Първокласници - набор 2005 г. - Тема 10

• 30 801
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Аз пък се чуя защо при условие, че нон-стоп се говори по ТВ-то и т.н за здравословни храни за децата и изискванията за храната в училищният стол, в самото училище се продават всевъзможни чипсове, вафли и др. такива?

# 436
По колко домашни им дават на вашите деца (като обем)?

# 437
Прочетох ви до някъде много пишете гледам още малко и нова тема ще трябва. Laughing Да ви се оплача и се връщам да чета.Много и харесва на Иванина училището с голямо желание ходи но се разболява температура малко имаше 37 сега спадна до 36.4 но кашля много и и се запушва нослето.Утре смятам да я заведа да не още първата седмица да отсъства ще и премеря температурата ако пък не е добре няма да я пусна.Днес и се обадих в края на голямото междучасие да я чуя и тя ми отговори "С мойта приятелка гонихме една пирпипутка/пеперудка/ Laughing Laughing и сега си почиваме и междудругото трябва да дойдеш да ме вземеш по-рано от даскало, защото нЯЯ съм на занималня!" Grinning Grinning Grinning Laughing Laughing Laughing Много се смях след това обаждане за пирпипутката  Grinning и като я питах от къде е научила думата даскало ми отговори че един "готин голям батко чааак от 4-ти клас я казал".Гледай ги 3-ти ден в училище а какви лафове ръсят. Laughing Laughing

# 438
  • София

Ние нямаме домашни през седмицата.Засега всичко се прави там.Ще видим през уикенда.
При нас мисля,че не разрешават децата сами да ходят или да си тръгват от училище.

# 439

Ние нямаме домашни през седмицата.Засега всичко се прави там.Ще видим през уикенда.
При нас мисля,че не разрешават децата сами да ходят или да си тръгват от училище.
То хубаво там, ама какво?
Тони не е на анималня, затуй вкъщи пишем.

Все тая къде е написана - пак си е домашна Simple Smile

# 440
малко 2-3 задачи по математика които за сега са изписване на цифрите от 0 до 9 или задачки като 1+1 и така а по писане очертават ченгелчета и като вземат буква пишат я в бялата тетрадка и я изписват както и по математика за цифрите. Hug

# 441
Успокоих се, че не сме само ние с липси  Crazy Иначе повечето неща съм надписала- включително раницата и несесера. Телефона един път беше забравила в стаята, та се връщахме да го вземем.

За обажданията - викам и вземи да ми звъннеш през някое междучасие да те чуя  ...и това съм и го казала няколко пъти...Обади ми се само веднъж ,за да ми каже ,че са на двора, няма време да говори и ми затвори Rolling Eyes

Бубе, днес като я вземах от занималня едно момиченце се беше качило на средно голяма слива в училищния двор и госпожата под дървото с една свирка свири и го моли да слезе ...Като нищо твоята щерка и тя да се е покачила на дървото ...ще се оправи раната, дано не я боли само .Моята също е с подуто коляно и куца леко, боли я ..Ама наблюдавах ги в двора- бягат като обезумели, все едно държани всичките на въже и падат съответно доста често, какви плонжове видях само Crazy

# 442
Да кажа за домашните  Grinning Дъщеря ми е попълнила почти всичко в тетрадките по БЕЛ и МАТ. Става й интересно и като почне давай страница след страница, за съвсем кратко време приключва. Много й хареса учебника по английски , защото в него има само песни и нищо за писане  Mr. Green Имаме и диск и днес цял следобед слушаха песните. Много й харесва и рисуването, твърди че госпожата и обръщала специално внимание и била усмихната винаги, за разлика от класната й  newsm78 Чакаме тези помагала за 1 клас да видим какво представляват. Засега няма да сме на занималня.

# 443
  • През девет земи в десета
Ние още нямаме липси. Засега всичко се прибира подредено и в приличен вид. Предполагам, че и да забрави нещо, едва ли ще е проблем. Тяхната стая е наистина само тяхна. Отделно на долния етаж са само деца от 1-4 клас, като децата в клас са под 20бр.

Зла Вещица, досега съм получила едно единствено телефонно обаждане. Госпожата ги накарала да се обадят, да ги приберем по-рано. При нас бяха казали, че ще е по-добре да са без телефони, но явно всички имат. Нашият сутрин с влизането се предава на госпожата. Казала съм ако има нещо спешно, тя да ми звъни.

Днес отивам да я взимам и гледам всички навън, обаче кой по тениска, кой по блуза, някои с якета....... ooooh! Харесва ми, че непрекъснато ги извеждат навън, почти всяко междучасие и когато приключат със самоподготовката, обаче пък толкова да разчитат на тяхната преценка как да се облекат, а тъкмо беше започнал да духа силен вятър и захладня рязко. Добре, че отидох малко по-рано, че както е сополива......не ми се мисли ooooh!. В общи линии обаче дивеят из двора на училището почти без никакъв контрол. Той не е много голям, заграден и заключен, но все пак.....Иначе няма как да излезнат без да ги види госпожата.

С лягането нямаме проблеми, в колкото ѝ кажа да легне, в толкова заспива. Процеса на заспиване отнема има-няма 10-ина минути и щом помирише възглавницата, край Mr. Green

Неприятно съм изненадана от флумастерите от Джъмбо. Уж купихме някакви супер лесно изпиращи се, сравнително скъпи, а днес се оказало, че в чисто новият неразпечатен комплект има такива, които са изсъхнали и не пишат. Не съм за 5-те лева, но детето днес не е могло да си оцвети като хората картинката в буквара.

При нас шестиците дотук са 5 и има една звездичка, която била 5-ца Laughing

МИА, аз пиша или по-право пишех по същия начин, в последствие започнах да кривя тетрадката настрани за да ми е по-удобно. А сега с тези компютри......ще забравя и как се пише с химикалка Laughing Mr. Green Мисълта ми беше, че принципно не е болка за умиране, не пречи на добрия успех, а още по-малко на краснописа Peace

Днес залепихме програмата на вратичката на шкафчето и девойката сама си приготви чантата за утре. Единствено ѝ предложих да подреди на бюрото учебниците и тетрадките по предмети и тогава да чете и да слага в чантата. Хвърлях ѝ по едно око докато се оправяше и видях че сложи вътре всичко, което трябва. Включително закуската за сутринта и шишето с вода. Да видим дали сутринта ще се сети да вземе кутията с храна от хладилника. От понеделник смятам изобщо да не поглеждам какво и как слага, да видим как ще се справи сама.

Това е засега от мен, че утре ни чака рано ставане.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 23:25 от Зла Гад - Пиги®

# 444
  • Пловдив
Ние тази седмица домашни нямаме. Още на родителската среща госпожата го каза. В занималнята се упражняват по малко и след това - на двора. Да търчат сега, че после ще е по-трудно като се застуди.

Да кажа за домашните  Grinning Дъщеря ми е попълнила почти всичко в тетрадките по БЕЛ и МАТ. Става й интересно и като почне давай страница след страница, за съвсем кратко време приключва.

А госпожата каза ли да се попълва тетрадката? То хубаво , че и е интересно, но после, когато работят това?  newsm78

# 445
Ние тази седмица домашни нямаме. Още на родителската среща госпожата го каза. В занималнята се упражняват по малко и след това - на двора. Да търчат сега, че после ще е по-трудно като се застуди.

Да кажа за домашните  Grinning Дъщеря ми е попълнила почти всичко в тетрадките по БЕЛ и МАТ. Става й интересно и като почне давай страница след страница, за съвсем кратко време приключва.

А госпожата каза ли да се попълва тетрадката? То хубаво , че и е интересно, но после, когато работят това?  newsm78

Мари, честит рожден ден! Много здраве, късмет и дебела банкова сметка ти пожелавам.

(Моето чаве днес каза, че много ще и липсвам и обърна долната си джука, готова да се разплаче Sad)

# 446
  • Варна
Домашни има още от 18ти. Поне по 1страница с ченгели/черти по БЕЛ, задачки и дребни оцветявки по математика и още 1 страница с черти(вчера 1ци) за изписване. Чертите са му много скучни и с мъка прави цяла страница.

Относно прибирането сам - доколкото знам няма такава практика в у-щето на сина ми. Искаха декларация за това кой ще го взима от у-ще (изброяват се поименно) и при смяна се предупреждава г-жата.

Здрав е, няма обелени колена и лакти, но като излезе на двора е като изтърван - катери се де що намери. Излизат на двора в голямото междучасие за да закусят - който каквото си носи(няма лавки).
Ходи до тоалетна докато е на у-ще, не стиска, но се оплаква, че много мирише и редовно има "ако" по пода  ooooh! - това всеки ден. Не знам лелките колко често почистват...

Липси към момента няма Simple Smile, дано така да задържи.

Ляга си в 20:30-20:50ч., става в 6ч. с не голям зор  Mr. Green. След у-ще е много уморен и лигав - вчера беше на урок по китара веднага след у-ще и не знам педагожката как го изтърпя - голямо лигавене падна. Дано да е така само в началото!

Не е плакал, но има тренинг от миналата година - беше на ПГ в у-ще и сега не му е непознато усещането.

С нетърпение си очаква първия час по физическо и се надявам искрено той да се състои. Вчера вместо музика са имали математика.

# 447
  • София
Моят вчера си загубил суитчъра  ooooh! Учителят от занималнята каза, че го били търсили навсякъде, но не са го намерили. Навън не са излизали. А вчера му го облякох за първи път  Crossing Arms Повече се притесних, че е стоял по къс ръкав следобеда, отколкото за дрехата. Дано да се окаже, че е взет погрешка от някое дете, че не ми се мисли ако е откраднат...

# 448
  • Mediterraneo
Вчера съм пропуснала да сложа упражнителните тетрадки и де наложи да пише нещата, които са работили в час, вкъщи. За 3 страници ченгелчета отделихме не повече от 15 минути, справя се добре, работи уверено и спокойно. Каза, че когато аз съм до нея, й било приятно и спокойно да пише, затова така добре се получавали  Laughing  Heart Eyes

Подписали сме декларация какъв ще е начинът на прибиране на детето, а като се взема от занималнята, се записва името на вземащия и часа.

Още нищо не е губила, но за всичко има първи път  Crazy Още първия ден се прибра с охлузено под брадичката, почти си е сцепила мястото. Текло кръв, но се справили с госпожата  Crazy

# 449
Уф, забравих да попитам днес за прибирането. Вчера след занималнята са седяли по чиновете - от 16.00 до 17.30 питам не играете ли, ами не, не ни дават да ставаме от чиновете... не знам инцидентно ли е било, той ли не е усетил коолко време е било, но от 8.20 до 17.30 на чина ми се стува безобразно много време. Нашата госпожа от занимланята е малко трудноподвижна и  сигурно и още се притеснява да ги извежда повече. Ще попитам и други майки за информация, но ми е мъчно така да седят. Аз в първи клас бях също по цял ден, но имахме легълца и спяхме дори на обяд. Както казахте има период на адаптация и за самите нас, но това ме кара да мисля за варианти да се прибира сам.

Общи условия

Активация на акаунт