Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 39 536
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
И при нас попълването на бележника беше обяснено още на родителската среща в началото на септември. Без съкращения, без номер на ученика, но всички предмети в бележника трябва да са подредени като в дневника, изписването им обаче разрешиха да  е съкратено, напр. БЕЛ и т.н. Написахме и програмата от първия срок на 3 стр. Отзад не са ни карали да пишем.   Peace

# 256
  • София
Имате ли представа какви са цените на Школите .
Цена от 200 лв., нормална ли е? Embarassed Confused Rolling Eyes
Какви точно школи имаш предвид?

Аз лично смятам, че истерията с това попълване на бележници е абсолютна щуротия. На нас класната ни беше написала на листчета,  как да се попълнят. Отнесохме забележка затова , че бях пропуснала да напиша нейното име и това на директора.
  Всичко друго в образованието оправиха, обаче се хванаха за бележниците. За мен по важно е какви оценки ще има вътре, а не как е попълнена заглавната страница. Смешно та чак жалко, на фона на последните изнесени данни, че 40% от 16-годишните са неграмотни.

# 257
 Здравейте момичета , да се впиша и да споделя ... за бележниците в нашето школо нямаше проблем , надписах го както на мен ми хареса  Simple Smile, не ми го върнаха , относно материала  Cry , много тежко , до сега само са преговаряли , подготвят тестовете за входящо ниво , научихме "Де е България " добре , ама сега Стария Щрък  , е може ли да е паднал снега и да отлитат щъркелите ?
 Може ли по Околен Свят , да искат да напишем нещо за човек който всички помним , намесват се странни въпроси и отговори , които всъщност отнемат цялото внимание , следват и други и други ... Rolling Eyes

# 258
, ама сега Стария Щрък  , е може ли да е паднал снега и да отлитат щъркелите ?
Няма сняг:)

# 259
  • Варна
Същото като lorenca  Simple Smile - пълни имена, специален ред на предметите и специални съкращения.....Като ни ги върнат може да дам пример нагледен  Simple Smile

И при нас така - на мен ми се получи от третия път, защото не си бяха казали всички изисквания в началото. Почувствах се като малоумна, но щом е за добра кауза  Mr. Green

Колкото до книжките, да, Ники чете и сега - завърши "Малкия Никола и съседите" и сега е на 2 глава на "Двойната Лотхен" (Вале, децата май са се наговорили  Laughing). Изненада се, че книгата е доста по-различна от американската версия на филма.

А цената на школата си е съвсем нормална - математиката на сина ми е 124 лв на срок или 248 лв на година плюс 10 лв за преснимани материали. За английския няма да кажа колко плащаме към Британика, че там направо души дерат (само учебниците са 100 лв).

# 260
Здравейте за бележниците класната ни беше напечатала на лист как иска да се попълни нямаше грешки.
За чантата оправя си я сам,не проверявам,той си носи отговорноста,че когато си забрави нещо има последствия.
Ох аз направо съм оглупяла с това недоспиване,или просто съм забравила и уча детето на грешни неща.Ставам,че малката се събуди ще пиша пак когато мога.

# 261
....Всичко друго в образованието оправиха, обаче се хванаха за бележниците. За мен по важно е какви оценки ще има вътре, а не как е попълнена заглавната страница. Смешно та чак жалко, на фона на последните изнесени данни, че 40% от 16-годишните са неграмотни....
Биоли, споделям написаното от теб. Аз не вярвам на 100% на написаното в пресата, но напоследък се убеждавам, че ако с децата не се работи вкъщи, т.е. да се проверят домашните и да се преговарят новите уроци, за затвърждаване на материала, нищо не се получава. А, занималните, с малки изключения, са едно място, където децата се отглеждат, докато родителите им са на работа. Децата, или се прибират с ненаписани домашни, или с такива, написани до половината, или с грешно написани, но непроверени от учителката. Тук таме и по някое оправно дете, което се справя отлично. Отговорът - "С 30 деца в група, не може да си обърне внимание на всички". Може би е права, но това не променя нищо. Както и да е. За занималните си има друга тема, аз там се отчетох. Толкова по този въпрос от мен, тук.

Бележниците- родителите попълнихме само паспортната част, останалото г-жата реши да го попълни. Така де, да няма грешки.  Wink

За цената на школите - тези по езици са с цени от 600 до към 900 лв., на година. Цената на учебниците и тетрадките варират около 70-100 лв. Курсовете по математика в СМГ са по 150 лв. на модул. Спортните и танцовите школи в нашето у-ще са по 20-30 лв. на месец.

# 262
  • София
Направо се чудя в какви филми са ви вкарали с тия бележници. На нас госпожата на 17 септ ни връчи лист с написано всичкко важно за учебната година на него, както и имената на предметите и на учителите. Преписваме и готово. А програмата даже е дала на децата сами да си я напишат в бележниците, защото стана ясна едва в понеделник. Нали се сещате колко красиво е написана.  Laughing
 Manzhelka, даа, Двойната Лотхен особенно се харесва на Мими. Като цяло усещам, че тя има предпочитания към такъв тип книжки за момиченца и техните приключения. Затова след Лотхен ще и предложа Матилда. Но това няма да е съвсем скоро, защото сега чете доста по-малко като количество, отколкото лятото, все пак има и уроци, и балета започна, а от другата седмица започва театралната школа и английски. Мъка ми е как ще ги впишем всички в тая втора смяна, с каката тичам като луда през цяла София...честно казано мисля, че тая година вече няма да успея с организацията. Обаче като знам, че всяка година между 15 и 30 септември ме обземат точно такива мисли, се успокоявам. Mr. Green

# 263
  • Deutschland/HE
За четенето - Катето си носи книга в училище и понякога междучасията си чете, когато отива на плуване с автобуса също си чете. Два дена раницата и тежеше ужасно и аз се чудех защо, а тя си носила четвъртия том на Хари Потър Rolling Eyes Shocked Днес се разбрахме и си го остави да си го чете вечер, а за училище си взе нещо от поредицата Страховитото в историята. Миналата седмица си носеше Хрониките на Спайдъруик.

Бележника ще се попълва на род.среща, евентуално другия понеделник.

Тази година към извънкласните занимания да добавим и математиката, ще ходи на курс в Математическа гимназия всяка събота от 8.30 сутринта, за един срок струва 130лв.

# 264
Моето момче донесе първата шестица по БЕЛ в бележника.
Таекуондото го преместиха в часното училище,директорът е излязъл точен и е разрешил и ние да тренираме там.Така,че от втори Октомври започваме и на 13.10 ни е първото състезание,след ваканцията,купа България.Това е за сега от нас.

# 265
  • София
А моята девойка, с майката с "големите претенции" снощи ми се връща с едно голямо червено "Без домашна работа!" в учебната тетрадка по математика. И сутрина се оправдава "Аз ти казах, мамо, че като съм втора смяна, забравям повече"  ooooh!. Четенето определено е на заден план за сметка на математиката и пианото, и по малко английски. #Crazy Честно, не искам да съм на нейно място.

Искам да помоля да помогнете с един казус по математика, моля не сърдете, не искам да превръщам темата в математическа. Та ето въпроса дословно:"Ако на един правоъгълник отрежем единия ъгъл, то колко ъгъла ще останат?"
Според мен отговорът не е еднозначен, т.е. могат да останат 5, 4 или 3 ъгъла. Дали не го тълкувам правилно, помагайте!

И накрая малка, символична почерпка за 8 рожден ден на моята Александра!  party023

# 266
Yana_a_n, трябва да е три - при така поставения въпрос - колко ще останат, а не колко ще станат ..

# 267
за мен еднозначно остават 5 ъгъла Simple Smile

поздрави за рожденичката, нека успява във всичко!

# 268
за мен еднозначно остават 5 ъгъла Simple Smile
Не само за теб.  Peace
Yana_a_n, трябва да е три - при така поставения въпрос - колко ще останат, а не колко ще станат ..
Би трябвало въпросът да е точно колко ще станат, но нашите математици са известни с " уловките" си. Ако някой не вярва, може да си изреже правоъгълник от хартия, после да изреже един от ъглите и да преброи ъглите на получената фигура.
За да останат три или четири ъгъла, при изрязването трябва да се засегне част от още един или два ъгъла.

# 269
4 зад. Една фигура има четири ъгъла. Ако отрежем единия от тях колко ъгъла ще останат?

2;
    3;
    5;
    друг отговор;

От един отрязан ъгъл се получават два нови, така че ъглите ще станат 5.

Simple Smile))

Дидева, подвеждащ е глагола Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт