам, а той за пореден ме гледа тъпо.

Ами попитай го защо не те поздравява. Аз бих питала съседката - лельо Радке, примерно, или госпожо Иванова, защо не ме поздравявате?
Нямам си друга работа, честно?  Mr. Green

Но както казах и нацупените устнички са част от стандарта, не всеки го умее.
И какво ще постигна, ако го попитам директно защо не ме поздравява?
Не, наистина? Дори и да смутолеви нещо в отговор. След като досега не е се усетил, вече 13г, че е белег на цивилизованост и култура да се поздравява...

# 586
Ще си позволя да не ви повярвам - като начало ловът на лисици без забранен като нехуманен преди повече от десетилетие във Великобритания. Относно останалата информация - убедена съм, че има хора, занимаващи се с поло и членуване в клубове в и извън Сейнт Джеймс, НО все пак човек е свободен да запълва времето си с каквото пожелае. Противопоставянето на описаната от вас група, която по никакъв начин не е идентична с целия елит на една нация (да не забравяме, че и Елтън Джон, и Мик Джагър са членове на Камарата, за която говорите) на някакъв въображаем, при това български, плебс е, повтарям глупавинко. Иначе е хубаво, че пътувате тук и там.

"Сейнт" Джеймз като произношение е very middle class. На Queen's English се произнася, както Ви го споменах. Сър Мик и сър Джон всъщност не са в Камарата, защото са само рицари (knights), а не перове (peers of the realm). Ловът на лисици всъщност е drag hunting - персоналът пълни чувал/и с пясък, посипва лисича урина, яхва конете преди да започне лова и разпръсквa пясъка, което дава на кучетата възможност да гонят миризма, а на участниците на лова - възмножност за тренировка. Така е и на много други места в Англосферата. Но иначе е приятно, че четете някои от новините. (За справка - не само пътувам.)

# 587
  • Колибите
Пънки, леко и споко и по-лежерно, равноускорително.
Млада си, май най-, ако запазиш това темпо, е-хехехехейййййййй yes.

# 588
Богиня, може пък да започне да те поздравява и тогава ще си прокарала стандарт Wink

# 589
  • София

И какво ще постигна, ако го попитам директно защо не ме поздравява?
Не, наистина? Дори и да смутолеви нещо в отговор. След като досега не е се усетил, вече 13г, че е белег на цивилизованост и култура да се поздравява...
Аз бих опитала с "Добър ден, как сте днес?" И коментар по някоя обща тема- времето, сградата, квартала, обикновено работи, ако не е със заядлив тон. Но това ако държа човека да ми отговори, иначе и само "Добър ден" стига, аз го правя по рефлекс и ще ми е трудно да спра. Даже наскоро в едно заведение срещнах познато лице и веднага ведро поздравих, чак после, след злобното кимване на лицето се сетих, че това е моя бивша колежка, която не може да ме понася. Grinning

# 590

Аз предлагам да не се връщаме на този етап от разговора, хайде да си говорим по същество. Не вярвам на някой от пишещите тук кочината в страната да му е приятна.

Накара ме да се замисля дълбоко. На  пишещите тук - не, но сигурно има и такива хора.  За циганите не говоря - там е ясно.  Но за да създаваш така упорито кочина...

# 591
  Aко за (липсата на)финансовия аспект на "поддържане на стандарт" могат да се намерят разумни обяснения - за липсата на безплатния стандарт - на общуване, изразяване и отношение към заобикалящия ни свят - от който СМЕ част и ние, но не незаменима такава - няма извинение.
   И ако някои хора избират да се самокултивират откъм знания за етикет, обноски и тънки исторически детайли - други залагат на "поне базов пакет" от вежливост, грамотност и хигиена - от всякакъв тип. С уточнението - че първите НЕ Е задължително да спират само със самоучителя по етикет - ако стремежът е чист, а не замаскиран снобизъм - те си надграждат споменатия базов пакет.
   А мен лично не ме интересува, ако ще да имам най-беден ратай, или човек, чието име е в енциклопедия "България" за предтеча - това никого няма да го грее, ако аз съм тотален простак - така както няма и да го грее, ако съм човек, заслужил уважението му. От някои хора лъха на благородство, защото - колкото и да е в противоречие сама на себе си в този случай - тази дума може да означава и нещо повече от гени и имущество. От други лъха на... Кисело. Във всеки един възможен смисъл.

You hit the nail on the head!

# 592
Княже, винаги съм готова да споря на фонетични теми, но хайде да не е тук. Другото е симпатично, хубаво е човек да знае към какво се стреми.  Laughing

# 593
  • Колибите
Моя род води началото си от село Странско, от виден аристократичен род.Лорд Байрон, връщайки се от гостуване в замъка Бран, минал през село и се залюбил с прапрапрабаба, кръшна мома с дълги плитки.Лордът бил романтичен и за разлика от другите аристократи не бил импонтентен.Останал запленен от плебейския начин на живот и дори казал:"Секс, бой и сръбска музика ис дъ бест!''Така чеее,съобразявайте се малко с моята синя кръв и моите дълги и остри вампирски зъби! Mr. Green

Пънки. Разбирам чудесно, че смяташ да осмееш различните от теб хора и начини на мислене, изкарвайки напред просташкото си поведение. Не знам на колко си години, но това е доста инфантилно. В този форум пиша от 7 години и ми прави впечатление, че в последните няколко зоната се напълни с 'твоя начин' на общуване. Аргументът " ти к'во се праиш" сигурно в село Странско е много силен за смачкване на личното мнение, но не всички сме в тази матрица, дори да нямаме 'аристократично' потекло. Ако беше мое дете, щях да ти кажа да се държиш прилично , а достъпа ти до Интернет щях да огранича само до базисна версия на Уикипедия.

Хей-хей Rolling Eyes Embarassed Outta Joint, я прочети пак какво пише Пънкито.
Мисля, че тя е най-непредубедена и най-лишена от зла ирония и сарказъм от повечето мами. Ами -  hahahaнай-малка е и най-идеалистично настроена към живота.
Опита се добронамерено да се самоиронизира. Недей така... Peace Peace Peace

# 594
  • София

Аз предлагам да не се връщаме на този етап от разговора, хайде да си говорим по същество. Не вярвам на някой от пишещите тук кочината в страната да му е приятна.

Накара ме да се замисля дълбоко. На  пишещите тук - не, но сигурно има и такива хора.  За циганите не говоря - там е ясно.  Но за да създаваш така упорито кочина...
В домовете на хората у нас, включително и на циганите рядко е кочина, а аз съм била в много домове по работа и го твърдя отговорно. Затова си мисля, че хората не обичат кочината, просто не знаят, че те отговарят за общите пространства, ако щеш и за кочината в преносен смисъл- болници, пенсионери и прочее. Все пак, малцина си дават сметка, че демокрация не е да гласуваш, а да изискваш постоянно от твоите представители да представляват твоите интереси както сте се разбрали преди гласуването.

# 595
  • n/a
Хо-хо, ИрПуц, фонетиката те преследва   Laughing
Изразявам дълбокото си съчувствие и разбиране.

Бояна, права си. Много време си блъсках главата
над този парадокс. Айде, да кажеш спирката се
ползва за малко и от много хора. Но защо на ра-
ботното място се прави такава кочина, при поло-
жение, че там човек прекарва много време, по-
голямата част от будното си състояние в работни
дни. Начинът да се справим с това беше - първо
чрез оправяне на външния вид на помещенията,
после санкции за нарушения. Получи се. Ама пак,
много упоритост и твърдост се иска, не става за
ден - два.
А, ако някой пази препратка към статията за
"Счупените огледала"...

# 596
В този форум пиша от 7 години и ми прави впечатление, че в последните няколко зоната се напълни с 'твоя начин' на общуване. Аргументът " ти к'во се праиш" сигурно в село Странско е много силен за смачкване на личното мнение, но не всички сме в тази матрица, дори да нямаме 'аристократично' потекло.
На мен пък ми прави впечатление точно обратното - че се напълни с такива, дет се праят. Типажът на готиния, самоосмиващ се интелектуалец, за когото има и по-важни неща от това да  занимава интернет с охлювите си, вече изчезна и не пише тук (да не цитирам никове).

# 597
  • Mars Hotel
Beg your pardon, защо в Англосферата съществуват князе? Не би ли следвало да са принцове?

# 598
Да, бе и на мен от цялата пледоария на господин Князът само кочина ми остана в паметта, което си е единствено мой проблем, разбира се. Карл 5 е известено, че е говорил с конете си, но мисля, че би могъл да бъде надминат от човек, който говори с прасета.

Това за бушмените и буша може ли да се перефразира с прасетата и кочината?

В този форум пиша от 7 години и ми прави впечатление, че в последните няколко зоната се напълни с 'твоя начин' на общуване. Аргументът " ти к'во се праиш" сигурно в село Странско е много силен за смачкване на личното мнение, но не всички сме в тази матрица, дори да нямаме 'аристократично' потекло.
На мен пък ми прави впечатление точно обратното - че се напълни с такива, дет се праят. Типажът на готиния, самоосмиващ се интелектуалец, за когото има и по-важни неща от това да  занимава интернет с охлювите си, вече изчезна и не пише тук (да не цитирам никове).

Абсолютно вярно, Dona!

# 599
  • Варна
Личните нападки показват нивото на всеки от списващите.

Общи условия

Активация на акаунт