Бременни и майки от проблемното 2011 - двадесета част

• 36 527
  • 654
  •   1
Отговори
# 60
  • София/Варна
От моята акушерка получих съвет да наблягам на белтъчната храна. Основно извара.... ам щом не ти се яде ... какво да те правим  Hug
Това не ми се струва много удачен съвет. Изобилието на белтък на кравето мляко в диетата на бременната би могло да доведе до чувствителност на бебето след раждането към него.

# 61
  • гр. София
Искам да ви попитам дали колани като ТОЗИ например имат някакво действие? Че в последно време едни болки в кръста ми се появяват, на моменти доста остри, та се чудех дали подобен колан би ми свършил работа. Вие или ваши познати да са ползвали?  Rolling Eyes

# 62
Страхотна, аз бях предложила кройка на слинг  Grinning
Аз бих препоръчала този модел като най-практичен, но иска известни умения за шиене http://meloncollie.over-blog.com/categorie-11466870.html но аз не съм го ползвала за новородено. Ето кройката и на още едно място http://www.slingokonsultant.ru/makesling/mei-sling.php по-разбираемо.

Друг вариант е да си купиш с 1 или 2 другарчета хасе от 2.20 м. ширина в хубава разцветка (4.5 м. 5.50 м. според ръста) така ще получите 3 слинг шал за около 20 лв., които с нищо не отстъпват като функционалност и здравина на купените от 60 лв и нагоре. Даже разтегливите са доста неудобни за над 6 кила.

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 09:09 от Мира:)

# 63
Мира,благодаря ти  bouquet,аз и сестра ми за жалост никакви шивачки не сме, но за сметка на това мама е много добра Wink, ще и го покажа.

# 64
Момичета, можете ли да ми кажете как се усеща разтягането на матката? Имам някаква тежест ниско долу и точно като разпъване усещам - не съм се психясала, но се прибрах по-рано от работа да си легна. Изпуснах си днес лекарката, утре следобед ще отида да питам - за всеки случай. Не мога да кажа, че имам болка, по-скоро си е тежест. Може пък да е нещо с пикочната система, не знам.

# 65
Alexiana вероятно е това. И аз от време на време имам подобни усещания, не болка а един такъв дискомфорт. Мисля, че това са нормални усещания.
Аз да ви се оплача, след последния преглед се оказа, че кръвоснабдяването на плацентата все още не е добро. Има много малко подобрение от предишния преглед, а бях повече от две седмици на клексан всеки ден и аспирин през ден. Доктора каза, че това е максимума на терапията, която може да ми се назначи. Много се надявам да се пооправи. Доколкто разбрах до 25-та седмица може да се повлияе на плацентата после вече не. Има ли някой минал през това?

# 66
Alexiana, имала съм и такива усещания, всичко беше наред.  Hug
hopche, не мога да ти помогна, но се опитай да се тормозиш, колкото се може по-малко  Hug

# 67
Мерси, за първи път ми се случва, но то и сега матката почва да расте по-осезаемо.
Обаче и вчера ходих на една медитация, понапънах се за едни лотосови пози - може нещо да съм поразпънала. Мъжът ми ще ме убие Simple Smile
Страх, лозе пази - така че все пак утре ще отида да питам.

# 68
  • София
Здравейте момичета и от мен. След почтти две години борба,  и аз вече усещам ритничетата на малкото човече в мен!:))

В Шейново има спешен кабинет, ако има защо, веднага те приемат в отделението, а багаж може да ти донесе някой близък по-късно. Като обстановка е мизерия, но като лекарско обслужване е лукс, поне на мен така ми изглежда. Много добро отношение има от целия персонал. Аз май там ще се спасявам при нужда. Не се плаща нищо, ако това е важно за теб, Бамба.
На мен  ми се наложи в третия месец да отида по спешност в Шейново- беше около 21.00ч. Имах доста силни болки в областта на матката, и сериозно зацапване. Прегледа ме дежурният лекар, и прегледа ми струваше 40 лв. 

# 69
Истинска, не знам какво да кажа... Дори не са те приели в отделението? А аз мисля да разчитам на Шейново до края - отнесоха се добре с мен, постъпих за 3 дни в първите седмици и приеха добре и факта, че съм бременна след инвитро, аз много се тревожех да няма съпротива. Явно ако се отиде само на преглед, без постъпване в болницата, не минаваш по клиничната пътека и си плащаш прегледа от джоба. Аз настоях да вляза, за да взема и болнични след това.
Алексиана, аз усещам подобна тежест или напрежение почти всяка вечер и мога да лежа само по гръб, иначе нещо вътре се разтяга и почва да боли. Така е от първите седмици и свикнах, че е от разтягането на матката и трябва да си легна по гръб, когато се случи, т.е. всеки ден по за няколко часа. На лекарите съм казала, остана без коментар. Йога играя всеки ден по 2 часа с надеждата да облекчи протичането изобщо на бременността и съм горда с това, само дето съм си все така схваната, ако трябва да сме честни  Laughing

# 70
Пенка, радвам се, че ти напредва лентичката - острани много бързо върви времето Simple Smile
Аз с йога от години се занимавам и сега съм играла вкъщи и на йога съм ходила, а тя е почти 3 часа - нямах никакъв проблем. Обаче сега не знам - вчера вечерта беше поминало, но сега сутринта пак го усещам. Не знам, не ми се струва нормално да е все така, аз съм свикнала да нямам дискомфорт Simple Smile Ходя си на работа, не се чувствам уморена, ходя по доста време на разходки и си се надявам така да си продължи.

# 71
Нали ти казвам, при мен е всеки ден и го приемам за нормално  Grinning . В смисъл, нещо като гаденето при някои - признак, че си бременна, но нищо лошо и опасно в това няма. Радвам се, че си другарче в йогата, аз мисля по някое време да се запиша да ходя на групова йога за бременни - специално да ме научат на някои трикове  Wink

# 72
  tiptoe

И аз чувствам постоянно неразположение ниско долу, въпреки че съм още в 5 г.с. Не може да се каже че са болки, но винаги го усещам и вечер спя доста неспокойно. А корема ми е надут, ще кажеш че съм в 5 месец Rolling Eyes И най-широкия ми панталон, ми е тесен и на работа разкопчавам и копчета и цип и всичко, добре че бюрото ме прикрива...

# 73
  • София
Момичета, напрежението в областта на матката е абсолютно нормално. Коментирах го с няколко лекаря. При мен продължи някъде до към края на третия месец. Това наистина си е просто част от неразположенията по време на бременността. Дано всички други "екстри", които са далеч по-гадни като усещане Ви подминат...

# 74
Здравейте! Ами на мен това усещане както дойде, така си и замина. Мисля, че беше инцидентно. Иначе наистина не съм имала никакви неразположения, дано да е така и занапред.
Минах първата фетална морфология - всичко на бебето изглежда нормално, "дръпнало" е 4 дена напред дори. Костици, гънки и прочие са в норма. Сега спокойно ще чакам резултатите от биохимичния скрининг.
За пол единствено лекарката каза, че ще гледа на другия преглед, няма смисъл бързо да разваляме изненадата  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт