Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 39 536
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
Тъкмо си редактирах горния пост по отношение начина на формулиране на условията в българските математически помагала и не само там.  Joy

# 271
Тъкмо си редактирах горния пост по отношение начина на формулиране на условията в българските математически помагала и не само там.  Joy
Да, неведнъж е коментирано Simple Smile
Като :
Направих две крачки напред, една назад. На колко крачки съм се преместил?
Първосигнално три Wink Но Simple Smile

Докато сме на вълна МАТ - от тема за един друг клас :
Скрит текст:

# 272
И като вземем предвид, че не уточнено че при отрязване на един от ъглите на правоъгълник се получават две самостоятелни фигури, защо отговорът да не е сбор от ъглите на двете?  Mr. Green
Абе, това да им е кусурът. Като знам какво е съдържанието на учебниците и по другите предмети....

# 273
Дидева, навестявай по-често нашата темичка, за да не се налага ние да ходим в математическата, че там и без това е навалица.  Laughing   bouquet

ЧРД на Александра! Да е жива, здрава и да ви носи много радост!

# 274
  • София
Благодаря за поздравите!

Дидева, благодаря за вниманието! Отговорът на Александра също беше 5, но за мен хич не е очевидно защо се изключват другите две възможности. Ами ако някое дете ги "види" какво, грешка ли ще бъде? Аз всъщнос не търся кусур, просто не знам верния отговор.

Добре, че още не знам съдържанието на учебниците по другите дисциплини, борба явно предстои. Thinking

П.С. lorenca, не съм съгласна, че като отрежеш един ъгъл ще останат 5, могат да са и 4, и 3.

# 275
Yana_a_n,
Дидева подробно обясни, ако се засегнат два ъгъла - тогава може и 4 и 3. Посочи и за "начина на формулиране на условията в българските математически помагала и не само там. "

Задачата копирах от Задачи/ 3 клас- 2006 г. - IX състезание по математика "Свет … ot; 13 май 2006г.

# 276
Привет момичета!!Много е ми е интерсно да чета какво учат второкласниците в БГ.
Аз също имам второкласник,но не жиеем в БГ.Ходи на тукашно училище ,а в събота ходи на българско училище.
Миналата година в БГ улището учиха по някакви специални учебници за деца които учат бг извън страната и беше лесно.Но тази година учлището беше одобрено от просвета(или там както се казва сега) и децата трябва да учат по учебниците на просвета.Читанка и учебник по български език и учебни тетрадки.Миналата събота четоха от читанката нещо от Л.Каравелов ,четат а не разбират какво четат.Колкото и да се мъчи учителката да им обяснява пак им е трудно.
Чудя се дали въобще има смисъл ходенето на това училище?
Хубавото на училището е че се вижда с приятелчета ,учат народни танци и песни,български обичаи.

# 277
  • София
имате ли идея - в събота ще учат ли?

# 278
Няма да учат. В събота се отработва 7-ми, който беше неучебен.

# 279
  • sofia
Хора, децата ви лъжат ли, как се парита това?
Ира лъже за дребни неща, но ме изкарва извън нерви факта, че го прави.

# 280
Вчера мина и нашата РС, като цяло съм доволна, но то нямам и много впечатления все още.
Събота е не учебен ден, но госпожата каза, че имат организирано ходене до парка.
Имат само 2 допълнителни помагала, по БЕЛ, и по математика.

# 281
  • София
Благодаря за отговорите  Peace

# 282
  • София
Пратих мъжо на РС, а той е вдигнал голяма патардия за задължителната занималня и  че не ги извеждат!
Днес пък написах жалба до СО. Тодор Чобанов вече ще го заболи главата от мен!

# 283
Пратих мъжо на РС, а той е вдигнал голяма патардия за задължителната занималня и  че не ги извеждат!...
Хм, странно. На много места е обратното- родителите напират за занималня, но от у-щето ги отрязват, поради липса на места. При нас никой никого не притиска за посещаването на занималня. Явно, не на всякъде е еднакво.
Събота не е учебен ден.

Добре дошли на новите, тук!

# 284
  • София
Пратих мъжо на РС, а той е вдигнал голяма патардия за задължителната занималня и  че не ги извеждат!...
Хм, странно. На много места е обратното- родителите напират за занималня, но от у-щето ги отрязват, поради липса на места. При нас никой никого не притиска за посещаването на занималня. Явно, не на всякъде е еднакво.
Събота не е учебен ден.

Добре дошли на новите, тук!

При нас положението е малко особено. Занималнята е задължителна, но след като се запишеш на нея. Не може да се излиза от нея или да се посещава каквото и да е друго.
Освен това са събрани деца от 3 класа в една стая с един учител!
Положението е малко - искате занималня - на ви сега, да видите!

Общи условия

Активация на акаунт