Отговори
# 645
маги и аз колкото кг свалих от раждането - това е ! Остават ми още 7 до предишното тегло , но като цяло и на минус пет ще съм повече от щастлива  Laughing няма да пазя строги доети, по скоро разходки + умерен хр режим и се надявам до НГ да съм ок  Praynig

Леле бебоците на дивана са страхотни, целувкииииии

И втори опит за снимка

# 646
  • Стара Загора

Да попитам момичетата,минали през молитвата за 40-те дни.На вас какво ви искаха от църквата?
На нас искат питка и пари-колкото са ни на сърце Mr. Green
и на мен ще ми е полезно ако споделите какво сте носили в църквата  newsm78 че аз погача няма да мога да си направя,та поне на църква да отидем утре
Искам да ви питам има ли някое бебче с ортопедични гащички ?На нас ни казаха че имаме някакво изоставане на тазобедрената става  Cry утре сме при трети доктор и ми е притеснено  Cry
Саламчетата са уникално сладки  Heart Eyes
borebore прекрасно ангелче  Heart Eyes

# 647

Да попитам момичетата,минали през молитвата за 40-те дни.На вас какво ви искаха от църквата?
На нас искат питка и пари-колкото са ни на сърце Mr. Green
и на мен ще ми е полезно ако споделите какво сте носили в църквата  newsm78 че аз погача няма да мога да си направя,та поне на църква да отидем утре
Искам да ви питам има ли някое бебче с ортопедични гащички ?На нас ни казаха че имаме някакво изоставане на тазобедрената става  Cry утре сме при трети доктор и ми е притеснено  Cry
Саламчетата са уникално сладки  Heart Eyes
borebore прекрасно ангелче  Heart Eyes
Аз носих питка и червено вино, попа така заръча ; после поля късче питка с вино и вечерта трябваше с таткото да го хапнем  Hug

# 648
Привет Hug. Благодаря за подкрепата Hug. Засега ще я карам без никакви животински млека, козе има тук, биволско не съм виждала newsm78, но вчера намерих подквасено кокосово мляко, та ще пробвам това за добри живинки. Другия път ще взема онова с ягодите, че чистото нещо не ме изкефи Rolling Eyes. Бобо като че ли вече има леееко подобрение, ама има време за заключения.
borebore, Блонди, и на саламчетата-сладурчета Heart Eyes
magi_g, горе главата душицо. Всичко ще се нареди, дай си време, обясни на мъжа си. Пък и има много начини за забавления Wink, а за кг хич не се притеснявай, само на тебе ти бъркат в очите.Lyubeto_88, кажи на свекърва ти, че като го гушкаш бебето да го храниш, ако и да е то шише, пак си създавате връзка. Все едно бебетата са идиоти и не усещат кога са обичани и кога не ooooh!.
Малка тарантулка, на антибиотиците не им се коси, като се налага даваш и забравяш. А за плешивостта - бебетата с буйни коси като на Месечинката са изключения или поне аз така си мисля Laughing, но и нашия юнак плешивее с баща си. Joy
Женя, успех утре, всичко ще е наред  Hug

А този Судокрем и на мен ми го препоръчаха, но аз тука намерих едно вълшебно мазило, паста за дупе - буквален превод Laughing. Работи за часове при проблем.

За кърменето и АМ - моля ви, не се тормозете излишно. Децата имат нужда преди всичко от щастливи майки, само така и те ще са щастливи, не ги лишавайте от усмивки. Ама сме си такива знам. И аз се поскапах за преди няколко седмици като ми каза сестрата, че сигурно не ми достига кърма и да дохранвам след всяко хранене. Оплаквам се на мъжа ми, а той седи, гледа ми и пита: и защо точно си се скапала  newsm78. Първо му се ядосах, но после осъзнах, че е прав.  Hug

# 649
Ех,че сладки саламмчета Hug
Бореборе страхотен е бебо Heart Eyes
Аз днес метлосах града, сега ми туптят краката,вчера пък покарах колело, изобщо боря депресивните мисли със слънце и движение.Бебето спи нощем и сутрин поне до 9 като се събужда от време да сучи, но културно без ревове и повръщане. Установих,че повръща много от шоколад и мисля да мина на по щадяща храна да видим дали ще се повлияе повръщането.
За корема -аз си имам и редовно ми спират съчувствено на пешеходните пътеки Grinning,но ще се прибере,тя и физиологичната ни лумбална лордоза се е увеличила и трябва време да се преразпредели центъра на тежестта...и упражнения.
Баткото донесе някакъв градински вирус и сега се надявам да не зарази бебето Peace,утре съм сама с двамата дано да имам сили да не яхна метлата до вечерта.
Екзо моето е станалл 6 килца и се чудя дали ако мина на диета ще ми намалее кърмата и ще спре да качва толкова newsm78,но педиатъра каза,че щом расте доста и на височина си е до гени.

# 650
  • Добрич
Привет и от мен!

Позагубих се тия дни, но ви чета. Вчера смЕх, днес на депресия сте го обърнали. Аз обикновено се успокоявам, че лошите неща са преходни и след тях винаги следват приятни емоции.

Вчера бяхме на сватба на приятелката дето ме забрави за моминското. Издокарах се със страхотната си нова рокля, направих си прическа, маникюр и козметик и да ви кажа, момичета, се почувствах като жена отново. Пак осъзнавам колко е важно за една жена да  работи за самочувствието си. Това винаги работи безотказно. Погрижете се за себе си и роди и с 5 или 10 килца повече, ще се почувствате добре.

Аз от излишни кила немога да се оплача. Още на 10-я ден от раждането си бях старите килограми, а към днешна дата съм отслабнала повече, отколкото трябва. Чак майка и татко ми се карат, че не съм се хранела, което не е вярно. Просто е до организъм - при някои се случва от самосебе си, при други изисква усилие.

Да се оплача и от моето секцио. Сега, както и при предното секцио, след 30-я ден започвам да изкарвам вътрешните конци през разреза, защото тялото ми неможе да ги резорбира. Разреза ми се плюнчи и ми залепва бельото и ме понаболява. Вината си е моя де, че не съобразих да предупредя аг-то си.  ooooh! Та сега докато се избутам някой и друг възел, ше си ходя като прясно оперирана. Хората забравиха, че са раждали...  Tired

Женя, дано се притеснваш излишно. Ако не ще ги поносите известно време гащичките и ще коригират каквото трябва. В тази ранна възраст децата се повлияват бързо и е добре ако има проблем, че се хваща навреме.  Hug

Оф, искам по още теми да се включа, но имам ужасно главоболие и бебе на цицата, та отивам да полегна.  Tired Hug

# 651
  • Германия
Имам въпрос към ЛЛЛ:

От няколко дни насам когато сложа Снежка на гърда тя суче примерно 2-3 мин активно и се започва - плюе зърното, блее някъде, държи зърното и се опъва заедно с него, не суче разбира се, обаче като я махна от гърдата и започва да плаче. Слагам я пак, суче малко и хайде пак отново. На какво може да се дължи това?

Съвсем същата работа е и при нас, особено следобед и вечер. Ще чакам отговора с нетърпение. Вчера от 12 наобяд до 9.30 вечерта се държа по този начин, на път бях да изкукуригам, не дава да го оставя за 2 минути. По едно време се зачудих дали не е гладен, сложих водата да се изварява, но пък реших, че щом не плаче като е в ръцете ми значи не е гладен Confused

val_sm,
спокойно, душицо, на всеки може да се случи Hug Не се обвинявай и не плачи, разбира се, че е добре малката Hug Аз преди 2-3 дни така издрънчах Бобо, не че падна, но го друснах жестоко с количката, в опита си да премина един страшно висок праг. И аз ужасно се притесних, той пък точно тогава беше в една от спокойните си фази и си поспа като хората, та беше голяма паника, само го побутвах дали реагира, той естествено ми мяташе кисели погледи Crazy
Галка,
Скрит текст:
причини за това държане може много да има. На някои бебета не им допада, че от гърдата тече кърма, точно тогава, когато не им е до пиене, а искат да утолят сукателен рефлекс. Други пък искат сега, тук и веднага напитката и храната си. Без паника, колкото повече растата, толкова повече им става интересно наоколо и ще става все по-приключенско хем да се накърми, хем да се задоволи любопитството.  Mr. Green
Шегата настрана, сега, понеже ти си усещаш тялото най-добре и познаваш своето бебе, наблюдавайки държането му, би могла да приложиш някой друг трик според ситуацията. При силна струя, може да се притисне с отворена длан за кратко срещу гърдата, за да намали силния приток.
Ако бебето "дърпа" целейки да отключи рефлекса за потичане на кърмата, то може да се смени няколко пъти страната, така се стимулира образуването респ. слизането на поредната порция кърма. Ако си отвлича вниманието, може например да се опита кърмене разхождайки се, люлеейки, при наличие на въртящ се стол, майката може леко да се върти или седнала на гимнастическите топки /тези големите/ да опита леко поклащане. Или ако се ползва слинг, да се гушне бебето в него и така усещайки топлината на мама, се успокоява и суче спокойно.
А може пък и причината за неспокойното държане да е ..съвсем естествена, засуквайки се задейства и работата на чревно-отделителната система. Някои бебета се "облекчават" точно по време на хранене.
Докато не могат да говорят, мъничетата се надяват, чрез езика на тялото си да ни покажат от какво имат нужда. На нас майките (а и татковците) остава да разберем, наблюдавайки поведението на рожбата ни, какво ни се "говори".

Месечинке виторога,
Скрит текст:
ето сама си стигнала до възможен отговор, може би детенцето ти просто е искало да е близо до теб, където се чувства сигурно и защитено. Не винаги плачът е признак на глад, а просто изразяване на някаква нужда. И остава да опитаме да успокоим разтревоженото човече.   

# 652
  • Германия
Въпрос лъм ЛЛЛ:
От известно време забелязвам нещо при дъщеря ми, което преди го нямаше - при сукане както винаги заспива на гърда, но първо, че за разлика от преди не се пуска сама, а продължава да извършва сукателни движения, но без да гълта и това, което ме озадъчава повече е, че ако я махна от гърдата сукателните движения продължават още поне 15  минути. Въпросът ми е това нормално ли е или е някакъв признак на глад или незадоволен сукателен инстинкт може би?

Михи,
Скрит текст:
възможно е да продължава да си суче насън. Често се среща при мъничетата, може би си виждала как се усмихва насън, как прави разни гримаси..Детенцето ти расте и кога повече, кога по-малко се променя, с това и нуждите и рефлексите му. Щом продължава да спи, след като си я свалила от гърда, вероятно всичко е мед и масло. Ако е гладна или жадна, тя ще си покаже гръмовито, а няма да суче насън  Wink

# 653
  • София
боре боре, бюти страхотни са ви дечицата Hug

зафирка, признавам си че търсих в гуглето кво чудо е това "физиологичната ни лумбална лордоза" Mr. Green

за чистата молитва - ние нищо не си носихме newsm78, по-скоро си донесохме светена вода. иначе за таксата отчето си каза колко - 20 лв Rolling Eyes

Женя, дано всичко е наред но ако трябва ще поносите гащи, по-добре тях отколкото в по-късна възраст по трудно се коригират такива неща

за диетите - аз мисля да започна с 90 дневната. така мога да ям от всичко, само ще съобразявам в кой ден да го ям, мисля че не би трябвало да се отрази на кърмата  newsm78 И с една съседка /и тя мама на двама / сме се уговорили 2 пъти седмично да ходим на зумба. И ако не го направим ще е от чист мързел, защото тренировките са на 2 мин от нас  ooooh!

бореборе сподели моля те за ваксината че ми стана интересно. това вместо Синфлорикса ли?

котка и калинка, според мен просто му минават вече коликите Wink, той човека е вече на 2 м и половина, съвсем си му е време да му минават  Hug

# 654

бореборе сподели моля те за ваксината че ми стана интересно. това вместо Синфлорикса ли?

Да, превенар 13 мисля че беше тази , която пед. Препоръчва. Разликата била че синфлорикс е десет валентна а превенар 13, даже в повечето страни в Европа слагали превенар13 .... Но това са думи на педиатъра, аз не съм сигурна. ... Както и да е аз ще сложа превенар, консултирах се и с още двама доктора... А иначе цената и е около 140лв.
 Hug

# 655
  • София
Хелоу, Сашко дремна 15 мин и сега до мен си приказва нещо Simple Smile.
Елвирка, тъкмо тази сутрин се чудех коя диета да почна, че Дюкан сега не става докато кърмя. Доста се порових и прочетох за диета и спорт при кърмене и въпреки, че консултантите по кърмене казват, че няма връзка между количеството кърма и храната, много мами споделят, че им е намаляла. Аз и без това съм пишман кърмачка  Mr. Green та не искам съвсем да ми спре и се чудя какво да направя. Освен това се отделят токсини и при диета, и при спорт.  newsm78 Иначе не се понасям  Sad
Женя, ние пък носихме в църквата само кърпа, това беше поръчал попа.

# 656
Аз днес съм  Crazy Ивайлето реши да дремне след банята и в 00 часа се ококори свежа, маха с ръчички, рита с крачета, смее се и така до към 3 часа Rolling Eyes
Утре ще я водя да й слагат двете ваксини, едната в едното краче, другата в другото краче. Ужас ми е от сега Tired

Относно диетата, аз след като видях че няма да кърмя и че съм 6 кила над нормата /при височина 155см/ започнах 90 дневната диета.Обаче трябва стриктно да спазвам режим и ми се видя доста трудно, та си направих мой някакъв режим. Сутрин си закусвам каквото пожелая дори баница или бисквити, на обед си обядвам нормално като внимавам да не хапвам повече от 2 филийки хляб, но след обедното хранене повече нищо не ям т.е. пропускам вечерята. Трябва да ви кажа че голям глад си беше.За 35 дни свалих 5 кг, остава ми още 1. Та така... С Ники килата над нормата бяха над 15 обаче не си давах много зор и ги свалих след година и половина.

Марли браво и на мен ми се така да се поглезя, дано намеря време нататък.
Женя, не се тревожи, всичко ще се оправи Hug Hug

Биби, Дюкан я коментират като най-вредната, уврежда бъбреците. По-добре мини на 90дневната Peace

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 10:44 от Кашпичка

# 657
  • Варна
Здравейте и от нас Hug
Бюти,
много сладки саламчета Heart Eyes
borebore,
и вие сте много красиви Hug
Аз се отказах от погачата, просто не виждам как ще стане да се организирам. Вчера мъж ми отбеляза, че не сме канили кумовете на бебе, ами как да ги поканим, като вероятността да ги посрещна кърмеща на дивана и да не стана до тръгването им е огромна Rolling Eyes Иначе утре ще ни четат чиста молитва, дано поне да изтрае там и да не плаче, че не знам. Ще ходим с колата, та се надявам да удържим нещата. На нас пък ни казаха да платим 12 лева и да не носим нищо. Явно всяка църква си има свои "принципи", аз избрах най-близката до нас, понеже първоначално смятах да ходим пеша.
marley__,
радвам се, че си прекарала стахотно Simple Smile Хубаво е наистина човек да се подокара и да поизлезе.
Женя,
наистина добре, че навреме е открит проблемът, поправимо е, не се тревожи.
Аз все повече се тревожа, че при нас пак изостават нещата, на консултация сме другата сряда, тогава ще ни бият ваксината, тогава ще искам направление за ортопед, тогава мисля да коментираме с педиатърката дали все пак нямаме млечница, защото при мен болката при кърмене започва да става ужасна и продължава през цялото време. И без това кърменето не ми е приятно, а сега направо ме стресира самата мисъл за това. И изобщо не съм склонна да се оставя да ме ползват за залъгалка, изнервям се жестоко, а дребо не заслужава това. Освен това имам един проблем - дясната гърда, която по принцип ми беше по-проблемна откъм кърмене, но и сякаш повече пуска, ме боли доста отстрани и напипвам в горната и част отпред една подутина доста голяма Tired Не изпъква и не се вижда, но се напипва. Четох, че може да е запушен канал, който е образувал джоб и се пълни с мляко, дано да е това, но ми е притеснено. Ще ходя на лекар тези дни да го видим.

# 658
  • София
един проблем - дясната гърда, която по принцип ми беше по-проблемна откъм кърмене, но и сякаш повече пуска, ме боли доста отстрани и напипвам в горната и част отпред една подутина доста голяма Tired Не изпъква и не се вижда, но се напипва. Четох, че може да е запушен канал, който е образувал джоб и се пълни с мляко, дано да е това, но ми е притеснено. Ще ходя на лекар тези дни да го видим.
а боли ли те при допир ? сложи топъл компрес и докато бебе суче ти масажирай. трябва да суче или да изцеждаш на всеки 2 часа, също можеш да вземеш и лецитин 3 х 1. то е хр.добавка. успех

пс
пиша с 1 ръка ooooh!

месечинка, забравих да кажа, ми кво като се наложи да кърмиш, аз като имаме гости /което е почти всяка седмица/ просто вземам мацката с мен в другата стая докато кърмя и си правим един страхотен лаф-моабет  Hug
биби, и мен ме е страх да не ми намалее кърмата, ама ще пробвам и ще видя. реално аз всичко ще си ям, просто ще е в различни дни  newsm78. искам вече да приличам на себе си , ако може от преди 2те бременостти  #2gunfire

кашпи, и ние в петък сме на ваксина и направо от сега ми е едно неспокойно. обикновено от пентаксим си поплакват, някои и Т вдигат. аз съм забелязала че при Плами реакцията от пентаксиме беше на следващия ден, изразяваше се в по-неспокойно поведение и повечко плач  Cry. дано пък няма реакция при вас  Hug сподели после как е

допълвам:
някои питаше за кг. ми моето тюленче е вече 5300, а има още няколко дни докато направи 2 мес. бяхме в петък при Масларска в Токуда и тя хем ни похвали че сме на кърма само, хем каза че го прехранвам и трябва да намаля продължителността на храненето и ако може едното нощно да го махна. Уважавам много мнението й ама ако иска тя да дойде през нощта и да му обясни че не трябва да яде . Иначе прегледа ни небцето, и слава богу проблем с него няма както моето ДЖИ пи ме беше понаплашила. Връщането на кърма през нослето било гастро-незнам си какъв рефлукс, който е нещо нормално и към 4ти месец се израства.
Мисля да се кандидатирам за приза кърмене на най-странно място. Докато чакахме стана време за папане и малкия орева приемната в Токуда, а там едно ехо, не е за разправяне  ooooh!
И аз се разхождах напред назад на 2ия етаж като се чудех къде да поседна да го накърмя, и гледам едно коридорче срещу асансьорите и една кръгла стая, с високи тавани, вътре една масичка и столче и аз пльос там.
Вадя една цица, запушвам на врекалцето устата и чак тогава се оглеждам къде съм  ooooh! Оказа се че съм в нещо като стая-параклис, защото имаше няколко икони, направо се почувствах мега гадно, но пък от друга страна аз не правя нищо лошо, това не е светотатство да си накърмиш детето, нали?  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 11:22 от elvirka

# 659
  • До морето
Здравейте, влизам да се похваля, че снощи ми изпратиха кенгуруто, но имам няколко процедурни въпроса- ако може Блонди или Дбс да се включат:

Гледам картинките, но не мога да разбера тези джаджи, които са най- отдолу и двете ли трябва да са закопчани преди да сложа детето, че не ми става ясно от указанията? Освен това не мога да разбера как да си отпусна малко презрамките, че сега самото кенгуру ми идва много нагоре? Ох, голям мерак му имам на това Бейби бьорн, дано да успея да се справя сама със слагането на Дребчо, че сега много сложно ми се струва  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт