Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 833
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • София
mandorla amara - Simple Smile честно нямам още впечатления, изглежда симпатичен човек, но каква е и как ще се сработи с конкретните деца времето ще покаже, аз нищо не съм чела за нея,  само разбрах, че била строга, но децата я обичали, което за мен е ок....
А това не ми го разказа Ф(и учителката, което  поне ме успокоява, че вероятно не е била моята мишка)....неприятно... и то с тези ремонти, хубаво, че не е излязло извън двора.

# 346
  • Пловдив

Музиката и рисуването все ми е тая на кое са - важното е децата да се забавляват в тези часове Simple Smile (като малка много мразех рисуването, ама много  ooooh!).
Е, ЗлаВещица Hug  сигурно си има предпочитание  Hug

Имам, и за съжаление този учебник, на който са нашите - на Булвест - е най-скапания. Но по принцип в училище сме се разпределили неофициално колежката в ПГ и първи клас, аз във втори, трети и четвърти, с малки изключения и тя избира учебника. Едно време да го наложили, тя е свикнала с него и не иска да го сменим, та си караме с него. Да е жива и здрава темата за детски песнички, че си допълвам материала със свестни песни от там.

Днес минавах край училището след работа и видях нашата учителка да прибира разни големи пакети от микробус - вероятно въпросните материали. Бях далече, не ми беше удобно да ходя да я разпитвам, но скоро ще се разбере Wink

Ами не точно. Колежките ходиха до издателството за другите материали Wink Та те са били. Освен по щастливо стечение на обстоятелствата да са пристигнали и тези, но шансът е много малък.

Днес имах при вашите двама юнаци. Единият изпя със своята групичка една песен (която чувах за първи път), другият със своята друга (нея я знаех)  Laughing После им пуснах "Капитан" и Тони с радост ми каза, че той е капитана Wink

Моята днес като се прибирахме ме уведоми, че музиката, картините и книжките с хубави картинки били изкуство. Питах я от къде знае (не че не знаех, че е от колежката - те също имаха музика днес за първи път) и отговорът беше - от госпожата с червилото, което е по лилаво от твоето  hahaha

# 347
  • Разпиляна във въображението
И при нас днес игра гумата. Амбицирах се и изтрих сбърканите от нея неща. Мрънка, тръшка се, разсейваше се и какво ли не, но трих докато не се получи какво трябва, или поне близо до него. Лошото е, че толкова натиска молива, че той прорязва листа и после тя повтаря линията водейки се от отпечатъка. Чудя се дали да не питам утре госпожата за какво има награда след като не се е справила добре. от друга страна си мисля, че е рано да влизам в обяснения с нея.

# 348
Мнооооого сте изписали. Аз още не знам какво да напиша - голяма хамалогия с училища, градини, школи.....Но стреса и вълнението попреминават и се надявам за още една седмица всичко д се регулира.
Късмет на всички първолачета   bouquet

# 349
  • Варна, България

Преди малко ми призна, че е плакала за мен днес. Момиченцето на чина до нея я успокоила.

ох, милото дете  Hug
Бях постнала назад едно разказче Лапичка с целувка. Аз на моя син не му го четох, а направо му предложих да си имаме тайна Ръчичка с целувка. Каза, че днес малко се е затруднил с едната задача, но се е сетил за мен, допрял си е ръчичката до бузката и се е справил. Аз също си имам негова и му споделям кога съм я ползвала - много е доволен. Всяка вечер я презареждаме  Laughing Можеш да опиташ...  Hug

# 350

Преди малко ми призна, че е плакала за мен днес. Момиченцето на чина до нея я успокоила.

ох, милото дете  Hug
Бях постнала назад едно разказче Лапичка с целувка. Аз на моя син не му го четох, а направо му предложих да си имаме тайна Ръчичка с целувка. Каза, че днес малко се е затруднил с едната задача, но се е сетил за мен, допрял си е ръчичката до бузката и се е справил. Аз също си имам негова и му споделям кога съм я ползвала - много е доволен. Всяка вечер я презареждаме  Laughing Можеш да опиташ...  Hug

Прекрасна идея, благодаря  Hug

# 351
  • Китна Тракия
"мамооооо, знаеш ли какво означава РАВНИС?"  Mr. Green бързаше да ми каже днес моят първолак... Милото, сигурно беше решил, че ще ме изненада, обаче не - майка му, "да не повярвате", беше осведомена по този важен въпрос  hahaha Имали физическо и това много го впечатлило.

За сега е ентусиазиран - пу пу.. Казва, че много му харесва, интересно било. Малко трудничко се съсредоточава като се прибере и на мен ми е трудно да го "озъптявам" с бебето под мишница Crazy, но се справяме за сега -  опитвам се да го науча, че "първо са задълженията, после забавленията" Wink
И понеже е "вихрушка", обмислям на какъв спорт да го запиша -  да изразходва тази енергия пълноценно, иначе  зимата ще подлудим взаимно  Crazy В градината ходеше на футбол, сега ми се щеше да поизчакам, да се ориентираме организационно с училището, но търпението ми бързо се изпарява  ooooh!

Днес събираме чантата и му казах, че ще помагам и показвам само до петък. От другата седмица сам ще си я събира, аз само ще проверявам. В тази връзка НЕ съжалявам, че взехме ортопедична -  не е по-тежка /в празно състояния/ от обикновената, която му подариха, но я намирам за много по-удобна. Проблемът не е в раницата, а в пълнежа  Crazy Но така ще е...

# 352
  • Варна.
При нас същото - трих в тетрадката, защото чертите бяха криви. Освен това, между тях написала, по скоро нарисувала квадратчета, миниатюрни. Гледам в образеца, напечатани малки квадратчета, не точки.
Може ли такава работа? Аз ли нещо не съм в час?  Rolling Eyes
Наново написа малко по-добре чертите и точки между тях, но от изтритото и натисканото не изглежда добре листа. Дано нататък е по-старателна в занималнята, че да не се налага в къщи корекция.

До края на седмицата помагам с чантата, от там насетне - да се оправя сама.

# 353
Ами не точно. Колежките ходиха до издателството за другите материали Wink Та те са били. Освен по щастливо стечение на обстоятелствата да са пристигнали и тези, но шансът е много малък.

Днес имах при вашите двама юнаци. Единият изпя със своята групичка една песен (която чувах за първи път), другият със своята друга (нея я знаех)  Laughing После им пуснах "Капитан" и Тони с радост ми каза, че той е капитана Wink

Моята днес като се прибирахме ме уведоми, че музиката, картините и книжките с хубави картинки били изкуство. Питах я от къде знае (не че не знаех, че е от колежката - те също имаха музика днес за първи път) и отговорът беше - от госпожата с червилото, което е по лилаво от твоето  hahaha
А аз се надявах да са материалите по математика... Е, ще почакаме Wink
О, пели са песнички Hug Виж, за това не ме уведоми моят... Не че имаше много време днес да говорим, де... Отидох да го взема към 17 часа, а като отворих там тефтерчето му, установих, че след час започва събранието на училищното настоятелство  Blush Даже не предполагах, че на втория ден може да има съобщение, вчера и днес гледах само какво са правили в часовете... Бегом в къщи, оставих го на батко му, а после - обратно ooooh! Трябваше още вчера да погледна, съобщението е от вчера Blush Събранието малко се проточи, като се прибрах само погледнах как е написал 5-те реда, които му бях казала да направи, разпитах го набързо (без питане не става, говори само как играл футбол) и... вечерта свърши... 
Вещи, май ти трябва по-лилаво червило  Joy

# 354
  • Sofia
Ама вие защо триете  Rolling Eyes Нашите пишат с химикал. Не си написа добре домашното, хем му бях на главата. Чудя се как е имал пчеличка днес  Thinking
Беше си забравил раницата в класната стая. В къщи открих, че му няма Буквар и Математика, а има учебна тетрадка на някакво друго дете. От 2-та лева джобни, които за първи път му даваме, върна 20ст. Някакво момиче искало пари за дъвки и понеже той бил добър...  Twisted Evil Имахме разговор... Баща му вика не му се карай - не съм се карала, обясних му някои неща. Много ми е умен, но е много отнесен...

# 355
Според мен, целта е да се свържат храни от лявата половина на всеки рафта с такива от дясната половина. И да се направи извод (вероятно), че сандвичите на 1-ви рафт са с 2 повече от пиците. Тортите на 2-ри рафт са с 3 повече от еклерче.тата, а лимоновите сокове на последната полица са с 2 по-малко от малиновите. По подобен начин ще "сложат" по едно столче пред всеки чин и за един чин няма да има стол. Само долу вдясно трябва да се свържат редчетата с еднакъв брой цветя.

.

Аз много се чудех дали да не се свържат "тематично"Сандвичите реших, че са хлябове,като ги свързахме със земелките/ така изглеждат нещата от втория ред,  които сега разбирам, че са еклерчета.../Тортите-с малките пастички и така...Явно сме сбъркали

# 356
Днес с радост установих, че сме направили добър избор с раницата-не много скъпа и тъмна Mr. Green
Като видях как се въргалят чантите по земята, кой мине ги подритва, падат....розовите скоро време няма да са такива. И друго установих-само дето си играх толкова да му правя тетрадките красиви  Rolling Eyes

# 357
И друго установих-само дето си играх толкова да му правя тетрадките красиви  Rolling Eyes
Много са малки, за да го оценят Simple Smile Виж, ако беше момиченце по-може ... ама на тази възраст всичко им е за момента  Laughing
По-нататъка сами ще си ги украсяват  Crazy

Абе да е смислено това, което пише в тях, а пък как изглеждат от вънка - само да не са на мекица - всичко друго ми е ОК.

Вчера последен час музика имаха.. днес 1ви час музика  Laughing Ще им е песен цял ден  Joy
Вещи  Hug ако не слуша казвай да го стороявам о време  Blush

# 358
Да се разпиша малко повече днес. Детето само си пише домашните - криво, право, както дойде. Малко сбутва та и казах да пише по разредено. Вчера си написала домашното в час, докато учителката се била замотала с други ученици. И това станало проблем, как така ще си пише домашните в училище, а не в къщи/занималня. Може ли това да е подход ? Какво значение има къде ще го направи? Снощи взе тетрадката по математика 1 част, която коментирате и по нейна логика за 5 минути опраска 3 страници заедно с чертичките отдолу Simple Smile Не я спирам никога когато има желание и дано да няма проблем в училище. Как могат да секват желнието на детето защото днес трябвало страница 5, утре страница 15, след 2 седмица страница 8 и така......според мен който иска и може да си попълни всичко щом му е приятно. Ние с мъжа ми никаква логика не виждаме в тези глупави свързвания в тази тетрадка. Без указания всеки може да си тълкува какво да прави по тези задачи. Може ли това да е математика? Най-голямото разминаване при нас идва, че дъщеря ни и още 2-3 деца са много по напред от другите. Могат бързо и лесно да се справят и според мен трябва да се поощрят, а не да бъдат бутани назад. Страшно съжалявам че нямаше как да я водим и взимаме в 107 училище, мисля че точно то беше за нас. Иначе имат 4 часа рисуване в седмицата и 2 часа английски. Вчера в школата по английски бяха писали доста и се изненадах като видях колко красиво е писала английските думи. Там учеха направо буквите миналата година и след един месец вече пишеха всички. Защо при нас се учат някакви глупави ченгели, точки, тирета и какво ли още не. Защо трябва да се учат няколко азбуки на български - печатни поне 2-3 вида, ръкописно, смесено и незнам си какво. Толкова безмислено е за мен.
Днес за първи път ще яде в стола - явно й е интересно и иска да опита Simple Smile Вчера се беше решила да ходи на занималня, но като видяхме какво е и май се отказахме. Всички на двора с изпожулени колене, скъсни чорапогащи, едно момче си ударило хълбока и кръв имаше, някои реват, други тичат като луди....и тя май се стресна от гледката. Приличаше на бойно поле на което оцелелите след битка трябва да си лекуват  раните. Това е при нас за сега, ще свикваме и така...

# 359
оф за тези пусти джобни - ами вчера и моето детенце вече е имало спор с едно момченце за джобните си, но тя не си ги е дала, устояла е до край  Peace.
Взимам я вчера от у-ще и тя ме посреща с думите....."мамо, мамо Явор днес ми поиска джобните за да си купил пица от барчето и рестото щяло да бъде за мен.  Crazy"
Аз като го чух си викам - край отидоха и джобните, но тя продължава ".....но аз не му ги дадох, защото му казах, че си ги събирам за кученце и няма да си харча паричките за боклуци...."
та много съм доволна от това как му е отговорила, при това без изобщо да и казвам за тези неща, защото просто бях пропуснала да и изнеса лекцийката и за джобните, но се е справила и самичка страхотно.
А пък после ми разказа, че едно друго момченце от класа му е услужила с 2 нейни молива, даже му ги е подострила, че били счупени, и той и предложил да и купи пица на нея, че тя му била услужила с моливите си  Heart Eyes Но тя пак категорично му отказала и даже му обяснила, че не трябва така леко да си харчи парите. Та сметна, че лекция за джобните изобщо не и трябва и просто и казах, че е постъпила изключително точно и в двете ситуации и имаше награда за това   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт