За стандартите

• 45 961
  • 999
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Кое е превземки? Това, че е белег на култура да се стремиш да живееш на едно по-уютно място?
На наследена, придобита или взета на заем и за кратко култура? На пожелана или наложена? Ей за тва не се разбрахме май...  newsm78
Може. Просто ми се струва, че на всекиго е по силите да облагородява пространството около себе си.

# 631
Кое е превземки? Това, че е белег на култура да се стремиш да живееш на едно по-уютно място?
На наследена, придобита или взета на заем и за кратко култура? На пожелана или наложена? Ей за тва не се разбрахме май...  newsm78
Може. Просто ми се струва, че на всекиго е по силите да облагородява пространството около себе си.
Задай си въпроса "А ти какво направи?" и приключи с темата. Очевидно е, че дори видни и светли умове като нашите не успяха да стигнат до рецептата за глобалното добруване.

# 632
Разочаровате ме, Княже! Очаквах поне едно blimey да чуя.

All in its good time, my dear. Wink

# 633
Богинята, като и свикнеш малко, даже кефи, но князът е комплексарче, няма да ми е другарче. Laughing

# 634
  • Варна
Богинята, като и свикнеш малко, даже кефи, но князът е комплексарче, няма да ми е другарче. Laughing
Та ти си поет.

# 635
Богиня, за да имаш стандарт, трябва да го изискваш. Искаш да кажеш, че хората, които посещават болниците нямат високи изисквания ли?

# 636
Задай си въпроса "А ти какво направи?" и приключи с темата. Очевидно е, че дори видни и светли умове като нашите не успяха да стигнат до рецептата за глобалното добруване.

Дололкото разбирам, има хора, които се опитват да облагородяват пространството около тях. Един пост спомена за градинка, друг - за детска площадка, което може да се тълкува като (макар и откъсъчен) ентусиазъм. Въпросът е: какво става след подобни опити?

И точно това повдига и едно общо "защо?". Защо не се опитаме да култивираме в себе си едни по-възвишени стандарти на поведение? Защо да не влияем позитивно на останалите с личен пример? Защо не вземем решение, лично и колективно, да подобрим себе си и средата си?

Има ли разлика дали една кулура е наследена или самовъзприета? Не е ли по-важно тя да фигурира като фактор, какъвто и де е бил произхода й? Пък не е ли и кулурата нещо гъвкаво, което така или иначе се адаптира към средата си?

# 637
  • n/a
Днес пак търчах до поликлиниката. И макар детето не беше с мен,
все пак срещнах много разбиране и от доктор, и от хората, които
чакаха. Да, диванчето пред кабинета е издънено, висят разни
хартийки по стените от не-знам-колко години, обаче промяна в
отношението аз виждам.

# 638
  • София
Богиня, за да имаш стандарт, трябва да го изискваш. Искаш да кажеш, че хората, които посещават болниците нямат високи изисквания ли?
Не само за болниците, за всичко останало нямаме изисквания, затова нещата са каквито са в момента. Това е моята теза. Дори смятам, че има сериозна съпротива срещу налагането на стандарти, към хора, които имат изисквания. Помня каква агресия се отприщи в една тема, в която коментирахме етикета по време на встъпването в длъжност на президента Плевнелиев. Мнозина се вбесяваха само от факта, че за мен е потресаващо премиера да е със спортна шапка на въпросното събитие, а президентшата да отсъства, защото по закон не е длъжна да присъства.

http://boyanalambert.blogspot.com/2012/01/etiquette.html (блога ми е некомерсиален, не пускам линк, за да ми правите трафик, а за да припомня историята)

# 639

Пънки, показателно е, че на тема за стандарти за поведение правите подобни коментари. Подобни изказвания говорят много повече за подателя им, отколкото за получателя.

# 640
Пък не е ли и кулурата нещо гъвкаво, което така или иначе се адаптира към средата си?
Или се опитва да я промени.

# 641
NinoTino, гадно е, но в мнозинството си пациентите нямат високи изисквания, боя се.  Confused Превърнати са в тотални жертви на лекарите. И не само в болниците. Някой го каза вече - обръгваш на мизерията и свикваш да не изискваш повече. Тогава започва трагедията.

# 642

Пънки, показателно е, че на тема за стандарти за поведение правите подобни коментари. Подобни изказвания говорят много повече за подателя им, отколкото за получателя.

Пънки, ето такива отговори се учат в училищат по етикет. И получателят е ни лук ял, ни лук мирисал Wink

# 643
  • Варна
NinoTino, гадно е, но в мнозинството си пациентите нямат високи изисквания, боя се.  Confused Превърнати са в тотални жертви на лекарите. И не само в болниците. Някой го каза вече - обръгваш на мизерията и свикваш да не изискваш повече. Тогава започва трагедията.
Peace
За абсолютно същото говоря и аз.

# 644
аз така и не разбрах какво толкова казаха Богинята или Бояна, което така подразни.
че трябва да се държим прилично. ами да, не трябва ли?
Трябва, да. Има ли някой, който да смята, че не трябва? Това подлежи ли на дискусия въобще?
А каква част от темата беше посветена на това, че трябва да се държим добре?

Общи условия

Активация на акаунт