За стандартите

• 45 825
  • 999
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Не го пиша, за друго, а експериментирам, за да видя колко от вас ще го прочетат и разберат, колко ще продължават дори след тази информация да бърчат носове и да ми казват, че се превземам. Ми да, превземам се, превземеайте се и вие, поне като не разбирате темата, да се посмеем.

Аз лично ни най-малко не се обиждам. Ама хич и си имам достатъчно самочувствие, намирам се за възпитана, с широк мироглед, удовлетвореност от живота ми до момента. И да кажем приличен стандарт. Аз съм родена и израснала в Драгалевци, било е село и за мен все още си е, но някак си тая тема вече сме я писали. Ако не е за мушамите, беше за нещо друго. Аз виждам някакъв напредък, хората около мен се "окултуряват", имат прилични обноски, и всички хора около мен  отговарят точно на елементарни стандарти. Да, срещам и нестандартни хора, които не знам защо точно са намръщени към момента и не ми казват благодаря с възторг, но като цяло нивото е ОК.

Почти през цялото време в темата говорехме за стандартите у нас, който позволяват като цяло да сме в нечовешки лошо положение- болници, пенсионери, образование, но все солидна част от пишещите приемат първия пост не като метафора, не като поука, а съвсем буквално. Предполагам, че това е една част от проблема у нас, да не отличаваме важното от маловажното, да се засягаме и воюваме на тема произход, на тема благосъстояние и лични придобивки. Не всички сме равни, но в момента всички имаме един и същ проблем- стандартите в страната са убийствени, буквално. По- рано в темата пуснах и снимки от Инфекциозното отделение в Бургас, само така, за да блеснат на този фон приборите за омари, които вълнуват други потребители.

# 466
Сър Джон яде омар с прибор, но сър Балтимор го яде с ръце, оу, ужас. Да, тогава е ужасно, но!! има хора, които никога не са виждали омар, нали  Laughing Тва е за мен тънкият момент.

омар = много други неща, ползвам го метафорично.

Дет' се вика, има разлика между това да идеш на опера по джинси и тениска, защото нямаш идея какво е стандартното облекло за опера и това да го направиш нарочно, в знак на протест срещу явлението опера.  Laughing

# 467
Ами в такъв случай тебе те разбирам, Бояна и споделям, но тези неща, които пишеш в последния си пост за мен с обект на друга тема, а не на лигавщините, които винаги се случват в теми за стандарти и мушами. Отиди в началото на темата и виж как започва и кой, кога я отклонява. Аз се включих на предната страница  Grinning
Изобщо за мен е меко казано проява на лигавщина голяма част от писаното по темата и респективно - нисък стандарт в общуването.

# 468
  • София
И кой прати бедните и необразованите да се срамуват, по възможност в соц-а? Laughing

Каквато темата, такива и отговорите.

# 469
Kaкво общо има състоянието на болниците със стандартите?
Болниците са ни мизерни защото сме бедни ( не че имаме някакъв стандарт как да изглежда една голяма болница в областен град, но това е съвсем друга тема и тя в никакъв случай не се изчерпва с организационни въпроси). Малко ми е като да въведем стандарт всеки гимназист да скача 2.09 щото ей я, Стефка Костадинова ги е скочила, значи генетично сме предразположени и ни е възможно.
Запазването на хмз, културен стандарт може да е в сила за индивида без значение от материалните условия да кажем, но в обществените сфери не виждам как стандартът да имаш и поддържаш скъпа техника и оборудване може да бъде задоволен със каквото и да било друго освен пари.

# 470
  • София
Ами в такъв случай тебе те разбирам, Бояна и споделям, но тези неща, които пишеш в последния си пост за мен с обект на друга тема, а не на лигавщините, които винаги се случват в теми за стандарти и мушами. Отиди в началото на темата и виж как започва и кой, кога я отклонява. Аз се включих на предната страница  Grinning
Стандарт не означава само мушами и прибори за омари, това е трудно да се разбере. А иронията в първия пост е, че хората със стандарт не се отказват от него, защото са дошли трудни времена, т.е. у нас отношението ни един към друг е такова, защото стандарта на отношението ни един към друг е нисък и към себе си е нисък, не защото сме бедна държава.

Изобщо за мен е меко казано проява на лигавщина голяма част от писаното по темата и респективно - нисък стандарт в общуването.
Никой от нас в тази страна с ниски стандарти не може дълго да поддържа висок стандарт в какъвто и да е план на фона на материалната, емоционална и социална кочина.
И все пак, лигавщината не винаги е нисък стандарт в общуването, често си е просто хумор, а тук той си е изцяло за наша сметка.

Kaкво общо има състоянието на болниците със стандартите?
Болниците са ни мизерни защото сме бедни ( не че имаме някакъв стандарт как да изглежда една голяма болница в областен град, но това е съвсем друга тема и тя в никакъв случай не се изчерпва с организационни въпроси). Малко ми е като да въведем стандарт всеки гимназист да скача 2.09 щото ей я, Стефка Костадинова ги е скочила, значи генетично сме предразположени и ни е възможно.
Запазването на хмз, културен стандарт може да е в сила за индивида без значение от материалните условия да кажем, но в обществените сфери не виждам как стандартът да имаш и поддържаш скъпа техника и оборудване може да бъде задоволен със каквото и да било друго освен пари.
А защо сме бедни, Рокси? Защо Словения, Чехия и дори Румъния не са толкова бедни? И стандартите ни по отношение на болниците не са плод на бедността, а напротив, бедността ни е плод на ниските ни стандарти за абсолютно всичко, на упорството на масите срещу всичко, което е по- добро. И в темата се вижда и в други теми се вижда, не може някой да знае повече дори В една тема съвсем нарочно казах, че знам повече от пишещите по въпроса, което между другото е факт, и всички изпаднаха в истерия. Толкова за стандартите ни, стандарта ни е утопията всички да сме равни явно.

# 471
Ох, тя темата била за болници, пенсионери и образование, така ли?

# 472
Защо сме бедни е една много дълга тема, по която с удоволствие можем да обменяме мнения, но е твърде далеч както от първоначално зададеното, във всичките му възможни аспекти, така и от последващото развитие на темата.
Без да имам амбиции за академичност съм попрочела едно друго за икономическата история на страната и света, и обясненията са ужасно различни.
Ако трябва и за Вебер можем да говорим   Stop ( ето, и аз имам чувство за хумор).

# 473
Това наистина е форум, но не научен. Събрали сме се всякакви хора на приказки, понякога дори да се посмеем. Това също е част от културата на общуване - да знаеш къде как. Така да се каже , водим светски разговор и ако някой започне да чете лекция, е нелепо.

# 474
  • София
Бояна, дядо ти от село Главановци ли ходеше с костюм и фишу?

Между другото изявленията  тип "аз знам повече от вас", аз правя еди-що си в свободното си време, аз знам що е то прибори за омари и прочее форми на биене в гърдите и изтъкване на благородство не са никак респектиращи, нито обидни, по-скоро комични и дразнещи.

# 475
  • Galaxy 13197853088
Кое е първо - стандарта или благосъстоянието?

# 476
Количествените натрупвания водят до качествени изменения.

# 477
  • София
Ох, тя темата била за болници, пенсионери и образование, така ли?
Ти за какво мислиш, че е? Или вероятно пусках снимки на инфекцзиозното в Бургас и обсъждахме близката и по- далечната ни история, заради приборите? Но явно за мнозина тези неща са по- важни като проблем, кой за какъв се мисли, кой се осмелява да говори за ниво в страна, в която всички смятат за единствено честно и почтено всички да сме равни.

Защо сме бедни е една много дълга тема, по която с удоволствие можем да обменяме мнения, но е твърде далеч както от първоначално зададеното, във всичките му възможни аспекти, така и от последващото развитие на темата.

Хайде, прочети темата и виж как се е развила и можем да продължим да си говорим и за това защо сме бедни. Приборите май ги изяснихме.
Трещи е казала останалото.

Бояна, дядо ти от село Главановци ли ходеше с костюм и фишу?

Не, дядо ми от Трънско е починал, когато баща ми е бил на две. Но и майка ми имаше баща, той ходеше с костюм и не живееше в Трън, бил е изселен в Перник, там си поддържаше стандарта. Както казах няколко пъти в темата с наполовина буржоазен, наполовина селски произход съм.

Между другото изявленията  тип "аз знам повече от вас", аз правя еди-що си в свободното си време, аз знам що е то прибори за омари и прочее форми на биене в гърдите и изтъкване на благородство не са никак респектиращи, нито обидни, по-скоро комични и дразнещи.

Защо да са дразнещи? Има хора, които знаят повече от теб, има и хора, които знаят повече от мен и не виждам защо трябва да сме по социалистически скромни и когато знаем нещо да се налага да се правим, че не го знаем, за да не дразним и да не сме комични.

# 478
Някой си Якимов от БЛ "Антимафия" изчислил, че загубите за хазната от контрабанда на цигари е милиард и половина месечно. Има пари за абсолютно всичко - и за пенсии, и за здравеопазване, и за образование.  Това малко офф- по темата колко сме бедни и затова нямаме.

# 479
Кое е първо - стандарта или благосъстоянието?
Няма първо, и въпросът така, на едро зададен,  е изцяло безсмислен.
Аз може да съм много културна и префинена, пък дори и да съм бедна ( не в някакви ултра крайности, естествено). Да давам всичко над хляба за култура, да лъскам и пазя старите прибори и покривки, да съм образец за възпитание, но това няма да напълни портфейла ми и рано или късно ще се спусна по спиралата. Както и обратното, пълният портфейл е много вероятно да ме изкачи в рамките на поколение, две или три.
Аналогично колкото и да е усмихната една сестра ( понеже затеглихме темата към здравеопазването) няма как да изкъпе 30 пациента при  положение, че човешките възможности са за 3.

пп. щом пиша значи съм прочела, моля. Даже и написаното от Трещерица.

Общи условия

Активация на акаунт