Отговори
# 90
И аз не понасям никакви етикети - така че махнах и  тези на бебешките дрешки.

За излизането мисля да я изкарам веднага щом времето го позволи.
По акушерска препоръка -първо 5-10 мин., после времето се увеличава и така...

За спането съм взела възглавничка за подпиране - за да спи на една страна.
И аз спя на една страна и ми е добре.

И моите обувки не ми стават. Мислех да ходя да си купя едни по-големи маратонки
от аутлета на адидас или найк, но установих че едни които са за смяна са се разширили
и ми стават, та отложих покупката на нови за после, като ми се оправи гигантския крак Joy

Повече се притеснявам какви дрехи да си приготвя за изписването- хем да ми стават на корема,
хем да не си личи много, хем времето много застудя, а такива май нямам........... newsm78

# 91
  Доколкото разпитвах , за изписването е хубаво да сме с "бременните" дрехи. Предупредиха ме да не залагам на старите, в които сега не мога да вляза. 
  Как се справяте с подутите крака? Глезените ми са ..... няма ги  Laughing  ! И халката ми стиска от два дни и не я нося, но глезените ми са видимо подути.  Пия много вода, не ям солени храни, почивам си с вдигнати крака, а ефект никакъв вече втори ден. Уж  нямам и белтък в урината..

# 92
Момичета, да не ви разочаровам, но моите крака с първата бременност пораснаха с един номер. Мислех си, че е от качените килограми и като ги сваля, краката ми ще си възвърнат стария размер. Бях качила 8 кг, а свалих в рамките на 2 години 12 кг. Но краката ми си останаха с един номер по-големи. Сега нямам никакви проблеми с обувките - всичко ми става, та поне се радвам, че не пораснаха още  Mr. Green
И при мен вече движението е трудно - бързо се смъква надолу госпожицата при вървене и разходките ми станаха съвсем кратки. Направо си болят костите.
Моят бебешки гардероб май няма да пристигне скоро, ако въобще пристигне преди бебка да се е родила. Едни приятели щяха да идват другата седмица и да ми донесат основните неща, но възникна проблем при тях и сега отложиха за първата седмица на октомври. Но нищо чудно и тогава да не стане. Та едва майка и татко като дойдат за изписването ще донесат дрехи, чаршафи, креватче, количка, столче за кола, шезлонг, шишета и всичко, което е приготвено в БГ и чака транспортиране.  Голямо пране ще падне, ама няма друг начин. Виж за болницата съм си направила списък, може и да постегна чантичката.
При изписването разбира се, че ще бъдем с бременни дрехи. Все пак коремът не може да се прибере за 3-4 дни. Но пък преди влизането в болницата си пригответе хубав кат от тях, за да сте красиви на снимките. Отделно пригответе и тоалета за изписване на бебето. Като дойдат близките ви в деня на изписването, ще ви донесат двата плика. Вие ще се нагласите, а тоалетът на бебето ще го дадете на акушерката, за да облече главния виновник за събитието. В ТК това обличане става в присъствието на майката. Мисля, че и на другите места е така. Тогава свалят и гривничките на майката и бебето с номерата.

# 93
Записвам се и се връщам назад да ви изчета! Simple Smile

Благодарско за страхотната нова тема!   bouquet

# 94
Поли, на нас гривничките ни ги оставиха да си ги свалим сами...и до ден днешен ги пазя в първото и албумче със снимки...и всеки път и я показвам...
иначе обличането е в присъствието на майката...не помня обаче аз къде се обличах...хахаха...
от утре вече докторката ми за Св.Лазар е на работа, та се надявам да родя там...

лека засега от мен, да приспивам малкото пък после може пак да се включа...

# 95
ShySun И аз бях като теб да ти кажа-постоянно подути глезени,все едно имах не ходила а купи с желе  Joy Съвета ми е и моя изпитан метод-една чепка грозде на ден действа много добре против задържането на течностите в глезените. А и е много вкусно лекарство Simple Smile Моето предпочитание е бялото десертно грозде Simple Smile Дано да помогне ако пробваш и ти  Peace

# 96
Здравейте!
Предварително се извинявам, ако това вече е дискутирано по темите, но все още не съм прегледала всички..
Искам да ви попитам, някоя от вас има ли подобен проблем. От около 2 седмици всекидневно ми се появява силна прерязваща болка в слабините. Казах на лекаря ми за това. Той каза, че не е нормално и дотам..  А в интернет не успях да намеря информация.
Надявам се, някоя бъдеща мама да помогне, защото ми е напрегнато  Confused

# 97
е като не е нормално, какво е направил...отиди при друг...силно преразяваща болка не съм имала, ама не ми звучи добре...

# 98
Ми общо взето нищо.. Просто ме погледна малко по-ниско с ехографа. Поне съм спокойна, че бебето е добре. Че май ще искам друго мнение ще се наложи..
Но все си мисля, че тези болки  може да са знам за наближаващо раждане..  Thinking

# 99
Ordinary_World доколкото разпитах ако е само болка без да ти се втвърдява корема, родовите пътища просто се подготвяли..но ако е постоянно не знам, при мен се случва от време на време..бяхме коментирали бодежите веднъж

# 100
Моят корем си е твърд през цялата бременност и това не е нормално, но се свиква  Grinning Щом стигнах дотук..
Благодаря за включванията  Peace

# 101
миличка, ти не си писала много при нас и не си разкавала за себе си много, но като цяло сега се замислям, че като се местя нощно време от една страна на друга и мен ме опъва...има болка, но не чак режеща...може би наистина още се разтягаме, но лекаря ти е за смяна...макар и на финала... не може да ти каже, че не е нормално и да не назначи преглед, изследване или каквото и дабило, което би те успокоило...

# 102
Alebale,
Снощи моята 'фръцла' какво наместване си направи...по едно време взех да се замислям дали не е решила да излиза. Бута се много ниско долу в малкия таз и ме притиска доста болезнено на моменти от по минута Simple Smile Странно беше, защото не бяха контракции, а просто наместване.

Тази вечер е същата работа и при мен. Вече от час то е голямо бутане и натискане ниско долу. Контракции май не са, защото коремът ме не се втвърдява и нямам нито болки в кръста, нито такива, които да приличат на предменструални, но си ме боли, като ме натиска ниско долу! Не знам дали е нормално, но наистина имам чувството, че е решила да излиза  Laughing Ох, дано да дочакаме до 2-ри октомври  Praynig

# 103
ShySun И аз бях като теб да ти кажа-постоянно подути глезени,все едно имах не ходила а купи с желе  Joy Съвета ми е и моя изпитан метод-една чепка грозде на ден действа много добре против задържането на течностите в глезените. А и е много вкусно лекарство Simple Smile Моето предпочитание е бялото десертно грозде Simple Smile Дано да помогне ако пробваш и ти  Peace

Мерси за съвета, но... грозде ям всеки ден. Бременният ми каприз е плодове, постоянно и в неограничени количества, а гроздето ми е любимо в момента.

# 104
Мерси за съвета, но... грозде ям всеки ден. Бременният ми каприз е плодове, постоянно и в неограничени количества, а гроздето ми е любимо в момента.
Аз съм същата Grinning По-добре плодове,отколкото нещо друго Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт