Бременни и майки от проблемното 2011 - двадесета част

• 36 524
  • 654
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, мамита и бременушки Hug, аз от три дни съм тъжна  Sad,защото на леля съкровището вече си е вкъщи и ми е много тъжно и пусто, не съм вярвала че така ще се привържа към това дете Crazyдобре че на 15другия месец пак съм на преглед та ще я видя пак.
Иначе нашият юнак на 21-ви на прегледа беше вече 1083гр. и май около 26см. ако не се лъжа newsm78, сестра ми се шегува, че юначето ще се роди колкото беше Кари на един месец Crazy.
Искам да помоля една мама на която така и не запомних името Blush да пусне кройките на слинговете, с които каза че разполага, сестра ми е на 9ет и ще и доста трудно всеки път да сваля и качва количка през деня когато таткото го няма, благодаря предварително   bouquet.

# 46
Надяваме се всички бременеят добре или се радват на здрави бебоци. Ние онзи ден ходихме цялото семейство на консултация, барабар с кучето - е него не го пуснаха в кабинета, ама я видяха всички  Crazy
Бонбончето расте, отговаря си на седмиците и дните, маха с ръце и крака, върти се.
Имам конизацио преди две години и помолих лекарката да ми измери шийката - 3,7 см, сещате се колко се зарадвах.
На мен ми е много рано, но кройка за слинг също не отказвам, защото мисля да използвам активно, живот и здраве.

# 47
  • гр. София
Здравейте и от мен. Тъкмо идвам от преглед. На бебочко всичко му е наред, расте си.
И аз раста заедно с него - вече 9 килограма съм трупнала  Twisted Evil Ядосвам се, защото с НИЩО не съм си променила хранителния режим. Ям доста малко, предимно салати и плодове. Обаче ми се е забавил метаболизмът, та дебелея.  Crossing Arms
Започнала съм освен килограми да качвам и кръвното. Винаги съм била с много ниско, сега доста се е вдигнало. С какво мога да го задържа в по-ниски граници, знаете ли? Може ли да ме посъветвате?
И още нещо негативно - от около месец и нещо ми се подуват глезените и ходилата. Задържам вода явно. Има ли нещо, с което мога да облекча това състояние? Повече движение например?  Rolling Eyes

Хубав ден на всички  Hug

# 48
Това, което знам за подуването е, че има отношение дали носиш обувки на високи токчета - ако да, смени ги с ниски.
За килограмите - ами абсолютно нормални са ти, ти не си ли към 7ми месец  newsm78 :
Ако си седми месец - 9 кг си е идеално според мен. Пък и защо една бременна жена трябва да се храни малко, това не мога да го разбера  Peace

# 49
  • София
Зимна роза,много се радвам за теб HugТи в коя г.с. беше,9 кг не ми се струват много на мен ThinkingЗа задържането на течности ти препоръчавам да хапваш т.нар. естествени диуретици,възползвай се най-вече от диня,токато не е свършил сезона,те са мощен диуретик PeaceПо отношение на кръвното,много внимавай,най-опасните хипертоници стават именно бившите хипотоници TiredМери го всеки ден по едно и също време и си води записки със стойностите,за хипотоника дори систолично кръвно 130 е много PeaceДиастоличното не трябва да е повече от 90!

Момичета,ще ви следя с интерес,макар да съм съвсем в началото HugИмам зад гърба си 2 инвитро порцедури,първата завърши с мисед с близнаци,а тази вярвам,че ще завърши навреме,с щастлив финал PraynigУспех и целувки на всички Hug

# 50
  • гр. София
Alexiana, носЕХ високи токове до неотдавна. Но си купих равни сандали (за първи път от 14 години насам!) заради пустото отичане на ходилата. В края на 7 месец съм иначе. Не се храня малко, в смисъл не се лишавам. Просто по принцип така си ям, а покрай бременносттта не ми се повиши апетитът. И нищо специално не ми се прияжда. Тръгнах от 56 кг. при ръст 169см. И сега тия 9 килограма ми се виждат толкова многоооо  Crazy

Анализиращ се, цяло лято не ядох, а направо преяждах с диня - това е любимият ми плод  Grinning
В момента съм нападнала гроздето (пак в почти промишлени количества  Blush).
Желая ти лека, безпроблемна и успешна бременност  Hug

# 51
Като сте се завайкали за килограми и аз да не пропусна да се "похваля", започнах процедурата на 64кг. вече съм 78 кг., а имам поне още 2-2,5месеца до раждането та ще съм една самоходна топка до тогава, добре че поне съм по височка та не личи да съм качила много на мен но пък за сметка на това корема ми е огромен и всичко живо ме пита кога ще раждам вече Crazy.

# 52
  • София
аз пък се притеснявам за килограмите, ама обратно на всички, не мога да ям и съответно да качвам, това пак не е добре май  Rolling Eyes
все се надявах че ще отшуми, ама не, към всичко изпитвам отвращение, само някои плодове и зеленчуци понасям.
всичко друго ми е наред, но хваната много ме мъчи, човека си расте в норми, ама за мен какви ще са последствията   Rolling Eyes

и искам да питам нещо различно. ако имам някакъв проблем, примерно през нощта, трябва ли да търча до някоя болница и мога ли да отида в първата срещната, трябва ли да нося нещо освен себе си?
жк-то го питах , там освен мрън-мрън няма друго. от клиниката ми дадоха телефони, ама там ако се обадя няма какво да направят.
не че имам някакви проблеми, ама ми се иска за всичко да съм подготвена.

# 53
Бамба, дано не ти се налага, но ако отидеш по спешност в държавна болница не ти е необходимо нищо. можеш да си вземеш изследвания за ориентир, иначе ако има нещо те ще реагират веднага. за частните не знам, но предполагам, че и там е така.  Peace
Зимна роза, ако вдигаш кръвно започни да го следиш и ако наистина има проблем потърси специалист, защото това не е шега работа. аз лично лежах за кръвното в майчин дом седмица и сега съм на терапия, за да удържим фронта до началото на 9 месеци ще се вадим по-рано по тази причина, и не само де....обърни си внимание, че кръвното е сериозна работа по време на бременност. успех.
а за килограмите до 8 месец бях качила 9, а сега за две седмици +2  Shocked, не знам защо. дано удържа фронта, че почна да тежи и да дишам тежко, но ще търпя всичко в името на заветната цел.
пожелавам на всички леки дни до финала и здрави бебоци.  Hug

# 54
  • София
а тия болници дето са частни, ама работят със зк, там като в държавни ли се действа. че на мен наблизо са ми токуда и софиямед, и двете са ми на по 5 минути с колата и там ще се озова евентуално?

# 55
не знам, не съм посещавала и нямам представа. дано се включи някой запознат. те няма да те върнат, но не знам може ли по зк или ще се плаща? аз в държавна не платих нищо за престоя си, не е супер лукс, но поне ми обърнаха внимание и съм доволна от отношението.

# 56
  • в сърцето на един мъж...
Розичка, можеш да ядеш аспержи, те също отводняват. Намаляш солта и като ходиш насам натам, след това вдигаш крачета високо, може преди това да ги облееш с хладка вода, но повече гледаш да почиваш. За килограмите - нормално е да качиш, имай предвид, че от тези 9, едно 5 са бебе, води и т.н. Grinning Така че си си в рамките Wink Хубаво е да си следиш и кръвното. Аз бях с много ниско, бях почнала да го вдигам, но удържах до края, затова преди всичко спокойствие.
Бамба, детето си набавя всичко от теб, щом няма страдание на плода и расте добре, всичко е ок. Аз и с двамата до 6 месец ставах 10 кила по-слаба, без да повръщам много, без да имам проблем с храненето. Хормонално така ми действаше бременността. Явно и при теб е така. Нещата ще се регулират по-нататък. За всеки случай обаче включи в менюто си храни, които имат повече желязо, защото това е първото нещо, което ще има дефицит и да не се налага да пиеш железни препарати. Hug

# 57
  • Sofia
аз пък се притеснявам за килограмите, ама обратно на всички, не мога да ям и съответно да
и искам да питам нещо различно. ако имам някакъв проблем, примерно през нощта, трябва ли да търча до някоя болница и мога ли да отида в първата срещната, трябва ли да нося нещо освен себе си?
жк-то го питах , там освен мрън-мрън няма друго. от клиниката ми дадоха телефони, ама там ако се обадя няма какво да направят.
не че имам някакви проблеми, ама ми се иска за всичко да съм подготвена.
бамбарадамбара, най-добре е при проблем да се отиде веднага в специализирана АГ- болница. Сигурно и в Токуда имат такъв спешен център, но трябва да провериш.

# 58
В Шейново има спешен кабинет, ако има защо, веднага те приемат в отделението, а багаж може да ти донесе някой близък по-късно. Като обстановка е мизерия, но като лекарско обслужване е лукс, поне на мен така ми изглежда. Много добро отношение има от целия персонал. Аз май там ще се спасявам при нужда. Не се плаща нищо, ако това е важно за теб, Бамба.
Зимна Роза, давай го по-леко във всяко едно отношение. Ти направи всичко, нещата станаха, остана още малко, ще изкараш някак. Почивай си, гледай си кефа и си разрешавай всичко, което ти носи удоволствие. Може малко да намалиш солта по твой вкус и да си полежаваш повечко.

# 59
В Токуда има винаги дежурен лекар. Дано не ти се налага да го посетиш! Добри са.
От моята акушерка получих съвет да наблягам на белтъчната храна. Основно извара.... ам щом не ти се яде ... какво да те правим  Hug

Общи условия

Активация на акаунт