Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 822
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
На дъската в стаята видях наколонени чертички малки и големи, и той това каза че са писали , но каза че в учебника са писали а там какво е било  Thinking,госпожата каза че има отлично,в петък ще видя какво е писал.
Като споменахте логопед...днес отишла нашата в клас: само 3 деца нямали нужда от нея  #Crazy
Аз погледнах докато му търсеше името на моя от класа ни списъка беше най -дълъг ( поне 7 -8 деца)за разлика от другите класове където по 2-3 деца имаше отбелязани.За мен важното е колкото се може по рано да се коригира,макар че моя много късно започна поради ред бюрократични причини , важното е да има резултат.

# 316
  • Разпиляна във въображението
И Вики има отлично, но все пак чертичките й са сгрешени Crossing Arms

На нашата дъска все още стоеше украсата за първия учебен ден. Вече ми се иска наистина да "започне" училището. Да преглеждам домашни, да усещам натрупването на знания Laughing

# 317
  • Бургас
Аз ще си замълча и от учителките каква част говорят правилно... И в Сф, и в провинцията - просто грешките са различни.

# 318
  • Варна
По повод логопеда - моята работи с такъв вече 3-та година и се надявам вече скоро да приключваме/ имаше лошия навик да си пъха езика между зъбите и всички съскащи звуци излизаха почти еднакво като фъфлене/ Сега вече почти не се забелязва, но ще видим какво ще каже логопеда в училище Laughing Та от логопеда знам, че в последните години се забелязва масово увеличаване на броя деца, имащи нужда от такава помощ.

Моята първолачка пък е нещо притеснена,че нямало да си намери приятелка Thinking. Днес попитала едно момиченце от класа, но то й отговорило,че ще обсъди въпроса с другите й приятелки и отговорът бил - 'Не' Shocked По принцип моята е контактна и дружелюбна, досега не е имала проблем със сприятелването с други деца, та направо не знам какво да мисля newsm78. Успокоих я,че още е рано, че има и други деца, да обърне внимание на тях, ама ми стана доста мъчно де Embarassed

# 319
Днес моят първокласник се загубил.Докато обядвал, неговият клас тръгнал, а той се бил заприказвал с едно момиче от друг клас.После отишъл сам до четвъртия етаж(там се намира класната им стая, но била заключена).Слязал пак до първия етаж, питал три чистачки  Laughing къде е първи "Г" клас,пак се качили заедно до четвъртия етаж и накрая установили,че съучениците му са навън. Питам го-беше ли се изплашил,той ми отговаря-не,бесен съм,че 100 пъти обиколих училището.
Иначе класната му го похвали,била много впечатлена от него,пък да видим по-нататък какъв ученик ще е.

# 320
Малко помощ от първия ден, моля...

Тетрадка №1 по математика, стр.4.Не схващам идеята на задачата в най-горния ред-хлябове, торти и др.

Като пример соковете са свързани с кутии.Форма ли се гледа, брой ли? newsm78

Може и да е глупав въпрос, но не се ориентирам.А е домашно за утре.

# 321
Можеш ли да снимаш задачата ?

# 322
  • София
Според мен, целта е да се свържат храни от лявата половина на всеки рафта с такива от дясната половина. И да се направи извод (вероятно), че сандвичите на 1-ви рафт са с 2 повече от пиците. Тортите на 2-ри рафт са с 3 повече от еклерче.тата, а лимоновите сокове на последната полица са с 2 по-малко от малиновите. По подобен начин ще "сложат" по едно столче пред всеки чин и за един чин няма да има стол. Само долу вдясно трябва да се свържат редчетата с еднакъв брой цветя.

Моята щерка е любознателна, но мързелива и това мисля, че е доста разпространено в първи клас. Децата имат голям мерак да учат и по-сложни неща, но не могат да се концентрират да си свършат простите домашни. Бързо им омръзва, разсейват се. Тя е писала ченгели в ПГ, но сега ги пише отвратително грозно  Close И на мен не ми е за краснопис, още повече всички тракаме по клавиатурите днес, но като я накарах да напише 3  реда вчера и я наблюдавам в гръб ... зяпа през прозореца, чопли си чорапа, гледа си часовника, мери дълго и продължитено разстоянието между чертичките с пръст ... Днес седнах до нея да и давам темпо  ooooh!

При нас всички учебници са на "Просвета". Математиката ми се струва нормална. Текстовете в буквара силно ми няпомнят на моя от преди 30 години. Но изобразителното изкуство ми е доста странно ...

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 19:42 от M_I_A

# 323
Да попитам аз за логопеда-във всяко училище ли трябва да има такъв Thinking

# 324
  • София
Да попитам аз за логопеда-във всяко училище ли трябва да има такъв Thinking
Логопедите са по райони и ресурсни центрове. Всяко училище и всяка детска градина са в района на някой логопед, но на него кабинета му може да не е точно във вашето училище и тогава ще трябва да водиш детето.
Вероятно и моята дъщеря ще има нужда, тя доста С-ъска, но аз 2 години се занимавам с говора на малкия и фалирах от логопеди, та сега ще чакам нея ресурсния да и отстрани дефектите  Confused Embarassed

http://www.logoped.bg/i.php/cabinets.html това е районирането в София, като се цъкне на всяко училище от списъка се чете кой логопед отговаря за него и къде приема.

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 20:42 от M_I_A

# 325
  • София
моят направи с триста зора първото домашно и заяви, че повече на у-ще не му се ходи, мн било трудно... Simple Smile

Какво домашно са имали. Ама само ние ли нямаме нищо newsm78  Прегледах математиката и българския и видях само две три оцветявания и няколко чертички, които си бяха сгрешени. Crossing Arms

нищо работа по една страница чертички в  тетрадките по математика и  бел, които разбира се направи за около час... представям си като почнат по-сериозните обеми...

# 326
Ooo, малката писа същото домашно около час, защото и се пи вода, ходи до тоалетна, гледа в една точка..... Било и скучно.

# 327
  • София
хахаха, да и този момент го имаше.... а колко три с гума и пренаписва не е истина...то така натиска, че трудно се и изтрива де...само все по-зле става...питам - г-жата дава ли така с гумата...дава, та сигурно 3 домашни написа всъщност... а по колко време мери да имало по едно пръсче между групите черти...не е истина Simple Smile и пак интервалите станаха мама миа

# 328
  • Русе/София
Проблем с писането на домашни поне за сега нямаме.
Пишете много за логопедите,до сега само в градината сме имали,и г-жите тогава казаха,че при малкия всичко е наред.В какво точно се изразяват проблемите,които се решават с посещение при логопед?
Друго,което ме вълнува е,че утре има по програма модул игри -какво включва това и имате ли такова нещо?Сигурно съм пропуснала на родителската обяснението....има един учебник,нещо като безопасност на движението,дали него да му сложа?

# 329
Дааааааа, явно е голям кеф с гумичката. Имам чувството, че тя ще се изхаби по-бързо от молива Simple Smile

Преди малко ми призна, че е плакала за мен днес. Момиченцето на чина до нея я успокоила.

Общи условия

Активация на акаунт