За стандартите

• 45 799
  • 999
  •   1
Отговори
# 570
Ще си позволя да не ви повярвам - като начало ловът на лисици без забранен като нехуманен преди повече от десетилетие във Великобритания. Относно останалата информация - убедена съм, че има хора, занимаващи се с поло и членуване в клубове в и извън Сейнт Джеймс, НО все пак човек е свободен да запълва времето си с каквото пожелае. Противопоставянето на описаната от вас група, която по никакъв начин не е идентична с целия елит на една нация (да не забравяме, че и Елтън Джон, и Мик Джагър са членове на Камарата, за която говорите) на някакъв въображаем, при това български, плебс е, повтарям глупавинко. Иначе е хубаво, че пътувате тук и там.

Лоана, аз си мисля, че упоритостта му е майката. Ще ми се да вярвам, че ако градинката от разказа на Богинята се поддържа въпреки вандалщината, в един момент просто ще спрат да чупят. Но може би днес съм просто необичайно оптимистична.

# 571
Като ти пратя мъжо с дружинката му!...Ловна  рокерска дружинка от екотерористи- защитници на животните. Ще дойда да гледам, исках да кажа -да зяпам, как гордо умиргаш, с бяла риза и маниери...Не трябваше да споменаваш убийсто на животни, хубу си се шегувахме тука!

# 572
  • Варна
ИрПуц, човек се обезверява. Особено пък, когато плаща от собствения си джоб за общото благоустройство.

# 573
Пънки, да поздравиш мъжа си.  Mr. Green Интересно е, че нещо, което днес се приема за варварство - убийството за удоволствие, в разцвета на онова класово общество, което толкова цитираме е било един от белезите за принадлежност към аристокрацията, нали?

ИрПуц, човек се обезверява. Особено пък, когато плаща от собствения си джоб за общото благоустройство.

Знам, ужасно трудно е да имаш необходимото търпение и то при положение, че гаранция за успех няма никаква. Що ми говориш така официално?  Rolling Eyes

# 574
Това новото момче (?) май е милУ на богинята и се опитва да защити честта темата й; айййй, много е увлекателно днес тук. Жалко, че времето ми е кът; забавлявайте се деца. Винаги съм подозирала, че това е основното занимание на аристокрацията; да пише по форумите и просвещава народа. Сполай!

# 575
Като изключим понятията от 18-19ти век, които са малко остарели, съм съгласна с постинга на новият член на форума  с царствен ник Grinning

# 576
  • n/a
Богиньо, обезверява се, ако така реши. Не съм снимала залата преди ремонта,
но не се отличава съществено от снимките на инфекциозната от Бургас. В момента
е светнала и няма нищо общо с тогава. Със сигурност има случаи, в които подобни
усилия са загубена кауза. Вярвам, че първите са повече - спечелени каузи. И както
бе речено във филма "Изкуплението Шоушенк" ... "време и натиск".

# 577
  ooooh!Моя род води началото си от село Странско, от виден аристократичен род.Лорд Байрон, връщайки се от гостуване в замъка Бран, минал през село и се залюбил с прапрапрабаба, кръшна мома с дълги плитки.Лордът бил романтичен и за разлика от другите аристократи не бил импонтентен.Останал запленен от плебейския начин на живот и дори казал:"Секс, бой и сръбска музика ис дъ бест!''Така чеее,съобразявайте се малко с моята синя кръв и моите дълги и остри вампирски зъби! Mr. GreenС голям кеф ще поздравя мъжо от теб, ИрПуц! Simple Smile

# 578
  • Варна
Ами темата е показателна. Има хора, които се стремят към самоусъвършенстване, обаче за мнозинството това е излишно, показно, префърцунено и проч.

Пуци, реших да спазвам етикет  Mr. Green

# 579
  • София
Това новото момче (?) май е милУ на богинята и се опитва да защити честта темата й; айййй, много е увлекателно днес тук. Жалко, че времето ми е кът; забавлявайте се деца. Винаги съм подозирала, че това е основното занимание на аристокрацията; да пише по форумите и просвещава народа. Сполай!
Аз предлагам да не се връщаме на този етап от разговора, хайде да си говорим по същество. Не вярвам на някой от пишещите тук кочината в страната да му е приятна. Все трябва да има някакъв изход и не виждам защо трябва да хабим енергия в безсмислени спорове на тема кой е по- велик и кое другарче ме дразни най- много. (макар да срещнах веднъж един таксиметров шофьор, който беше убеден, че ако му дадат картбланш да разстреля за една нощ всички дразнители нещата ще се оправят)

Аз пък не се обезверявам, имам доказателства, че хората, дори у нас бързо свикват с хубавото и ако го усетят свое го пазят. Не ми се дават примери, за да не се върнем отново в неприятната част на разговора.

punky90 Риспект, забавна си.

# 580
  • n/a
Ето, явно етикетът е заразителен. Много ми харесва да видя синдрома Том Сойер на живо  Laughing

# 581
  • Варна
(макар да срещнах веднъж един таксиметров шофьор, който беше убеден, че ако му дадат картбланш да разстреля за една нощ всички дразнители нещата ще се оправят)

Това вече сме го минали през '44г  Mr. Green Сега берем плодовете.

# 582
Моя род води началото си от село Странско, от виден аристократичен род.Лорд Байрон, връщайки се от гостуване в замъка Бран, минал през село и се залюбил с прапрапрабаба, кръшна мома с дълги плитки.Лордът бил романтичен и за разлика от другите аристократи не бил импонтентен.Останал запленен от плебейския начин на живот и дори казал:"Секс, бой и сръбска музика ис дъ бест!''Така чеее,съобразявайте се малко с моята синя кръв и моите дълги и остри вампирски зъби! Mr. Green

Пънки. Разбирам чудесно, че смяташ да осмееш различните от теб хора и начини на мислене, изкарвайки напред просташкото си поведение. Не знам на колко си години, но това е доста инфантилно. В този форум пиша от 7 години и ми прави впечатление, че в последните няколко зоната се напълни с 'твоя начин' на общуване. Аргументът " ти к'во се праиш" сигурно в село Странско е много силен за смачкване на личното мнение, но не всички сме в тази матрица, дори да нямаме 'аристократично' потекло. Ако беше мое дете, щях да ти кажа да се държиш прилично , а достъпа ти до Интернет щях да огранича само до базисна версия на Уикипедия.

# 583
Ами темата е показателна. Има хора, които се стремят към самоусъвършенстване, обаче за мнозинството това е излишно, показно, префърцунено и проч.

E, аз те питах що не постъпиш като Лоана, с чичото дето не те поздравява, а ти се връцна и каза:

Мда. Tired Възпитание.
Вчера се разминавам с възрастния ни съсед /в костюм между другото  Mr. Green/ и за пореден път го поздравявам, а той за пореден ме гледа тъпо.

Ами попитай го защо не те поздравява. Аз бих питала съседката - лельо Радке, примерно, или госпожо Иванова, защо не ме поздравявате?
Нямам си друга работа, честно?  Mr. Green

Но както казах и нацупените устнички са част от стандарта, не всеки го умее.

# 584
  • Финландия
   Aко за (липсата на)финансовия аспект на "поддържане на стандарт" могат да се намерят разумни обяснения - за липсата на безплатния стандарт - на общуване, изразяване и отношение към заобикалящия ни свят - от който СМЕ част и ние, но не незаменима такава - няма извинение.
   И ако някои хора избират да се самокултивират откъм знания за етикет, обноски и тънки исторически детайли - други залагат на "поне базов пакет" от вежливост, грамотност и хигиена - от всякакъв тип. С уточнението - че първите НЕ Е задължително да спират само със самоучителя по етикет - ако стремежът е чист, а не замаскиран снобизъм - те си надграждат споменатия базов пакет.
   А мен лично не ме интересува, ако ще да имам най-беден ратай, или човек, чието име е в енциклопедия "България" за предтеча - това никого няма да го грее, ако аз съм тотален простак - така както няма и да го грее, ако съм човек, заслужил уважението му. От някои хора лъха на благородство, защото - колкото и да е в противоречие сама на себе си в този случай - тази дума може да означава и нещо повече от гени и имущество. От други лъха на... Кисело. Във всеки един възможен смисъл.

P.S. Моля да бъде отчетено, че не говоря конкретно за личности от тук присъстващите - а за хората като цяло - не си позволявам да обиждам никого, камо ли да го правя в ситуация различна от "лице в лице" - никой не би трябвало да се разпознае, тъй като нито един от вас не е плод на това, което мисля по въпроса - мнението ми е формирано доста преди да се регистрирам тук - и дори преди да започна да ви чета. Ако - някой лазурен ден - някой от вас ме накара да осъзная нещо ново(и тук няма нито капка сарказъм) - ще бъде уведомен с благодарност, независимо до какъв извод ме е довел.
   Пожелавам на всички ви лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт