Бременни и майки от проблемното 2011 - двадесета част

• 36 540
  • 654
  •   1
Отговори
# 75
От моята акушерка получих съвет да наблягам на белтъчната храна. Основно извара.... ам щом не ти се яде ... какво да те правим  Hug
Това не ми се струва много удачен съвет. Изобилието на белтък на кравето мляко в диетата на бременната би могло да доведе до чувствителност на бебето след раждането към него.
Joy добре че не съм го спазила в такъв случай   Whistling

# 76
  • гр. София
Извинявам се, че отново повдигам този въпрос, но наистина ме интересува, защото ужасно ме боли кръста:

Искам да ви попитам дали колани като ТОЗИ например имат някакво действие? Че в последно време едни болки в кръста ми се появяват, на моменти доста остри, та се чудех дали подобен колан би ми свършил работа. Вие или ваши познати да са ползвали?  Rolling Eyes

Болката е ниско долу на кръста, от дясната страна, точно върху голямата широка кост над д-то. Сякаш нещо отвътре ми се е прищипало. Боли при ходене, при качване и слизане по стълби, при ставане от леглото...
На преглед съм чак другата седмица, та затова тук питам.

# 77
Зимна роза, може би става дума за някаква дискова херния при теб. Коланът може да ти е от полза за облегчаване на болката.
Мен ме спасяваха масажи 2 пъти седмично.
Хопче, при мен храненето през плацентата се влоши още в 8 месец. Успяхме да коригираме с белтъчна диета и лекарства. Всичко до края беше наред.

# 78
white а какви лекарства ти бяха изписали на теб. За храната,а да и на мен ми казах да наблегна на храни богати на омега киселини и повече протеини.

# 79
  • в сърцето на един мъж...
Розе, може би ще ти помогне колана и ще те облекчи. Аз не съм носила никога и затова не мога да дам мнение от личен опит, но пък от опит глава не боли, може само да ти стане по-леко.

# 80
Розичке, прилича на прищипан нерв причинен от дискова херния. Аз имам такова чудо и умирах от страх да не ме заболи по време на бремеността, че какви кризи съм имала преди това Rolling Eyes. Но имах само един лек епизод, където го усещах леко за около 2 седмици и отмина без да се влоши. На мен ми помагат две неща - повече движение, най-вече ходене и консумиране на риба, не хапчета, за омегата, защото действа противовъзпалително (не прекалявай и с нея, два пъти седмично е достатъчно). Знам, че боли по време на ходене, но ако болката е поносима, ходи, колкото ти позволява, така ще се подобрява бавно. Така и не разбрах може ли да се предписва противовъзпалително по време на бременност. Физиотерапия също може да помогне, особено ако е ново явление. Иди на лекар и не се мъчи, още повече, че не искаш да се влоши. Обикновено болката стига един пик и след това започва подобрение, но ако все още се засилва, непременно лекар. Успех  Hug

# 81
  • гр. София
Не се засилва болката, стои си същата от 3 седмици насам. Не ми пречи да ходя, но определено не ми е приятно усещането. Иначе съм като товарно магаре и доста болка мога да понеса. Не ми се е случвало преди и се надявам да отшуми.
Другата седмица на прегледа ще питам какво да  правя.
Благодаря ви за отговорите  Hug

# 82
При мен беше прищипан нерва, ходих на терапия, правиха ми специален масаж, но за съжаление само веднъж, щото след това ме вкараха в болницата и не ми разрешиха нищо повече да правя, само да лежа. Болеше ме цялата лява страна, от кръста надолу и крака ми изтръпваше, едва вървях. Аз затова и не препоръчах движение, понеже при мен се засилваше от това. Ако има около теб ДМ магазин - там продават едни торбички с костилки за колики, купи си, слагай в микровълновата да се затопли и слагай на мястото, което те боли, но да не е много гореща. Леко успокоение е, че след като премине бременността, нещата се успокояват Hug

# 83
  • гр. София
Ох, Гея, много неприятна история си имала  Confused Дано не ти се случва отново.  Hug
Аз ползвам един електрически масажор, от който уж получавам леко подобрение, но само за няколко минути. И мъжът ми ме разтрива, обаче не ми минава за постоянно. Одеве едва се смъкнах от тролея, а имаше само 1 стъпало.

# 84
Ами трудно да не ми се случва, понеже имам изтъркан диск на прешлените и ако не отслабна, мога да го блокирам, а отслабването хич не ми се получава. Мога да си представя какво ти е, защото ми се е случвало като се наведа, да блокирам така, че да не мога да се изправя. Просто продължавай с масажа, гледай да не се товариш много и виж ако има някакъв начин да го облекчат. Неприятно е, но поне хубавото е, че знаеш, че скоро ше ти олекне Simple Smile

# 85
След дълго канене, най-сетне се наканих и уших мей-тай слинга . Показвам го тук, защото имаше интерес към кройката.
Доста по-удобен е за голямо дете, а и по-лесно се връзва и не си така омотана. И понеже Ния вече почти не сяда в количката, а не винаги имам търпение и възможност да стигнем, докъдето трябва навреме ще ми е от голяма полза.

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 13:20 от Мира:)

# 86
  • вече Пловдив
Много е хубав, Мира! Със здраве да си го ползвате с Ния!  bouquet

# 87
Мира, чудесен е слингът. Аз обаче не мога да шия, ще разчитам на покупки.
Пенка, Надежда, как сте момичета?

# 88
Благодаря ти, аз съм доста добре, бебето го гледахме вчера, добре е и си отговаря на седмицата.
Утре сме на БХС. Имам 2 проблема, не много големи. Докторката иска да ми прави амниоцентеза, а аз не искам и да чуя - поне да имаше показания някакви, а то само защото съм на 42. И бебчо е разположен на задната стена, така че може и да ме изнудят за пустата амниоцентеза.
Другото е, че развивам тиреотоксикоза - щитовидната жлеза произвежда повече от необходимото хормони, та имам сърцебиене и вечно болящо гърло и наистина карам болничните в лежане, чак се разкисвам. Добре че играя все още йога по 2 часа, да се раздвижа малко, пък и от нея се чувствам по-добре определено.
Ехо, съвсем заглъхна темата, то май и аз нямам какво толкова да напиша.

# 89
Пенка, неприятно е това, но дано е овладяно и да не ти създава големи проблеми.
Аз искам да почна да ходя на йога за бременини в група, четох за една, която почва другия месец.
Според мен, ако ти излезнат добре показанията от кръвния тест - не прави, само стрес. То е ясно, че възрастовият риск ще го изкарат висок, но важен е другият.
Много ти е напреднала лентичката Simple Smile
Аз не си знам още резултатите от БХС-то, а го правих на 8ми октомври. Следобед ще звънна да видя дали е готово.

Общи условия

Активация на акаунт