На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 941
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Привет и от нас,

гърне - Ползва се постоянно, ака 99% там, пиша си, нямаме проблеми пу-пу
обличане - В къщи е около 22-23 градуса, боди + анцунг и блуза
будене - вечер заспива към 21:30-22,00 до 8:00-8:45. В продължение на месец се будеше на всеки час - не съм давала вода или мляко, люшках я и заспиваше, после наново. Изведнъж спря.
витамини - не давам и не съм давала освен витД
ваксини - вървим си назад, още реваксинацията не сме правили
украса - преди 2 дни украсихме елхичката и малка част от коридора
подаръци - на роднините съм приготвила по 1 календар от тези благотворителните в подкрепа на фондация "Искам бебе" и това ще е за тях на този етап. На Буби - играчки.
приспиване - приспиваме се единствено с люшкане в кошарата
Иначе показва колко голяма ще порасне, на колко е годинки, чао, дай 5, дава целувка с близане по устата, гушка едно бебе, приспива го с "ОооО", завива го, вози го в количката, такива обичайни неща...
Скоро отиваме на гости на баба в Разград и днес пратих една част от багажа. Божидара получи мечтаната от майка и шейна за РД-то си и мечтая за една хубава снежна Коледа и весели зимни игри Simple Smile Засега ангажирам времето и с домашни игри и от време на време я водя на един детски кът до нас, когато не излизаме на разходка.

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 18:34 от Yolsi

# 421
  • София
Здравейте момичета,

За витамините и имуностимулантите се колебаех известно време, но сега купихме за баткото Бета глюкан на хапченца, а на малчо ще давам Имунокинд, защото всички кихат и кашлят навсякъде  Rolling Eyes

Аз започнах да опитвам спирането на кърменето, но ми е ужасно трудно. Кърмя няколко пъти нощем - винаги, когато се събуди (а той си се буди с плач сравнително често и друго не желае) и двата пъти за приспиване денем (така заспива). От снощи започнах да опитвам поне да го отделя от мен, когато започне да заспива и да го люшкам и пея до пълното заспиване, но в резултат го разбудих и ме наказа с още 2 часа будуване. След два месеца тръгвам на работа и просто не зная как ще се приспива с баба си през деня. Приела съм, че е възможно нощем и вечер все така да го кърмя, но денем Rolling Eyes

Още не съм украсявала къщата, все не стигам до тамл

За ваксините предстои да слагаме за 12 и 13 месец. Ужасена съм от случая с момченцето от Пловдив след ваксината за морбили и сега съм тревожна за поставянето й на малчо, но се надявам всичко да е наред при всички бебчета, на които се поставя когато й е времето. Praynig

# 422
  • Добрич
Опитвам и аз да намаля кърменето,но не ми се получава много много. Вечер кърмя по няколко пъти. Днес се случи и през деня 2 пъти,иначе дневно кърмене не допускам. Като плаче много го кърмя,въпреки че вече не искам. Днес рева 1 час и ми дърпаше пуловера,така прави като иска да сучи. Не знам как ще приключим с това,но ми се иска да е скоро,нямам план.

# 423
И ние с кърменето сме по-зле - денем все по-често, като и доскучае или не й обръщам внимание ми дърпа блузата, реве и иска да сучи. Като не ме вижда баба й успява да я приспи, но като се върна ми виси на ц, нощем се буди и освен сучене др не помага. Лятото не бе точно така, май мъжът ми ще се окаже прав, колкото по-голяма, толкова по-трудно ще е. А днес гледах предаването Часът на мама и дадоха едно моиченце, живеещо в Швейцария с развалени зъбки, от това че е заспивало докато суче, две години и два месеца.

# 424
И ние сме много зле на тема кърмене,Влади също плаче ,дърпа ме и ми пипа гърдите докато не му  дам ,иначе е война,ние също почваме да търсим повече и от преди и вече найстина взех да се плаша как ще се отбиваме.  newsm78   bouquet

# 425
Здравейте! Покрай нас всичко е ОК! Децата са здрави  - това е най- важното! Виктория с всеки изминал ден все повече ме учудва. Вече се заиграва. Опитва се да говори. Ходим на разходки, когато времето позволява.
гърне - не съм я слагала
обличане - трудно #Crazy, боди, панталонче и блузка
будене - 2 пъти
витамини - не давам
ваксини - редовни сме
украса - от седмица сме украсили
подаръци - ще и взема някой плюшко с мелодии или кукла - много обича да ги разнася и гушка
приспиване- трудно. 21:30 с музика

# 426
Мамчета имам важен въпрос,свързан с яслите и моля запознатите да се включат.
Моля Ви да ми обясните за документите,сроковете-за колко време се справихте с документите и го приеха,за адаптацията на детето-как реагира от начало,свикна ли и т.н.Въобще всичко ,което се сетите.Много ще съм ви благодарна.По план трябваше да тръгне на ясла пролетта,не ми се искаше толкова малък да е ,но имам възможност да започна работа и не ми се пропуска шанса.
Много благодаря предварително за отговорите!!!   bouquet  bouquet  Hug

# 427
Момичета, здравейте. Да се включа и аз по последните теми.
 За гърнето - ползваме от време на време, но аз все още съм несериозна в опитите си. Иначе твърди съм решила, че напролет махам дневния памперс.
Витамин Д - бях го спряла лятото, но от днес започвам да давам отново. Други витамини не съм давала.
Кърменето - понамалила съм го, но скоро няма да се отбиваме като гледам как вървят нещата.
Буденето през нощта го има всяка нощ. Кара по 1 час буден и пак го приспивам.

# 428
Добър ден, дами! Да се включа и аз предколедно по последните теми:
Гърне- 1-2 пъти на ден хващам пишо и това е. Ния не иска да стои и сама става от него. Да ака изобщо не ще в гърнето и се секва, ако я прекъсна и я сложа.
Вигантол ще давам още седмица и после минавам на Киндер Фит сиропче. Имуностимуланти не съм давала досега. Веднъж седмично давам Осцилококцинум профилактично- така ще е до март месец.
Не се кърмим от средата на 11-тия месец, не си е търсила гърда изобщо, нямахме никакъв проблем с отбиването. Хапва всичко с апетит. Не пасирам, не съм и пасирала никога- мачкам с вилицата.
Нощем се разбужда винаги по няколко пъти за биба или просто проплаква незнайно защо. Сега май й се стича секрет в гърлото и нощем кашля, та снощи от 1 до 4:30 будувахме.
Обличането е сложна работа, никак не трае- така е от малка. Чорапогащник още не обувам.
С ваксините сме ок- на 03.01. е последната май.
Приспиването е лесно- слагам я в креватчето и без люшкане сама заспива до 5 мин.
Украсата вкъщи е налице от десетина дни. Подаръците са купени- дървен ролбан за Ния и голяма ходеща кукла за Аля. Има и още много от роднините, но от нас- това. Simple Smile
Хубав снежен ден!

# 429
Здравейте мамчета.Да се похваля -днес направихме престапулник.Погачата си я направих сама и стана неочаквано добра-без забележки.Влади си взе отверка и книга  Laughing
И да ви попитам пак за яслите?   bouquet

# 430
Вече си мислех,че само ние имаме проблеми с кьрменето ,но виждам ,че не сме единствени.
Децата ще го израстат това нощното кьрмене ....Само дано да е по скоро,че ми е много трудно вече ...
 Praynig

# 431
  • София
Здравейте мамчета.Да се похваля -днес направихме престапулник.Погачата си я направих сама и стана неочаквано добра-без забележки.Влади си взе отверка и книга  Laughing
И да ви попитам пак за яслите?   bouquet
Единственото, което знам, е че за яслите се кандидатства през м. април, а приема е септември. Вие кандидатствахте ли изминалия май? Ето тук можеш да прочетеш повече: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=post;quote=23838459;top … d1b64d698d8de1425
Може да ти е оплезна и тази тема за допълнителни въпроси. УСпех   bouquet

# 432
  • БУРГАС
Здравейте и от нас.Ние все още не сме пробвали на гърне, но си мисля че има време.Още не сме украсили.Май чакаме да мине нова година.Шегувам се това беше,за да ви разсмея.Вит.Д давам по 2 капки на ден стига да не забравя.Имаме си 9 зъбчета и ги извадихме с хреми , кашлици, температури ,безсънни нощи.От както вадим зъбки ядем по много малко.Ходихме на педиатър.Изписани витамини,хомеопатия.Хемоглобин 106 на другия месец падна на 104 и то с даване на малтоферови капки.Без тях щяхме да паднем доста под 100.Не иска и не иска да яде.Общо на ден и се събират 3-4 сухара попарка с повечко сиренце,а през ден и жълтък /дано той помогне за хемоглобина/ и 2 шишета АМ с бисквити закуска /2*180мл/.Готвих какво ли не,2 кухни сменихме и уви.на 10 дена 1 път яде манджичка и то по нейно желание.На маймуни се правим и неще и неще да яде.Още не сме проходили.Мъча я да вървим за ръчичка но подгъва крачета и си лазем.Иначе като се подпира по мебелите си пилотираме.

# 433
Да ви питам, какво са ви казвали педиатрите за прохождането, босички ли по чорапки, е най-добре да става ходенето?С обувки ли, чела съм, че не е хубави с меки буйки да не се кривят крачетата.

# 434
  • София
Да ви питам, какво са ви казвали педиатрите за прохождането, босички ли по чорапки, е най-добре да става ходенето?С обувки ли, чела съм, че не е хубави с меки буйки да не се кривят крачетата.
Ходихме на ортопед профилактично. Цитирам " ролята на обувките за изграждане на ходило е същата, каквато на шапката за оформяне на главата". Той каза, че неговите дечица са проходили боси, но е било лято. Това е неговото мнение- както винаги мненията са диаметрално различни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт