Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 599
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
Момичета някоя знае ли бебешките дрешки от каква прежда се плетат?Свекърва ми иска да плете неща за бебка.Аз обожавам плетива,но не разбирам нищо от прежди-има ли  специални за бебета?

# 196
Мамита, завърнах се от доктора! Каза, че всичко е наред, бебето не е голямо, вече съм готова Mr. Green, шийката е мека с 1см , каза че до 10дни ще родя бързо и лесно newsm44, дано да е познал Joy Joy Joy А мен не ме праща на никакви тонове #Crazy, дали да отида някъде по желание да ме видят newsm78
Фейт, много хубава количка Heart Eyes, айде утре на разходка в хубавия парк до нас Wink!
Мерси на всички за предложенията за име Heart Eyes!

# 197
Здравейте момичета
Преди няколко седмици се записах при вас, мислех,че ще успявам да следя темата и да се включвам, но си признавам че не ми се получиха нещата-много сте бързи в писането,а и голямото ми детенце си беше при мен в къщи и трябваше все да ходим по разходки или да си играем в къщи, затова не успявах да наваксвам с темите,НО сега вече ще съм в час  Simple Smile.Дъщеричката ми ще тръгне след 1-2 седмици на градина, а ние с бебо ще се гледаме в къщи.

На 19-ти август родих нашето бебче, казва се Давид и се роди нормално с размери 3 740 гр. и 51 см.
За раждането какво да кажа-2 дни преди да родя започна да ми пада тапата и в 2 през нощта на 19-ти изцяло падна и започнаха по болезнени контракции. Събудих мъжо да тръгваме към болницата, нали ми е второ раждане и всички казват,че нещата се случват по-бързо като е второ.Отидохме в 4 и нещо,сложиха ме да видят тоновете,но контракциите нещо бяха поизчезнали.Казаха ми че нямам активна родова дейност и ще ми сложат система и в 7 часа ми я сложиха.Почнаха все по чести и болезнени контракции и в 8 и 50 се роди Давид.

Сега сме си вкъщи, нагласяме си режимите лека полека.И ние като при повечето родили вече момичета,през деня бебо е кротък спи и се кърмим и като стане вечер почва да реве и да го боли коремчето.Давам Био Гая и Инфакол, но явно докато не минат тия колики няма да има мир.

На бременните момичета,който са се отправили към родилното пожелавам леко и безпроблемно раждане, а на останалите да се наслаждават на разходките с приятели и уединението с половинката Heart Eyes

За чайчетата-аз съм си купила лактогонен чай на фирма билек и си правя от него за стимулиране на кърмата,приятен е на вкус.
За имената-и ние бяхме в голяма чуденка до последно,буквално като почнаха вече доста болезнените контракции с мъжо решихме да е Давид. Иначе за мъжко име с "А" ми харесва Андриан,Атанас, а за момиченце-Марина и Аделина по ми допадат от Боряна.

До скоро момичета  Hug

# 198
Jijin честито ви бебче Давид (много харесвам това име)!

# 199
Момичета!  Hug Hug Hug
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Blush Blush Blush
Вече сме си у дома и сега ще ви изчитам назад!
Благодаря на всички ви!

Включвам се и като вестителка вече: Simple Smile

Бебе Септември 2012 роди днес по обед нормално бебе Борислав - 2600гр. 53см.
Да са живи и здрави и много щастливи. И двамата се чувстват добре и ще разкаже повече като се прибере.

# 200
за везните - не са хубава зодия според мен,много са нерешителни
Мен от това ме е стрях, ще се чуди да излиза ли или да си стои...
 Joy

# 201
Фейтче честита количка...Ще си ги бутаме синхронно (само че аз в зелено)  Laughing Мисля че ще ви се събере в багажника тя става доста компактна като се сгъне Simple Smile
Честито на двете мами от днес да са им живи и здрави съкровищата и само да ги радват
И аз да запитам някой дали разбира от записи на тонове, че днес ми направих ама мн се забавих и не успях да си хвана докторката за да и го покажа и сега се чудя Simple Smile Ако някой им разбира да сподели мъдрост ще ми е много полезно Simple Smile

# 202
ro6li4ka Май ако са добри трябва да са предимно в зелената зона, нито под нея нито над нея, като на единични места може и да е излязло малко, но като цяло трябва да е в нея. Поне на мен така ми обясниха.

# 203
  • София
Ариел добре дошла обратно Hug
Честито на Мама Бебе септември 2012 да са живи и здрави тя и бебока  bouquet

# 204
Честито на Jijin и мама бебе септември 2012 ,да са им живи и здрави дечицата Hug

# 205
  • София
Честито на мама Ани/ бебе Септември 2012/, да са живи и и здрави и много късмет им пожелавам!!!
  Бързо възстановяване   bouquet

Ариел добре дошла отново във форума, вече като мама  Hug

# 206
за везните - не са хубава зодия според мен,много са нерешителни
Мен от това ме е стрях, ще се чуди да излиза ли или да си стои...
 Joy
Joy Joy Joy  ми ..да излиза  hahaha

Честито бебе Боби на мама бебе септември 2012! Да е жив и здрав и много да слуша!
  bouquet

# 207
Бебе Септември 2012, честито! Много радост да ви носи Давид!   bouquet

Фейт
, честита ви количка, да си я ползвате със здраве Simple Smile

Ариел, добре сте се завърнали вкъщи  Heart Eyes

Jijin, добавила съм те на първа страничка. Кога беше терминът ти?

mariya2709
, на бебешките прежди има снимка на бебе. Те са специални, по- мекички и продавачките със сигурност ще я насочат.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 20:15 от Lucky*

# 208
  • Stara Zagora, Bulgaria
Въпрос към ЛЛЛ
Пробвах да доизцедя след хранене както ме посъветва педиатърката и вие потвърдихте като възможност, след 10 мин кърмене от едната гърда доизцедих с помпа и изцеденото количество не е много, на дъното на шишето, това нормално ли е.
...
Имам въпрос към ЛЛЛ
Първо да благодаря на всички вас от ЛЛЛ, които помагате страшно много кърменето да се наложи, тъй като това е най-доброто за детето. Въпроса ми е следния: Бебето засуква перфектно още от първия път като я сложих на гърда, посъветваха ме да кърмя по 10 мин на гърда,  предлагам и двете при хранене. Трябва ли да се доизцеждам, след кърмене не усещам дискомфорт поне аз така мисля.
Педиатърката ме посъветва след хранене да доизцеждам първата предлагана, след това следващия път другата и така да се редува. Моля за Вашето мнение, предварително благодаря!

maimunkata1,

благодаря за хубавите думи!

Като цяло при толкова малко бебе 10 мин на гърда може да е недостатъчно за адекватна стимулация и да се налага допълнителна с доизцеждане, за да се осигури добро производство на кърма.

Друг вариант е бебето да се оставя толкова дълго на гърдата, колкото то пожелае (и да суче ефективно), т.е. докато само я пусне и след това да се предлага втората, ако я желае. Целта е да стимулира слизането и на задното мляко (а може и няколко пъти), и производството на кърма, което става в момента на самото сучене. Голяма част от новородените бебета нямат достатъчно сили и не са толкова умели, за да успеят за 10 минути за изсучат предното мляко и да стимулират слизането на задното, за това често се смята, че ограничаването на времето на престой на гърда може да повлияе отрицателно както на самата стимулация на гърдите, така и на приема на кърма от бебето (т.е. бебето може в даден момент да не поема достатъчно за него количество). С времето те стават изключителни експерти в сученето, а и значително по-силни и успяват дори за 5 мин. да се нахранят от едната гърда  Wink

mimsat, sky* благодаря ви момичета! Hug
Вярвам, че ще се наредят нещата:) Валди си хапва добре, пишка, ака и спинка по много Heart Eyes
Дано при всички се наредят нещата с кърменето и да усетим плюсовете на липсата на шишета и стерилизатори Peace

# 209
Фейтче честита количка...Ще си ги бутаме синхронно (само че аз в зелено)  Laughing Мисля че ще ви се събере в багажника тя става доста компактна като се сгъне Simple Smile

Мхмммммм  Crazy

Честито на новите обебели се мами  Hug
Да са им живи и здрави дечицата и много да слушкат  Heart Eyes

maimunkata1 И при мен е така. Усещам, че имам кърма, но изцеденото е много малко /а съм с помпа на Авент/  Rolling Eyes Но не се притеснявам, понеже чувам, че малчо суче  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт