Бихте ли работили нискоквалифициран труд?

• 24 051
  • 480
  •   1
Отговори
# 420
Не, не бих си  "замърсила" CV-то с нискоквалифицирана работа. Владея 3 /три/ езика и имам две магистратури.  Зная си цената - не бих се "продала" под нея.

# 421
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Проблемът е че "купувачите" намаляха. Crossing Arms

# 422
  • София

Много ми е трудно да мотивирам учениците си, на които въобще не им се учи. И как да го направя, като знаят, че не е нужно да работят с мозъка си (предимно), за да се прехранват. Да си боклучия е също достатъчно.

Ами не е нужно Калинка, на този свят е нужен и обслужващ персонал, и хора с ръце да работят...
Не е равно на нещастие, не всички имаме еднакви нужди в този живот:)

Имам приятелка ( не е единствена за съжаление от моето поколение няколко такива хора познавам) специално държеше да има 3 дипломи и много учи. Сто години учи, нито един работен ден по 'специалността' и като не може да намери работа пак се запише да учи. И все е в студентски статус, като тези които все са бременни.. На 40 години станахме и продължава с ученето. Като някаква крепост й е ученето. В това време други по-прости орица, работят, изкарват парите, семейства направиха, деца родиха, отгледаха ..
Иска да задържи детството жената, а и явно може да си го позволи.

Добре, като от 4 годишни започват да учат, къде отиде детството?  ooooh!
Въобще не е тежко да учиш. Каква е тази реакция, сякаш е някакво бреме? ooooh!
Бреме е, защото дете на 3 се трябва да се учи на други неща, а не на букви и цифри, не че ученето на букви пречи, но основното е друго. Детето да е самостоятелно, да развие въображението си, да се научи на отношения със света, с хората най- вече. То и училището служи главно за приучаване към успешни отношения с хората,  науката там не е първостепенна задача. Децата запаметяват много лесно, но на 3 трудно съзнанието е на друго ниво, все още трупат речников запас, представи за нещата и ползата от буквите е нулева.

# 423
  • Там,където се събуждам щастлива.

Много ми е трудно да мотивирам учениците си, на които въобще не им се учи. И как да го направя, като знаят, че не е нужно да работят с мозъка си (предимно), за да се прехранват. Да си боклучия е също достатъчно.
Ами не е нужно Калинка, на този свят е нужен и обслужващ персонал, и хора с ръце да работят...
Не е равно на нещастие, не всички имаме еднакви нужди в този живот:)

Не, не е нужно, но за да са рентабилни на пазара, за повечето професии е нужно поне малко да знаят моят предмет. Не казвам, че е нещастие, но има една прислойка (деца), които са просто ужасно отегчени от живота и честно казано дори не могат да се справят с нискоквалифициран труд.
С голямо падане и ставане ще живеят.

# 424
  • ES
...Гери – синът ми е на 6 и прави почти изброеното от теб като вярвам, че накрая на тази ни предуч.година – съвсем свободно ще прави изброеното. Така че...

Значи ти е будно детето. Синът ми беше това лято в БГ и наблюденията ми върху приятелчетата, които си беше завъдил там, съвсем не са това, което описваш. Но  и аз в БГ от 7 годишна почнах с буквите и цифрите.

... gery_tо, не може да се генерализира за всички, различни са хората. Зависи къде е учил човек, от какво семейство е, дали е продължил образованието си или е спрял на 16 и каква е работната му среда. Сегашните 20 годишни не са като 30 или 40 годишните, когато са били на тяхната възраст.
Да де, аз за това сравнявам моите връстници, но си и права, представителната ми извадка от познати не е толкова голяма, хора всякакви.

# 425
Във в.Капитал има една интересна статия "От "супер мама" до изпълнителен директор".

# 426
Във в.Капитал има една интересна статия "От "супер мама" до изпълнителен директор".

Под тази статия има друга, където дават имената на делегатите, които ще избират съдийските колегии (ако съм разбрала правилно). Там преобладават женските имена.  LaughingЯвно има много активни адвокатки.  Laughing

# 427
  • ES
Абе не ви ли е ясно вече, че силния пол не е мъжкият, да ме прощават мъжете пишещи в темата.

# 428
  Не ща да работя ниско квалифициран труд, особено пък в чужбина.

# 429
Истината е , че едва ли има човек,който иска да остави дома си,семейството си и да се забие в чужбина да мие чинии,да бере маслини, ягоди и да се блъска в оранжерии. Не вярвам да има.
Но в България поставят хората в такова положение,че трябва да избират между това да оцелеят или да не оцелеят.На ръба.

# 430
Истината е , че едва ли има човек,който иска да остави дома си,семейството си и да се забие в чужбина да мие чинии,да бере маслини, ягоди и да се блъска в оранжерии. Не вярвам да има.

И в България не вярвам да има желаещи за такава работа - "Учи, за да не работиш", сякаш трудът е мръсно нещо.
И сякаш като получиш образование, няма да се налага да пипнеш нищо, освен химикал и лист.  Laughing

# 431

"Учи, за да не работиш",

Това е старо. Сега е "проституирай, за да не работиш".

# 432
Но в България поставят хората в такова положение,че трябва да избират между това да оцелеят или да не оцелеят.На ръба.
Абсолютно вярно. Давам луди пари за наем в Италия а в България имам собствено жилище с всички удобства. Ще се чувствам по добре в собствената си къща. Само че преди да вдигнат заплатите няма смисъл да се прибирам. Тук за 4 часа изкарвам колкото в България съм изкарвала за 14. И да бавиш детенце е къде по- приятно и лесно от пърженето на тиганите. Та за да отида пак в някоя кухня в България, ще трябва да ми плащат доста повече на час. Но това скоро няма да се случи.

# 433
Ако иска да прави кариера като сервитьор, няма нужда да учи. Ако иска друго, може да отдели един месец за безплатен стаж. Лошото е, че много учат, просто за да учат и въобще не се замислят какво ще работят след това.
Peace

# 434
 Мислех, че  повечето учат, за да станат мениджъри Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт