Мартенската мама силно се вълнува , момче или момиче в коремчето палува.

• 30 020
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Галето, всеки уважаващ себе си хомеопат мисля, че ще ти каже, че всичко природно е превенция с/у грипа. Т.е. хапвай си орехи, мед и лимони смесено сутрин на гладно, повече плодове и зеленчуци, топли супички, чесън в умерени количества. Хомеопатите, класическите са против имуностимулантите, ваксините и прочие.

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 15:24 от Feb

# 511
Здравейте, момичета.
Десилинда, споделям изцяло мнението на Феб  Peace Как само те е наплашил тоз човек. Не се притеснявай, при една мама имаше такъв случай и бебчо сам си се разви от пъпната връв.  Hug
Хубав ден на всички ви и по-малко болежки и притеснения  Hug

# 512
И на мен ми стана интересно за този колан и мисля, че това е което Тhe Sunrise има предвид.
http://www.besafe.com/Products/BeSafe-Pregnancy-belt
Струва ми се доста удобно и полезно, на мен много ми пречи колана докато шофирам. Трябва да разуча дали го има тук и къде го продават.

Точно за този колан става дума. Бях забравила да уточня , че става въпрос за колан за кола  ooooh!

Купих си точно този на Би Сейф , тук е около 120 лв. норвежко производство е , в БГ го гледах в онлайн магазините беше 86лв.
Ползвам го вече 3 дена и се чувствам малко по-сигурно с него , въпреки че при един евентуален сблъсък не знам колко би помогнал , понеже за сега нямам особено видим корем и при мен не минава чак толкова ниско , колкото на жената в клипчето , но пък пише да се ползва след 2-ри месец на бременноста.

mamence1 , точно в понеделник след прегледа ги гледах тези колани в H&M и се чудих за какво точно служат , вече ми е ясно  Grinning

Сега видях , че си в Канада . И при вас системата е като при нас доколкото знам. При нас първият и единствен ултразвук , който се полага е между 18-та и 20-та седмица , ако няма проблеми с бременността .
Затова ходих сега на частно и всички бяха много учудени защо искам да ходя на ултразвук толкова рано. Ама тук системата е различна и хората си живеят много по-спокойно и не си тровят живота с излишни притеснения.
При вас изписват ли витамини , калций , желязо и разни подобни ? Тук не изписват никакви такива химии , и личния ми лекар и гинекологът казаха да си се храня разнообразно и да не се занимавам с такива неща.

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 16:49 от The_Sunrise

# 513
Stella Maria, хубави неща си написала, но някои неща не са по джоба на всички. Сайтовете също са хубави, но аз ако правилно сам видяла всичко в евро. Пък и не само това, аз от Пловдив от магазин за бременни си купих еластични дънки, които много ми харесват, имаше панталони, рокли и т.н. Не знам защо си писала, че тук дрехите са отврат. Също така аз не мога да си купя нещо без да го премеря. Аз също мисля, че като си бременна не трябва да ходиш като торба, но се намират прилични дрехи. Но така е всеки си има вкус.

Хубав ден на всички! Растете коремчета, растете!!!!!

Moже вече да са почнали да шият и тук хубави неща. Предишният път се бях отчаяла от българските дрехи за бременни, много лоши материи и криви шевове, конци и тн, но дано вече да не е така. В ларедут има много евтини неща, впрочем, някои са по-евтини от бг, ако не ви е до такива разходи. И бебешки неща много майки пазаруват оттам, в бг мамма има много теми по въпроса.
ДЕНИС, нали знаеш, че миди не са ок за бременни, както и синьо сирене и пушена сьомга. Заради бактерии някакви, които евентуално може да има Simple Smile)))
За увитата пъпна връв - на този етап това не е повод за притеснение. Ако не се развие до девети месец, бебето трябва да се роди секцио. Опасността идва, когато тръгне да се ражда бебето, поне така ми обясниха на мен докторите ми. Моят номер 2 и номер 3 и двамата бяха с увита пъпна връв. Номер 2 не знаехме до последно, когато тръгна да се ражда, тоновете се изгубиха, спешно секцио и тн. Слава Богу, роди се жив и здрав. Номер 3 го видя д-р Марков на третата ФМ и ме предупреди, така че бях подготвена и следях тоновете по-често, съответно - планирано секцио възможно най-рано (2 седмица на 9 месец, мисля, че беше). И двете бебета бяха едри и добре развити, така че това да остане малък плодът, не знам доколко има такъв риск.

# 514
благодаря за отговорите момичета! Надявам се бебчо да се развие скоро та да не го мисля толкова много. лека нощ на всички.

# 515
Изгревче - чак след като ти писах, видях твоето писане след прегледа - радвам се, че всичко мина добре Simple Smile Имам много добра приятелка в Норвегия също и двете преди седмица се оплаквахме от здравеопазването в тези наши сегашни страни как и на нея се наложило да чака 5ч в интензивно с 39г. температура..и да не дава господ да се наложи болници Praynig...Но така е, като е социалистическа безплатна система..В  БГ съм имала по-добри грижи определено и то не като бременна.
Тук се полага 1 ултразвук на 20 седмица и незадължителния преглед от сорта на ФМ в 16 седмица и към 28 седмица е кръвен тест и после в 36 седмица за някакви бактерии, които може аз да имам и да се предадат на бебчо..дори и да искаш друго не правят..чудят се защо..като нямаш проблем. Иначе имам контролен преглед всеки месец - тегло, кръв и урина, и кръвно. Аз в 10 седмица имах 1 преглед за сърчицето и понеже не го чухме, а и имах разни болежки ме пратиха на спешен ултразвук -и всичко беше ок, просто прекалено рано за сърчицето..но тогава бях много стресирана и почти нищо, от което видях не си спомнях и аз отидох на частна клиника( единствена в град с 700 000 население.) и там видяхме подробно бебчо и снимчици и видео - и на мен се чудеха, ама къде ти да издържа почти 3 месеца.

Хубав ден и много слънце ти пожелавам, че доколкото знам е в липса там  bouquet

И на мен ми стана интересно за този колан и мисля, че това е което Тhe Sunrise има предвид.
http://www.besafe.com/Products/BeSafe-Pregnancy-belt
Струва ми се доста удобно и полезно, на мен много ми пречи колана докато шофирам. Трябва да разуча дали го има тук и къде го продават.

Точно за този колан става дума. Бях забравила да уточня , че става въпрос за колан за кола  ooooh!

Купих си точно този на Би Сейф , тук е около 120 лв. норвежко производство е , в БГ го гледах в онлайн магазините беше 86лв.
Ползвам го вече 3 дена и се чувствам малко по-сигурно с него , въпреки че при един евентуален сблъсък не знам колко би помогнал , понеже за сега нямам особено видим корем и при мен не минава чак толкова ниско , колкото на жената в клипчето , но пък пише да се ползва след 2-ри месец на бременноста.

mamence1 , точно в понеделник след прегледа ги гледах тези колани в H&M и се чудих за какво точно служат , вече ми е ясно  Grinning

Сега видях , че си в Канада . И при вас системата е като при нас доколкото знам. При нас първият и единствен ултразвук , който се полага е между 18-та и 20-та седмица , ако няма проблеми с бременността .
Затова ходих сега на частно и всички бяха много учудени защо искам да ходя на ултразвук толкова рано. Ама тук системата е различна и хората си живеят много по-спокойно и не си тровят живота с излишни притеснения.
При вас изписват ли витамини , калций , желязо и разни подобни ? Тук не изписват никакви такива химии , и личния ми лекар и гинекологът казаха да си се храня разнообразно и да не се занимавам с такива неща.

# 516
Питанка до всички мами :

Оказа се, че имам бактерийка в урината ( инфекция на пикочния мехур или на анлг. е бладър инфекшън..Тук се оказа, че е доста нормално бременна жена да я хване..имах същата инфекция преди 6 месеца преди бременноста и се чудя дали някоя от вас е имала подобно нещо..защото не го бях преживявала и имала никога преди. Предписаха ми антибиотик - макробид..който е точно за това и е безполезен за бремнни до 36 седмица..дано да мине бързо, че хич не искам да се тъпча с антибиотици  Sad Praynig
Пожелавам на всички болнички и борещи се като мен с нещо - бързо оздравяване и здрави бебчета Hug

# 517
Изгревче - пропуснах да ти отговоря на въпроса.
Тук нали са леко маниаци на тема витамини, добавки и тн..Та - Да. Взимам центрум - матерна ( 100 витамини и добавки в 1 хапче..имаш всичко.минерали, витамини, фолиева тн. Тези витамини се препоръчват преди забременяване по време на бременост и по време на кърмене даже. И аз ги почнах май 1- 2месеца преди да забременея. Друго не пия, даже питах гинеколожката да ми предпише фолиева преди време за да съм сигурна, че имам достатъчно добавка на фолиева и тя ми вика ти си под 35г., ако пиеш тези матерна витамини, няма нужда. Тук примерно казват да не ядеш фета..в БГ това е препоръчително даже, та аз си хапвам фета въпреки всичко..къде ти шопска или баничка без сирене за 9 месеца...Simple Smile

[/quote]

# 518
Мимсат - много ти благодаря за подкрепата Hug В началото, когато се регистрирах тук и чета колко прегледи се правят в БГ, а тук почти нищо се чувствах доста ощетена..но както една приятелка ми каза, а и по-късно и аз стигнах до това заключение..лекарите си знаят какво правят, както и тялото и излишни прегледи е само излишен стрес, какъвто преживях преди 2 седмици.и ми отне 4 дни да се нормализирам физически и психически. Но, това не означава и да се занемаряваме и каквото такова..но един негативен резултат може ужасно негативно да се отрази на майката ( а пък да не говорим, че може да е негативен резултат по грешка) ,  вместо да е най-прекрасното преживяване.
Сега се успокоих и имам вътрешен мир и спокойствие от решението да не правя ФМ и се радвам на идните дни, но разбира се постоянно си тая вътрешна,  надежда и вяра всичко да е наред до край.

Хубав ден  bouquet  bouquet  bouquet

teoangel, какво ти е мнението за хомеопатията? Ако искаш, можеш да отидеш на класически хомеопат. Често подобрението може да се настъпи веднага, при подходящотото лекарство.

mamence1, в България тези тестове също не са задължителни. Те за това и се плащат. Аз лично в БХС не виждам никакъв смисъл и не съм го правила - нито с предната бременност, нито сега - вероятностен тест, който освен стрес, не виждам какво друго може да донесе, тъй като след него се правят други, по-сигурни изследвания, ако е необходимо.

Що се отнася до ехографа - полагат се 2 по каса и заедно с една ФМ са си напълно достатъчно според мен. Прекаленото вглабяване в бременността не мисля, че води до много положителни емоции. Бременността не е болест, а може би един от най-вълнуващите етапи от живота на жената. Да, телата ни се променят, да има опъвания и болежки тук там. Но тялото ни в момента извършва едно чудо - създава малко същество, храни го и го пази. Може би ако се оставяме повече на инстинктите си и не търсим новите технологии навсякъде, нещата ще са по-лесни и по-весели.  Grinning

# 519
  • бургас/софия
добро утро Simple Smile
отивам да си взема изследването за токсоплазмоза, стискайте палци да е ок, после може да направя една Витоша
на всички пожелавам чудесни резултати и приятен слънчев ден, на който не чака резултати Simple Smile
до скоро

# 520
nuance много стиснати палци от мен.
Stella Maria знам,знам... Simple Smile
Усмивки за всички ви и пазете коремчета  Wink

# 521
Здравейте и от мен Simple Smile нова съм в форума и бих искала и аз да се запиша в темичката. Терминът ми е на 4-ти Март,първа бременност.Ще се радвам да ми давате съвети,за сега всичко е нормално и много се радвам ,дано всички да изкараме леко бременноста Simple Smile

# 522
Здравейте и от мен  Hug
Тиара, с предната си бременност пиех Прегнакеър от средата на 4-ти месец. Не знам може би е внушение, но от тях сякаш бебето беше много по-активно. За напълняването нямах проблеми.   Simple Smile
krissu, добре дошла  Hug Аз съм 14 г.с., имам си малко коремче, но грам не качвам. Чудя се дали всичко е нормално? Даже влизам в разни филми, че може да започне да изостава като аз нищо не качвам, а си хапвам, понеже по цял ден съм вкъщи и лежа.  Tired
desilinda, надявам се да се развие бебока и да не се притесняваш  Praynig
На болните мами да се почувствате по-добре, мислете положително и събирайте слънчице!
Да ви помоля да ми стиснете по едни палци, днес следобяд ще ходя да ми взимат микробиология и цитонамазка. Аз си знам, че имам гъби, месецът преди да забременея правих пак и излязоха, после ги показах на док и той ми изписа рецепта да ги лекувам. Да ама не ми дойде и сега ми е ред да ги лекувам.
Имам и едно питане - към края на втори месец започнаха да ми излизат пъпки по лицето, ама като гнойни с връх. Сега съм се докарала дотам, че от двете страни на носа имам две големи червени петна от пъпки, имам и на брадичката. Последният път док ми каза да ги мажа със салицилов спирт и хлорнитромицин (антибиотик). Но аз се страхувам да ползвам антибиотик  ooooh! Лошото е, че ме болят, като си мия лицето даже самата вода ме дразни. Има ли някои с такива проблеми?  newsm78

# 523
Здравей Tedito1608 и моя термин е на 04.03, но всеки път ми казват различно 07.03, 08.03...последния път миналата седмица ми казаха 04.03 Simple Smile  Ти решила ли си къде да раждаш? 

# 524
Имам и едно питане - към края на втори месец започнаха да ми излизат пъпки по лицето, ама като гнойни с връх. Сега съм се докарала дотам, че от двете страни на носа имам две големи червени петна от пъпки, имам и на брадичката. Последният път док ми каза да ги мажа със салицилов спирт и хлорнитромицин (антибиотик). Но аз се страхувам да ползвам антибиотик  ooooh! Лошото е, че ме болят, като си мия лицето даже самата вода ме дразни. Има ли някои с такива проблеми?  newsm78
Смърфи, от хормоните е, все вътрешни и все гнойни. Аз лично почиствам добре кожата ежедневно и ежемесечно ходя на козметик за по-обстойно почистване. Чувала съм за бабешки методи: лъжица сол, лъжица сода бикарбонат, лъжица вода се разбъркват и в момента в който усетиш, че започва да се появява мажеш мястото-прегаряли! Успех, но ще се нормализират нещата като родим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт