Отговори
# 75
baseemi, изрязала съм всички етикетчета на дрешките. Не знам дали ще дразнят или не, но за всеки случай съм ги изрязала. Дори изпрах и изгладих най-малките дрешки, които ще ползваме в болницата и в началото.  wash 1ironing

Нагласила съм си и багажа за болницата, макар че има още време, но така като всичко ми е готово ми е по спокойно.

Alebale,  newsm59 Пожелавам ти сладко и красиво бебче скоро, което да гушкаш   ylinfantи разбира се най-лекото раждане за теб  smile3525

# 76
И аз съм махнала етикетите Wink

# 77
Да се запиша и аз в новата тема, че да не стане пак прекалено късно, както досега  Laughing
Alebalenbirthday и скоро да ни зарадваш с прекрасни новини.
А за етикетите също мисля, че е по-добре да бъдат изрязани. Все пак няма значение марката, а градусите и състава са ясни (в повечето случаи).
Да се оплача и аз, днес трябваше да дойдат едни "майстори"  да изциклят и лакират стаята на бебка, но май са го писали дъждовен като дори не благоволиха и да се обадят да ни предупредят. Най-неприятното е, че все се надявах тази седмица да приключим с тези освежителни ремонтни дейности и вече да започна и аз да  newsm75 wash 1ironing. Ще взема да откажа накрая  поръчката  #Crazy

# 78
  • София
Това с обувките го установих миналия уикенд и веднага се закарах до Дайхман - взех маратонки, като тези, които носи моят тийн, защото установих, че баш сега за късмет сме един номер. Та, мисля с тях да си карам в по-хладното, докато ми се "нормализират" краката и после ще му ги прехвърля да рита с тях Simple Smile

# 79
Да знаеш, че от цикленето и лакирането на паркета става голяма смрад.
Гледай да не си наоколо, а и после бавничко се измирисва.

# 80
Alebale, Честит рожден ден!  smile3525 Много здраве  и скоро да се похвалиш с хубави новини!
Относно етикетите: аз не съм ге изрязала, може би съм едиствената тук  Laughing
Относно позата за сън:и аз мисля, че ще го слагам настрани, така дори и да повърне нещо е по - безопасно, но не знам дали ще го подпирам с нещо  newsm78

# 81
Alebale, честит рожден ден! Бъди здрава и дано скоро гушнеш, най- хубавия подарък тази година!  ura

dianjelly1982, здравей! Помня те от Септемврийки 2010. Беше една от първите и много редовна в началото.

Ние нали се родихме 9 седмици по-рано и след престоя в болницата (4 седмици), после времето се развали ей така като сега. Температурите паднаха с 15 градуса и трябваше принудително да изчакаме още една седмица. И при първа възможност почнахме с разходките. Но това беше края на август, началото на септември. Няма точна формула на кой ден да си изведеш бебто на първа разходка. Трябва да се съобразят няколко фактора и когато са на лице, тогава. Стига бебето да е здраво, да не вали, да не е мъгла...имайте предвид, че първото излизане на бебетата все пак е от болницата до у дома - неизбежно, но се брои. Сега имам повод да бързам с почването на разходките още повече, че хубавите дни докато ни затрупа малък сечко пак не са много. Надявам се декември да е като предишните две години.

ilyana.87, въздуха ви е идеален. Не само Странджа, ми и морския въздух. Комбинацията е перфектна според мен!

За кръвното питаше една мама - знам, че не се прави нищо ако е под 140/90 или поне така са ми казвали лекарите, но всичко е индивидуално и ако има и други предпоставки..., но това най-добре знае наблюдаващия лекар/гинеколог. И без това лекарства пак той трябва да ти изпише, така че няма нужда от притеснение и вкарване във филми предварително. Ако се наложи тогава го мисли, пък то е и толкова накрая, че трудно може да се обърка нещо толкова фатално.

radi4ka_me, за позицията за сън - на една страна и смяна след всяко хранене на страничката. Може и по очи, но това трябва и бебето да го иска. Само да не е по гръбче, че се случва да повърнат малко млекце и е много опасно да не се задави малката душичка. За да стои на едната страна се подпира с възглавница или навито на руло одеалце зад гръбчето.

