Мартенската мама силно се вълнува , момче или момиче в коремчето палува.

• 29 943
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Такава пелена за ръчичките не успях да си намеря за София, но сега ме подсещате от рано да търся. Според мен тя е за много малко бебе, само първите месеци май се ползваше, докато премине от единствения му познат свят в корема, в истинския ни свят с всичките му светлини, шумове и тишина.
А за многократните пелени, и този път ще ползвам. Положението не е чак да переш лайна, както TheBlackWidow го е обяснила. Слагат се едни еднократни кърпи, които са разградими в тоалетна и събират като мрежичка всичко по-едро, на пелената остава само течността и се пере спокойно в перална и сушилна. До 2 часа си ги сгъваш в скрина, няма смръдлив боклук, няма тичане до магазина за памперси, купуваш само прах за пране. Горе-долу 1 г. се ползват, като бебето с пелени на първият си рожден ден може спокойно да е с гащички. Ползвах първия месец-два памперси и мога да направя разликата, а за раните до голо месо от памперсите не ми се говори, всичко мина с пелените и никога повече не и мазахме дупето с крем.
Аз вчера бях с едноденонощно главоболие  ooooh! Вече към 8 вечерта си купих парацетамол и не знам как заспах и ми мина. Днес ме боли черепа от многото масажи и мачкане. Така и не разбрах какво ефикасно има за бременно главоболие, някакви идеи?

# 661
  • Пазарджик
Аз с Катерина използвах памучни пелени, които аз си направих. Започнах от 20-тия ден и на 6 месеца вече беше без пелени, само по гащички, включително нощем. Все пак аз практикувах ЕБХ, т.е. я изпишквах и изхождах държейки я, не чаках да свъриши работата и тогава да я сменям. Трябва да ви кажа, че почти не съм прала наакани пелени и гащи, да не кажа че е било 2-3 пъти максимум.

А иначе пеленките бяха съвсем обикновени - от бархет и тензух, само че си купих плат и си го накроих на удобен размер 60х60 см, който след това сгъвах по определен начин и закрепвах с безопасни игли за пелени. Когато излизахме навън отгоре слагах непромокаеми пелени за многократна употреба.

Този път пак така ще практикувам (може би само ще започна по-рано, вероятно щем се приберем вкъщи) и съм решила към 8-мия месец да започна подготовката на пелените, че си отнема време.

sabah, аз познати имам в Холандия и Австрия. Всъщност зълва ми от Австрия ще се прибират края на октомври. Мога да питам дали го има там и срещу каква сума, дали искат рецепти и т.н. Но предполагам цените ще са като в Германия.

бамбарадамбара, това за увиването е съвсем вярно. Има проучвания, които показват, че новородените бебета спят много по-спокойно, когато са увити. Пелената може да е бархетна или пък дори подходящо одеалце в по-студените дни. Причината е, че това им напомня утробата - тясно, топло и уютно. То затова и много от бебетата в началото обичат да прекарват часове наред сгушени в мама, най-вече сучейки. Защото са на тясно, топло, мирише на мама, сърцето на мама се чува и всичко това напомня на познатата утроба, от която са извадени изведнъж на широко, светло, студено - плашещо си е някак си. Другата е, че наистина движенията на собствените им ръчички може да ги стряска.

Mime-to, повече вода? Евентуално айрянче също.

# 662
  • София
значи ще се позагледам и за пелени  Rolling Eyes
и тия многократните трябва да разуча, въобще много работи се събраха, а аз си живея спокойно  Mr. Green
с количките е ужас някакъв, ние кола по-лесно си избрахме  Crazy

# 663
  • София
mimsat, и аз съм прала наистина наакани пелени единици пъти, и ние практикувахме ЕБХ. През деня аз, през нощта обикновено баща и я издържаше над едно легенче в стаята. Не може да се опише удовлетворението, когато усетиш знака, събуеш го и то си свърши работата и го обуеш чистичко. Направо се размазвах. Мъжа ми се зарази от мен, и наистина всичко става лесно и както природата го е измислила. Дано следващото ми бебе не се роди малко, че да му стават пелените още от родилния дом.
бамбарадамбара, най-добре се срещни със семейство, които ползват или са ползвали многократни пелени, а не слушай фантасмагории. Или ще те грабне идеята, или не.  На mimsat са и по-сложни пелените, аз ползвах едно към едно с памперс, просто се перят и имат подвижна подложка да попива.

# 664
Mime-to, от къде поръчваш Bum Genius?

# 665
Mинавам за добро утроо  Hug
Леле, за пръв път се замислям колко верно може да му е страшно на бебчо като излезе от утробата  Rolling Eyes
Хубав ден на всички  Hug

# 666
Хелоууу
И мен сега ме жегнахте с тази тема за пелените,ще взема да се поинтересувам Wink
Как сте днес?

# 667
Привет, момичета, за еднократните и многократните пелени не мога да споря, защото съм ползвала само еднократни и с тримата, и никога не съм имала проблем с подсичане. Плюс това, при мен прането е толкова много винаги, че изобщо не смятам да се обременявам и с пелени. Но относно повиването - за мен са бабини деветини това. Едно време са повивали децата, защото са смятали, че трябва да им изправят краченцата (нали знаете, че в началото са свитички като на жабче). В резултат на това твърде стегнато повиване е възможно да се получи луксация. Това напомня за едновремешните инквизиторски методи на осоляване на бебетата, залепване на ушите им с тиксо за да не стърчат и какви ли не гадости. Впрочем бебетата са си ваши и ако решите да ги измъчвате, който и да ви говори, няма да го чуете. Но моят голям син беше повит една нощ по настояване на майка ми, уж щял да спи кротко и блажено, и повече не повторих този експеримент. Бебето си има нужда от майка през нощта, а не от пелена. По-скоро го гушнете и спете с него, ето това е, което винаги правя аз, ако бебето се разбуди. Така съм отгледала три деца и съм спала спокойно. Бебето се събужда, веднага го гушвам, слагам го да си легне до мен и му давам гърда. Ако е гладно, цоцка, ако не съвсем малко си дръпва, колкото да ме усети. И заспива спокойно. До сутринта. Като станеха по-големи, се бяха научили да си бъркат сами и по някое време, както спя, усещам, че някой пак си цоцка Simple Smile))) Много съвременни лекари препоръчват такова спане с мама и като превенция срещу Синдрома на внезапната детска смърт. Има и точно обратните мнения. Но ви казвам, че веднъж ако пробвате да спите с бебето си, ще осъзнаете, че няма нищо по-естествено. И още нещо за пелените - вместо да го повивате и окачате с безопасни, можете просто да вземете спално чувалче - така хем не му е стегнато, хем му е топличко. Аааа, и още нещо - с топличкото да внимавате, защото до 6 месеца не им е добре регулирано топлоотделянето и можете много лесно да го прегреете. Не му слагайте нищо вълнено, в никакъв случай. Памук и само памук.
Още веднъж, всяка майка сама ще си решава как да си гледа бебето. Но не бързайте да се водите по ничии съвети, първо хубаво и обстойно съберете информация и тогава решавайте. Тези бабини съвети, които периодично излизат на мода, могат да са много вредни и опасни за малките човечета.

# 668
Shocked Стела, тоя егати дебила е бил  Shocked Ти не му ли отговори подобаващо  Mr. Green  Hug

Хахаха, ама изобщо нямах сили да му отговоря, аз бях полуприпаднала, в мъгла Simple Smile))) Много гадно това с ниското кръвно, добре, че вече не съм така. Да знаете, обаче, че ако усетите да ви пада, веднага да търсите място за сядане, че много бързо можете да се тупнете. И освен това, в никакъв случай стоене права на едно място (на опашка, спирка, в транспорт, каквото и да е). Или трябва да ходите, или да седите. От стоенето права най-вече пада кръвното. Ако никой не се сеща да стане и да ви направи място, ще си искате, не е срамно!

# 669
И ето ви една стара темичка за повиването и връзването... http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=376693.0

# 670
  • Пазарджик
Stella Maria, изобщо нямам предвид увиване с цел изправяне на крачетата. Бебето може да бъде повито съвсем добре и без да се пристяга плътно. Като теб съм голям привърженик на съвместния сън с бебето и кърменето нощем в родителското легло - за мен това е начина да си гледаш детето и съм го практикувала дълго време. Но пък за други не е - хора различни, разбирания различни. А и повиването може да се прави и през деня, не само нощем. Аз вместо това връзвах Катерина към себе си със слинг - или отпред, или на гърба. Така е до мен, спи спокойно и дълго, пък аз си върша разни работи из къщи, излизам навън и така.

Напълно си права, че всеки взима решения за своите си деца, спрямо своите разбирания и своя начин на живот. Това, което е правилно за мен, изобщо не е задължително да е правилно за друг.  Peace За това форумът е за споделяне на опит, не толкова за съвети - поне според мен. Така всеки може да вземе това, което му харесва и му пасва.

Mime-to, ЕБХ си е благодат, абсолютно. Много хора си мислят, че е нещо много сложно и трудно, а то всъщност не е. Със сигурност не е за всеки, но пък би било чудесно повече хора да пробват.

# 671
Аз вчера бях с едноденонощно главоболие  ooooh! Вече към 8 вечерта си купих парацетамол и не знам как заспах и ми мина. Днес ме боли черепа от многото масажи и мачкане. Така и не разбрах какво ефикасно има за бременно главоболие, някакви идеи?

Миме, налей се с вода, ама обилно. Може и чай. 90 процента от главоболията са причинени от обезводняване. Ако е съчетано с хрема - пилешки бульон, ама ти си го направи, не от готовите. Вчера моят третокласник си остана вкъщи с новия вирус - хрема и гърло. Оправихме се за един ден с пилешки бульон, чайове, слънце (не в най-горещите часове), и мед с лимон. Не че няма да му дам лекарства, ако се наложи, не съм толкова крайна, но откакто почвам с такива методи, преди да стигнем до лекари и рецепти, сякаш по-леко и по-бързо ни минават болежките.

# 672
Момичета, обръщам се специално към живеещите извън България, не знам друго място във форумите на Бг мама, където да попитам:

Здрасти , влез в Чужбинския форум : http://www.bg-mamma.com/index.php?board=20.0

Търсех сега в нета , при нас (Норвегия) го няма , поне под това наименование.

В тази тема : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=618128.0  , прочетох че е френско производство. Може да влезеш в темата на живеещите във Франция във подфорум "По държави" и там да попиташ , не вярвам някой да ти откаже , и друг път съм виждала молби за различни лекарства.

А тук ще потърся сега каква е активната съставка и дали има друго подобно лекарство , което се продава тук  Peace

# 673
Интересни теми сте започнали  Laughing
С резерви съм към тези многократните пелени.Нямам опит,може и да съм в грешка,но не го усещам като моето нещо,както и ЕБХ(четох,одобрявам и шапка свалям за тези,който практикуват).Първоначалната инвестиция за  многократни пелени е по-голяма струва ми се,след това на второ място нямам сушилня.(Също не сме имали проблеми с подсичане ,както Stella Maria е писала от тези за еднократна употреба) Ще трябва нонстоп да въртя перални и да суша по някакъв начин,особено в началото когато на всяко папкане се пълни памперса ми се струва трудоемко.Задавам си въпроса ако съм навън по цял ден,както ми се е случвало, колко броя трябва да имам от тези пелени и къде ще ги складирам до прибирането у дома?Употребата на прах за пране и харченето на ток също не са много екосъобразни по мое мнение.Друго е,че ние пътуваме често.Не би ми било удобно навсякъде да се разпъвам и да пера.Обичам да съм мобилна и всичко да е лесно достъпно,заменяемо,ако забравя някъде нещо да мога да го набавя веднага от другаде и да не съм зависима от определени вещи и да съм с минимум багаж.
Например съм забелязала,че за бебетата има толкова много красиви,интересни и разнообразни джаджи и продукти,за които ако човек се замисли ще разбере ,че са напълно не нужни.Но някак си като ги гледаш по реклами и сайтове и ти се иска да имаш Simple Smile.Подвеждала съм се не веднъж и дваж Simple Smile
Бебетата наистина обичат да са гушнати и на тясно,за да не се губят в тези огромни нови пространства както са писали  Stella Maria и mimsat и Mime-to,но гушкане,одеалце подпъхнато,чувалче спално,слинг (който може да има много дълго време приложение) за мен са напълно достатъчни.Не виждам за себе си смисъл да имам и някакви специално пригодени пелени за повиване,увиване и т.н.
Всеки според бебето и според своят начин на живот,динамика,навици и прочие открива най-добрите и оптимални варианти за действие  Grinning

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 15:41 от dennis

# 674
  • София
Stella Maria, то повиването не е това, което мислиш. Краката остават свободни, децата се стряскат и плачат от неориентираните ръчички. Ето така изглежда, малко е странно, но който го е пробвал, знае как помага  Wink

http://www.summerinfant.com/SwaddleMe.aspx

Вчера пробвах с течности, но освен, че разходките до тоалетната от на един час ги направих на половин час, друго не стана. Днес съм добре, да не чуе дявол smile3538

Общи условия

Активация на акаунт