Бременни и майки от проблемното 2011 - двадесета част

• 36 545
  • 654
  •   1
Отговори
# 105
Пиенето на АБ си е риск, затова трябва да е оправдан. Лекарят трябва добре да прецени кога се налага и кога не. Не се притеснявайте от това. Аз вече на 2 пъти успявам да се справя и без предписания ми АБ, но това е друга тема. Важното е да запазите спокойствие.
СУЕ при бременни може да е до 100 без да е проблем ако другите изследвания са добри (това според Сигридов)

Пресякох мераците на Ния да ме бие. 2-3пэти я свалих от леглото и я заплаших, че ще спи сама.

# 106
Здравейте, момичета, излязоха ми резултатите от БХС. За синдрома на Даун рискът за бременната е 1: 600, за другите болести е 1: 10 000. Информацията за лекаря е направо ужасяваща - 1: 65 възрастов риск и 1: 75 биохимичев риск за Даун.
Обаче БХС в биохимичната част представлява измерване на две стойности (плацентарен протеин и бета-хорионгонадотропин), които са ми в нормални стойности (част от медианата), а в частта измервания на ултразвук нухалната транслуценция също му е в норма на бебето (пак е част от медианата).
Тоест реални основания за притеснения няма, но статистически рискът е висок  Rolling Eyes
Аз първо се побърках, после се опитвах да свикна с мисълта за амниоцентеза, после страшно много се ядосах, озъбих се някак и взех, та си разчетох изследванията така, както ви ги описвам.
Четох в Интернет, докато проумея кое какво означава и после отидох при лекар да ги разчете и коментира. Лекарят предложи отново амниоцентеза, ама аз вече бях загряла, че това е презастраховка един вид. И после ми предложиха да направя още един БХС в 17 седмица и после ФМ и ме успокоиха, че ФМ също дава някаква информация за риска от Даун, така че да мога да си преценя пак. Така че засега смятам да се успокоя, да си направя изследванията и да продължавам да избягвам амниоцентезата. Все пак рискът от Даун реално за мен е 1 : 600, докато рискът от спонтанен аборт при амниоцентеза е 1 : 200.
Дарлена, доколкото разбирам, страдаш от алергия към нещо, което не е изяснено? Ти, а не бебето?
Ако е така, имай предвид, че (бабешки казано, все пак не съм лекар) алергиите възникват и на нервна почва. Тоест, ако ти преживяваш силен стрес в момента (познай какъв е стреса  Laughing) и имаш притеснения, много е възможно да получиш алергия "от нищото". Ако обаче се успокоиш, като отмине нервния период, алергията изчезва. Така че много по-важно е да разпуснеш, да си възвърнеш увереността, отколкото да се чудиш какво още да не ядеш и да се тревожиш какво, по дяволите, ти става  Laughing

# 107
  • София
Анализиращ се, аз пих антибиотик, но на по-късен етап от бременността, имах доста високи нива на ЦРП, без видима причина,на мен беше изписан Аугментин, на мои познати също е изписван този антибиотик по време на бременност.

Момичета,благодаря ви за мненията HugНа мен също ми изписаха Аугментин,според антибиограмата излезе,че е много подходящ,пък става и за бременни PeaceМен по-скоро ме притеснява ранната седмица,а не самия антибиотик ThinkingОбаче ме притеснява и да стоя с кръстени ръце без да пия нищо,защото не е безобидно това със стрптококите Rolling Eyes

# 108
Добро утро момичета wavey

Пенка, според мен амниоцентезата си е доста инвазивна и рискова процедура и лекарите трябва да имат сериозни основания, за да ти я направят, това че си на 42 според мен не е сериозно основание. Доколкото виждам от резултатите от БХС и ФМ при теб такъв сериозен риск не е идентифициран, поне засега не. Не знам какво да те посъветвам, аз лично бих изчакала резултата от втория БХС и ФМ и тогава, само ако е изключително наложително, бих направила амниоцентеза. Чета и по другите теми, че масово на бременните им излизат рискови резултати и лекарите с много лека ръка веднага предлагат амниоцентеза Twisted Evil В повечето случаи тревогата се оказва излишна.
Чела съм, че на близнаци не правели БХС, та сега си мисля, че ще си спестя една тревога...само дано всичко да е наред с бебетата ни и Господ да ги пази, че са много чакани и много мечтани Praynig Praynig Praynig

Пенка, Надежда, как сте момичета?
Аз съм добре, ходих на доктор миналата седмица и доктора установи, че и двете ни душички са живички и чух и двете сърчица Heart Eyes Heart Eyes Много съм щастлива, много! Иначе оплаквания нямам никакви, ходя си на работа и напоследък съм страшно ангажирана, та често дори забравям какво нося в корема си Laughing 

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 07:40 от Надежда :)

# 109
Надежда, това е направо страхотно! Дано да изкараш така и занапред и до края  Laughing. Аз през първите седмици се чувствах като тежко болна, хем съм бременна само с едно, чак към 12 седмица взех да се освествам, но се пазя и досега и съм в болнични. Много се страхувах в началото как се развива бебето, ама след толкова прегледи вече се поуспокоих. И вече дебелея по малко, макар че уж внимавам..

# 110
Пенка,

Аз познавам няколко майки на дечица с даун, покрай професията ми, всичките са били млади и от нищото им е дошло. Това с риска от възрастта аз не го вярвам, не се притеснявай. Изследванията ти са супер, бебето е перфектно, най-важни са ехографските по мое скромно мнение, а аз разбирам от тези неща мъничко.

За аугментина, аз пих преди да разбера ,че съм бременна и после в 4 месец, и нищо му няма на бебето.

Пишете, нещо ни пада темата.
Аз се тревожа с Далия, че малко си държи главичката на една страна, макар и рядко. Взех талон за ортопедията, ако някой има нещо да ме съветва, да пише. Още и час нямам, защото не си вдигат телефона там.

Надежда,

Много се радвам, дано всичко е ок до финала.

# 111
  • София
Благодаря за мненията,момичета HugАз вече преполових Аугментина,изписан ми е за 7 дни и 10 дни след прик;ючване на лечението ще отида на контролен гърлен секрет.Чудя се дали да не слагам някакви глобулки от типа на лактажин превантивно,да не гъбясам ThinkingИначе ми понася добре АБ,не съм имала проблем откакто го пия Peace

Игликалика,за ортопедиата в Г.баня ли говориш,защо пък да не вдигат Thinking

# 112
Мен за разнообразие са ме изпохапали дървеници тази нощ. Сега ще трябва да пръскам апартамента с отрова, защото гадовете много обичат да ме хапят и после ме сърби безбожно. Ммммалко ме е страх от отровата, да не навреди на бебето, макар че пише, че се използва в болници и детски градини. Казва се Айкън. Някой знае ли нещо?

# 113
  • София
аз може и да питах някъде, ама не помня  Crazy
та пак ще питам, до колко месеца бебето трябва да е съвсем полегнало в количка?

# 114
  • вече Пловдив
аз може и да питах някъде, ама не помня  Crazy
та пак ще питам, до колко месеца бебето трябва да е съвсем полегнало в количка?

До около 6 месеца. Тогава полека вдигаш облегалката. Между другото моята количка нямаше пълно легнало положение, а съвсем лек наклон от 10-15 градуса. Слагах сгъната тъничка пеленка под гръбчето, нямаше проблеми според педиатърката и ортопеда.  Peace
Анализираш се, консултирай се с гинеколог, преди да почнеш да слагаш каквито и да е глобулки  Peace
Penkailieva, не ми е позната тази отрова newsm78. Сложи си поне маска и очила, преди да пръскаш, дано всичко е наред  Hug

# 115
  • София/Варна
По повод лежането на бебето в колички столчета и подобни, скоро попаднах на тази статия. Беше ми много интересна и полезна.

# 116
Alexiana, ваг. секрет по касата имаш право 2 пъти, пир първото посещение и в 8 месец. Аз правих за първи път в 3 месец, беше чисто, но после хванах гъбички и правих още 2 пъти май.
Пенка, супер ти е резултата  Peace. В твоя случай са по-важни ехогравските данни за увреждане, АГ си знае какво да гледа.
А за дървениците направо ти съчувствам, аз привличам всякакви хапещи насекоми, 1 бълха или комар да има наблизо мен ядат. Най-добре според мене друг да напръска, а ти да влезеш чак след като се проветри.
НадеждаGrinning само така до края  Hug!
Бамба, аз ползвах напълно легналото положение до 3 месец, тя рано се научи да се обръща и надига и минах на следващото, съвсем леко надигнато, полуприседнала я слагах от 5 м., седнала от 7 м.(моята количка има 4 положения)
Ваня, целувки на Бела  Heart Eyes

# 117
KayRenn, много полезна статия, мерси!
Мира, аз знам, че се включва. Всъщност ходя на платена ЖК, но пак трябва да се включва. Просто не ми е изследван досега, а само стерилна урина. Аз си мисля, че не са заменяеми - може да е чиста урината и да има проблеми в секрета сигурно...

# 118
Секрета май главно за гъбички го изследват - те няма как да се проследят с урина.

# 119
Утре ще питам лекарката, защото съм на консултация. Имам и други въпроси - дали носителството на вируси е показание за секцио (например папилома вирус).. Аз мисля, че не е 100%.
Би трябвало да потвърди и предположението за пола  Heart Eyes
Иначе биохимичният скрининг излезе с добри резултати - 1 : 13 000 за Даун, за другите 1 : 100 000 и пак сигурно инвитрото вдига процентите.
Все още не чувствам бебето, надявам се скоро  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт