За стандартите

• 47 576
  • 999
  •   1
Отговори
# 960
Май наистина привличаме това, което си дробим сами в главите.  Mr. Green  

Ахъ. Според мен има хора, които съзнателно или подсъзнателно са надарени да виждат най-вече по-низшото, лошото, мизерното, във всяко едно отношение. Имат потребност, де, явно. Съзнателна или подсъзнателна.
В тая тема на моменти се усещам все едно съм обградена от говорители на bTV или други новинарски емисии.  Даже се ожалвам от време на време  Laughing , в случаите когато не се питам на мен ли ми има нещо или нещата не са толкова черни и свински, колкото се опитват да се представят.

Аз явно съм една от малкото нахалници, които въпреки купищата си проблеми съм твърдо убедена, че на ТЯХ им има нещо и обикновено ги оставям да се давят в собствената си помия... То май затова писах в темата чак сега...

Ама не ме удържа да се похваля с шефа-швед  Mr. Green

# 961
  • n/a
Мадам Дьо Помпадур, подобни шофьорски неумения, мисля си,
са възможни навсякъде по света и не са свързани с наличието
или не на подходящо възпитание. Даже и с пОла не са свърза-
ни.
Виж, да си оставиш колата по средата на пътя, за да прескочиш
за цигари - това вече Е въпрос на възпитание.

# 962
Big Bad Mamma, Тук в Дания не съм била свидетелка на просташко шофиране.
Дори ти вади очите, че хората шофират културно. Е как не чух един да свирне с клаксон за щяло и нещяло.
Има редки случай, ако някой е заспал на зеленото и  е първа кола  Grinning

Мадам, аз само цитирам, нищо повече Grinning

# 963

Виж, да си оставиш колата по средата на пътя, за да прескочиш
за цигари - това вече Е въпрос на възпитание.

Дам, или демонстративяно да си набуташ СУВ-а на мястото за инвалиди. Или на тротоара, щото е по-близо до входа на магазина. Но промяна има, видна е.

# 964
  • Kопенхаген
Лоана , така е. Но в БГ вероятността да се сблъскваш с подобни ситуации ежедневно е голяма.
Дори в шофирането си има стил и общоприети правила дори подковани законово  Grinning

# 965
  • Варна
Черният джиБ винаги е с предимство Mr. Green

# 966
  • n/a
В Бургас наскоро ми направи впечатление следното.
На една уличка, тясна до безобразие, са променили
правилата и са я направили еднопосочна. Това не е
толкова странно. Странното за мен бе, че в рамките
на 3 дни ползвах поне 10 пъти такси по нея и всеки
път питах шофьорите какво им е отношението към
тази промяна. Нито един не измрънка. Всички каза-
ха, че е хубаво да се въведе някакъв ред, макар и с
цената на известно неудобство и обикаляне. До един
спазваха новото правило, пък било то и защото очак-
ваха, че ще има по-често полицаи, заради новия знак.

# 967
  • Варна
Шокирана съм да го прочета. В приятния смисъл.
Във Варна, в моя район, от 3г. направиха улиците еднопосочни и пак има "умници", които се движат в насрещното. Между спрели от двете страни коли. И клаксоните работят безотказно и по всяко време на денонощието.

# 968
В не много буквален превод: Дим да ги няма.

В буквален ми е неудобно. Затова с препратка: http://www.neolog.bg/word/3730

Брех! Баба ми много го ползваше тоя израз. Добре, че нямаше достъп до Интернет да разбере какви ги е говорила. Simple Smile

# 969
  • Kопенхаген

Брех! Баба ми много го ползваше тоя израз. Добре, че нямаше достъп до Интернет да разбере какви ги е говорила. Simple Smile

И аз брех...! Все си мислех, че ,,дърми,, означава багаж, дисаги... а то виж какво се оказало  Laughing

# 970
  • В Космоса
Ох, не! Joy "мъди" Joy Joy Joy Това ме разчекна от смях.

Извинете! Вместо запис, че сте ми мега забавни тук. Peace Като изключим сериозната част, естествено.

# 971

И аз брех...! Все си мислех, че ,,дърми,, означава багаж, дисаги... а то виж какво се оказало  Laughing

И аз така си мислех. Хубаво е човек да научава нещо, но пък вече няма да смея да го употребявам.

Акаша , не го ли знаеш?

# 972
  • В Космоса

Бе знам го, ама ми е много смешно - едно бабешко такова ми звучи. Joy Joy Joy И като не очаквах да го прочета - двойна изненада. Laughing

# 973
Винаги съм си мислела, че е "вдигам си сърмите" и съм се чудила ....! Shocked

# 974
То на мен да си вдигнеш сърмите ми навява едни мисли.
Имаше едно стихче от Тройка на разсъмване за сърмичката  Laughing Не го помня добре, а и ме е срам да го кажа.
Иначе аз съм много чувствителна към наглост,простащина,липса на култура и спазване на елементарните правила на общуване.Много ме натоварват такива неща,всекидневно се сблъсквам и,въпреки че се опитва да не обръщам внимание,го вземам навътре.Като стане нещо такова и ме изпълва едно възмущение,яд чак не мога да дишам и ми иде да приложа физическо насилие.
Чак се чудя повечето хора къде и как са расли.И това не съм го срещала само в БГ ами и в страни с чужденци,които са от народи,които се водят за особено културни,стриктни.

Общи условия

Активация на акаунт