За стандартите

• 45 807
  • 999
  •   1
Отговори
# 525

На какъв признак да стане разслояването, Приятно ми е? На божествен ли?

Тя го е казала - класово. Ако не можеш да си позволиш кофа боя за дограмата, значи не ти е мястото в този квартал. По света имат изисквания и за това.  

А защо въпросът опира до парите? Нима богатите не може да са нехайни и мърльовци? Или обратното- щом нямаш пари, т.е. беден си, си душевно и битийно затънал в мръсотевина?

Кварталът на богитите у нас ще съществува като затворена общност след поне 100 години. За сега и богини, и простосмъртни ще се търпят взаимно. Който иска класа и среда, да я търси другаде. Поне за момента.

# 526
  • Варна
Богатите дори и да са мърльовци по душа, наемат хора, които да им поддържат стандарта Mr. Green
Обикновено при бедните е точно така - за справка циганските гета.

Касита, а трябва ли да се търпи? Защото проявяваме търпимост към подобни явления, затова все с отворена уста гледаме в чужбина. Нима кофичка боя и препарат за прозорци биха могли да разорят някого? А от това се започва.

# 527
  • София
Правя го, защото предполагам, че понякога човек се увлича в обиди без да се усети, ако ми е интересно да разговарям с някой потребител опитвам да дам шанс на разговора да продължи, ако човека се усети и се спре.
Обиди? Не видях обиди в темата. Sunglasses
Даже на плебса е донякъде позволено да се изказва.

# 528
Като погледнеш, така излиза. И не знам колко хиляди години трябва да минат , за да разберем, че бедността не  е за гордост. Богатият е богат, защото има амбиции и работи здраво. Нормално е да не запусне и къщата си.

# 529
Богатите дори и да са мърльовци по дума, наемат хора, които да им поддържат стандарта Mr. Green
Обикновено при бедните е точно така - за справка циганските гета.

А даваш заявка за интелигентна личност.  Stop
Да ти дам за справка домът на съседите ми, семейство Х, двама пенсионери, които имат също като знаменития флорист истински рай на двете си тераси. Нищо че често опират до съседите за пари назаем.

Но, така е, качила си се някъде, откъдето гледаш твърде нелепо на живота. Успех!

Бояна, Елица, ето аз дадох заявка за обида към авторката.

# 530
  • София
Вече и нацистки уклон добива разговорът.
Трещи, и ти ли се величаеш тук? Да не си богата аристократка? Аз мислех, че си работила телеграфистка. Thinking

# 531
  • Варна
Касита, пенсионерите в примера ти са именно хората, за които говоря. Стараят се да си осигурят оазис красота и стандарт, на който са свикнали. Мигар другите пенсионери /без цветя на балкона/ не взимат назаем от съседите?

Нищо, че опитваш да ме обидиш.

# 532
  • Варна
Вече и нацистки уклон добива разговорът.
Трещи, и ти ли се величаеш тук? Да не си богата аристократка? Аз мислех, че си работила телеграфистка. Thinking
Поговорката за казана и българите е много точна.

# 533
Много пролетарски стана уклонът.  Обичам парите и уважавам богатите.

# 534
  • София
Като погледнеш, така излиза. И не знам колко хиляди години трябва да минат , за да разберем, че бедността не  е за гордост. Богатият е богат, защото има амбиции и работи здраво. Нормално е да не запусне и къщата си.
Тук твърде много пъти са се редували кои да са богати, дали интелигенцията, предприемчивите или работниците, затова това правило у нас не важи в момента.

Правя го, защото предполагам, че понякога човек се увлича в обиди без да се усети, ако ми е интересно да разговарям с някой потребител опитвам да дам шанс на разговора да продължи, ако човека се усети и се спре.
Обиди? Не видях обиди в темата. Sunglasses
Даже на плебса е донякъде позволено да се изказва.
Имаше заяждане, аз лично не съм обидчива, отговарям ти принципно, нали и на теб въпросът ти беше такъв, а не само за ситуацията в темата.

# 535
  • София
Не само изисквания, ами и в рестриктивна форма е дефинирано.
Ако отказваш да финнсираш поддръжката на сградата във вид изрично упоменат в нормативната уредба- принудително ти продават имота и заминаваш в по-скромен квартал, където финансовите параметри за поддръжка отговарят на собствените ти. И ако и там се пънеш, накрая отиваш в гетото, където на практика е като у нас- няма инструментариум за поддръжка и живееш като скот.
Разделена е отговорността между частна и общинска собственост- ти си поддържаш твоето- общината си поддържа своето и така всички са щастливи.
Вярно е, че бюджетите на Лондон, Приж или Виена силно се различават от бюджета на София или Варна, примерно, но все от някъде трябва да се тръгне.

# 536
Че коя съм аз, та дори и ти Приятно ми е, та да се налага да променям нечии усещания за битието? Дона ти показа пътя. Аз като рицар без броня доста си натъртих кокалите от битки със статуквото.

# 537
Ох, бих искала да помоля Приятно ми е - Богиня! да ни запознае с потеклото и родословието си. Интересно ми е, наистина.

# 538
Мда. Tired Възпитание.
Вчера се разминавам с възрастния ни съсед /в костюм между другото  Mr. Green/ и за пореден път го поздравявам, а той за пореден ме гледа тъпо.

Ами попитай го защо не те поздравява. Аз бих питала съседката - лельо Радке, примерно, или госпожо Иванова, защо не ме поздравявате?

# 539
  • Варна
Ох, бих искала да помоля Приятно ми е - Богиня! да ни запознае с потеклото и родословието си. Интересно ми е, наистина.
"А ключ от квартиры, где деньги лежат" не искаш ли?

Общи условия

Активация на акаунт