Мартенската мама силно се вълнува , момче или момиче в коремчето палува.

• 29 983
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Аз нямам сили днес да пиша, но искам само да пожелая на всички момичета, които чакат някакви резултати от изследвания- възможно най-добри да са, и дано скоро отпаднат всички притеснения  Praynig 
laskakb само бъди спокойна  Hug

# 121
Oтносно токсоплазмозата - сигурна ли си, че лекарката ти правилно тълкува изследванията? Защото имаше някаква тънкост там, която не си спомням, че ако си прекарала някога, също дава положителен резултат, но вече няма риск за детето. Ще се опитам да намеря инфо и да пусна.

Днес ми излезе БХС; отличен резултат 1:16 000, при среден за възрастта ми 1:129, тоест, май няма да се наложи да правя амниоцинтеза. Добра новина е това, надявам се да не са сбъркали нещо, разбира се. Но е факт, че само амниото дава точен резултат за Даун и другите генетични.

Маменце, и на мен ми става така понякога през тази бременност - присвиването на стомаха, точно симптомите, които описваш. Доста се притесних да нямам някакво стомашно заболяване, но ме успокоява гинеколожката, че имало такива случаи, киселини, гастрити, не знам какво... Дано наистина е само това.

Толкова от мен засега. Растете, коремчета и усмивки Simple Smile

# 122
Привет и от мен,
Днес ми излязоха кръвните изследване и резулта за токсоплазмозата се оказа положителен – Ig G 70,07 при реф.стойности +35 положителен Sad Направо се побърках от притеснение. Звъннах на личната да я питам - каза положителен, да съм правила след две седмица и ако имало покачване, тогава било притеснително. Утре следобед имам час и при гинеколога, не знам как ще дочакам. На своя глава реших утре на гладно да си пусна пак изследване, но този път на М показателят (понеже до колкото се информирах G показателят можело да значи и наличие на антитела, т.е че вече е преболедувано някога, а М наличие в момента)Дано всичко да е наред и притеснението ми бъде неоснователно.
Приятна вечер, момичета Hug

Точно така е - показателят IgG показва, че е стара инфекция - без риск за бебето, ти дори си имунизирана, оказва се. Разбира се, ще се консултираш с лекар, но спри да се тревожиш. Ето ти малко ясна и кратка информация по въпроса. http://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D … D0%BE%D0%B7%D0%B0

# 123
  • Пловдив
Благодаря ви, момичета за успокоението HugТази сутрин си пуснах за всеки случай и IgM (за наличие на текуща инфекция)Резултатът ми утре ще е готов.

Маменце, и на мен ми става така понякога през тази бременност - присвиването на стомаха, точно симптомите, които описваш. Доста се притесних да нямам някакво стомашно заболяване, но ме успокоява гинеколожката, че имало такива случаи, киселини, гастрити, не знам какво... Дано наистина е само това.

Иначе относно стомаха и аз имам същите симптоми, има случаи по цели нощи не мога са спя.
Успешен ден! Hug

# 124
  • Варна
Добро утро!

laskakb, стискам палци IgM да е отрицателен.
По смътни спомени, моите и двете бяха отрицателни, та за това сега пак ще пускам. Все пак са минали 3 години от тогава. А и една година живяхме с малкия при нашите, а те имат котка, може и да съм я минала.

Получих си маслото на Палмър. Мирише страхотно, точно на какаово масло.  Peace

# 125
dobro utro!  sega se pritesnih za taq toksoplazmoza. ne sa mi q pusnali vchera... mislq da otida v sybota, zashtoto hodq na rabota. dano ne e kysno. ako imam kakvo se pravi? iname malko kotence... chak me hvana strah...
izvinqvaite, no pisha oat tel i nqmam kirilica

# 126
  • Пловдив
Здравей,
merr_poppins Hug
Не искам да стресирам нито теб, нито което и да е момиче от форума, но моят съвет е ако имаш възможност да си я пуснеш, поне за успокоение Peace.
Аз преди да забременея си правих уж всички необх.изследвания преди бременност, но чудно защо ли тогавашният ми гинеколог не ме светна, че и това си е важно. След всичко, което изчетох от снощи и днес, си направих извода, че е по-добре да се направи (струва около 25-30 лв; казват, че касата не го поема,но аз за първото не съм плащала, беше в комплекта изследвания,които гинекол. ми назначи). Искай обаче да те изследват освен за IgG (на мен само това ми пуснаха първият път) и за IgM.
Хайде, чао за сега, днес като се видя и с гинеколога, ще дам отчет какво е положението. Настройвам се положително, защото ако мама е спокойна и бебчо е добре preggo newsm30 newsm10

# 127
  • Варна
И още нещо към съвета на laskakb. Ако сега ви излезе IgG отрицателно, е хубаво на по-късен етап от бременността да се пусне пак изследване за Токсоплазмоза.

# 128
  • Варна
Теоангел, явно всеки може да издава болничен, но както разбрах се плаща , но навсякъде различно. Но когато лежах 3 дни в болница ми дадоха 34 дни болничен без да плащам. Сега трябваше просто пак да отида в болница, но аз не при АГ. Както и да е това не е толкова важно, ще си ги плащам, аз се притеснявам от друго, че имам проблем кървенето не ми спира, съвсем леко ми цапа, но ми цапа все казват че бебето е добре и до 16г.с. трябва да спре, затова трябва да отида наистина при специалист. Вече ми препоръчаха една АГ, ще ходя на частно. Ще споделя след първия преглед.
Скапа ми се нета на лаптопа нещо и сега ми е малко кофти, че пиша от компютъра, а нали само лежа, така са ми казали, затова пиша по рядко.
Чао и хубав ден!
laskakb Много ви благодаря за отговорите
Като отида при АГ-то ще пиша какво е станало, дали ми е взела пари и т.н.
Donka_78 всичко ще бъде наред не се притеснявай и да не забравиш да споделиш какво е станало

# 129
На практика по време на бременност токсоплазмозата е по-опасна за онези ,който нямат животни.
За тези ,който имат досег до животни...е много по-вероятно да са изкарали токсоплазмозата и да имат антитела,което е добре.При наличие на антитела,няма вероятност за предаване на токсоплазмозата на бебето.За онези,който нямат никакви подобни контакти и нямат антитела,е малко по-опасно и трябва да са по-внимателни.При напълно отрицателни резултати за токсоплазмоза трябва много хубаво да се измиват плодовете и зеленчуците,който се ядат и да не си позволяват ядене  от "мухлясалите" сирена,както и колбаси.И както каза Pepsilight,на малко по-късен етап теста е добре да се повтори.

Аз днес съм на ФМ и БХС...чаках вече с нетърпение.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 11:18 от dennis

# 130

Получих си маслото на Палмър. Мирише страхотно, точно на какаово масло.  Peace

Pepsilight, а видя ли някъде срок на годност ? Аз също току що го взех, а не виждам.

# 131
  • София
Отдавна са започнали да не пишат дата на годност на козметика, а слагат само едно отворено капаче с цифра, това са месеците, които е годно от отварянето, 6,12, че и 24. Може би вече 50% са така, ако не и повече.

# 132
Здравейте wavey

"Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак" Та и моята работа покрай мазилата същата ще дойде. Взех си и аз този http://www.palmers.bg/Cocoa-Butter-Formula-Palmer's-Cocoa-B … ch-Marks-5-48.htm Палмърс. Да му се не види или помпата му не работи ама неще да излиза нищо. Не ми пука особенно, но се безпокоя да не е някъм ментерлък. И вашите ли са тоооолкова гъсти-отворих го и там където е стояла помпичката си стои дупка без да мърда сместа  newsm78 . Стана ли достатъчно тъп и смешен въпроса ми? Ок, ок, хайде спирам...
А относно срока на годност-при мен го пише отзад на превода.

Чета ви и това, че не пиша не означава, че не ви мисля. Но за повечето от грижите, които имате предпочитам да не вземам становище-човек е достатъчно объркан в подобни ситуации, че и аз акъл да давам...а и не обичам. Дано всичко се нареди по най-добрия начин  Hug
Хубав да ви е деня Simple Smile

# 133
 Joy Joy Feb, същото си мислех и аз. И моя лосион е гъст, да не кажа твърд, с дупка от тръбичката, като развъртя помпата. Ще видим как ще го ползвам  hahaha

# 134
  • бургас/софия
Feb, и моя лосион Палмърс не течеше от помпичката първия ден, аз си поръчах 2 опаковки, ръчках ги и 2те и нищо, отворих и видях, че е доста гъсто и вече се чудех как ще го изкарвам от тубата, когато на другия ден проработи..мислех да го накисна в гореща вода, за да омекне, но нямаше нужда!! Гъстичко е, но на мен мн ми харесва как мирише Wink

Общи условия

Активация на акаунт