Бременни и майки от проблемното 2011 - двадесета част

• 36 511
  • 654
  •   1
Отговори
# 15
  • в сърцето на един мъж...
Значи могат да те проверят на доплер. Иначе ако се притесняваш много и са наистина болезнени, може да се увеличи магнезия и евентуално да избягваш натоварване, че понякога и от това се получава. Като започнат, гледай да полегнеш за малко, може да си погалиш корема, така се успокоява бебето, изопщо да правиш отпускащи неща. А ако те притесняват, нека да те следят за известно време и да видят каква е силата и честотата.
На мен ми се е случвало да ме стяга много силно корема, почти да не мога да дишам, като го погаля, полегна малко, се успокоява. Опитай и ти, предполагам, че са си нормалните и няма нищо притеснително Hug

# 16
  • гр. София
Знаеш ли, точно това ми помага - като легна и се погаля.  Simple Smile Явно мускулатурата така се отпуска. Изчетох куп информация по въпроса и общо-взето няма за какво да се притеснявам май, но ей ме на.  Crazy

# 17
О, човек винаги намира за какво да се притесни, особено ако има предистория. Просто прави това, което ти помага, гледай да се отпусне мускулатурата и му говори на бебето, да не мъчи мама Grinning А в краен случай, ако много те налегне стреса, помоли да те закачат на доплера, за да проверят за всеки случай. И да ти кажа успокой се, знам че няма да стане, ако съдя по себе си Laughing

# 18
  • гр. София
Много ти благодаря за съветите  Hug
Другата седмица съм на преглед и ще говоря отново с лекарката.

# 19
Няма за какво, ако мога да помогна с друго - насреща съм Hug

# 20
  • София
Гея, мерси за новата темичка, дано е поредната вълшебна и изпълнена с много нови бременни коремчета и бебоци.
Кайрен, честито за бременността, кога очаквате бебчето?
Зимна роза, аз бях с контракции от 5-ти месец, изписаха ми конска доза магнезий и въпреки това често отново ми се появяваха, пих и Гинипрал в един момент и бях убедена ,че няма да избутам до финала, но ей ме на родих в 39 г.с + 2 дни Simple Smile Вярвам, че всичко ще е наред при теб  Hug
Мами, позлвате ли някаква хомеопатия превантивно за децата в есенно-зимния период?

# 21
  • вече Пловдив
Еха, още на първа страница 2 нови бременни коремчета Party Дай, Боже, всичко да е наред и да са повече!
Кайрен, много, много се радвам, успешна и лека до края!
Зимна роза, успех и на теб! Със съвет не мога да помогна, и аз имах много контракции, но пиех всеки ден магнезий и не са ме тормозили много-много. Стискам палци всичко да е наред!

# 22
И аз тук да не ви изпусна Laughing.

# 23
  • София
И аз, надявам се за запис да не се карат много  Mr. Green

# 24
Кайрен, много, ама много ти се радвам. Grinning Да е лека и безоблачна и здраво бебе около термин. ВБА2К е възможен. Wink

# 25
Зимна роза, Кайрен, лека бременност и красиви и здрави бебета ви желая  Hug Hug
white, честит син   bouquet Нека е здрав и силен!
Крисита, хомеопатични препарати не се приемат превантивно и не са безвредни ако не са предписани от класически хомеопат. Виждала съм последиците от прием на комбинираните препарати и от честия прием на моно гранулките по неправилен начин, хич не са приятни. За щастие децата са много адаптивни и сравнително рядко (предвид честата неправилна употреба) се наблюдават. Ако искаш повече инфо прочети тук

Ние ходихме до Беланташ. Това беше първата разходка в планината заедно с Ния. Преди да забременея доста скитахме из пущинаците, но сега избираме по-подходящи маршрути. И на тримата много ни хареса и най-важното е, че Ния не иска постоянно да я носим. Ако есента позволява ще я водим пак, но този път около нашия град. Тази неделя исках да се качим на Беклемето, но дъждът ни спря. Ето малко снимки

# 26
Запис!
 Гея   bouquet

Цецито, Честит Рожден Ден на Велинка  Hug. Да расте все така силна, здрава и много щастлива. Голяма сладурка е  Heart Eyes
white, Честита Рожба! Да ви расте здрав и много да ви радва  Hug
Мира, Ния е много сладка Heart Eyes. Браво за разходките.

Нови бремелинки  Party
KayRenn, браво на вас  Grinning. Лека и безпроблемна и на финал разкошно бебе  Hug
Розичке, много се радвам да те видя тук  Hug. Лека и безпроблемна и на теб и на финал разкошно бебе  Hug. За лъжливите (Бракстон-Хикс) контракции - аз имах много такива, по около 6-8 на ден, особено вечерно време или след физическа активност. Много ме тревожеха, особено първите няколко седмици като ги усещах и все се притеснявах да не родя преждевременно заради тях. Лекарите ми казваха всеки път едно и също: нормално е, матката се подготвя за раждането. Ако имаш повече от 4 на час, пийни две чаши вода, легни на лявата страна. Ако започнат да зачестяват, усилват, станат болезнени, имаш кървене и т.н. обади ни се. Накрая в 36-та седмица като трябваше да ме индуцират, нито мм разкритие, нито скъсена шийка, нищо.

Нина, сайта ви е страхотен   bouquet. Само дето ми стана мъчно, че в България не се практикува кенгуро грижата за недоносени бебчета  Sad.

Ние сме добре. Само дето имахме жесток обрив на дупето събота, че и неделя, чак му се обели кожата леко, плачеше при смяната на памперсите и беше кисел като цяло Cry. За щастие мазилото дето ползвам подейства за часове, но се чудя от какво се появи. Краткото ровене из нета загатна нещо за алергия към храна, която съм яла, заподозрях яйцата дето хапнах в петък вечер и ги изхвърлих от менюто си. Да видим дали ще има полза. И един въпрос: мрази да лежи по корем, а е много важно. До 3-тия месец трябвало да прекарва по 1 час сумарно на ден по корем, това просто не виждам как ще стане  Confused. Дайте някакви идеи как да стои по-дълго ... Намерих туй-онуй в мрежата, но не всичко работи при нас, имам нужда от още. Благодаря предварително   bouquet

Прегръдки на всички  Hug

# 27
  • гр. София
Момичета, благодаря за посрещането в темата и милите думи   Hug

Дарленка, не съм имала досега възможността да ти честитя радостта  Grinning Да ти е живо и здраво малкото съкровище и много да ви радва!

# 28
Дарлена, обриви могат да се получат и от памперси, затова преглеждай и тях, не е задължително да е от храната само. При Мила беше станало така от едни напарфюмирани памперси и в комбинация с кърпичките, беше станало ужасно, почти до кръста беше, чак кожата се обели.
За лежането по корем - защо да е задължително да го прави по един час на ден? Има ли някаква причина за това? Питам, понеже при нас не е стоял въпроса така и никога не съм ги мъчила да стоят. И моите ревяха и не искаха да се обръщат по корем, а не сме имали проблеми. Та с това искам да кажа, че ако няма някакви медицински показания за това, можеш по две три минути да го държиш и то когато се сетиш. Ако е заради мускулатурата - те сами се справят в един момент.

# 29
  • София
Здравейте,
добре дошли на всички новозабременели да си откарат спокойно до финала (все едно пък ще стане с нашите притеснения). И аз като Дарлена бях с постоянни стягания, контракции, магнезий. До седмия месец много ме стягаше, помагаше ми като взема душ, пия две ношпа и легна по гръб. Тогава още ми беше малък корема и можех така да лежа. Разбира се винаги трябва да се консултираш с лекаря си, но като ти каже 4 пъти, че ти няма нищо и се предаваш. Накрая в 38-ма седмица имах 4 см шийка и никакво разкритие, явно съм имала въображаеми контракции 9 месеца.
И на мен ми стана чудно това за лежането по корем. Моята педиатърка не ми поставя никакви изисквания и водя малки от дъжд на вятър, както казва баща ми "Това вашето е Маугли, отгледано от вълци". Но пък моят охлюв си лежи по корем върху гърдите ми, особено като го боли корема от колики. Може да откара с часове така, и започна да се набира на ръце като лицева опора и вдига глава и се оглежда. Голямо страдание са коликите вкъщи, вече не издържам от безсъние и среднощни писъци, с капки става по-зле от колкото без тях, на зловеща диета съм, да не дразня с кърмата и пак тази нощ от 2 до 8 не спахме, чак ми е мъчно как се мъчи и пръцка.

Общи условия

Активация на акаунт