И моите крака са по-големи. Дано ми се оправят след раждането, че като си ги погледна и все чужди ми стоят, така и не им свикнах!

Снощи моята 'фръцла' какво наместване си направи...по едно време взех да се замислям дали не е решила да излиза. Бута се много ниско долу в малкия таз и ме притиска доста болезнено на моменти от по минута Simple Smile Странно беше, защото не бяха контракции, а просто наместване.
Днес ходихме да търсим есенни обувки/маратонки на баткото и исках да купя и дрешки за изписване, но само баткото беше ощастливен. Сега спи и като стане ще ги наюркам пак да идем да вземем нещо, че ми стана малко гузно колко съм неподготвена още за появата на бебка. И както повечето от вас чакащи второ, и аз съм далеч от предродилна треска за подготовка и приготовления. А времето направо си дойде! Вече може да се случи всеки момент, а аз с нищо обсолютно не съм готова, все едно ми остават месеци до термин!

# 82
Alebale, честит рожден ден. Айде скоро да си получиш и подаръка  ylinfant Grinning

Srebrina81, не си единствената. Никога не съм махала етикетите, не са му пречили и не са го дразнили. Пък сега по-лесно ще се ориентирам за второто кои дрешки за коя възраст бяха.

Много се надявам на топла есен, че да можем да излизаме на разходки. То в началото са най-готините разходки, защото бебетата заспиват веднага и си ходиш където и колкото искаш, стига времето да позволява де.

Позата за спане е настрани, за да не се задави, ако повърне нещо. Аз го подпирах с една възглавничка за по-сигурно.

И моят сън е много зле. Не стига че не мога да заспя, ами и малкия като се събуди 2-3 пъти да пие вода и съвсем залязвам за сън.

Аз сърцебиене не получавам, но здравата се задъхвам. Тогава трябва да седна или да полегна и ми минава.

А домакинска работа хич, ама хич не ми се върши. Затуй съм доволна, че приключихме с детската, напълно е готова, даже от днес и килим има вече.

# 83
за спането, позите, етикетите и другите неща е отговорено, та няма да се повтарям...

за обувките аз от предишната бременност минах на 38 от 37...но и имам едни 10кг излишни...освен това имам и плоско стъпало...но определено без да си усещам подути краката някой път не мога да си обуя обувките...а пък имам едни сладурски от миналата година, в които въобще не можах да влезна това лято, та се надявам сега да си ги обуя...

за кръвното искам да кажа едно само...миналата бременност вдигнах 130/90 и в пирогов ми се изсмяха...бях някъде 4-5м и наистина ми стана зле, сърцето ми се разтупка, главата ми щеше да се пръсне...във втора градска не намерихме откъде се влиза и направо в пирогов...та там ми го мериха и ми казаха нищо ви няма...викам има ми, защото по принцип ми е 110/70 и за мен това е високо...та по-скоро няма значение дали е високо или ниско, а как се чувстваме...

Alebale
  smile3525 newsm51 newsm59 newsm38  bigdance2 много щастие, здраве, късмет и любов Simple Smile

# 84
  • София
Благодаря за темата smile3525

Aledale, Да си жива и здрава, много щастлива и обичана! Пожелавам ти леко раждане и прекрасно здраво бебче!

Момичета, моите двете колежки дето бяха бременни с термини 02.09 и 22.09 и двете вече родиха!! Едната преноси 10 дни (роди на 12.09.), а другата днес е родила т.е. малко по-рано Mr. Green СЕга ми пишат, че само аз останах и ме обзема едно странно чувство Crazy #Crazy Crazy

За спането на бебето - аз също го мисля това и знам, че трябва първоначално настрани да е, но ако си седи  само, няма да го подпирам с нищо.

За кръвното - аз нямам проблеми за сега. Все ми е 70/110,80/120,60/105. Една докторка каза, че по принцип за високо кръвно се счита +30 единици върху това, което ти е нормалното  за теб. Тогава вече се счита, че си вдигнал кръвното.

За етикетите на дрешките - не знам още дали ще ги режа, май няма за сега, но това е нещо, което винаги мога да направя Peace

Тони Радева, явно те хванала музата за т.нар. "гнездене" Браво на теб!Аз всяка сутрин се събуждам с тези намерения:  newsm75 newsm79 newsm28 1ironing wash hang 1dishes , но общо-взето денят ми минава така:   phoneuu smile3552 eat Listen blahblah kaffeetrmker_2  typeuu  typeuu  typeuu  typeuu tv hahaha hahaha Joy
Не знам за кой път го казвам, но вече СЛЕДВАЩАТА седмица почвам сериозно!!! smihesorry smihesorry

Късметче, мисля да ходя да се записвам в УНИБИТ в петък 21.09. Има лекция в МОЛ-а и след това ще отида до там. Ако решиш нещо, може да се разберем заедно да отидем Peace

Охх, утре съм на  преглед и нямам търпение да видя какво ще ми каже докторката newsm44 newsm44

# 85
Вие се оплаквате от малко по-високо кръвно... аз пък от ниско.
 От нормално за мен 115/75,  последната седмица поддържам 95/55. А уж хапвам, пия кафенце и кола си позволявам...  newsm78  Утре съм на ЖК и ще спомена и там ... Време ми е да си взема вече готовият 45 дневен болничен и да направя   последните изследвания.
   Днес си купих обувки с 1 номер по-големи, никои от  по-закритите ми стари не ми стават.  Уж не са ми подути краката, но... ефекта е същия, надявам се скоро след раждането да възвърна стария номер.

# 86
Alebale   party023 newsm59 - Да си здравичка, много щастлива и обичана   bouquet

Етикетите съм ги махнала на дрешките до 6м. възраст. После престанах, защото ако я дразнеше бебешорката, вече можеше сама да си покаже по някакъв начин.
Разходката я направихме на 14-я ден след изписването. Каката нали е родена началото на октомври. На изписването бе студ, но после времето омекна и бе много приятно есенно, слънчево, макар Т да бе около 15 градуса. Пихме с таткото по едно бързо кафе и направихме хубава разходка общо за около час. Препоръчва се по-малко да е първата, но преценихме, че нищо не  я застрашава куклата. Та, както са писали и други мамчета - сами ще прецените, когато му дойде времето.
Позата за спане - на 1 страна, като след всяко кърмене я слагах на другата. Така хем не се затормозявах да помня от коя гърда е цокала  Laughing - ориентирах се по посоката на главичката. Не съм я подпирала с нищо и смятам пак така да процедирам.
desunique - аз също не съм си приготвила багажа за болницата, нито съм подредила дрешките за бебка, а останала 13 дни до секциото  Joy Та не се кахъри - не си единствената  Wink

# 87
Здравейте момичета....и аз да се запиша в темичката...чакаме нашата беба на 10.10.2012 и с голям интерес чета публикациите ви....май с всички мами се случват едни и същи симптоми в този етап на бременността.. Heart Eyes

# 88
Alebale Happy Bday:) Tada

моя багаж за болницата ще излезе бая май, нагласила съм най-неотложното и една огромна торба не ми стига:/ с други думи ще има още една. много ме хваща нервата вече, а знам че има време. "гнезденето" сега ми се изразява в "ти направи това, ти онова", но гледам каквото ми е по силите да го върша.

за обувките не го знаех, още ми стават моите, ама октомври май и аз ще търся чепици

за етикетите мен много ме дразнят и ги махам

а много бебета се раждат с леко сплесната главичка и това определя коя страна да доминира при сън

# 89
между другото аз етикетите и на моите дрехи ги махам...та и до ден днешен и ги махам и на нея...не мога да търпя етикет нито на врата, нито тези отстрани...

а багажа за болницата снощи го стегнах насън...може би е време и наяве да го стегна...

Общи условия

Активация на акаунт