Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 39 536
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ето ни и нас!
Габи има шестица на читателския дневник! Не беше напразен големия зор!

Обаче имаме малък проблем с безплатната занималня в 81 СОУ за втори клас, догодина и трети.
Занималнята е задължителна, след като се запишем в нея!
Обяснявам - ако искаме се записваме, ако искаме не, но запишем ли се веднъж - няма мърдане.
Не можем да отсъстваме, освен по болест и да посещаваме НИЩО друго освен занималнята!
Чудя се, тази наредба не нарушава ли елементарното човешко право на свободно придвижване, да не говорим, че децата не могат да посещават нищо извънкласно по това време.
Дали да пиша жалби насам-натам или не?

# 151
  • София
И ние сме с "проблемно" р, в ДГ логопедката се мъчи безрезултатано да го оправя, а на полазилите го в училище логопеди миналата година, просто беше казал: "Не, благодахрря!" ...
Днес сме регистрирали и ние първа 6-ца на "Де е България", не, че е велико постижение, но си го е научил сам в занималнята, аз дори се чудех защо само ние го пропускаме...
Донесе и първата книжка от училищната библиотека.  Simple Smile

Биби, аз слагам само двоен сандвич в чантата и вода. Обикновено ми връща половината...
Даваме му и 2 лв за зор заман, ама само ги разнася. Засега при нас ни стол, ни лавка работят, дано от другата седмица започнат, че само на сухоежбина не е добре!

L'Agent, хич не ми се струва редно това със занималнята! Жалвай се!

# 152
  • София
вече споделих - моя син яде като невидял тези дни - вчера пак изял две порции леща, а днес две порции руло стефани, отделно имат закуска и той отново яде по две... следобяд се ограничил само с един кроасан. Аз сандвичи не слагам - след като миналата година само си ги правех и той ми ги връщаше... давам по 2 лева и купувам купони за стола.

L'Agent, това кой ви го каза, защото мисля че се изхвърлят, за да има по-малко записани деца  Peace

# 153
  • България
честита учебна година на всички дечица-здрави и спокойни да са
първия учебен ден мина без вълнение,без емоции...дадоха им учебниците и веднага купихме прозрачни облекла и етикети,изцяло са запазени
изненадахме се от бележниците и сега има леко притеснение какви оценки ще има
стол нямаме цяла седмица,графика е -водя я в 7.45ч като пътюм купуваме закуска,в 12ч трябва да я взема нахраня и след час и половина пак на училище,после в 16.30ч да я взема отново ooooh! Whistlingчовек трябва да има многооо свободно време,направо да не работи #Crazyнадявам се от следващата седмица нещата да се нормализират
няма да плащаме нищо за закуска и обяд както миналата година
от днес ходи сама на училище с приятелче от улицата ни,около 10мин е до училището,те ходят за около 15мин
домашни нямат след часовете,за събота има да научи песничка
разгледах и тетрадките и не ми харесаха две три букви и съм дала за домашно да ги напише няколко пъти
в тетрадките и видях на две места браво,оценки ще имат от другата седмица
тежи около 32кг,номер 33-34,см ще ги мерим утре,вечер ляга в 21.30ч но не се наспива и ще измествам часа към 21ч
петък около 22ч,събота до когато иска стои
от днес е с болки в гърлото и все си прелягва
тази година е с телефон на училище и ми звани по 2-3 пъти на ден,записала се е на народни танци сама с което приятно ме изненада
Morrighan Hugдеда беше и моята принцеса така-давам сандвич,закуска и 2лв,а си идва озверяла от глад и без една стотинка Simple Smile
L'Agent много неприятно наистина
при нас няма занималня,а задължителни учебни занимания целодневно

# 154
  • София
Това със занималнята и в нашто училище уж е така. УЖ, защото всъщност после може да си отпишеш детето с молба до директора. В много училища е така. Чувала съм, че го правят, защото за да има назначен външен учител в занималнята , то им трябва определена бройка деца ,  някакъв минимум има и ако се откажат няколко деца може да се разпадне, образно казано, занималнята.

# 155
Донесе и първата книжка от училищната библиотека.  Simple Smile

Кажи как става това с библиотеката? Как е новата учителка в занималнята? А знаеш ли кога почва кръжока по математика? При нас още нищо не са казали.

И ние имахме да учим "Де е България", но само последния куплет и детето го научи доста бързо.

Имат домашни, но засега се справя сам с повечето, само дето съм взела някакви тетрадки, в които химикалката не пише много добре и постоянно подчертава сбъркани думи, защото не успява да ги напише (оф, не знам обясних ли правилно). Добре, че са тънички и бързо ще ги сменим, сега ще търся химикал, който не прави такива номера.

Нашите учебници седят в училище и не съм ги виждала, госпожата обаче каза, че половината са надраскани и им дава по един на чин. Мисля да я питам дали има нужда да му купя нови, понеже е единственият, който не ходи на занималня.

Имаме нова госпожа по немски. Иска 4 бр. тетрадки  Rolling Eyes, но поне са малки и тънички - една за работа в клас, една за домашна работа, тетрадка-речник и тетрадка по граматика. Да видим как ще е. От немската занималня се отказах - няма как да я вмъкнем в графика.

Почнахме и английския - там също нова учителка. Похвали го - знаел много, умен бил, дрът-дрън..., важното е че не е забравил, че лятото много много не сме се занимавали.

Мисля, че предизвикателството ни ще е писането - много много не му се пишат диктовки и се изнервя много като сбърка, но поне не прави грешки.

# 156
  • София
Донесе и първата книжка от училищната библиотека.  Simple Smile

Кажи как става това с библиотеката? Как е новата учителка в занималнята? А знаеш ли кога почва кръжока по математика? При нас още нищо не са казали.
Simple Smile SZA, няколко дечица решили да се запишат в библиотеката, помолили класната да ги заведе и така...
Новата учителка е млада, мила, усмихната и приветлива, детето си я харесва, прибира се написал/научил каквото трябва, гледам домашните са проверени (подписани), но както сам отбеляза за сравнение - "ооо, мамо, учителка като г-жа В.  едва ли има друга по света!"  Wink Ще видим по-нататък...
За кръжока и ние още нищо не знаем.
Това, което на този етап ме вкисва, са нововъведените униформи и дрескод... Не че съм във възторг, но след като са въведени, смятам, редно е и да се носят. Според сина ми обаче в класа с униформа ходят 4-5 деца, а "на останалите никой нищо не им казва". (такива са ми наблюденията и оглеждайки децата в двора) Тук възниква логичният въпрос - мамо, а защо аз трябва да я нося?! Как да внушавам, че правилата се създават, за да се спазват, като практиката постоянно ме опровергава!? И тук не визирам само униформите...  В реалността, често ме обвиняват в "прекалена отговорност", а аз смятам за редно да възпитавам и малките си мъже в такава. Обаче накрая се оказва, че "реалността" всъщност ги учи да кръшкат, че ставам смешна в техните очи, щото ги уча да са стриктни, а "никой друг не иска това" от тях... Интересно ми е какво мислите по въпроса?

Пс. Направи ми интересно впечатление и фактът, че гимназистите си носят униформите, за разлика от малките, които още зависят от родителите си...

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 15:49 от Morrighan

# 157
Интересно ми е какво мислите по въпроса?
Естествено, че няма да носи детето ми униформа след като се оказва, че не е задължителна (аз съм против тях по принцип).

Интересно как се е решило да има униформи, след като явно мнозинството от родителите не ги одобрява или не желае да ги ползва. Повдигнете въпроса пред ръководството.

# 158
  • София
Интересно как се е решило да има униформи, след като явно мнозинството от родителите не ги одобрява или не желае да ги ползва. Повдигнете въпроса пред ръководството.
Униформената сага продължи цяла година, след като беше пусната анкета и около 70-80% от родителите бяха гласували "за"!   Както казах, не визирам само униформите - макар че при така създалата се ситуация, оставам с усещането, че ангажимента ни е бил "да дадем едни пари"!  Mr. Green  Проблемът ми е с принципното въвеждане на изисквания/правила, които явно никой не държи/контролира да се спазват и влиянието на този подход върху "мирогледа на подрастващото поколение"... Wink

# 159
Значи са "за", а после не си обличат децата с униформата; хич не ме учудва  Mr. Green.

За ръководството - явно ролята им е докато приберат някоя комисионна, щом после грам не ги е грижа.
Най-добре да се действа за отпадането, че така парите ще се дават всяка година и то за нищо.

# 160
  • София
А не трябва ли родители, учители(училище) да сме в един отбор по отношение на възпитанието на децата? Отношението към правила, ред, закони не се ли възпитава бавно и постепенно от най-ранна възраст, до голяма степен и с личен пример? Ей тъй, дори относно мъънички и уж незначителни неща като въпросните униформи, като зададено и непроверено домашно, като поставен и неспазен срок за нещо си и т.н. и т.н? (И мен лично не ме устройват новите рестрикции за тютюнопушенето, например, нито че трябва да се костюмирам на работното си място, ама...  Wink)

# 161
  • София
би трябвало, но дефакто не се получава  Peace

# 162
Здравейте, момичета!
За проблема на L'Agent със занималнята искам да потвърдя, че и в нашето училище е така. Но това не е приумица на ръководството, а на факта, че парите за целодневно обучение идват по оперативна програма "Човешки ресурси". Така се плаща на преподавателите, които имат много усложнена документация по този повод. И са гледани "под лупа". Задължени са ежедневно да вписват отсъствията на децата. Ако дете не посещава занималня определени пъти се изключва, а падне ли под определена бройка - занималнята се закрива. Та затова са толкова стриктни - хлябът им зависи от това. Peace

# 163
  • София
Пишем домашно по Околен свят - нуждая се от помощ - направо се одзверих - какви са правата на членовете на семейството? Вие писали ли сте такова нещо и какви права имате? Аз не се сещам да имам права  Twisted Evil

# 164
  • София
Пишем домашно по Околен свят - нуждая се от помощ - направо се одзверих - какви са правата на членовете на семейството? Вие писали ли сте такова нещо и какви права имате? Аз не се сещам да имам права  Twisted Evil

A-a-a-a, аз на това му се смях още като получих учебниците. Тогава на шега казах, че родителите нямат права, а само задължения. Може би бих написала право на почивка за родителите, право на избор как да се прекара свободното време, право на лично пространство за всеки член, не ме слушай, сега си ги измислям в движение и нямам претенции за капацитет по въпроса. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт