На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 608
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
И Владимир не яде всичко ,супи и ориз не обича много много ,но понякога хапва,също обича сандвичи,кроасани и сокове!
А за говоренето всички са различни-толкова много говори,че с думи можеш да разбереш винаги какво иска-казва мама,тати,деде,баба,пате,бау,прозорец,мяу,вода,сок,обувки,ръка,целувка,навънка,кола,топка,шоколад,не,да тука,чао,бате ,кака и е запомнил боклук и когато види нещо на земята вика боклук,вдига го и търси къде да го хвърли и сигурно пропускам нещо много бърбори....вече започна да достига дръжките на вратите и да ги отваря,а и му пускам много Gummy Bear и му казва шу-шу и като се сети за него ми казва шу-шу -тоест да му го пусна  Laughing Laughing

# 616
За яденето - много сме сложни - не ядем никакви манджи , супи и месо - само суха храна .... Надявам се да се оправи като поотрасне малко .

А за морето ще използвам пеленките на huggies - little swimmers .Те са водоустойчиви и няма да има проблем и с изхождането Simple Smile

# 617
  • DE
Пелените на Huggies за плаж не задържат пишкането. Миналото лято се убедих. Докато стигнем плажа беше целият мокър.

# 618
Пелените на Huggies за плаж не задържат пишкането. Миналото лято се убедих. Докато стигнем плажа беше целият мокър.
Не само тези на Huggies, а всички пелени за вода не задържат пишканено  Peace

# 619
За яденето - много сме сложни - не ядем никакви манджи , супи и месо - само суха храна .... Надявам се да се оправи като поотрасне малко .

Същият случай сме и ние ... какво ли не пробвах и не иска и това си е, УЖАС

# 620
Относно яденето нямаме големи драми, като изключим закуската- яде без особено желание и по малко. Като меню за закуска също е много ...еднообразно- хапва попара, понеже другата храна е още по-нежелана. Чак се чудя не му ли омръзва тая попара иска ми се да хапне нещо различно ама... тц! А иначе за другите хранения няма проблем, яде си с желание, рядко отказва и не е капризен

# 621
И аз не мога да се оплача всичко си ядем без кремчета иначе на вечеря след супата идва да вечеря с нас .Миналата седмица ни мериха и вече сме 9460 качила е 500гр за три месеца и 76 см с цели 2 см сме порасли.Педи каза че си вървим добре има 7 зъба след триста мъки ни излез на първия кътник.

# 622
  • гр. Стара Загора
при нас храненето е един доста изморителен и нервозен процес... от както баща ѝ тръгна на 11 месеца да я учи да яде сама и всичко пропадна... много трудно яде ориз, а хич не яде макаронени неща... кремчета прояде пак наскоро, но трябва да я забаламосам с нещо, че да не усети, че ги яде... иначе напоследък много набляга на домати и краставици... и най-вече да си топи в соса от салатата... както и в шарената сол... ако не ѝ позволя да го прави няма да яде нищо... много обича кашкавал... хапва и кроасани... кифлички, сиренки... но всичко го хапва на крак или ако сме на терасата да гледаме БУУУУ... голям проблем ми е...
иначе при нас нищо ново... във вторник сме на консултация
дълго не съм писала, но нищо интересно около Маичка...

# 623
Моето гардже е добре и да "чукна на дърво" яде всичко и почти винаги сама (благодарение на ЗВБ). Обожава плодове, яде сутрин попара със сирене, с мляко (от мн скоро), принцеси и филийки всякакви. Наобед си хапва супички, от известно време първо си ги изпива, а след това си изяжда гъстичкото, вечер си похапва също. Сама ходи в бабината градина да си къса ягодки, обича да опитва всичко-спанак, салата, лук. Обича ориз, домати, краставици (само мекичкото със семките), не си пада мн по месото, пие сама от чашка. Абе пупупу да не и е уроки, че си имам злоядка. Laughing Казва доста думи, но все още говори невербално, аз си я разбирам. Проблем ни е спането, почти не спи ако спи се буди на всеки 30 мин или спи само по толкова, ляга късно. Понякога спи 1, а др път по 2 пъти на ден, по за около час, общо. Все още се кърмим, то така и се приспиваме Embarassed.
Да са ни живи и здрави дечицата и да имат хубаво лято.
Аз за морето не мисля да ползвам специални бански или пеленки, от морето надали ще се престраши, а в нейното си басейнче, ще го почиствам. Пък и тя си казва кога ще ака, ама не иска да сяда на гърнето.

# 624
Момичета хайде да раздвижим малко тази тема .
Приемам всякакви съвети за гърнето .Преди си сядахме и си ходехме винаги когато е сложа .А сега  седи, но не иска нищо да прави в него веднага след като стани от него подпиква на всякъде иначе.

# 625
Ния тотално е отказала да седи на гърне. Пишка над тоалетната, но на гърнето не се задържа седнала.С оглед на наближаващата ясла септември трябва някак да реша "проблема", а нямам никакви идеи.
За храната, в интерес на истината, немога да се оплача. Разбира се, има какво да се желае повече, но знам какво е и хич да не яде, та не протестирам много.

Исках да ви попитам, с какви играчки си играят вашите деца? Ния предимно разглежда книжки или играе с някакви неща от бита, които обаче не са играчки. А позволявате ли им да пипат всичко? Кои са забранените неща за вас?

