Любители на Котки Тема 65

• 42 996
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив

Включвам се при вас с моя нов приятел  Hug
Дойде ни на гости случайно и при нас си остана. Пълно беше с бълхи горкото, днес го изкъпахме с шампоан противопазаритен...
Отделно го пощих.
Ще живее на двора. Чудя се малко ли е още за пудра против гадини... четох че не е подходяща за котета до  6 мес.  newsm78

# 61
Ооохх, че е хубавооо!!!
Ами мисля, че е малко още, има някакви, които се слагат на 2 месеца...но не знам. Нашият го обезпаразитихме уж с нещо си на основа на етерични масла, не му запомних името, подходящо и за бебета, но пък той май си нямаше бълхи.

# 62
  • Пловдив
Ооохх, че е хубавооо!!!
нали  Hug Hug Hug
Четох сега са Фронтлайн, но май не е подходящ за толкова малки котета ....  newsm78

# 63
Фея, благодаря за съветите. Ще се уча. Остави, че моделът е черен като нощта, ами и фотографът не си го бива. Все пак ето още една снимка:
Къде е Цезар?

asq, ама че това е толкова сладко и пухЕНО!!!  Heart Eyes Прилича ми на Томи, не че искаш мнение за имена.  Laughing Мъжко/женско/незнайно?

# 64
  • Пловдив
*Ally* мъжко е мисля, но вече дъщеря ми го кръсти Бамби  Hug /от еленчето Бамби/  Grinning Joy не че му отива много това име, но ......  Wink
P.S. А сега изкъпано, изглежда още по-пухкаво, голямо сладурче е  Heart Eyes

# 65
Дъщеря ти е по-креативна от мен! Много му отива Бамби.  Heart Eyes Да ви е живо и здраво!  Hug Дай някой път снимка в цялата му пухкава прелест.  Praynig

# 66
Ооохх, че е хубавооо!!!
нали  Hug Hug Hug
Четох сега са Фронтлайн, но май не е подходящ за толкова малки котета ....  newsm78
Advantage е за котета до 4 месеца , доколкото си спомням PeaceДадоха ми 1 месец гаранция без бълхи, а тя Шери вече трети месец си няма с него, пък и по двора колко живее.
  Ася, ама то  котенцето е като че ли смеска с ангорка.Много прилича на  котака на колежката ми, само  че онзи е риж.Красота, да ти е живо и здраво Heart Eyes

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 22:52 от Lei@

# 67
MissNellie,  Hug

Връщам се назад да почета. В събота ще стане един месец, откакто Аби е член на семейството ни. Simple Smile
Тези дни ще кача някоя по-нова снимка на диването.

# 68
А пък аз днес преравях снимките на телефона, та открих още едни с малкия, от поредицата ни "Къде е котето?":

Скрит текст:

# 69
  • София
Али, втората снимка е трепач!  Mr. Green

Герче, наши познати имат котка Стела, която е на 5-6 години, но не я познавам от времето на кръщаването ѝ. Наскоро научих, че това е краткото ѝ име, а всъщност се казва Стела Артоа. Почти ви е адашка.  hahaha

ИКСИ, не си случила на хора. Аз пък където се спра за малко да поговоря на някое коте, да го погаля или да му дам нещо ако имам в чантата, до 1-2-3 минути се появя още някоя/някой като мен.  Laughing  Последния път се спрях да видя едно коте досущ като Мъро и още докато го виках и един мъж излезе от близкия вход с Уискас пауч в ръка и му го сипа.

Тази вечер бяхме на ресторант с градина. Кой мислите беше около нашата маса? 3 млади тигърчета, еднакви на ръст, с абсолютно еднакви изражения на лицата. Само дето единият беше оранжев, а другите два - сиво-кафеникави. Изядоха ми шницела  Laughing. В началото им хвърлях хапките на земята, но се получаваше неправилно разпределение на благата. В един момент взех да ги храня в устата, че да има справедливост.  hahaha

Трейси, радвам се, че мъничето справя!  Hug

Ася, голямо сладурче е!  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 09:20 от Тaня67

# 70
Мис Нели,  bouquet
Нямам данък за показване,но с удоволствие когато имам ще пусна Hug
Честита прелестна Суши на Теди   Hug Много е сладка  Heart Eyes
Както и всички други сладки мърморковци  Heart Eyes
Ние откакто захладня времето вече спим заедно с Гарфилд в стаята  Grinning
Преди заспиване малко си играе,закача се,крие се...но заспим ли веднъж - все едно няма котка в стаята.Усещам го сгушен до мен по някое време през нощта,или отива да спи някъде наоколо.Но не шуква и не мърда до момента в който не отворя очи.Види ли ме,че се събуждам обаче,веднага започва да мяука и мърка...което значи - отиваме в другата стая за пишкане и папкане  Laughing
Много ми е възпитан котарака  Flutter
А между другото да споделя,че е и много непретенциозен на храна,яде почти всичко,което и ние.
Не отказва саламче,месце,пържени картофи,боб-яхния  Crazy червено цвекло,маслини,дори и мааалко баклавичка и шоколад (колкото грахово зърно)...това беше само по повод последното  Wink За консерви и гранули от време на време,също е ясно,че обожава.Подушва ги отдалече  Laughing
Поздрави за сега от нас с Гарфилд и весели игри на всички пухчовци  Heart Eyes

# 71
  • Пловдив
MissNellie  Hug.
*Ally*, скрития бръмбар да го изкараш и да го нацелуваш   love001
♥asq♥ , сивата рошава топка е толкова умилителна, че ми идва да я намачкам и настискам  Heart Eyes. Аз, като взех мъника, беше на два месеца и веднага го заведох на ветеринар. Той го намаза с Фронтлайн и му даде пастичка за вътрешното обезпаразитяване, която след това трябваше през десет дена и аз да ми давам. Така, че бързо към чичо доктор и се впускайте в игри   car003.

Голям съм заплес - дребосъка от известно време започна постоянно да ме хапе, и на игра, а по някой път целенасочено  ooooh!. Преди само нанкаше, мъркаше и се гушкаше в мен, и през ум не му минаваше че може да хапе, а елате ме вижте сега. Когато сложа къса пола колегите, които не знаят за него ме питат "Котка ли имаш", можете да си представите как ми изглеждат краката, а и ръцете  smile3515. Хапах го по ушите, виках "Не", плясках с ръце, бихме се, прескахме се с вода - нищо не му прави впечатление. Как се справяте вие  newsm78

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 09:10 от Аксиома

# 72
Али, жестоки две снимки!!! Страхотно свети в тъмното Laughing

# 73

Голям съм заплес - дребосъка от известно време започна постоянно да ме хапе, и на игра, а по някой път целенасочено  ooooh!.

Готварска ръкавица. Когато е време за игра, слагаш ръкавицата, търкалваш котето по гръб и го сборваш хубавичко , като се опитваш да го хванеш за гушката. Ще се настърви и ще си изкара всичката агресия на ръкавицата. Като се успокои махаш ръкавицата и галиш с ръка. Ръката е за галене, ръкавицата е за игра. Придържаш се към тази философия СТРИКТНО винаги, караш се винаги когато посегне с нокът към гола ръка, меки лапи. Има енергия котето, трябва някъде  да отиде. И изрежи ноктите. А, да, както винаги предлагам в такива случаи, другарче на същата възраст е идеалния вариант.

# 74
Здравейте, момичета!
Радвам се от сърце на всички хубости, които споделяте. Мъничето на Трейси- Голямо да порасне, здравичко и силно! Суши на Теди- здрава и щастлива! И на всички ни - всичко хубаво желая!
След като наорисах порядъчно,  Grinning да споделя и моите вълнения. Имам час за кастрация на майката на великолепните седем. Казаха ми да я заведа след като е била 8 часа без храна и поне 2 без вода. Работата е там, че  тя (явно, за да отбие челядта) идва сутрин да хапне малко и после се покрива някъде до вечерта, когато пак яде, поиграва с тях (без да им дава да сучат) и пак заминава. Та, въпросът е как ще я изолирам за 8 часа. Отговорът е ясен, всъщност- ще я затворя в къщата, но очаквам 8 часа мяукане и опити да излезе...Взела съм си 2 дни почивка, та ще се погрижа. Ще се радвам да ми стиснете по едно палче да мине всичко ОК. Тъжно ми е като знам мацата как ще се изплаши и помъчи, но нали всичко се прави за по-добро.  Praynig

За паразитите на дворните котета- моите мъници ръся с пудра Tapilan- пише, че може за котета над два месеца. А за вътрешни давам пастичка, която ми приготвят в клиниката в спринцовки. Първите два приема през 14 дни.

Допълвам:

Голям съм заплес - дребосъка от известно време започна постоянно да ме хапе, и на игра, а по някой път целенасочено  ooooh!.

... А, да, както винаги предлагам в такива случаи, другарче на същата възраст е идеалния вариант.
Аксиома, ако решиш за другарче, мога да ти предложа наистина великолепен избор. Simple Smile Хем съм ти наблизо. Hug

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 10:11 от Мора

Общи условия

Активация на акаунт