Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 909
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
...
Не че ще се промени нещо, ама поне да не кашля като зверче в час  Tired

Sad Искрено ви съчувствам !!! Аз като малка има много лоша кашлица (и сега я имам де) и в час беше страшно, като получех пристъп, а там е и прашно, та допълнително дразни. Трябва да има бонбони под ръка, да успокоят, да пийне водичка и да излезе на въздух... ако все пак решиш да го даваш така  Confused

И аз след малко ще правя сандвичи Peace

Учебниците и аз като ГУШ - ако ги намери някой загубени, да знае къде да ги върне  Peace

Вчера ние всички бяхме каталясали, аз май най-много. Това подвързване и умуване как да му е по-лесно, ми взе здравето  Crazy В резултат раницата тежи 100 кила - сложих отделните предмети в различни цветове папки с копче, несесера, тефтерчето, водата и кутията със сандвичи...

# 136
Уф моя кашля уникално Sad Винаги по туй време на годината всяка година - и нищо освен тъпата кашлица Sad И каквото и да пие докато не си го изкашля поне месец не минава  ooooh! Вече 10тина дни е тъй - какви ли не сиропи и чайове - все едно  Sick И усещам как началото на учебната година ще му е вкъщи  Rolling Eyes
Не че ще се промени нещо, ама поне да не кашля като зверче в час  Tired
И моето дете беше така всяка година по това време кашляше по един месец, слава богу тази засега е добре , алергична ли е тази кашлица каква е , давате ли му антиалергично сиропче също има и разни бабешки които помагат при някои деца като синап с мед и разни други

И нашият учебен ден беше прекрасен, г-цата е много мила, ще видим как ще е днес, напълнихме раницата с повечето неща

# 137
Аз надписвам всичко само със:

Име Презиме
IХ клас

Не виждам защо да пиша Буквар на..на етикета, след като на него си го пише с големи букви "БУКВАР".

Само на тетрадките с квадратчета и ТШР добавям и предмет, те са такива, че на първият им лист има полета за тези неща.

Етикетите залепям в долния десен ъгъл на лицето корицата. Мислех да са отвътре, на гърба на лицето, за да не развалям корицата, но реших, че така ще е по-удачно.

И аз така правя. Чудих се чудих и  за буквара и математиката изрязах съвсем малка част от етикета, (колкото да се напишат името и класа) и го лепнах на логото на Просвета. Как да загрозя такава хубава корица!?!

# 138
  • София
Може би зависи и дали са с прозрачни или не подвързии... т.е. при прозрачните и аз не виждам нужда, но тези, при които има изискване за опаковане по цветове например, не виждам как ще се пропусне...
Аз някъде писах, някъде не... въобще...както ми дойдеше...

Сега ми е едно свито...не мога да спра да го мисля....

# 139
Снощи Юлиана не можа да заспи дълго, искаше всячески да ми обясни колко много се вълнува и какво изпитва.. Сутринта се събуди сама още в 7, искаше да е първа, за да седне на първи чин, като вчера..
Приготвих отделна чанта за физическо, защото днес имат по програма, но се съмнявам още първият ден да се преобличат, а и тя е с пола, но все така си ходи.. Днес трябва да я взема по-рано - в 11.15, тези, които са на занималня остават. Не пожела да закусва от вълнение вкъщи, изпратих плод.
Много съм щастлива, че има смяна на преподавателят им по английски и ще е този, който желаехме - мъж, прекрасен човек, който децата много обичат!

Само на тетрадките с квадратчета и ТШР добавям и предмет, те са такива, че на първият им лист има полета за тези неща.
Етикетите залепям в долния десен ъгъл на лицето корицата. Мислех да са отвътре, на гърба на лицето, за да не развалям корицата, но реших, че така ще е по-удачно.

И нашите тетрадки с такива, но все пак лепнах и етикет отпред, за да не затруднявам учителката, примерно ако ги е събрала на куп и трябва да ги връща, да не се налага да отгръща, за да прочете на кого е тетрадката. На учебниците и учебните тетрадки лепнах етикетите долу, но не непременно в дясно или ляво, а там където ми се виждаше по-красиво и симетрично.

# 140
  • София
Сиси и аз така, където ми седеше най-добре етикета там го лепях, само гледах по един предмет да са на едно място, всъщност на някои и горе лепях, защото иначе трябваше да е върху името на учебника.... май на родният край беше....

# 141
      Ох,  тъкмо ми звънна първокласника! Каза "Мамо, тук е страхотно да знаеш! Това е първото ми междучасие" . Дано не секва този ентусиазъм!

# 142
  • Габрово
На добър час на всички първокласници, много здраве и успехи  Grinning!

Моето момче от днес започна полека лека да осъзнава голямата промяна. Вчера му беше малко "шапка на тояга". Ще видим като се прибере какво ще разказва.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 10:27 от ivap

# 143
  • някъде ... тук ...
И аз процедирах като Гуш с етикетите.
Обаче снощи учениците ме изненадаха , та лепих нови етикети върху напечатаните върху тетрадките. Баткото надписал тетрадките на дребния "на Гого по писане", "на Гого по английски", ... само по математика написал цялото име на брат си Crazy Клас няма, найлонова подвързия също. Ама и на неговите си не сложил - не било необходимо, така или иначе щели да изпадат. Насметох ги набързо Mr. Green

# 144
Ох, големи емоции. Направо съм изтощена, а за дечицата не знам.

За подвързването - добре, че изчаках. Учителката явно държеше да използваме тетрадките, които е избрала за подарък, защото дори посочи коя да е за работа в клас, коя за упражнение, коя за домашна работа. Така че се съобразих. На дъската беше посочила точно изписването - Тетрадка по... за.. (работа в клас), на.... , ...клас. На учебниците етикети не съм лепила, надписах ги от вътрешната страна, ниско долу. Добре, че и за тях изчаках за подвързии, защото в едни А4 влизат, в други - не, трябва да се премери. Всичко наслагах в папки с копчета, изобразителното изкуство с по-обемните неща наредих в папка - кутия, а сметало, пръчици, цифри, букви, пластелин, ножче и други пак по-обемни неща сложих в отделна папка с копче. Отделно сложих кутия с мокри и сухи кърпи, за да й е по-удобно да си я вземе в тоалетната. Наредихме чантата за цялата седмица, плюс физическото, как ги побра тая чанта всички неща, просто не знам. И като добавим и храната (не знам как така стана, но тя си е цяла отделна платнена торбичка - 3 кутии - една със сандвич, една с плодове и една със зеленчуци на пръчици - краставица, чушка и морков) и едно пликче с обувки (вътре ще са с обувки, различни от тези отвън), детето беше натоварено като шерп направо, не ми позволи нищо да й нося, жал ми стана чак. Хубавото е, че си имат персонални шкафчета и раницата ще стои там, мъкненето ще е само понеделник и петък, а ако искам да видя нещо, ще вземе само предмета в папка, който ме интересува.

Пак да благодаря за всички идеи, които споделяте тук!
Предметите в папки, както и кутията за рисуване се оказаха много ценни идеи за мен.

Моите кутии за храна се оказаха неудобни, сега ще търся нови.
Интересува ме, някой да е купувал компактна термочанта за пренасяне на храната?

# 145
  • София
Здравейте  Hug.
Нашето тържество беше много хубаво и емоционално и аз както се очакваше почти през цялото време подсмърчах Embarassed. Дани пък беше пък невероятно щастлив, чак аз се учудих. В много малко случаи съм го виждала така Grinning.
По темите:
Етикетите, ето така ги надписах: Буквар, на Даниел ...., от 1 б клас, само тетрадките съм писала по какво са защото все още не се ориентира коя тетрадка по кой предмет е. Залепих ги и аз на логото на Просвета, в долния десен ъгъл.
За момента съм подвързала само учебниците и тетрадките за днес. Останалите по - късно ще ги подвържа. Днес ще имат математика, музика, бъл. ез. и изобразително из - во. Само се чудя, като имат толкова малко часове какво ще правят до 5 следобед newsm78. По изобразително, госпожата каза в началото само блок и моливи или флумастри да им слагаме, на по - късен етап боички.
Раницата, не съм я мерила, колко тежи, но с половината учебници и тетрадки + несесер, кутия със санвичи и вода си тежи доста. Добре, че няма всеки ден да я разнасяме, че без гръб щях да остана.
Сутринта, като отидох да събудя Дани, и първите му думи бяха: "Днес пак ли е уч. ден?" Mr. Green, но след като се разбуди хубаво, започна да дава зор да тръгват с баща си, за да не закаснеят Laughing. Преди малко говорих с баща му и той каза, че като са отишли е имало само 3 - 4 деца.
Иначе Дани още не ми е звънял. Казах му ако има нещо важно или пък ако нещо го притеснява да ми се обади, но явно е погълнат от у - щната атмосфера. Аз естествено съм на тръни и само гледам часовника, но време не минава Tired, добре че поне Ани си остана вкъщи (в тяхната група има скарлатина), та малко си разнообразявам времето.

# 146
  • София
нашата раница днес беше с почти вс учебници...само музиката остана в къщи и екипа за физическо...
и аз съм с телефона до мен, той не звъни и аз не звъня, да не го притеснявам излишно... инструктирах го да си държи телефона в чантата, да не го разнася по коридори и т.н.(ако изобщо щъкат), не знам правилно ли направих или беше по-добре да му кажа да си го носи...

мартеа - нашето се води лънч бокс, но си е точно нещо като термочанта, но си е правено за раницата, побира се в  предният джоб точно...днес сложих 1 банан и сандвич и  2/3 остана празно.... но повече впечатления от това нямам.

# 147
мартеа - нашето се води лънч бокс, но си е точно нещо като термочанта, но си е правено за раницата, побира се в  предният джоб точно...днес сложих 1 банан и сандвич и  2/3 остана празно.... но повече впечатления от това нямам.

а каква е раницата?
Аз си харесах това , но не зная къде се продава Campingaz тук. Преди имаше техни неща в Бонжур-ите, но сега не знам съществуват ли въобще тези магазини, вероятно този на Славейков още го има, не съм се заглеждала, честно казано.

Да споделя, че за да се оправим навреме, приготвих всичко снощи - храна, гладене, вкл. закуската за тази сутрин. Иначе просто не зная как ще успяваме, до 7:50 трябва да сме излезли. При това днес не излизах и с малката, като трябва и нея да оправям, ще трябва от предната вечер да пия по шепа Валериан, мента и глог, за да не получа удар. Бързането с две деца ми е най-трудното нещо от цялата работа около майчинството и обгрижването на децата.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 10:23 от мартеа

# 148
Аз стоях на тръни и очаквах малката да ми звънне в първото междучасие още, но за моя изненада не го направи. Сутринта се опита да се разплаче, когато я оставих в класната стая и ми се сви сърцето.

# 149
  • Китна Тракия
Моето момче от днес започва полека лека да осъзнава голямата промяна. Вчера му беше малко "шапка на тояга". Ще видим като се прибере какво ще разказва.

и моят вчера следобед беше така, но определено беше превъзбуден - подскачаше, търчеше напред назад  Crazy Но тази сутрин стана с радост, беше послушен и бързо се приготви, искаше да носи раницата, но тя тежи 100 кила  Confused При това самата раница е лека, сложила съм само най-необходимото + нещата за три предмета днес, бутилка вода и кутията с храната... не я претеглих, но тежеше доста  Crazy В двора на училището обаче нямаше сила, която да го накара да стои без раница - тежка не тежка, метна я и се скипри с децата  Laughing

За надписването не съм се чудила изобщо - г-жата още през юни ни даде списък с необходимите помагала + пример за надписване.  Спазих го и така..

Общи условия

Активация на акаунт