Бременни и майки от проблемното 2011 - двадесета част

• 36 508
  • 654
  •   1
Отговори
# 30
Накрая в 38-ма седмица имах 4 см шийка и никакво разкритие, явно съм имала въображаеми контракции 9 месеца.
Те затова им викат "лъжливи"  Laughing, защото не предизвикват скъсяване на шийката и разкритие, ама аз като не слушам доктора, кой ми е крив  Hug
Ох, за времето по корем - важно е, за да се развият мускулите на корема, шията (нали прекарват много време по гръб) и за умственото развитие, защото им дава друг поглед върху света. Аз успях да го увелича малко, но по мой си начин. Харесва му да го нося като е по корем и на краката ми, но на твърда плоскост мрънкаме и ревем  Tired. Педиатъра ни не е чак толквоа стриктен за това, но ползите са ми ясни, май ММ ме тормози повече. Желания минимум до 3-тия месец бил около 20 мин (един час е по-скоро максимума), та ще се опитам поне до това да го докарам.
Шмати, щом лежи по корем върху теб това пак се брои. Моето много обичаше в първата седмица след раждането и после спря да му харесва.
Съжалявам за плакането и то по нощите, ужасно е  Sad. Сигурно си опитвала всички изброени техники, може би просто е фаза, която трябва да отмине, а до тогава - дръж се!
Гея, мерси за споделеното, не би трябвало да е от това памперсите  newsm78. Не съм сменяла памперсите и кърпичките и още от началото съм с такива без парфюми, за това ме предупредиха.
Розичке  Hug

# 31
  • в сърцето на един мъж...
Дарлена, ся ако ти кажа, че това е излишен стрес и вятър и мъгла, едва ли ще ми повярваш Mr. Green Не мъчи детето, щом не му харесва, в един момент то само ще се научи и ще се справя с тая задача. Моите също не искаха, а се оказа, че се въртят и спят по корем Laughing Не си създавай допълнителен стрес, радвай се на бебето си и полека лека се справяй с предизвикателствата. Останалите, в тяхното време за наслаждение да го учат на каквото решат Wink
За памперсите - ние също не сме ползвали парфюмирани, кърпичките са сензитив, просто се оказа кофти пардида. Аз не съм слагала други освен памперс, оказа се, че към тях не е чуствителна толкова и няма обриви. В крайна сметка бяха сменили нещо пълнежа ли, какво и така зверски се изрина, че едва я оправихме. Судокрем помага много - ако има от къде да го намериш или да ти пратят от БГ - перфектна работа върши. То ни помогна много.

# 32
  • София
Darlena,  в голям филм се бях вкарала с този отказ да седи по корем моята бебка, чак страшни диагнози и бях приписала. До към 4-5 месец отказваше категорично да лежи по корем, след това се застоявше няколко минути , но не правеше хубаво опората на ръце, а забиваше нос и почваше да крещи и да се тръшка. Ходихме при ортопед и човека ми каза да не се вглеждам в детето, че всичко му е наред и няма нищо задължително. Няколко седмици по-късно тя вече спеше само по корем и предпочиташе да седи така дори когато е будна. Та наистина нека оставим децата да се развиват по техния си начин  Wink

# 33
Брей, аз докато честитя, те бебетата пораснали!

Как минава времето само!

Ние сме добре. Малката проходи стабилно, големият е на градина. Мама се настройва за работа.

За кърпичките, аз ще споделя, че с малката ползваме само вода и сапун и съм много доволна, няма никакви зачервявания. Мия я и на пишкано само, но сутрин примерно, вечер баня, не винаги.
Кремове избягвам, че на момиченцата не трябва да им попадат навътре. Обтривам с памук и зехтин по-навътре, това го знам от акушерка.

Ревовете нощем имат един лек - бебо да се вмъкне да спи при мама. Ние така се спасихме от недоспиване с големия и той още е при нас. Малката обича сама да си спи и нямаме проблеми с нея.

# 34
  • Sofia
Привет момичета,
и аз да се включа за контракциите. С втората бременност имах контракции от третия месец та до 36. г.с., когато и извадиха бебо. Пих какво ли не, бях по болници на системки, задникът ми беше като лейка от инжекции. Значи ако контракциите са яки си трябва: 1) лежане (колкото и да е мъчително); 2) добър доктор (на всяка цена); 3) никакво пипане на корема (това провокира още повече матката да контрахира).....и най-важното късмет!

# 35
  • гр. София
Аз пък снощи щях да се побъркам направо. Каква муха ми влезе в главата и аз не знам, но започна да ми се струва, че кървя. Нищо ми нямаше, но се проверявах през 5 минути.  Confused Бях напълно сигурна, че усещам точно това.
До декември сигурно ще съм тотално изкукуригала.  ooooh!

# 36
Спокойно, като ти стане така, пишеш тука и ще те успокояваме, няма да се даваш. Само да ти кажа, аз в 24та седмица направих жесток кръвоизлив - просто ей така от нищото, докато се обръщах в леглото. Имах чувството, че са ме заклали и понеже не усещах бебето си мислех, че нещата са приключили окончателно. Обаче се оказа, че е само кръвоизлив, без никой да разбере от къде е. Полежах си 10 дена в болница, изчетох де що има книги от приятели и в къщи, починах си /ако лежането там е почивка/ и ме пуснаха. А сега момата е тригодишна дивачка, която е висока колкото брат си почти Simple Smile Трябва да вярваш в хубавия завършек на нещата и да му говориш на бебето, че всичко ще е наред. Напълно спокойна няма как да си, по себе си съдя. Аз си знаех, че няма да я завърша докрая тая бременност, но ей на, всичко е наред. Ако много ти е криво - пиши, ще си поговорим, ще се успокоиш и ще отхвърлим още малко време Hug

# 37
  • гр. София
Аз кръвоизлив в стил "Ниагарски водопад" имах във втория месец. Бях убедена, че и тази бременност си замина, обаче, за изненада, нещата се оправиха. Е, с престой в болницата на системи и инжекции, де.
А снощи не знам защо реших, че отново нещо не е наред. Наред си е. Май само главата ми не е наред  Confused
Имам едно питане - откакто започнах да усещам бебето, го усещам само под пъпа. Много рита, но само в тази област го чувствам. Дали е обърнато седалищно и крачетата са му точно там? Другата седмица съм на преглед, та ще питам, но реших да попитам и вас.

# 38
Напълно възможно е да е обърнато с дупето надолу. Мен единия ме риташе ниско долу в ляво, а другия по диафрагмата. Баткото не се обърна изобщо, така си седя с дупарата надолу, а малката се въртеше като пумпал. Малко преди кръвоизлива се завъртя надолу с главата и така си остана.

# 39
  • гр. София
Много ти благодаря, че ми отговаряш. Имам чувството, че задавам ужасно глупави въпроси  Embarassed

# 40
Не се притеснявай, няма глупави въпроси. Преди време бях наясно с много неща за проблемното забременяване и като забременях, се оказа, че изобщо не съм подготвена за бременност и хич не съм наясно какво става. А като се оказа и проблемна, съвсем не бях наясно. Имах чувството, че момичетата, забременели нормално, не се пазят, говорят глупости, оплакват се от глупости, правят щуротии, изобщо каквото се сетиш Simple Smile Аз не смеех да кажа на никой, не смеех да изохкам, а страховете си ги пазех само за себе си. Но като идех на преглед, понеже ме викаха на две седмици, след това минавах през една католическа църква и всеки ден благодарях на този отгоре, че пази бебето. Имах чувството, че съм най-невежата жена в света, знаех всичко за изследвания, състояние и т.н., но не знаех как да се наслаждавам, че съм бременна. Така и не се научих до края. А сега се уча да се наслаждавам на това, да съм майка. Ще ти е трудно, но няма нищо глупаво в страховете ти и въпросите ти!

# 41
  • София
Зимна роза, преминаваш през нормална лудост за такива като нас, пълни със страхове и преживяли разочарования. сега бебето е малко и затова го чувстваш около пъпа, без значение от позицията му. Постепенно ще усетиш как крачетата ритат все по-нагоре от пъпа и накрая ще се докопат до диафрагмата ти, за да не може да дишаш като те подритнат.
Покрай тази лудост, като Гея не се насладих на бременността си, а и всички естествено забременели ми се струваха безразсъдни, безотговорни. То който много търси си го намира де, като ходих на ФМ се оказа с някакви усложнения, та имаше за какво да си мисля почти до края на бременността. Не бях с проблемна бременност до 7-мия месец, когато вдигнах кръвно и вече имаше сериозен проблем. Не се радвах на малки дрешки, не се зазяпвах и прехласвах по бебешки магазини, не посветих 9 месеца да се образовам за кърменето, количките, залъгалките и парцалките. Защото имах психологическа бариера да се отпусна и да повярвам.
Ще забележиш, че бременните след стерилитет броят седмиците така : първо се радват когато влязат в седмия месец, значи има шанс и почти са успяли, после е голяма радост да са в 8-мия месец и който избута до 9-тия вече може и да се успокои за кратко. Никоя друга бременна не и дреме точно кой месец е, тя си знае, че се ражда в края на 9-тия, но ние не сме така уверени в тази работа.

# 42
Шмати , Geia, колко сте прави само.  Simple Smile Като ви чета сякаш чета за себе си.

# 43
Момичета, разбирам ви страховете - то и за мен тази бременност е толкова чакана. Обаче се опитвам да се наслаждавам и да не се притеснявам излишно. Нищо, че съм в самото начало - вече с майка ми си говорим за колички и за кошарки, и за бебешки одеялца. Това, че е било трудно да се стигне до тук, не значи и че нататък ще е така. От рискове никой не е застрахован. Чета вече за раждане, за кърмене, за гледане... Иначе сигурно ще трябва да правя серклаж, но не съм в паника от това, ако трябва - ще правя и толкова. Ако трябва ще лежа, но вярвам, че всичко ще е наред. Дори моя доктор го беше страх да се зарадва в началото и аз го уверявах, че всичко ще е ОК  Crazy

# 44
Гея, Криси, Игличе - благодаря за включванията   bouquet. Сега остава само мъжа да убедя да не прекалява с мъките на детето с това време по корем. Иначе и аз забелязах, че той си заяква мускулите и без това време по корем, а за различната перспектива към света ще го държа във въздуха по корем, така не се противи.
Гея, благодря за идеите. Мина тоя обрив, добре, че не е лоша партида и при нас, че както купувам по много за по-евтино и то от скъпи памперси щото уж са по-натурални и са третирани с по-малко химия. Иначе съм съгласна с Иглика за миенето на дупето, само да ни беше малко по-удобна мивката в банята, ама е ужасно ниска. Но пък току-що ни свършиха мокрите кърпички, другите пристигат утре, ще сме някак си на вода и сапун днес, ха да видим на какво ще ни нау`и неволята този път. А иначе тук намерих едно мазило дето е вълшебно, за часове го лекува, паста за дупе, буквален превод  Laughing
Розичке, не са ти глупави въпросите, аз си го задавах същия докато почна да ме рита яко  по левия яйчник. Дълго време мислех, че ме рита, после се усетих, че го боксира с ръка, защото шутовете в ребрата бяха по-сериозни. Сега ме рита по разреза  Laughing Още ми липсват тия моменти  Heart Eyes, наслаждавай им се колкото можеш, не ви е останало много време 2 в 1.
Alexiana, продължавай все така Hug. Щом си намерила спокойствие, не го губи.

Бобо определено има алергия към нещо с което се храня, защото няма инфекция и за симптомите му остава алергия. Дано наистина са млечните продукти, както както предполага лекаря. Засега ги спирам. Само забравих да питам педиатъра дали става въпрос само за краве продукти или и козе и т.н. Нещо пак се натъквам на противоречива инфо, но за всеки случай ще спра всички за месец и малко отгоре. Дано има ефект.

Прегръдки на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт