За стандартите

• 45 858
  • 999
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Бoяна, важното е да имаш самочувствие.
Виж, ако във всяка втора тема тропаш с краче и изпитваш нужда да обяснаваш колко си по-по-най, може пък проблемът да си е твой.

# 481
Кое е първо - стандарта или благосъстоянието?
Няма първо, и въпросът така, на едро зададен,  е изцяло безсмислен.
Аз може да съм много културна и префинена, пък дори и да съм бедна ( не в някакви ултра крайности, естествено). Да давам всичко над хляба за култура,

Да, но ще е над хляба. Ако не ти стига за хляб, трудно ще даваш за култура.

# 482
  • София
Виж, ако във всяка втора тема тропаш с краче и изпитваш нужда да обяснаваш колко си по-по-най, може пък проблемът да си е твой.
Така е, затова не разбирам по какъв начин това е повод за раздразнение, за мен би било повод за съчувствие, съжаление или въпрос защо човекът го прави, но не и за дразнене.

# 483
Ох, тя темата била за болници, пенсионери и образование, така ли?
Ти за какво мислиш, че е?
Не знам, но вероятно авторката би била учудена не по-малко от мен.

# 484
  • София
Не мисля, с авторката доста страници си говорехме именно за тези неща, но пък не мога да говоря от нейно име.

# 485
Да, Трещи, точно това имах предвид. И то ще е едно поколение, две, след това споменът ще избледнее и това над хляба ще е масълце, а не разкази.

# 486
  • София
Така е, затова не разбирам по какъв начин това е повод за раздразнение, за мен би било повод за съчувствие, съжаление или въпрос защо човекът го прави, но не и за дразнене.

Хората са различни, не всички са състрадателни и снизходителни, някои пък изобщо не ги интересува "защо", други подминават с усмивка. На последните им се възхищавам, аз съм далеч от съвършенството.

# 487
Добре, да върнем темата тогава към първоначалния й замисъл. Какво ще кажете за пенсионерите?

# 488
 Joy Joy Смея се на поста на Дона! Simple Smile Сега по темата-Битието определя питието. Sunglasses

# 489
Не мисля, с авторката доста страници си говорехме именно за тези неща, но пък не мога да говоря от нейно име.

Авторката да си беше задала темата в прав текст, не метафорично. Народни хора сме се събрали тук, е, повечето, де, та буквално приемаме нещата. Пък и не ни е срам да си кажем, че омар /по NinoTino/ не сме и виждали, камо ли специални инструменти за него да имаме.

# 490
  • София
Добре, да върнем темата тогава към първоначалния й замисъл. Какво ще кажете за пенсионерите?
Ще кажа, че общество, което оставя възрастните и болните да мизерстват е с много нисък стандарт за морал.

Хората са различни, не всички са състрадателни и снизходителни, някои пък изобщо не ги интересува "защо", други подминават с усмивка. На последните им се възхищавам, аз съм далеч от съвършенството.
Тогава защо аз отговарям за раздразнението на раздразнените? Представи си, че ми е интересно кой как реагира, ето и в темата научих много.

# 491
...

Замисляйки се над тази фраза, си давам сметка, че в България никой не държи на стандартите. На никакви стандарти. Нито в общуването /етикет е мръсна дума или в най-добрия случай - буржоазен предразсъдък/, нито в производството, нито дори в изискванията към себе си.

...
Наистина ли е толкова трудно, невъзможно, болезнено дори, да се придържаме към някакви общостоустановени норми на поведение и общуване? Стандартът мръсна дума ли е?
Вероятно авторката е имала предвид "Наистина ли им е толкова трудно на тия гадове пенсионерски да се къпят по-често?".

# 492
Бояна, това , че ни използваш като бели мишки ме дразни,  но подминавам.

# 493
  • София
Тогава защо аз отговарям за раздразнението на раздразнените? Представи си, че ми е интересно кой как реагира, ето и в темата научих много.
Не, не, ти коментираш кой се сърдел, с кого се сравнявал, обясняваш с кого нямало да разговаряш... Laughing
Аз само разяснявам, стори ми се, че имаш нужда. Извинявам се, ако съм се подвела. Бих приела експеримента ти, ако по-спокойно и стоически поемаш реакциите. Wink

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 10:01 от Елица

# 494
 Joy Аз съм ъндърграунд, влязла съм в темата за протестни действия  Laughing, може да гледате на мен като на враг и да среляте без предупреждение. #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт