За стандартите

• 45 894
  • 999
  •   1
Отговори
# 615
На мен Князът още с първият си пост ми е прилично антипатичен, но аз обикновено подхождам скептично към всичко ново. Е, не винаги го съобщавам, но понеже не съм го налазила...бръъъ...държа да уточня  Grinning

# 616
В този форум пиша от 7 години и ми прави впечатление, че в последните няколко зоната се напълни с 'твоя начин' на общуване. Аргументът " ти к'во се праиш" сигурно в село Странско е много силен за смачкване на личното мнение, но не всички сме в тази матрица, дори да нямаме 'аристократично' потекло.
На мен пък ми прави впечатление точно обратното - че се напълни с такива, дет се праят. Типажът на готиния, самоосмиващ се интелектуалец, за когото има и по-важни неща от това да  занимава интернет с охлювите си, вече изчезна и не пише тук (да не цитирам никове).

добре, не смяташ ли, че тази скрита агресия, която вече не е и толкова скрита е  просто отвратителен начин да се води човешки разговор. аз помня теми, в които сме спорили до кървища, но с аргументи не с някаква виртуална гьостерица, от която ти остава някакъв ужасен вкус че изобщо си се замесил с някакви опити да се аргументираш.

аз така и не разбрах какво толкова казаха Богинята или Бояна, което така подразни.
че трябва да се държим прилично. ами да, не трябва ли?
защо мен виличките на Богинята не ме дразнят, а други толкова им бъркат в очите. Идеята на темата аз не я разбрах така.

# 617
Как налазихте Князът... Laughing Без да искам да ви дразня да ви попитам дали сте по- толерантни към него, защото е мъж или защото вече не се дразните от онова, което наричате превземки или защото неговото не са превземки, а естественост или шега?

Защото неговото не са превземки, а фантсмагории.

Не мисля, че твоето или на Богинята са превзвмки също. Много често съм съгласна с това, което казвате, но не и с всичко. Но нямам време да пиша и да се обяснявам, а и моята мисъл е развита в друг аспект, та не мога да творя литературни шедьоври.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 14:03 от sophiemmaspencer

# 618
  • Mars Hotel
Разочаровате ме, Княже! Очаквах поне едно blimey да чуя.

# 619
Княже, винаги съм готова да споря на фонетични теми, но хайде да не е тук. Другото е симпатично, хубаво е човек да знае към какво се стреми.  Laughing

You started it! Wink Can't handle the heat - stay out of the kitchen! Simple Smile

Знаеш ли, наистина си бях помислила, че този вид емигранти като теб са отмрели като вид. Малко ми става тъжно, че не е така.  Tired

Как налазихте Князът... Laughing Без да искам да ви дразня да ви попитам дали сте по- толерантни към него, защото е мъж или защото вече не се дразните от онова, което наричате превземки или защото неговото не са превземки, а естественост или шега?

Аз хич не съм толерантна, превземките ме дразнят независимо от източника им, обаче тези на Княза са от вид, към който съм напълно непримирима.

# 620
 ooooh!Князът и 10 c's, донт абюз ми енд  донт ''къш'' ми, плийс! Simple Smile Едно време какви форуми имаше!Хората си говореха на вие, пишеха с бели ръкавици...И тъй като тук Мама и Тати са аристократите, които колят и бесят, искам да ги питам може ли да пиша тук по анцуг, ролки и с неизрязани ноктета? Praynig

# 621

Първо - защото е мъж.
Князът се изразява твърдо, строго, като петел пред стадо кокошки. Хората обичат някой да ги понабие и го уважават за това. А нашите шеговити реплики не ги разбират, което пък много ги дразни..

# 622
  • Варна
Кое е превземки? Това, че е белег на култура да се стремиш да живееш на едно по-уютно място?

# 623
За какво си говорим наистина? За възпитание или за оправданията да го нямаме? И аз съм потомък на презрените "боржуа" и и двете ми баби, след като са били лишени от помощниците си, сервизите и дори одеялата на децата и са се справили и поддържаха стандарта си на живот до колкото могат. Не искам и да мисля, колко им е било трудно да преживеят несправедливостта и мизерията, но никога не го показаха и се държаха прекрасно винаги.
Тук в "дивия запад" ме поздравяват по улицата непознати, съседите са винаги на разположение, когато имам нужда и хората някак се стремят да допринесат нещо за всеобщото добруване. Няма да забравя как в една тема за боклучавата храна в училище споделих как тук майките, които не работят доброволстват в стола и ме изядоха, как никой не е длъжен, как те като не работят си имат ангажименти и пр. Никой не отрича, че неработещите си имат достатъчно занимания, но пък пълната липса на ангажираност към общността (училищната в този случай) е доста показателна.
Единият ми дядо е дарил земя и е финансирал построяването на санаториума за белодробни заболявания в Трявна, подпомагал е образованието на децата в града. Другия е бил кмет на Пазарджик. Никога не са се отнасяли зле с "персонала". Една от т. нар. "слугини" остана самотна и живя със семейството до смъртта си (да не кажа и че го управляваше).

# 624
защо мен виличките на Богинята не ме дразнят, а други толкова им бъркат в очите. Идеята на темата аз не я разбрах така.

И мен не ме дразнят виличките, но просто вече съм ги виждала.

А това с болниците беше леко цинично.

# 625

Разбирам ги - имам такъв ефект върху повечето жени - не е лесно да си секс-символ Wink

Но по темата, нямах предвид, че в България някои трябва да имитира навиците на британската земевладелска класа, а че в повечето места в Англосферата има установени порядки, които осигуряват стандарта, който обсъждаме.

Контрастирам това с положението в България (колкото и неприятно де е, че няма игрище за поло) - стандартите в най-добрия случай са хибридни, неособено добре заложени и още по-слабо прилагани, което обърква хората, които всъщност имат искреното желание да ги зачитат.

# 626
  • Ænima/Albuquerque
Разбирам ги - имам такъв ефект върху повечето жени - не е лесно да си секс-символ Wink

Марадона, ти ли си, бе, приятелю, що не се обаждаш по-често?

# 627
  • Варна
Down Under, точно за този стандарт говоря.

НиноТино, кое е циничното за болниците, че не разбрах? Адски много пари струва да направиш умивалник и душ, нали? Особено пък в Инфекциозна. Но да взимаш 29лв за престой не е цинично.

# 628
Кое е превземки? Това, че е белег на култура да се стремиш да живееш на едно по-уютно място?
На наследена, придобита или взета назаем и за кратко култура? На пожелана или наложена? Ей за тва не се разбрахме май...  newsm78

# 629
Ех, Down Under, забравила си страха на Андрешко да не се мине.

Общи условия

Активация на акаунт