На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 868
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
По темата с яслата - Беатрис ходи откакто е на 10 месеца, аз тръгвам от 1 декември на работа.  Майчинските са тук една година, от там натаък по желание и според дохода (малък доход получаваш помощ от държавата да си гледаш детето у дома, висок доход - не). И поради това както и по желание аз си отивам на работата Grinning Много се рдавам даже, понеже започвам на 6ч. работен ден!

За спането- спи и преди обяд и след обяд, като следобед 1,5 ч. Тези навици и ги спазват и в яслата.

Лека нощ на всички ви!

# 241
Честит рожден ден на сина ти мама на две слънчица! Да е жив и здрав! Моята госпожица вече по-смело се пуска да ходи сама из къщи, имаме си и синини. Но сънят, ох сънят, май страда от безсъние. Почти не спи, предния ден стана сутринта в 9и30, като се буди нощем на всеки два часа, и заспа чак в 12, през нощта. Бе спала само 10 мин, преди обяд и половин час следобяд, ужас.
За храненето, все по-често страда от безапетитие, а си беше ящна. Губче, не се знае дали ще яде от кухнята, моята никак не го иска. За ясла догодина ще я мисля, но преди 2 години, само в краен случай ще я дам, че дори, направо ще започне с градината - не ги обичам тия ясли (българските).

# 242
Добро утро!
Честит рожден ден на синчето на мама на две слънчица и от нас! Честито прохождане! Simple Smile
Киара е по- добре, но ще я оставя и днес в къщи, че вчера имаше температура и днес да си я гледкам в къщи. Когато Киара свикне хубаво в яслата, ще започна да си търся работа. Ще видим какво ще си намеря.
За яденете, Гъбче, Киара е същата работа. Не яде нищо в къщи, добре че, започна да ходи на ясла, та поне там си изяжда всичко. Сега докато беше болна пак се върна само на кърма и се надявам да нямаме пак проблеми.
На тези, чиито деца празнуваха вече рожден ден, какво им подариха? Извинете за любопитството, но всички ме питат какво да и' вземата, а единственото, от което им нужда е обувки. Може да има нещо, за което не съм се сетила, за това ми се искаше да почерпя идеи от вас Simple Smile
Приятен ден на всички!!

# 243
  • София
Честито на едногодишните бебчета, както и на проходилите   bouquet
Болничките бързо да оздравяват.
Ние спим почти винаги 2 пъти дневно. Преди обяда и 2 -3 часа след него. Продължителността е различна- от 30 мин. до 2 часа.. Вижда ми се много неприятно да караш насила детенце да се откаже от съня.. То сигурно ще си навакса следобяд, пък и щом трябва ще свикне, просто е неприятно Sad Аз лично се радвам когато спи  Embarassed Тогава имам малко време ( за чистене, почивка)
Нашия палавник отдавна може да прави крачки, но едва преди седмица започна да прекосява стаята сам. Не мисля да правя отделно прощъпулник. Направо с РД ще го почетем. Бабите твърдят, че трябвало веднага щом проходи да се направи, но според мен не е така- най малкото в кой ден точно да кажа, че проходи... Това е постепеннен процес.
С папкането засега нямаме проблеми. Всичко ядем, не се мръщим, само се сърдим когато свърши. Опитахме и една кухня, вкусна е, но аз тъкмо завърших магистратурата ( най-после) и вече съм изцяло на негово разположение- уча се да готвя бебешки манджи.
Вчера изпаднах в потрес. Както си щъкаме с дребното напред-назад , то се втурна към стълбите и взе да ги катери лазейки  Shocked Мислех, че е още рано за такива изпълнения..
pepeusi, на нас РД още не ни е минал, но понеже и аз мисля за по-крупни покупки - спален чувал,  якенце, грейка,  играчка за яздене ( имаме, не ни харесва кончето, както и проходилката  Peace), обучителни играчки, книжки с картинки...

# 244
  • Горна Оряховица
Здравейте и от нас.
Честито на всички пораснали дечица - да са много здрави и весели.
С хапването нямаме проблеми - яде си всичко.
Спането ни е малко проблемно. Заспива сам, но спи по 30 - 40 мин (това след обедното хранене ) и после ако се излъже още час да поспи ще е добре.
Аз съм решила, че като стане на две ще го пускам на ясла, а за работа - незнам какво ще правя. По принци се осигурявах фиктивно, за да мога да вземам 2 години майчинство, и като свърши се чудя къде ли ще я търся.

# 245
Здравейте момичета wavey
На вън е ужасно, спря да вали, но водата абсолютно навсякъде е до над глезените. Естествено по закона на гадостта точно днес се счупи колата, тати на работа и не може да се измъкне, баби и дядовци на работа и по задачи, а на вън потоп. Стана 12, трябваше да изляза да взема кухнята и понеже нямах избор оставих детето при мойта съседка с другото бебе.  Добре че е тя, иначе нямаше да ходя изобщо за храната, а щях да мисля нещо да готвя.
Сополите, уффф вече 15 дни не мога да ги преборя  ooooh!.
Спането- от скоро спи по един път и му е по- добре. Сам ми показа, че му е време.
Цветке, да ти кажа, Олег е като хипнотизиран от стълбите. Само като види някъде стъпала иииииии край, забравя всичко останало! А от както проходи е още по- зле, единственото, което го интересува е да се катери по тях  Crazy Аз съм му направила клипче, ако успея ще го пусна тук.
Яденето- яде когато, каквото и колкото му дам! В това отношение нямам забележки към него Mr. Green

Честит рожден на всички дребосъци, които са на годинка вече  nbirthday И честито на всички проходили  bouquet

# 246
Честит рожден ден на Ева  на мама Doddy и Десислава  на мама bennzar!
Аз имам навика, когато има намаления тези неща, които са по- скъпи да ги копувам тогава и вече съм взела космонавт, отделно ми дадоха още един, имам и едно дебело якенце от алберто и чувал за количката. Имам разни неща за яздене Simple Smile , но ги дадохме на приятели, пък те правт ремонт и не знаят къде са и едно дървено люлеещо се конче, за което, свекърва ми може и да ми се разсърди, че сме го дали, че тя го подари на Алберто. Нямахме къде да ги държим, пък тяхното дете си играе много с играчки и ги дадохме Simple Smile Баба ми ми каза, че ще ни прати парички, та сега си мисля, че може да поискаме и от свекърва ми парички и да празнуваме рожденния ден в клубче, защото децата на нашите приятели са по- големи и ще се забавляват повече, пък и Киара заедно с тях Simple Smile Не знам, още нищо не е окончателно,пък рожденния ден наближава. Ако не могат да ни дадат нашите играчки, може би ще им поискаме нещо такова, ако ни питат.
Киара от както е болна спи почти по цял ден и ще видим как ще се преобразува програмата, когато се оправи.

# 247
  • на Дъждовен остров
... играчка за яздене ( имаме, не ни харесва кончето, както и проходилката  Peace), обучителни играчки, книжки с картинки...
аз точно се бях замислила за люлеещо конче, понеже създава идеята че и харесва обаче ми омръзна да се обзавеждаме с неща които след това само се чудя къде да сложа.  Тук има един магазин в който сега можеш да занесеш старите играчки и получаваш вауйчер за нови та съм се замислила дали да не п0р0ечистя къщата  newsm78

Честит Рожден ден на всички малчовци.

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 11:34 от T_e_A

# 248
Честит рожден ден на Калин на мама pincher! Да е жив и здрав и безгрижно детство!
Ех, да имаше и при нас такъв магазин, където да върнем старите играчки. Каката е на 12 (почти), играчки рядко чупеше, къщата ни е затрупана - шкафове, легла, кашони (големи, върху гардероби Joy. Е хубавото е, че сега бебка може всеки ден с нова да си играе.

# 249
Здравейте мамчета, лошото време дано поне раздвижи темичката ни. Ние бяхме два пъти болни за два месеца, после накупих разни хомеопатични за засилване на имунната система и се обринахме от един сироп, за капак се удари в една пейка във горния венец, той се поду, посиня и сега треперя да не сме повредили някое зъбче. Стоматоложката каза, че може да има последици дори при постоянните, а върху тези до месец можело да се появи проблем. Сега цял месец ще треперя, сънувам кошмари, обвинявам се. Както си вървяхме и го държа за ръчичката рязко смени посоката, засили се и се удари, устната нищо й няма, но венеца беше много надут, сега почти не личи, поспадна но аз само за това мисля и треперя на всяка възможност да се удари. Дано няма нищо, че не знам ако е прекъснато някое зъбче как се процедира и как ще се лекува на такова малко човече.

# 250
  • София
opsss, опитай да не се обвиняваш толкова. Твоята угнетеност се предава и на него. А аз и таткото точно държейки за ръка детето със смяна на посоката сме допускали да си удари главичката. В тази възраст е просто невъзможно никога да не се посини. Стискам палчета да са наред зъбките  Hug

Исках да попитам как сте с памперсите? Ние мнооого пишкаме нощем и при все, че сме 10-10.5 кг а ползваме Памперс 7-18 кг.  а тази нощ и 8-20 кг. напоследък все му е мокро около крачолчетата на бодито Sad И се вижда, че пелената е адски пълна. Просто не знам как да процедирам.
С гърнето нямаме успехи Sad Може би много късно започнах - към 7-ми месец, когато вече стоеше прав и използваше всяка възможност за това. Сега се чудя дали гърнето му е удобно, защото повече от минутка не мога да го накарам да седи...

# 251
ех, колко бързо мина това време.. бебчетата ни станаха на година, дори някои вече и на ясла ходят. Сякаш вчера си пишехме за бременностите си..Simple Smile

Аз да ви попитам, давате ли имуностимуланти на децата си?? Моят син от малък много боледува. Пил е вече 4 пъти антибиотик. Бяхме и с пневмония преди месец и нещо. Сега пак е сополив..Sad давам му инфлуцид и се надявам да се излекува..а да не стане нещо по-сериозно Sad
в началото каката носеше болестите, а сега тя не боледува, но той, да..Sad В чудо съм се видяла вече.

# 252
  • на Дъждовен остров
.... Може би много късно започнах - към 7-ми месец, когато вече стоеше прав и използваше всяка възможност за това. Сега се чудя дали гърнето му е удобно, защото повече от минутка не мога да го накарам да седи...
а ако си започнала от 3ти месец мислиш ли че можеше да го следиш непрекъснато и да го слагаш на гърне през 20 мин.особенно ако си гледаш детето сама.  Това се надрасва.

кои памперси ползваш?  нощните ли?
http://www.pampers.co.uk/pampers-baby-dry

# 253
Здравейте и от мен!Честито на всички вече едногодишни деца и бързо оздравяване на болните!
Марти все още спи предиобед  и следобед,някой път пропуска,но рядко.Ходи с здраво хванати на мама ръце,опитва се и да се пусне,но бъзето е голям страх,направи две крачки и тупне.На гърне изобщо не иска да седне,затова все още я издържам, да видим докога.Ами това е лека вечер. 

# 254
  • София
Здравейте мамчета, лошото време дано поне раздвижи темичката ни. Ние бяхме два пъти болни за два месеца, после накупих разни хомеопатични за засилване на имунната система и се обринахме от един сироп, за капак се удари в една пейка във горния венец, той се поду, посиня и сега треперя да не сме повредили някое зъбче. Стоматоложката каза, че може да има последици дори при постоянните, а върху тези до месец можело да се появи проблем. Сега цял месец ще треперя, сънувам кошмари, обвинявам се. Както си вървяхме и го държа за ръчичката рязко смени посоката, засили се и се удари, устната нищо й няма, но венеца беше много надут, сега почти не личи, поспадна но аз само за това мисля и треперя на всяка възможност да се удари. Дано няма нищо, че не знам ако е прекъснато някое зъбче как се процедира и как ще се лекува на такова малко човече.
Ще се опитам да те успокоя - няма как да си е навредил на постоянните зъби, тъй като на тази възраст няма даже и зародиш на постоянни зъби, който евентуално да се увреди от удара и да има отражение. Казвам го отговорно, защото на 3г Ина си изби 1 млечен зъб, а съседния го извади от костта и тогава правихме снимка, гледа я и моя стоматолог, и лицево-челюстен хирург в стоматологичния факултет и казаха, че няма страшно. Първите зародиши за оформят след 3г възраст. Преди 3 месеца правихме отново контролна снимка и вече си се вижда зародиша и няма грам проблем Peace

Общи условия

Активация на акаунт