Изхвърляте ли манджа в тоалетната?

• 21 195
  • 199
  •   1
Отговори
# 75
А мазното по чинията какво го правите после? Топла вода + препарат? Само с четката ли минавате?  newsm78

# 76
  • София
Само препарат и пускам водата.

# 77
  • София близо до Витоша
За съжаление ДА, но от няколко седмици, започнах да събирам храната за кучетата , а само салатките изхвърлям

# 78
  • Boston, MA
Изобщо не мирише мелачката, тя мели и изхвърля, докато тече вода, нишо не остава. И аз от къде 15 години имам, и така съм свикнала, че на места, където няма (бяхме наели къща за една седмица за почивка наскоро), не се сещам, беля си картофи/краставици директно в мивката, хвърлям яйчени черупки и какво ли не и после трябва с ръка да ги събирам, гадост). Лесно се оправя, ако се задръсти от нещо (последно в нас един химикал се беше озовал вътре и спираше).

От време на време пускам в мелачката лед със сода бикарбонат, да се изчисти съвсем. А, и филми на ужасите не гледам, а и без завеса баня не съм виждала отдавна.  Laughing

# 79
Не знам от мелниците как е, мен единствено ме спира опасението, че трябват по-широки тръби. За всеки случай ако не изхвърляхме храна по контейнерите, помиярите нямаше да могат да си я намират. И вонята от кофите е нямаше да я има, те смърдят точно от развалената храна.
Какво значение има дали ще опаковаш храната преди да я изхвърлиш, нали като метнеш боклука в контейнера, бурканчето ще се счупи, а пликчето ще се пукне?

# 80
  • София
Не знам от мелниците как е, мен единствено ме спира опасението, че трябват по-широки тръби.
Става със съвсем обикновени тръби, не е нужно да са специални. Мелачката смила всичко и го смесва с течаща вода, та консистенцията на смлените боклуци не може да причини запушване.

# 81
Нищо не е подменяно на тръбите у дома, а мелачката работи безотказно вече четвърта година. Запушвания досега не е имало.

# 82
Сигурно сте прави и няма нужда от по-широки тръби, но у нас мивката и въобще всички канали се запушват и без мелница, винаги имам суха натриева основа под ръка, защото мр. мускул и тубофло изобщо не вършат работа като стане беля.

# 83
  • София
Сигурно сте прави и няма нужда от по-широки тръби, но у нас мивката и въобще всички канали се запушват и без мелница, винаги имам суха натриева основа под ръка, защото мр. мускул и тубофло изобщо не вършат работа като стане беля.
Трябва да си смените тръбите явно, с времето се наслагват отпадъци по стените на тръбите, особено старите тръби и стават много тесни.

# 84
И моите подозрения са такива.

# 85
  • София
Разбира се, че изхвърлям изостанали манджи в тоалетната. При положение обаче, че няма кокаляци в тях.  Wink

# 86
Бил Гейтс се чуди как да направи тоалетната по-еко и по-икономична. Ако ни прочете с нашите манджи и хартии, ще се шашне. Wink

# 87
Интересно ми е поради каква причина е забранено в Германия newsm78

# 88
  • Kопенхаген
Какво разхищение на храна, на фона на беднотията ни в БГ и на милионите гладуващи по света.

Боги, това с изхвърлянето на храна в кенефа според кой стандарт би трябвало да се прави?

# 89
Каквото и да си говорим, други си е за късмет, да се пукне пликчето и торбата за боклук и цялата течна развалинка да ти се изсипе в дома или по стълбите...красота  Mr. Green

Ох, имах две съседки, две кокетки (точно като в песента  Mr. Green ) - майка и дъщеря. Образовани, издокарани, със собствен бизнес, носещ добри приходи... Обаче ако знаете колко гадни торбички с течни боклуци изхвърляха. Излизат сутрин и слагат торбичката на стълбите, за да заключат вратата. След това на мястото на торбата винаги оставаше голяма, гнусна, мазна локва... Чистачката се мъчеше да ги мие с какво ли не, но още си стоят петната. За наше щастие, тия двете бяха само под наем тук и се изнесоха преди две години.... Сега оставят "отпечатъци" някъде другаде....  Confused

По темата: аз също изхвърлям течните отпадъци в тоалетната. Рядко се случва, наистина, но все пак правила съм го. Дори миналата седмица една супа я забравихме извън хладилника и до сутринта беше станала на мехурчета. Ами замина си по направление....  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт