Наистина масово нещо се хрупа. Навсякъде. Касита по-напред беше казала, че културата на хранене опира до финанси. Права е, но само в определен аспект. Колко пари трябвада имаш, за да НЕ изплющяваш по едно чувалче чипс вечер пред телевизора?
Аз също съм на това мнение.

Възприемам културата на хранене не толкова като определен вид диета
(все е тая дали е веге или белтъчно), а като избор на храни, часове на
хранене, място на хранене (с всичките му ритуали). В този смисъл fast
food е категорична анти-култура на хранене.
Това имах предвид като цяло, когато пуснах темата.
Интересна дискусия се получава.
Извинявам се, че така направих извадка от вашите постове, но чак сега влизам в темата.
Понеже се засегна финансовата ствана на въпроса (няма и как да не се засегне, разбира се), ще дам пример от личното си обкръжение. Колежки. Понеже доста от тях непрекъснато говорят само за манджи, та имам добри наблюдения. Едната например готви през ден кюфтета и кебапчета от тарелка, които само запича на скарата, боб с пръжки, гювечета, в които слага по 1 супена лъжица маргарин (ей така, за вкус било), купува поне веднъж седмично готово пиле на грил и храни от топла витрина. Искрено ми се учуди като й казах, че аз в боб слагам лук, чушка, морков и домат. Тя слага само лук и запържен червен пипер. У тях се хранят кой когато свари.
Другата колежка на всичко стрива кубче бульон и почти всичко пържи.
Колко пари са нужни, за да НЕ изливаш по 1 чаша олио в манджите? Да НЕ купуваш разни фиксове и бульони? Защото с въпросните колежки взимаме доста сходни заплати. Пък аз не пазарувам подобни неща. Готвя без тях, но не забелязвам маниерът ми на готвене и продуктите, които купувам, да надхвърлят дохода ми.
И сега, за да не каже някой, че съм префърцунена и се правя на здравословно хранеща се - хапвам си и сладки неща. Мога да си отворя 1 шоколад и да си го изял целия наведнъж.

Вечеряме заедно със съпруга ми - на маса, без работещ телевизор. Обичаме да си говорим за разни неща, защото не се засичаме в друго време през деня.
О, да - понякога си поръчваме пица, когато ме домързи да сготвя. Приблизително веднъж на 2-3 месеца. Но не й слагаме кетчуп и майонеза отгоре