За стандартите

• 46 022
  • 999
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Не казвам, че цяла България има изградена канализация, затова една част от селата си имат външни кенефи, или т.нар. септични ями. Какво трябва да доказва това?
изградена е канализация главно, заради новите квартали, в които се преселват хората от селата, за да работят в заводите. В старите квартали, малките градове и селата няма канализация. Това няма общо с външните тоалетни, но като тях е белег за степента на цивилизованост. Също както къпането веднъж в седмицата или само в месеците, в наименованието, на които не присъства буквата "р".

ПП Честит девети септември, в тази връзка. И за този ден стандартите ни са изкривени, днес някакъв Любен Дилов- син призовавал от екрана за празнуването на този ден да се наказва с 3 години лишаване от свобода. Такъв ни е стандарта за демокрация.

# 31
  • София
Живи са стандартите.
Дори и тези от хепи соца.
И онези другите, бих казала, въпреки хепи-соца.

# 32
Ние се сдобиваме с вътрешна тоалетна точно след изграждането на централна канализация в града, където съм родена. Не е строена по посочените от теб причини.

П.П. Имаме селска къща със септична яма, разликите са осезаеми, особено в уханния фон. Та затова тоалетните са били изнесени далеч от мястото на живеене.

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 22:06 от Зилозавър

# 33
  • София
Ние се сдобиваме с вътрешна тоалетна точно след изграждането на централна канализация в града, където съм родена. Не е строена по посочените от теб причини.
За какво спорим всъщност?
Казвам исторически нещата защо и как са се случвали, са вашият град и вашата тоалетна не претендирам са съм запозната. Peace

# 34
Мисля, че ти изрази връзка между хигиената и наличието на вътрешна тоалетна/баня. Или така съм те разбрала. За мене няма такава.

# 35
  • София
Мисля, че ти изрази връзка между хигиената и наличието на вътрешна тоалетна/баня. Или така съм те разбрала. За мене няма такава.
За външните тоалетни говореше Мамасита, ако не се лъжа, аз иронизирах по нейния коментар. Нали и по- горе говорихме, че още претендиращи за луксозни квартали нямат канализация, а в много градове и села хората си имат външни тоалетни. Но това е стандарта на държавата, колкото и претенции да имаш сам няма как да направиш канализация в твоя град или квартал.

# 36
  • Пазете Гор
Споделям напълно усещането за тотално оскотяване на хората, маркирано от Богиня (стига да съм разбрал правилно).

Проблемът обаче не е в липсата или непознаването на стандартните за поведение. Проблемът е в неумението ни да отличим добро от зло. Тези основи на личността ги няма в душите ни.

# 37
Не, аз издигнах въпроса за местонахождението на тоалетната във връзка със стандарта за изпускането на газове.
Идеята ми беше, че не би ми харесал един такъв стандарт да попръцвам в нужник, който се намира на 200 метра от спалнята например. А на доста хора в България такова нещо все още им се налага поради една или друга причина.

# 38
Въпросните луксозни квартали се обособяват по-късно като такива, до преди 50-60 години са били села.

Доколкото съм чела, около 70 % от домакинствата имаха канализация у нас, но това беше преди 8-9 години. Оттогава се е вдигнал този процент. В Англия, за справка, той е 95.

# 39
Идеята ми беше, че не би ми харесал един такъв стандарт да попръцвам в нужник, който се намира на 200 метра от спалнята например.

Е к'во толкова - Болт ще стига за 19 секунди от спалнята до нужника.

# 40
  • Galaxy 13197853088
Ово е стандарт!

# 41
  • София
Въпросните луксозни квартали се обособяват по-късно като такива, до преди 50-60 години са били села.

Доколкото съм чела, около 70 % от домакинствата имаха канализация у нас, но това беше преди 8-9 години. Оттогава се е вдигнал този процент. В Англия, за справка, той е 95.

Цялото южно Черноморие излива лайната си в морето. Не можем да се сравняваме с никого по показател хигиена.

Куркума, мнозинството отличават добро от зло, но друг е въпроса дали се съобразяват с тези норми, когато действат.

# 42

Цялото южно Черноморие излива лайната си в морето. Не можем да се сравняваме с никого по показател хигиена.

Е, хайде сега. Другите държави какви неща изливат в морето. Даже и ядрени опити правят. Ама хайде, онова е по-голямо - океан. Wink

# 43
  • Варна

Куркума, мнозинството отличават добро от зло, но друг е въпроса дали се съобразяват с тези норми, когато действат.
Мнозинството смята доброто възпитание за нещо ненужно и дори вредно за индивидуалността.

# 44
  • София

Мнозинството смята доброто възпитание за нещо ненужно и дори вредно за индивидуалността.
Еми да, нали сме индиго, близо до природата, разгръщаме талантите и гения си без да се съобразяваме.

Е, хайде сега. Другите държави какви неща изливат в морето. Даже и ядрени опити правят. Ама хайде, онова е по-голямо - океан. Wink
Никой не си прави ядрени опити в курортите, да не говорим да си излива отходните води на плажа. Ние сме със стандарти на страна от третия свят, няма какво да се лъжем.

Общи условия

Активация на акаунт