Ей го лятото дойде, МАРТЕНЧЕ се готви за море - тема 18

• 69 988
  • 639
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Върнахме се от лекарката. С гноина ангина сме, минаваме на антибиотик  Sad 
Цефзил за 7 дена по 5мл. на 12 часа. Спомням си и аз правех ангини като малка, докторката каза, че е добре до някъде, защото не е слезло надоло. Сега се надявам да се възстанови бързо. Да попитам някой давал ли е пробиотик и какъв?

Аз давах на Аслан био баланс, но мисля, че Томасито беше препоръчала синбиотик, който е пробиотик + пребиотик и е по-добро решение. Нека тя да каже. А за гнойната ангина - Аслан я изкара лятото... Ако тогава знаех за изварения компрес първо с това щях да го лекувам ама... Ако искаш опитай го и ти, само не знам как Кирил би го понасял на врата си. Много ти съчувствам  Hug Позволявам си и да ти дам съвет да му повишиш имунитета, защото от болести и много лекарства толкова време ще му е нужно имуностимулиращо. Аз лично давам на Аслан коластра и шуслерови соли, а аз пия клеева тинктура. Ти обаче ще си решиш де, има толкова много различни неща за повишаване на имунитет... Аз само ти давам идеи и се надявам скоро да оздравеете и да се радвате на слънцето.  Praynig

Андули, вече нищо не ме изненадва, но наистина това, което описваш, е ужасно. В детски магазин, където ходят толкова деца... Някои хора наистина нямат чувство за отговорност. Аз пък днес станах свидетел на точно обратното-в близкото училище, където понякога водя Аслан да тича, едно момиченце малко по-голямо от него дойде да си играе с играчката на Аслан. Чух го да кашля лошо, а майката веднага се обърна към мен и каза, че е алергична кашлица и не е болна, сега излизали от лекарския кабинет. Стана ми мило, че и пука. За първи път ми беше  Grinning

# 166
VSD,кои шуслерови соли даваш на Аслан?Номер 3?
p.atanassova,бързо оздравяване на Кирчо  Hug
Anduli,и аз се изумявам как може майки да си мъкнат децата по промоции болни...То ясно,че за да се спестят пари се прави ама пък да си рискуваш здравето на детето...хм...или с шарка на море...гениално.
Ani4ka_,как спря дневното кърмене?Имам чувството,че ще кърмя forever...

# 167
VSD, много благодаря  Hug със сигорност ще се възползвам от съветите ти. Ама и аз съм си патка, защото се канех да взема тази коластра още преди, но все си мисля, че нямаме достатачно взможност, но една маика ми беше предложила да ми помогне да я взема на цена на доставчика, така че сега ще се възползвам. Всеки път когато си помисля, че ще се разболее и до 2 дена е болен. Една сутрин, докато премерим температурата, за да го предам на сестрата в яслата и чувам как едно детенце кашля, така, както сега Кирил....е не занм кое беше, нито майка му, но не преимам да си дават децата с остатачна кашлица дори!!! На родителската среща казаха, че айде може да приемат дете което е с остатъчна кашлица, но аз не мисля, че е правилно! Подяволите и аз седя без работа, но не си давам детето да ми го гледат ссамо и само да си намеря работа и да не "изпускам кокала" !

Извинете за досадните ми размисли, но в това си блъскам главата тези дни  Simple Smile

Хубав ден на всички   bouquet

# 168
  • Варна
VSD,кои шуслерови соли даваш на Аслан?Номер 3?

В момента давам 3 и 4 по предписание от лекарката-хомеопат, понеже от месец Аслан е със задна хрема и кашля малко от нея.  ooooh!

p.atanassova, как е Кирчо?

# 169
 VSD  Hug , Кирил кашля доста, когато спи и смръкне пак се изкашля. Утре искам пак да посетя докторката да го преслуша, за да съм спокойна. Не мога да му видя гърлото, но и това утре ще направим. Няма температура, чувства се добре, но кашлицата е ужасна. За първи път кашля така усилени и ми се къса сърцето, като го слушам. Ще ви се отчетем и утре, а сега спокойна нощ  Hug

# 170
Ani4ka_,как спря дневното кърмене?Имам чувството,че ще кърмя forever...

Да ти кажа и аз така мислех,като си спомня какви истерии имаше. ooooh!При нас стана случайно.Една вечер започнах да я приспивам и просто я попитах дали иска да пие кис.мляко и тя каза "да".Първите 3-4-пъти пиеше по 120 мл./според мен й харесваше шишето защото от малка не е пила от него/,но заспиваше сама като я гушкам и й разказвам приказки или пея песнички.Сега вече няма интерес към шишето и пие рядко и по малко мляко.

# 171
  • София
Благодаря ви за поздравите! Аз не бях вкъщи известно време, за това чак сега обирам поздравите  Simple Smile

Ние сме добре(здравословно), но аз съм полу-парцал. Гади ми се постоянно, повръщам и такива работи. Като предишните два пъти(поне втория път се живееше, че първия път живота ми свърши със забременяването и почна с раждането  Close )

Никола продължава да дърдори всичко и настоява да повтарям по него. Открих, че не яде мандарини, защото са му кисели, но ги хапва с хляб  Shocked . Една сутрин се измъкнал от леглото и отишал да се почерпи в кухнята, където имало това на масата. Баща ми ми каза, че изял две мандарини с хляб и от тогава като види мадарина, иска си хляб, белия и я изяжда.
 С брат му бяха хремави по някое време, но мина.
 Много иска да ходи в кооператива при батко си, но там е тесничко и не мога да седя с него.
 И започнаха много да се дърпат с брат си. Проблемът е, че малкия все иска да играе с това, с което големия играе. И дори големия да отстъпи, както и прави обичайно, Никола се захваща за следващото, което батко му вземе.. и такива кахъри.
 И посяга да бие диваненцето. Митко никога не го е правил и сега направо съм в шах с Никола. Налага брат си, посяга ми на мен... и понеж не му позволявам, той почва да реве :"Икам бияяяяяя". Но аз съм лесна, знам как да не му позволявам, обаче брат му не може да го укроти, а пък му е забранено и да му отвръща, та си получава ударите, докато се намеся.

# 172
VSD,Ani4ka_ благодаря за отговорите  Hug
Ani4ka_,ще пробвам и аз с млякото вечер освен.Имам един цитросепт за крайни случаи ама не ми се ще да прибягвам до него  Simple Smile         

# 173
 skrech, голям маймунчо е този Никола. Не разбрах, защо и тебе иска да бие?
Кирил се възстановява, още кашля, но е от секретите, които не знам как ще се махнат  Close

Хайде отивам да си направя едно кафе и да пускам детски песнички, сега се слуша Патешка история на Йорданка Христова, страхотна е! Кирил само нея иска, също и Маша и Мечока обича да гледа.

Хубав ден   bouquet

# 174
 Hug за всички бременни мами, както винаги не можах да поздравя навреме   bouquet
При нас нещата изглеждат лесни ,но... малко повече от месец си мислех ,че и аз ще вляза в отбора, но не се получи и това някакси ме съсипа, отчаях се ,депресирах се...мина време и сега съм ок .
Дара е добре ,много благодаря ,че споделяте как се справяте с разстройствата,и всички др вируси и болести, защото благодарение на поста ,за супата на Моро спасих детето си от двуседмично водно р-во,като казвам водно наистина вс беше само на вода много се притеснявах ,че ще стигнем до болница/не я водих на лекар,но от лекарствата нито хидрасека ,нито ентерола помогнаха/.За това мамчета отново благодаря ,че споделяте   bouquet
На последната консултация-83.5см и тежи едва 12.700кг
Вкъщи е както у Скреч ,бие батко си за играчки,учебници или каквото е хванал, когато се намеся може и аз да изям шамар ако не се е успокоила, въобще е някаква хула, но когато е спокойна може да пее по половин час ,да си реди сама кули от конструктор ,да си пише и рисува без да изисква присъствие на възрастен,или да приспива куклите си цял следобед.  Heart Eyes
И аз искам да се отбие, но за сега няма светлина в тунела ,радостна съм ,че вече сме почти изцяло на гърне/не казва за всяко пишкане,ако е улисана в игра ,а аз готвя например си пишка в памперса/ сама започна да си казва и аз съм много щастлива от този факт.За протокола/май Стихията го водеше/ сама казва на 1год.и 8 месеца  Heart Eyes
Записвам курс и ще ми е по натоварено ,но съм тук и ако не пиша ви чета   bouquet

# 175
 ino4kada, браво на твоята кукла. Аз пък установих, че откакто е болен и сме си в къщи спря да си показва кога иска да прави нещо, спря и да се храни обилно, както тогава... не си го обяснявам, сигорно не готвя по вкуса му  Laughing

Тази супа на Моро от къде да я купя...да си имам за всеки случай?

# 176
  • София
 p.atanassova, опитва се да ме удари, когато не му изнасят ограниченията или му преча да набие брат си примерно.

# 177
Тази супа на Моро от къде да я купя...да си имам за всеки случай?
p.atanassova,достатъчно е да си купиш моркови само  Wink Пюре от моркови правиш.

# 178
Цитат
p.atanassova,достатъчно е да си купиш моркови само   Пюре от моркови правиш.
Точно казано, аз като изчетох темата тогава написах в гугъл и направих супата по първата искочила рецепта.Пожелавам ви да не се стига до нея искам да чета как всички сте добре и растете,растете...
Сложила съм розовите очила ,нали наближава Коледа  Hug

# 179
Добро утро   bouquet

Супата била проста, значи само моркови варя на супа  Simple Smile

За удрянето ми стана интересно, понеже при нас има труг вид агресия. Опитвал се е и мен да удря, ако му се бъркам в игрите с храна например, но по-сложното при нас е, че хвърля и чупи. Ако е ядосан иска да хвърли нещо, а ако се счупи още по-добре! Баща му все се опитва да му се кара, но резултата е силно обидено дете, ревящо и търсищо отеха. Аз не обръщам внимание ако прави такова нещо. Просто мълча и дори и не го гледам, все едно не станало нищо. Така поне не реве след това  Grinning . Чудя се дали постъпвам правилно и дали не съм сбъркала във възпитанието нещо? Има ли и при вас такива моменти и как постъпвате? Мисля си, че е от силния характер, понеже си е овен и те са наистина упорити, но също да си призная, че и аз като малка се убиждах на забележки и ми ставаше криво, та чак исках да бия, но май съм се сдържала, защото майка ми каза, че не съм правила така. Да, но и аз съм силен характер, обичам да контролирам нещата, да става, както аз кажа....може и да е взел черта от мен, поне по това ще прилича на майка си  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт