Бременни и майки от проблемното 2011 - двадесета част

• 36 542
  • 654
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, мили мамчета. Стискам палци за наплашените бремелинки, всичко да мине по мед и масло.
Забравя се всичко, аз сега като си ги нагушкам изобщо не си спомням кървенето, разкритията, преносването с Далия, всичко се забравя. Дано ги гушкате немирниците живи и здрави.

# 91
white а какви лекарства ти бяха изписали на теб. За храната,а да и на мен ми казах да наблегна на храни богати на омега киселини и повече протеини.
Лекарствата са за разреждане на кръвта и разширяване на кръвоносните съдове на плацентата  - Клексан на инжекции и Дузофарм на таблетки. НЕ СИ САМОНАЗНАЧАВАЙ ТЕРАПИЯ!

# 92
white а какви лекарства ти бяха изписали на теб. За храната,а да и на мен ми казах да наблегна на храни богати на омега киселини и повече протеини.
Лекарствата са за разреждане на кръвта и разширяване на кръвоносните съдове на плацентата  - Клексан на инжекции и Дузофарм на таблетки. НЕ СИ САМОНАЗНАЧАВАЙ ТЕРАПИЯ!
Благодаря white, не бих си назначила терапия в никакъв случай. Simple Smile Просто питам, иначе и аз съм на клексан + аспирин протект. Като трябва да наблягам на белтъчната храна. Много се надявам да го преборя това.

# 93
Пак ни замря темата. Как сте, бременните  Grinning

Вчера не можах да изведа Ния на разходка и заспа чак към 17 часа  ooooh! голяма грешка  Crazy беше труууудна вечер, докато я приспя. Минава и през период на самоутвърждаване май, предизвиква ме, напълно съзнателно прави бели, даже вчера ме удряше и скубеше с усмивка на лице  Tired

Това е новото при нас, а, да, прояде. След като и изникнаха 3 предкътника вече няма проблем с храненето и вече не ме търси и за цокане през деня.

И още една новина при нас. На 1 ноември ще си взема втората заповед по Фонда. Още не съм решила кога ще започваме нов опит.

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 15:12 от Мира:)

# 94
Мира, това са страхотни новини!
Дано да стигнат силите за опит и за второ, че като гледам, доста работа си имаш с първото  Wink
Но пък и чудесно се справяш, наистина  Laughing
Заслужаваш награда за добра мама  bouquet

# 95
Здравейте!
Малко ви изпуснах.Но ще ви следя Hug

# 96
Привет!!!  Hug

Penkailieva, какво решихте за амниоцентезата? Не е честно да те врънкат за нея, ако рисковете от тестовете са ти ниски. Нали точно това е идеята на тези тестове, да преценят кога наистина се налага амниоцентеза, а не да се гледа само по възраст.
Мира, честита ти заповед. Пожелавам бебе и от нея  Hug
Alexiana, горещо препоръчвам йогата за бременни, действаше ми страхотно.

Кой е наред да ражда? Сърбят ме очите за хубави новини и ръцете да пиша пожелания  Laughing

Ние още мъдрим алергиите. След като спрях всички млечни продукти, ядките и яйцата, за три седмици някои симптоми изчезнаха напълно, други намаляха и после всичко отначало без да съм ги въвеждала. И сега продължавам да изключвам, станах по-редовна с витамините, че се опасявам, как ще ни се отрази тази ограничена диета. Бобо си расте добре, тов ае успокоителното, нод ано скоро разберем къде е проблема, че си ходя вечно гладна.

Прегръдки на всички  Hug

# 97
  • София
Момичета,привет HugИзвинявам се,че така нахлувам в темата ви,но исках да споделите,ако на някого се е случвало следното.Изолираха ми бетахемолитичен стрептокок от гърлен секрет,чакам утре да излезе антибиограмата,но се притеснявам както от самата инфекция,така и от евентуалния антибиотик,който ще ми изпишат.Пили ли сте въобще в толкова ранен на бременността етап антибиотик и как мога да разбера кои антибиотици са допустими по време на бременност?Що се отнася до стрептококите,имала съм и преди година,но ги излекувах,сега обаче имах неразположения в гърлото и реших да отида да ме види УНГ и се оказа,че са се появили отново ConfusedМоля ви да споделите мнение и още веднъж се извинявам,че ви занимавам с моите тревоги (които следват една след друга) ooooh!Благодаря!

# 98
  • София
Анализиращ се, аз пих антибиотик, но на по-късен етап от бременността, имах доста високи нива на ЦРП, без видима причина,на мен беше изписан Аугментин, на мои познати също е изписван този антибиотик по време на бременност.

# 99
  • вече Пловдив
Анализиращ се, и аз пих Аугментин заради пикочна инфекция в 8-я месец. Нямах проблеми след това, нито бебето. Знам, че има антибиотици, които са позволени през бременността. Консултирай се с още някой специалист, гинеколог дори, щом се притесняваш  Hug

# 100
Здравейте момичета,
Вчера си взех изследванията, които ми пуснаха от ЖК, кръв и урина. СУЕ-то ми е 90, при реф. стойност 2-15, направо щях да падна. Това не е ли много? Днес съм на преглед да видим какво ще кажат. Ако някой е бил с подобно стойности може ли да сподели. Знам, че по време на бременност се вдига, но това ми се струва прекалено, в 23-та седмица съм.

# 101
  • София
СУЕ-то ме предупредиха изобщо да не го гледам, и жк-то и другата лекарка. можело да стигне всякакви стойности.

# 102
Бамба, това е доста успокоително. Явно при бременните е различно наистина и тези референтни стойности не са много актулани.

# 103
Здравейте!
Дарлена, знам, че занимания с йога особено сега са чудесни, тъкмо писах за един курс, който стартира от другата седмица - дано да се състои.
Анализиращ се, нямам опит, но със сигурност може да се пие нещо - докторката ще прецени рисковете.
Да ви питам - по отношение на инфекции, достатъчно ли е изследването на стерилна урина?
При АГ-то пуснах стерилна урина и кръв, каза, че няма проблеми. Трябва ли да се пуска и вагинален секрет - не ми е изследван.

# 104
Аз също пих антибиотик Зинат 500, заради открити ешерихия коли в стерилната урина, да ви предупредя пускайте това изследване поне два пъти.
При мен след първия път и приема на антибиотик д-р Михова ми каза че щом веднъж се е появило и друг път ще имам тая гадина и аз пуснах и следващия месец, обаче нещо ми се забави резултата и аз пак пуснах докато чаках първия резултат и за период от три дни м/у първата и втората проба в едната има в другата няма,хайде пак пускай та накрая в две от три проби нямаше и не пих втори път антибиотик, сега чак ме е яд на мен си че и първия път не пуснах втора проба.

Общи условия

Активация на акаунт