Любители на Котки Тема 65

• 44 446
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
  • на брега на морето
Как е днес Фреда? Дано Господ й даде още време да си поживее спокойна и щастлива.

Аша, много мъчно ми стана за Лиска. И за Лъчко, голям сладуран е бил.

# 316
Аша, мъчно ми стана, много съжалявам, и за Фреда ми е мъчно...  Cry

А да ви питам нещо - харесахме една автоматична хранилка за котета и мислим, че ще ни послужи за в бъдеще, някои пробвал ли е с така да дава храна, че сутрин хич не ми се става в 6 заради котето... а и не може по цял ден да сме вкъщи, за да яде по 3 пъти на ден...?

Пфууу, Пикълс вече се изяви с мокро петно на дивана, досега прах ръчно, а тия дни и с Рейнбоул ще се пере...лоша Пикълс  Mr. Green Пък иначе се научи да ходи под секцията, определено е време да се учим на тоалетна вече...

# 317
  • Пловдив
treisy, нашия маймун го взехме в неделя. Като го пуснах да се разходи из апартамента, той си хареса един ъгъл и се опита да рови там. Постлах му един вестник и му сложих в голяма подложна чинийка от саксия малко котешка тоалетна. Показах му я, даже го пуснах вътре и с лапичката му поразрових малко. Той обаче на два пъти се изпишка на вестника. Втория път изсипах пишканото от вестника върху "бенто"то и после му дадох да го подуши. Третото пишкано, а после и голямата работа му бяха там. А сега вече си му сложих нормална голяма тоалетна и всичко е там. Единствения проблем е, че тоалетната е в стаята, но като порасне още малко ще я изнасям пак на терасата.

# 318
  • На небето
asha точно това правим, само че сме 2 човека. А реакцията е същата описана от теб лепкави лиги, пяна, борба с нокти, зъби и т.н. (знам че не ме дере и хапе нарочно, просто иска да се измъкне). Познавам котката си. Ясно ми е, че е от страх и това още повече ме мъчи, и го съжалявам, но няма начин да минем без това. Въпреки, че не го разбирам този страх. А после се чувствам виновна за това че съм го мъчила милото.  Cry
Ясна ми е цялата процедура, с всички котки и кучета които са минавали през дома ми, съм успявала без проблеми. Но такова животно няма. Ветеринаря беше уверен, че няма начин да не успее да му го даде, затова и си предложи помощта. Сега съм уверена, че съжалява за което. Пробва разбира се с пинсета отстрани, докато му държи здраво врата. Но това животно така силно стискаше челюстта, че почти не успяваше да я мушне. Но дори и да я мушнеше, не усещаше колко бързо беше изплюто хапчето. Ние процедираме така. Единия го държи затиснат между краката, с ръце му държи предните лапи и отваря уста с глава нагоре. Другия помага и се мъчи мигновено да метне хапчето в гърлото възможно най дълбоко. Или с пръст се опитва да напъха хапчето възможно по надълбоко в гърлото. И в същото време се стреми веднага след това да го хване за муцуната да държи врата нагоре и да масажира гръкляна за да предизвика преглъщане. Звучи лесно и изглежда лесно за изпълнение. Но с тази скорост и сила и с този гъвкав език е способен от гърлото си да го изплюе. С едно мятане на главата се е измъкнал от хватката и хапчето е изплюто и това за части от секундата. Ако успееш преди това да му затвориш устата държи хапчето в устата и дори спира да диша, не преглъща и за секунда си тръска главата измъква се и хапчето е изплюто. И дори масажа на гърлото не може да го накара да преглътне. Имаме опит с животните, но такова чудо не сме срещали. Ние доста опит имаме с даването на хапче особено с тази котка. Вече повече от 3 години, всеки месец подред  и се справяхме по добре от ветеринаря. Но и котарака има опит с измъкването и става все по ловък и добър в измъкването.
Обикновенно котките като ги хванеш за врата и ги вдигнеш те не помръдват. Но тази котка е единствената която е активна дори и в тази поза.

treisy ах, каква сладка муцунка.

# 319
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Обикновенно котките като ги хванеш за врата и ги вдигнеш те не помръдват. Но тази котка е единствената която е активна дори и в тази поза.

Joy Не е, не е единствена! Joy Толкова ни е дебел вратът, че почти не можеш да хванеш Силвестър в тази поза, а ако случайно успееш за стотни от секундата се е извил нанякъде. "Борбата, както казват е жестока. Борбата, както казват е епична."

treisy, ах ама колко е сладичка тази Пикълс! С това розово носле! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 320
Как е днес Фреда? Дано Господ й даде още време да си поживее спокойна и щастлива.

Аша, много мъчно ми стана за Лиска. И за Лъчко, голям сладуран е бил.

Днес след като се върнах от работа ме изненада приятно- беше си изяла всичко в купичката! Давам й глюкоза от два дни, днес е приела 15мл. общо за деня и явно след обед  си е хапнала всичко, което й бях оставила и дори ме посрещна с мяукане за още! Утре пак няма да мога да я заведа на снимка, клиниката, в която снимат е малко далеч от нас, а нямам кола в момента, та в неделя след изпита за магистратура след обяд ще ходим да се снимаме.
Сега с Биса спят пак на 20см. една от друга в една поза, много ме радват така.
Благодаря много на всички, които ми стискат палци да се оправи  Hug Heart Eyes

Аsha Съжалявам за загубата ти Sad
 Hug

# 321
  • София
Давам сутрин на гладно , след като вечерта са хапнали , храната се прибира и се дава поне два часа след като им е дадено хапчето .

Радвам се, че го написа. Бях започнала да си мисля, че до такава степен ми са се слели спомените, че си въобразявам, че се дават на гладно.  Embarassed

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 21:05 от Тaня67

# 322
Включвам се с един размазан от мързел Чарли , който нещо отдавна не съм го показвала , да ви напомня за него  Flutter

# 323
  • Варна
Освен това Мъро получи комплимент  Grinning. В момента, в който дъщеря ми го видя и възкликна: "Леле, Мъро колко е строен!"  Mr. Green
И за мен Мъро= строен и елегантен!  Grinning И винаги се сещам как си пие хапченцата!  Hug

Полека- лека започваме да се оглеждаме за котка. То същия като Грей няма как да е, но много вдигна летвата. Преглеждаме случаи с пострадали котки.

# 324
  • на брега на морето
Преглеждаме случаи с пострадали котки.

Ако имаше повече като вас  Hug

Бубиша, погалкай много дълго Фреда вместо мен.  Hug

# 325
Включвам се с един размазан от мързел Чарли , който нещо отдавна не съм го показвала , да ви напомня за него  Flutter

Прилича на моята Ади Heart Eyes която явно ще си яде много,но ще си върви фина вече!Но Макс доказва,че може да се качват килогракчета-качил е за изминалия месец още половин килограм шишото ми той,а опашката му стана дълга,колкото и самото тяло Heart Eyes
Хайде една снимчица и от мен да ги видите:

# 326
  • До хладилника, който обичам
ekita, разкошен е! И гледа тооооолкова пренебрежително, както каза една позната, всички котки са зодия Бог Laughing

# 327
  • Варна
Еkita ,леле колко е пухкав! Ако е и глезен по цял ден бих го мачкала. Mr. Green

# 328
По принцип наистина си гледа едно такова точно"Аз съм Бог"  Laughing
br страшен глизан е,само лежи и мърка толкова силно,че чак в другия край на стаята се чува  Mr. Green Страшно кротък ми е и иска постоянно да е около мен,да се гушка,да ги галят...абе Център на внимание да е Hug Heart Eyes

# 329

Прилича на моята Ади Heart Eyes която явно ще си яде много,но ще си върви фина вече!Но Макс доказва,че може да се качват килогракчета-качил е за изминалия месец още половин килограм шишото ми той,а опашката му стана дълга,колкото и самото тяло Heart Eyes
Хайде една снимчица и от мен да ги видите:

Красавец!!!!  Heart Eyes 

Общи условия

Активация на акаунт