На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 837
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Оооо,то и аз не си обичам рождения ден.Аз пък се дразня на хора,които цяла година не се сещат веднъж да ти звъннат дори да те попитат как си,а иначе на този ден звънят и изреждат цели фермани със заучени пожелания  ooooh! Майка ми пък всяка година все настоява да празнуваме и винаги ми идват на гости с подаръци и торта,свекърите ми и те и то искам или не пак си го празнуваме.  Joy  Едва сега,когато аз станах майка,разбирам защо тя се държи така.Определено рождените дни са повече празник за родителите,отколкото за децата.Спомняш си еуфорията покрай раждането,изписването,всеки един приказен и запомнящ се момент и си казваш:Боже,кога мина толкова време.Толкова бързо порасна....а сякаш вчера се роди.  Hug Hug Hug

# 151
Има къде, къде по страшни неща, от това да няма пари или някой да ни ядосва за глупости Simple Smile

Нямаш си представа колко си права за това нещо, Мишленце!  Simple Smile

# 152
  • гр. Стара Загора
Мишленце - права си, че не са важни парите...

Майя вече е добре и само чакаме да приключат с ремонтите на село, да почистя и да се приберем с нея Simple Smile надявам се това да стане през уикенда Simple Smile

# 153
Ние още обмисляме как да отбележим светлата дата, и се шегуваме с мъжа ми, че ще най-вероятно ще стане "три дни яли, пили и се веселили". Едната ни баба е тук, другите в провинцията, а и искам да се съберем с малко приятелки с малки дечица, та ... Засега даже не сме обсъдили финансирането, но не предвиждаме някакви нечувани харчове. В тесен кръг, т.е. няколко тесни кръга  Laughing, в къщи, няма да се охарчим много. При нас по-сложно ще е с менюто, че сме с АБКМ и съответно на диета, и няма торта, която да става за такава рожденничка, та от сега само ровя из разни рецепти и мисля как да направим празнично диетично меню.

Аз всъщност влязох да питам има ли още проходили, и с какво се занимавате, като вали навън? Моята госпо'ица хем много иска да ходи, хем е адски внимателна и като и подам една ръка, чака за другата и посяга  Laughing. Не тръгва, ако не се хване и с двете. Сега учим пляскането с ръчички, ама не ни се получава всеки път. И основно времето ни минава в танци и разнасяне на играчки из къщата. Първото - на всякаква музика, а миналия ден танцува даже и на звука от мигача в колата!  Laughing

# 154

Аз всъщност влязох да питам има ли още проходили, и с какво се занимавате, като вали навън? Моята госпо'ица хем много иска да ходи, хем е адски внимателна и като и подам една ръка, чака за другата и посяга  Laughing. Не тръгва, ако не се хване и с двете. Сега учим пляскането с ръчички, ама не ни се получава всеки път. И основно времето ни минава в танци и разнасяне на играчки из къщата. Първото - на всякаква музика, а миналия ден танцува даже и на звука от мигача в колата!  Laughing
hahaha на мигача, сладурка  Heart Eyes А мойто диване танцува на музиката, с която започват новините  Mr. Green
На мен още ми е добре, защото в къщи не проявява голям интерес да ходи, практикува си стария, изпитан метод за пидвижване- лазенето. От време на време прави някоя и друга крачка, но веднага се надупва на пред и започва да си лази. За сега ходи само на вън. Иначе строим конструктура( опитва се и сам, но хич не му се отдава и се ядосва  Mr. Green ) , разнася играчките от стая в стая, пеем, подаваме си една малка топка (по- точно аз му я търкулвам, а той я хваща и се опитва да я хвърли към мен), но най- много обича да ми вземе лъжичката след като го нахраня и да ми я бута в устата. Явно се опитва да ме храни  Mr. Green
Ей с такива неща се забавляваме. Хубавото е че и сам си се заиграва и аз мога да свърша това- онова. От както схвана как да си бута количките по пода само това прави и вика "брррр-бррр", а как се е сетил да бръмчи докато си играе- незнам.
Хайде, изчезваме малко на разходка докато не е заваляло пак. Хубав ден  Hug

# 155
Ние ходим като го държа за една ръка но не е много стабилен иначе сам се изправя и се придвижва като се държи за една рака за нещо.В къщи когато е буден си играе лази  играем си като си търкаляме топка, но той има и кака на 8 години така че тя ме отменя понякога в забавленията.Като се развали времето намерих време да си пооправя малко къщата иначе с това ходене насам натам  не ми оставаше време.

# 156
Моето дете нито ходи, нито лази Simple Smile Също така не се заиграва сама, шанса да свърша нещо е нулев. Ако може все да ми е до гъза, да си играе докато ми седи в скута и така Simple Smile С две думи залепила се е за мен Simple Smile

# 157
Здравейте  Grinning
Ние не ходим все още самостоятелно. Обича да лази и да се катери по холния ъгъл и по секцията и да си седи прав. Знам, че не е много желателно, но пък много обичаме да гледаме Baby tv.
За рождения ден мисля да сме в заведение, но още не съм избрала къде.
Мамчета сега се присетих и аз за това манту ли е какво е. Аз не виждам да има нищо издуто на раменцата, а се сещам, че педиатърката каза още преди, че го има, но и тогава не видях нищо. Възможно ли е да се е появило и сега да го няма, то изчезва ли или си седи. Притесних се даже.
Лека вечер!

# 158
  • Добрич
Здравейте,
Ники още не ходи сам,подпира се,или се държи за ръце.
Записахме се на кухня тия дни и много му харесва. Беше спрял да яде около 5-6-7 дни,бях се притеснила и реших да го запиша,въпреки че бях много против кухните. Сега яде,много му харесват нещата.
Рождения ден ще го комбинираме с кръщене. Пъърво ще гостуваме на кръстниците за тази цел за няколко дни,след което ще отидем на почивка в Хисаря за 4 дни. Когато се приберем,ще отпразнуваме с 3 двойки приятели с бебета някъде на заведение.Искаше ми се по-скромно де е,но така решихме в крайна сметка.

Лека вечер

# 159
Хайде запис и от мен. Ние бяхме една седмица на почивка в Турция, да посъберем за последно слънце за зимата. Бетито даже има тен на бански. Лепнахме си там едно ринофарингитче, ама турският чичо доктор и даде сироп и спрей и оправи положението.
Беатрис е от отбора на стабино ходещите и изкачващи стълби. Положението е опасно Stuck Out Tongue Winking Eye. У нас сме с 4 решетки -  към кухнята, стълбата и т.н. Забавно беше и в бебешкия басейн (40 см дълбок), когато детето реши , 4е ще плува. Иначе ходи и във вода сама. голяма е риба, за радост на майка си, който е морко чадо Wink

За времето - тук , в Германия е да кажем хладно–13/15 градуса. В яслата всеки ден децата играят на двора, но облечени с гумирани якета и гащеризони. На мен това ми допада, защото да си призная, ако беше само у дома, едва ли щях да я извеждам при това време всеки ден.

за рождения ден- смятам следобеда да празнуваме с майки и бебета, а ве4ерта с приятели хелоуин парти.

Лека нощ на всички ви!

# 160
  • София
Ние най-накрая вчера направихме прощъпулника, че скоро щеше да иде сама да си покани гостите Mr. Green Иначе още като не ми издържат нервите и ичзезвам навън, без значение от температурите, стига да не вали, ако вали ходим на гости или си подивяваме вкъщи. Занимава се да пъха фигурки в дупки, да си играе с разноцветни рингове (нови са й), но ако аз седя с нея на земята Rolling Eyes Ако седна на стол, тя се изправя до стола, хваща ме за крака и стои така, ако имам късмет без да реве, но в повечето случаи хленчейки докато не я взема или докато не се върна на земята Twisted Evil
И във връзка с танцуването на мигача - Ема танцува като пусна пастора... Joy

# 161
  • гр. Стара Загора
бубче... все едно описа Майя за игрите... за 1 мин не мога да съм стол... затова си сложих и килима, че иначе ми е студено на земята
чудя се кога ли ще мине това... newsm78

ха сега да ви попитам - вашите мъничета гушкат ли се във вас... Майя ми направи впечатление, че от както миналия месец имаше Т започна да се гушка в мен... прегръщаме, ляга на корема ми преди да заспи... понякога като спи врътка до корема или главата ми Simple Smile  днес докато я храних на дивана, се изправи, мина зад мен, обгърна ме с ръчички и положи главичка на гърба ми... много ми е миличко  Heart Eyes Embarassed

# 162
Проби ни седмо зъбче, пораснахме с 300 гр и 2 см - 9 кг, 73 см. Сама не се заиграва, с малки изключения, все вървим из къщи или навън. Хората ми казват, че мн съм отслабнала, че аз незнам какво е да стоиш седнал за повече от 5 мин Laughing. Вечер не иска друг, освен татко си, залъгва я малко каката, че да се измия. Време за мен никакво  Joy Проходи, направихме прощъпулник и нашата си хвана питката и си я заяде, никакъв интерес към предметите Blush. След като си похапна отиде и взе клавиатурата, на мама хакерчето Wink. Моето дете ме гушка и сестра си, и татко си, че дори и някой от по-големите играчки, а също и мекички дрехи. Като и кажеш хайде да спим ляга с главата на възглавницата и вири дупето нагоре. Снощи за пръв път е заспала сама - на спалнята като се въртя като пумпал преди това, опитвам се да я отуча да заспива на гърда, интересно е че само вечер успявам, а през деня си иска.

# 163
Здравейте.
Моят син тежи 10кг. и е 78см. Лази, но не ходи - дори не може да стои все още. Имаме пробили само две зъбчета. От вчера е болен - вдига висока температура, ушите му са възпалени и има разтройство. Тези дни ще е само на кърма и сухари, че дано бързо се позакрепи.

Някой ще ми обясни ли каква е тази традиция да се прави кръшане на годинката, че вчера за пръв път чух нещо подобно от свекървата?

# 164
  • гр. Стара Загора
и аз незнам за такава традиция... може би просто ѝ се иска да кръстите детето
попринцип казват, че е хубаво до годинката да се кръсти, даже до 6 месеца, за да не се стресира детенцето

Общи условия

Активация на акаунт