# 626
Отдавна не съм минавала, ама май не съм изпуснала много!  Wink като се постопли и няма вече време за компютър изобщо, нали?

Моята девойка играе много със всякакви чашки, кутии и т.н. пласмасов инвентар от кухнята -оставих и едно чекмедже за нея в кухнята, най-долу, и само така мога да сготвя нещо, докато ми седи в краката и рови, бърка и ме имитира  Laughing. Навън разхождаме една дървена маймуна на дръжка, за бутане - вече цялата се очука, но не мога да я оставя, щото си се връща за нея, като излизаме. Напоследък и топките са доста привлекателни, всякакви размери. По площадките налита и на количките за кукли на другите деца, та се чудя дали да не и взема вече, макар че самите кукли още изобщо не ги отразява. А, и един от големите конструктори напоследък преоткри, сглобява и разглобява две - три парчета, и виждам, че много му се радва.
Аз пък се чудех кога ще започне да се интересува от пъзели и да ги подрежда. Напълнила съм къщата със всевъзможни варианти, една голяма част за възраст от 18 месеца (т.е. с една фигура, която влиза на мястото си или от две части), ама като я гледам, няма да е скоро при нас. Вашите деца редят ли пъзели?
За гърнето, май вече бях писала, но виждам, че и на други се е случило - без никаква очевидна причина спря преди доста време, а бяхме стигнали до момент, в който със седмици не бях виждала омазан памперс. И това без да настоявам, или да я насилвам по никакъв начин - четеше си книжки и си седеше. Просто един ден реши, че и е досадно, според мен. Плачеше и се тръшкаше в началото, и се отказах. Сега я слагам от време на време, но най много някое пишкане да хванем, и няма търпение да седи, става и заминава.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 00:55 от yummymommy

# 627
  • София
Мисля, че им е доста рано за пъзели. Ина някъде около 3г май почна и то беше сравнително по-напред от връстниците си. Честно казано и досега е така, реди пъзели по-добре от мене и то с по над 150части вече. За сега Ема си строи кули от пластмасови кубчета, реди си по големина разноцветни рингове, пъха формички в дупки, за пъзели още не съм я пробвала. Игарчки има много и всякакви, нали е дете Simple Smile Играе с кукли, слага ги в кукленска количка, която бута из нас, гони интерактивно куче Mr. Green Търкаля топка, вози се на камионче ей такива неща.
На гърне си седи без проблем, въпрос на тренинг е, друг въпрос е какво върши на него Twisted Evil Но иначе сама си го носи, сама се съблича, понякога от теглене успява да си махне и памперса, но в повечето случаи ми подвиква аз да го сваля. Сяда за 10сек и хуква по голо дупе из къщата с бойни викове Joy

# 628
И аз да се разпиша тогава, преди да е дошло лятото и съвсем да секнем с писането...
Мони в къщи си играе с играчките си- много обича книжки- разглежда ги, говори им, като види нещо позначо- кученце, котенце, мече, патенце, винаги им прави звука, по цял ден може само книжки да гледа и да разгръща и да се смее сама. Освен това си играе с всякакви музикални, пуска си ги и танцува на мелодийките, научила е кое след кое следва и издава звуците, например на образователния фотоапарат на ФП, то казва :Хайде да се понацупим и след това бррррр, та тя това го е научила и сега ако се присетя, винаги и казвам да се понацупим и тя веднага отговаря бррррр, много е смешна Simple Smile И на плейъра също е научила звуците и ги възпроизвежда. Реди низанка, подава и рита топка, нарежда си нещата от бита едно върху друго- слага чаши една над друга и такива неща.
Навън- количка за кукли, дрънкалката, дето се заричах, че никога няма да и купя, кофичка с лпатка и търмъче, от време на време си играе и с плюшени играчки, обича и да взима на другите деца играчките. Много обича и картинки на всякакви животинки и навън да ги гушка. Например днес купих омекотител коколино, тя през целия път прегръщаше шишето, галеше картинката на мечето и така, но като цяло, когато сме навън обича много да ходи напред назад, да бяга от мен, предпочита да върви напред, отколкото зад мен.
С храната- нямаме проблем, яде сии всичко - БЕЗ ПЛОДОВЕ.
Спането- на обяд заспива сама, понякога гледайки бейби ТВ, с някоя книжка или играчка в ръце. Вечер- в повечето случаи заспива докато я кърмя, но ако не съм там- заспива сама.

# 629
И ние имаме проблем с гърнето - преди си акаше все там и си седеше спокойно, докато си свърши работата, след ставане. От доста време насам сяда за малко и хуква из къщи и пишка, някъде. Казва си, че ще ака, носи гърнето и не иска да седне на него, реве. Опитвах и на голямото гърне, стана само веднъж и то като бяхме на гости и не си намери гърнето.
Играе си с всичко - колички, бебета, посуда, гърне, книжки и т.н., но рядко се заиграва за дълго по 5 мин., най-много. Най-обича да си играе с кака си на влакче, конче, на люлката и др детски игри. но проблемът е, че кака е доста натоварена с уроци (все пак е 6-ти клас), а малката не признава. Понякога крием, че сестра й е в къщи Cry.
Май трябва да мислим вече ново заглавие Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт