Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 282
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
Честито на мама Барборани! Да е жива и здрава Ирина!   bouquet

# 466
Честито на Барборани и Августа! Да са им живи и здрави слънчицата!  Hug

Една от нас, хаде да видим дали ще е тези дни  Hug

Минс, леле и ти бая зор си видяла. Аз имах проблем с изхождането и два пъти ядох разхлабващ шоколад. При теб не действат ли разхлабителни? Само клизма ли помага?
Чудя се обаче дали тези трудни раждания щяха да се толкова кошмарни, ако имаше избор на екип? Поне шиене на живо нямаше да си позволят.

Ох не мога да спра да ям. Докато бях бременна не съм имала такъв апетит като сега. Само минавам край кухнята и през нощта също ставам и все търся сладки неща. Омитам за отрицателно време всичко то сладкия шкаф.

# 467
Ехеее Честито на мама Барборани  bouquet А вчера се притесняваше от контракции през последните дни
Честито и на мама Августа, голям юнак си има тя. Да са живи и здрави.
Феит След като се разбра коя е мамата може би ще е по уместно ако махнеш телефона и от поста, все пак всеки може да го види и да реши да си направи някаква шега  Peace  Hug

# 468
Mince Милата, лелеле вече ще отказвам всички от МД! Какво са те накарали да преживееш!
И сега имам един върпос. Съжелявам, ако е било вече обсъждано това, ама нямам много време да чета назад. Някой има ли проблем с ходенето до тоалетна? Аз без клизма не мога да се изходя, повече нищо не помага.Моля, ако някой знае някакъв лек,да пише!
Аз съм на сливи и круши и всеки ден ходя!

Честито бебе Ирина на мама Barborani! Hug Hug
Честит син на мама Августа! Да й е жив и здрав, много щастлив и красив! Hug Hug Hug
залагах на момиченце - ей значи - вече нямам дарбата да познавам Wink

# 469
Сори, но на Миленка разказа няма да го чета, хич не ми трябва допълнителен стрес. Благодаря за предупреждението в червено.  Hug
Mince още в средата на разказа ти си помислих, че нещата вървят към секцио. Доста си се измъчила и ти. Моето първо раждане протече по сходен сценарий, но по-малко ме мъчиха. За проблема с изхождането нямам идея, но звучи много неприятно.
Миленита и аз така огладнявах като кърмех. Като бременна ни най-малко.
Честит син на Августа! Браво мамче за естественото раждане! Жив и здрав да ти расте.

# 470
Честити бебчета на Барборани и Августа!!!

# 471
Привет от мен и Миши!  Hug Още се напасваме една с друга и няма време да чета. Честито на всички обебили се мамчета!   bouquet  bouquet  bouquet ДА ви радват много бебоците! Качих една снимка в албумчето на малката принцеса! Поздрави и целувки от нас!  Heart Eyes Hug

# 472
  • Пловдив
Да са им живи и здрави рожбите на Тия_4, Августа, Данаека и Барборани!    newsm07

# 473
  • Варна
Здрвейте
Изписаха ни днес от болницата, но ще ви чета и пиша по-нататък.
Честито на новите майки! Да са им живи и здрави бебетата Hug
Благодаря на всички за пожеланията  Hug

Имам спешен въпрос към ЛЛ
Кърмим се за сега успешно. Гърдите ми обаче са много твърди и с болезнени зърна. Тази вечер по време на душа ме втресе много силно. Вдигнах и температура. До сега помпа не съм ползвала, но тази вечер смятам да го направя.
В момента нямам възможност да търся нещо по моя въпрос  Embarassed
Ако може малко помощ от вас, ще съм благодарна   bouquet

# 474
  • София
Честито на родилите мамчета  bouquet
Моето мнение е че във всички болници е едно и също - не си ли с избор не те е...ат за човек. Според мен това си е и тактиката за да си платиш, не че с избор не може да се случат неприятни ситуации, но мисля че вероятността е много по-малка. Въпрос на личен избор и вероятно възможности е плащането за раждане, но да ви кажа честно лично за себе си съм решила в полза на избора(някой ще каже че така се подкрепя порочната практика - съгласна съм), но ще ми е някак по спокойно, че няма да лежа като куче в някоя стая забравена от всички. Въпреки това не ми го побира ъкъла как толкова са претръпнали тези доктори, че не им пука - все пак човешко същество е в ръцете им не някое коледно прасе.
 Извинявам се предварително за лиричното отклонение Heart Eyes

# 475
Barbera мила - почвай да цедиш, не трябва да имаш напрежение в гърдите, камо ли да втриса! Стискам плаци!

Да ви разкажа и за моето раждане:
В Събота решихме да излезем на пазар и после да минем за тонове през втора, че аз съвестна си ходех всеки ден!
Докато обикаляхме на мен ми примокря - минах през тоалетна и видях, че ми тече кръв - бистра, бистра и си викам да не са води! Тъй и тъй ще ходим към болницата, ще проверим!
Та тръгнахме натам и като звъннахме на родилно им казах какво е текло, вкараха ме в приеман и ми вързаха колана! След малко пристигна една акушерка да види - нищо особено - слаби контракции на 9-10 мин. Дойде докторката да ме прегледа какво е текло! На превръзката не реагира на р-ра - според нея е текло от влагалището, но на ехографа ме гледа и тя отбеляза, че са ми много малко водите и понеже на другия ден щяха да ме приемат, ме попита дали не искам още днес да вляза, за да ме следят за това изтичане тази нощ.
Аз и без това толкова изнервена от последните дни и се съгласих! Та ме преведоха там (багажа беше в колата), прегледаха ме и бях с 4см разкритие. Кръв, урина (били ми високи левкоцитите) и лягай! С другата жена в стаята си бъбрихме и ме почнаха контракции на 7-8 мин! Дойде нощната смяна и им казах - включиха ми колана (вече са ми кошмарни тези тонове) и там се видяха. Казаха, че ако тръгне сама тая нощ ще е супер, а ако ли не - на сутринта тоалет и системата с окситоцин!
Та цяла нощ дремах и през 7 мин се будих. На сутринта в 7:20 ми сложиха абокада и пуснаха гад-а да тече. Добре че бях в рискова - другата мама ми говореше и ме разсейваше от контракциите, които ставаха все по-чести и болезнени. На 3-4мин контракции в 9ч и малко се появиха двамата доктори - разкритие 8см - айде към родилното. Откачиха ме от системата и с 3 спирания стигнахме до предродилна! Там ми пуснаха пак система и я засилиха! Болките от контракциите станаха зверски - гърчих се на леглото, там ми се спука и мехура и ми изтекоха водите (е**ти и малкото води - омокрих всичко  Blush)
Христов дойде и ме тушира за 10-те заветни см. и ми обяснява да му кажа като усетя напън - аз исках да застрелям някой от болки и веднага го послъгах, че ме напъва, та с един напън и негова помощ прокарахме главичката през шийката и айде в родилна.
Там първите 2 напъна започнах с очи - препсуваха ме акушерките и да знаете как ме мобилизираха! Веднага започнах правилно, Д-ра ми би нещо в двете бузи на д-то, акушерката ме цепна леко, вкараха ми и допамин (не знам защо, но добре ме дрогираха) той натисна с лакти да избута малката, докато аз напъвах, а Лещарска отпред! В 10:53 на последния напън, тя излезе и почувствах едно невероятно обелкчение, чак тръгнах да заспивам! Сетих се все пак да погледна как обляха малката с вода, срязаха връвта и я отнесоха да я мерят и оправят.
Плацентата излезе и д-рката започна да ме шие! Бяха страхотни всичките! Хвалиха ме през цялото време, че се справям много добре и за награда ще пуснат и таткото и майка, която ме чакала отвън - едната санитарка дойде да каже  #Crazy Heart Eyes Че съм била чудесна родилка - да вляза в родилно с 8см и контракции на 3 мин. Питаха ме кога ще раждам момченце и че сега ще ме зашият за чудо и приказ, за да ми се радва мъжа ми  Party Whistling Днес ходих да ми махат шевовете, та разбрах че са 4-ри, иначе ми се сториха тогава мноого! Полежах си разчепатена после 2 часа с торбата и звънях на кого ли не!  Blush
И така общо взето премина всичко!
Не съм избирала екип, не съм плащала на никой - е, милото толко ошашкан и бонбони им донесе и цветя и черпи ли черпи!  Heart Eyes Heart Eyes
При престоя докторите, с които се сблъска през 2-та дни ме познаха, питаха ме как съм - всички бяха много мили! А акушерката, която ме псува, че не се справям - уж по-ербат, ама и тя беше сладур после при престоя ми!

# 476
Честито на мама Августа и мама Барборани  bouquet Да са ви живи и здрави дечицата, много да ви радват, щастливо детство  Hug
Августа, поздравления за големия юнак и нормалното му раждане  Hug

Честито и на мама Danaeka, да расте много здрав и послушен малкия юнак   bouquet. Аз защо съм останала с впечатление, че госпожица щяхте да имате  Laughing  

Добре завърнали се на мамите с бебчовците у дома  Hug, да папкат и да слушат бебоците  Heart Eyes

Миленка, измъчили са те,мила  Hug но важното е че всичко е приключило с един прекрасен здрав Тео. След време се забравя всичко.
И моето раждане беше много трудно и болезнено, даже много повече от първото, но като го погледна Сашето и всичко забравям  Heart Eyes. Обаче №3 я отказвам, не мога повече да раждам, ако мъжо може съм навита  Whistling

Велвиамо, стискам палци, мила  Hug Бързо да се оправя малкия Ивко и скоро да се гушкате вкъщи  Praynig

На вас паднаха ли ви пъпчетата? Нашето е пред падане, виси от единия край и много му се шашкам. Като падне как да го третирам и няма ли да се възпали от памперсите? Сега щипката пречи да влезе в памперса и се запазва сухо, но после  newsm78
Разгледах снимките на бебоците, прекрасни са всичките. Най-хубавите бебета имаме  Heart Eyes Скоро и аз ще кача снимка.
Иначе сме добре, общо взето ми е кротушко Сашето, папка и много ака. Не можем да смогнем на памперси, на всяко кърмене се нааква  Laughing Започват малко да ни мъчат колики, но за сега са леки и като го гушна и затопля минават. Днес купих и започнах да давам капки Био гая.
Не се включвам често, но ви чета редовно. Надявам се скоро да мога да се включвам по-често.

Адашчееее, къде си? Как е положението при теб?

# 477
  • Варна
Момичета аз родих!
Момиченце Симона 3300кг. 54см.
Сутринта към 06:00 ми изтекоха водите. В 8:30 ме приеха без болки. След две системи окситоцин все още нямаше започнал родилен процес. Не знам в колко, но мисля към 17:00 ме вкараха за спешно секцио. И двете сме добре. Аз почти не съм я виждала само за около 5 мин. Мога да кажа че през целия ден болка почти не изпитах. Даже си писах смси с милото. Изобщо не ме боля. Много съм благодарна на др. Димитрова. Тя беше постоянно с мен и на целия персонал на смяна, всички бяха много усмихнати и мили. Не съм очаквала. Дано до края на престоя ми всички са така.
 Обаче нали моята беба неискаше да излезе и се наложи секцио. Когато излязох от упойка щях да откача от болка. Това нещо секциото е сто пъти по гадно от нормалното раждане. Сега все още чакам да донесат беба, ама май чак утре ще я видя. Пак ще пиша после, че то сега съм сама и ми е скучно.

# 478
Ками, честита Симона   bouquet. Да ви е жива и здрава, много да ви радва  Heart Eyes . На теб бързо възстановяване  Hug

# 479
Честита Ирина на мама Барборани и честит юнак на мама Августа!Живи,здрави и само да ви радват! HugВ Майчин дом бях 2 пъти заради амниоцентезите и не искам повече кракът ми да стъпва на това място!Каква файда,че уж най-големите специалисти са там,след като нямат човешко отношение?!
Какво стана с Ками?Не е писала от вчера,дали пък вече не си гушка принцесата?
Ох,досега бях толкова спокойна,но вече май ме обзе и мен нетърпението!От около 2 часа съм с болезнени контракции и силни прорязвания,дано да реши да излиза бебка! Praynig
Олеее.Ками,докато съм писала,и ти си писала!Честита да ти е Симонка!Много да е послушничка и само да те радва! Hug

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 22:23 от tolinka

Общи условия

Активация на акаунт