Мартенската мама силно се вълнува , момче или момиче в коремчето палува.

• 30 026
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте и от мен.
Не ми остава никакво време да ви пиша  Embarassed.
Другата седмица предполагам ще съм отпуска и ще се включа.
Имам 15 дни отпуска и трябва да ги взема.
На мен от вчера ми се появиха контракции  Wink
Като менструални болки/ предполагам ,че са контракции/
Днес приказвам с АГ и тя ми каза да увелича диаспорала и да пия по две прахчета на ден а нош па си остава 3*1.На втори съм на консултация, в петък ни гледаха на ехографа и всичко на бебко си му беше о.к.Една позната докторка ми каза ,че на ФМ се ходи от 18 до 23 и после 28 и 32 та се чудя да ходим ли на 4д в понеделника с нашия тати или да не ходим.  Rolling Eyes
Усмихнат и спокоен ден на всички пожелавам   bouquet

П.С : Презаписах си часа за ФМ за 22 октомври тогава трябва да съм в 21 седмица.

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 15:31 от Анонимен

# 481
Здравейте и от мен.
Не ми остава никакво време да ви пиша  Embarassed.
Другата седмица предполагам ще съм отпуска и ще се включа.
Имам 15 дни отпуска и трябва да ги взема.
На мен от вчера ми се появиха контракции  Wink
Като менструални болки/ предполагам ,че са контракции/
Днес приказвам с АГ и тя ми каза да увелича диаспорала и да пия по две прахчета на ден а нош па си остава 3*1.На втори съм на консултация, в петък ни гледаха на ехографа и всичко на бебко си му беше о.к.Една позната докторка ми каза ,че на ФМ се ходи от 18 до 23 и после 28 и 32 та се чудя да ходим ли на 4д в понеделника с нашия тати или да не ходим.  Rolling Eyes
Усмихнат и спокоен ден на всички пожелавам   bouquet

П.С : Презаписах си часа за ФМ за 22 октомври тогава трябва да съм в 21 седмица.

контракции са,предполагам,почивай си повече Hug

# 482
mpp07 почивам си уж.Ходя на работа.На работа съм седнала даже си опъвам краката понякога  Embarassed.Другата седмица си взех и отпуска 5 дена тъй като имам 15 дни отпуска останали.В нас като се прибера след работа също гледам да си почивам и се опъвам на лежанката.Надявам се да не се случва така често това с контракциите.Днес също се случи на няколко пъти и много се притесних  Cry

# 483
Здравейте,момичета!
Много се радвам за хубавите новини и че някои вече знаете пола на бебчетата!И аз нямам търпение,а прегледа ми е чак на 22 октомври,тогава ще съм 20г.с и ще ми направят втората ФМ.Чакам си резултатите от БХС другата седмица,че ми взимаха пак кръв,понеже на първия УЗ (12г.с)не можаха да измерят нуахалната гънка и давах кръв втори път сега.
Искам да попитам,знаете ли колко струва преглед с 4Д видеозон?
Хубав ден Simple Smile!

# 484
  • Варна
Здравейте момичета от много време не съм писала.Голям грип ме е хванал, много съм притеснена.Вдигам температура и не мога да я сваля.Доки каза парацетамол при нужда и ми изписа някакви капки за нос, които са всъщност морска сол или нещо подобно.Каза ако не се оправя ще изписва антибиотик.В петък съм на преглед при АГ-то и ще искам да излизам в болничен до края, защото работя с много различни хора и всички носят бацили, по цял ден съм в движение и взе вече да ми тежи.Само не знам доки какво ще каже за идеята ми  Wink.За 10 дена втори грип карам, снощи чак си и поплаках да не стане нещо на бебо от тая температура.Кеъвното и то ниско, ама то това май е нормално.
Айде стига съм се оплаквала, дано в петък да ми кажат пола на бебо да се зарадвам.В коя седмица може да се види вече на обикновен ехограф?

# 485
# 486
  • Пловдив
Teoangel, не се притеснявай, наистина температурате е много лоша, затова по добре да я свалиш с хапчета отколкото да стоиш с нея. Аз преди 3 седмици бях с температура 38 и доки ми каза да пия 1 аналгин (явно всеки доктор казва различно), тогава получих и по силно кървене. Не разбрах, ти в коя седмица си, защото на мен доки ми каза, че след 12 седмица може да се пият определени антибиотици, които не вредят на бебо. Затова и миналата седмица пих аугментин за да не се получи инфекция от кървенето, а това е силен антибиотик. Сега съм добре.
И ти ще се оправиш, просто не се дръж така с температура. По бабишки начини я свалях, но моментно и после пак се вдигаше.
Скорошно оздравяване!

# 487
И аз имах пръв ултразвук чак в 11 седмица Simple Smile невероятно е - ще се убедиш.
Ти за какъв колан имаш в предвид? Аз имам еластичен колан от плат - една педя, на който ролята е да можеш да си носиш все още старите панталони и дънки и си откопчаваш копчета и ципа и колана служи да не ти паднат гащите  Laughing Не знам дали за същия колан имаш в предвид? Не съм го пробвала още, че за сега се вмъквам с едни еластични дънки от преди, ама няма да е за дълго. Simple Smile Надявам се, че първа среща с бебо е била незабравима  bouquet

Здравейте , добре дошли на новите мами  Hug

Аз утре най-накрая съм на моя първи дългоочакван ултразвук. Най-накрая ще видим бебето и дали всичко му е наред (силно се надявам да е така  Praynig )

Написала съм си един цял лист с въпроси към гинеколога , понеже не съм много доволна от отговорите , които ми дава личния ми лекар. Надявам се гинеколога , да ми обърне повече внимание , а и все пак е частен , би трябвало да е по-мил  Laughing

Болежки и аз имам от време на време като се въртя наляво-надясно из леглото , но са за кратко и не са силни. А за панталони за бременни утре ще разгледам , засега карам на такива , които са ми малко по-широки в кръста и не ме стягат много.

Утре също така след прегледа смятам да си купя и колан за бременни , гледам че го препоръчват след втори месец , а аз съм вече почти в 4-ти.

Вие ползвате ли такъв ? При нас се предлага само този на Be Safe , но е разбираемо , все пак е норвежка марка  Wink

Надявам се утре да се разпиша тук с добри новини от гинеколога и да се поуспокоя малко и да съобщаваме вече новината , където трябва.

Стискайте палци всичко да е наред  Peace

# 488
И на мен ми стана интересно за този колан и мисля, че това е което Тhe Sunrise има предвид.
http://www.besafe.com/Products/BeSafe-Pregnancy-belt
Струва ми се доста удобно и полезно, на мен много ми пречи колана докато шофирам. Трябва да разуча дали го има тук и къде го продават.

# 489
Здравейте мамчета  bouquet

Не се бях включвала повече от 10 дни, че имах разни стресиращи моменти, но слава богу отмина и сега съм пак в нормална форма..докато изчета цяла темичка ехааа.. От къде да започна?

..Как сте вие? Как са коремчетата? Аз имам едно малко, сладко, главно в профил се вижда. Видях се с една приятелка, която не бях виждала месеци и тя ме изненада с коремче и така и двете се изнанадхме взаимно - тя е в 19 седмица и толкова много й личи, даже и пъпчето и беше изпъкнало..а аз почти нищо дали защото тя не е много висока? Има ли някоя от вас 170см и как са коремчетата? При всеки е различно това вече е повече от ясно Simple Smile
- За дрехи за бременни - аз имам щастието да получа разни дрешки от сестрата на мъжа и сега си имам и дънки и блузки доста неща ми даде..евентуално бих си купила някое пуловерче и нови ботуши. АЗ пробвах дънките за бременни и, както някой писа - наистина невероятно удобство!!
- За прегледите..тук, където съм ( Канада) се движат по коренна различна система от БГ с прегледите. Въобще тези прегледи, които чета, че си правите там, тук не се и споменават. Аз си виждам гинеколожката всеки месец и има задължителн кръв и уринна и слушане на сърцето. Бях на частна клиника да си видя бебчо на видеозон..че не можех да издържа до 1ви видеозон в 20 седмица...онзи ден ми се обади сестрата да ме пита дали искам един тест/ изследване, който не е задължителен и по описание звучи на ФМ..взима се само кръвен тест и се вижда дали има някакви вродени дефекти, синдром на даун тн..много се чудех дали искам и се съветвах с мъжа и решихме да не го правим..идеята на този тест е, както сестрата каза, "ако все пак има нещо, да знаете какво да правите. т.е. ако искате да го махнете..." Някои смятат неправенето на този тест, като безотговорност, други като супер стресиращ фактор за майката за през цялата бременност, вместо да се радва само притеснения и стрест, ако нещо се окаже и така не знам..Чух такива истории, когато майка решава да прави този тест и се оказва, че има нещо и се решава на аборт..но вътрешно не могла да се примири и отива на 2ро мнение и се оказва, че няма нищо..няколко дни преди аборт. Медицината тук е известна с "такива грешки" и поради тази причина се реших да не го правя и само надеждата, че бебчо ще е ОК ще ме крепи. Една приятелка ми каза, колкото по-малко стрес причинен от медицината тук по-добре..именно стрес в тази връзка ми разби нервите мин, седмица - да чакш 5ч. да видиш лекар в интензивно..но мина и искам да го забравя. Whistling
Други изследвания не знам дали ще имам и дано всичко е наред до края Praynig

Пожелавам ви много щастие, положителни тестове и спокойствие. В 16 седмица бебчетата вече слушат, така че говорете им само хубави неща Simple Smile
Прегръдки Hug

# 490
Влизам само да ви кажа Добро утро  Hug и прекрасен слънчев ден ви пожелавам   bouquet

Нямам много време, но съм добре слава Богу , работя, децата са на училище, а съпругът ми се възстановява вече доста бързо, което ме радва много, но ангажиментите ме оставят без време. Към 10 ти октомври ще ходя на преглед, и само се надявам всичко да е ок. Изследванията са ми добри, и за мен 119 хемоглобин не е много нисък, както ми казва акушерката, но ще чакам да се видя с АГ. 
Приятен и спокоен ден коремчета  Hug

# 491
  • Варна
Donka_78 благодаря.Вечерта се почувствах по добре и цяла нощ си спах спокойно, но ето че тази сутрин пак съм с температура Sad Ще си пия хапчетата да я свалям няма да се правя на герой

# 492
  • Пазарджик
teoangel, какво ти е мнението за хомеопатията? Ако искаш, можеш да отидеш на класически хомеопат. Често подобрението може да се настъпи веднага, при подходящотото лекарство.

mamence1, в България тези тестове също не са задължителни. Те за това и се плащат. Аз лично в БХС не виждам никакъв смисъл и не съм го правила - нито с предната бременност, нито сега - вероятностен тест, който освен стрес, не виждам какво друго може да донесе, тъй като след него се правят други, по-сигурни изследвания, ако е необходимо.

Що се отнася до ехографа - полагат се 2 по каса и заедно с една ФМ са си напълно достатъчно според мен. Прекаленото вглабяване в бременността не мисля, че води до много положителни емоции. Бременността не е болест, а може би един от най-вълнуващите етапи от живота на жената. Да, телата ни се променят, да има опъвания и болежки тук там. Но тялото ни в момента извършва едно чудо - създава малко същество, храни го и го пази. Може би ако се оставяме повече на инстинктите си и не търсим новите технологии навсякъде, нещата ще са по-лесни и по-весели.  Grinning

# 493
Здравейте мамчета! И аз от доста време не съм писала, но не се и задържам вкъщи много много Simple Smile. В понеделник бях на преглед, всичко е наред и докторката каза на 80% момиче  Simple Smile, може би щеше и по-точно да определи, но то не искаше да се обърне и го чакахме доста време да се види нещо. На 29-ти октомври съм при Марков и там вече трябва да е ясно на 100%. За мен няма значение, важното е бебо да е добре и всичко да му е наред  Simple Smile.
Mamence1, аз съм 172 см., но вече ми личи коремчето, само то се откроява  Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Наистина при всеки е различно. Важното е да са добре дребосъците, както и ние. Хубав ден на всички!

# 494
  • Варна
Привет девойки! как сте днес?
Виждам има настинали мамчета, и аз бях така преди няколко дни и предвид че ме е страх да пия лекарства и от аптеката каза само оксилококциум може да взема. И въпреки че не съм пила много много хомеопатични, го купих и след като направих курса на лечение както е описан в упътването се оправих. И си бях взела капки за нос с морска вода- Куикс. На тях изрично пише че може при бременност.  Изядох много лимони с мед, ябълки и киви.....Така че пробвай ако искаш и ако имаш температура доктора ми каза Парацетамол или Фервекс.
Гледам обсъждате коремчета и дрехи за бременни. Аз съм също 170см и воъбще не ми личи. Корем имам само вечер, дали е от храна дали е от бебето и аз не зная.
Но днес бях на преглед, на бебо всичко му изглежда добре, и го изтеглиха 110гр. - ами то при 110гр. колко ли корем да имам си мисля:))
И аз май сини гащи ще купувам, че де видим дали няма да промени доктора мнението до другия път Simple Smile)
Успешен ден и добро настроение на всички мами!

Общи условия

Активация на акаунт