Имат ли българите хранителна култура?

• 73 872
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Бръчки образувам, Богиня, защото много се усмихвам. Като прихвам да се смея, още повече.
Сладурана. Продължавай в същия дух. Simple Smile

# 391
И аз замених магнезия и омега 3 с пчелен прашец и смелено семе от сусам и ленено семе, пия нанокалций, брейн бустър, жен шен, шийтаке и още много неща.Искам да имам повече апетит. PraynigАко човек не яде достатъчно, или няма апетит, или има склонност към пълнеене. Има сиропчета за апетит, ама не действат май.

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 14:52 от punky90

# 392
Ми яж люти чушки, какви са тия глупости?

# 393
Ям.Ям мариновани чорбаджийки, сега ще готвя нещо с чили.Знам за лютото и ям.

# 394
Джуди,
от това, което аз прочетох - поне 4-5 човека са го направили. Може би и повече.
Един ял грах, друг кисело мляко и салата от домати без сол и зехтин, трети - ядки и стафиди. Все не е храна.
Храната е (бавни) въглехидрати + мазнини + белтъци + плод и зеленчук.
Отсъствието на всяко от дневното меню, независимо от двигателния режим, води до дефицит. Дефицитът на калории/енергия е само едното гайле.

И как го преизчисли като дневен порцион по вид храна, приемана дневно и като количество? И го съизмери с вида физическа активност?
 Те покажи. Аз не успях да разгадая тази енигма.
И грахът, и стафидите, и ядките, и киселото мляко, и доматите са храна. Къде кой нов учен ги е обособил като "не- храна"?
Няма закон, по силата на който "на всяко хранене" следва да си доставиш точно определено количество точно определени вещества. Най- често се говори за дневен прием на същите.

Ма карай да върви. Клюкарник е. Като нямаме какво да споделим, вземем че обсъдим някой околен. По клюкарски, де.

Млякото съдържа всичко
http://www.eadvise.info/?art_id=117&id=40&page=show_art
ядките- също
http://www.fucheji.com/otslabvane/%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B8 … 0%B4%D0%BA%D0%B8/
Овесените ядки нямат твърде разбягали се въглехидрати.
Плодовете също съдържат различни количества от всеки вид хранителни вещества.

Тази таблица е по- пълна:
http://www.bb-team.org/hrani

Освен това има най- различни виждания за това дали следва през деня да се яде от всичко или разделно, да се разпределят порциите различни храни и да се консумират самостоятелно. Спорен е моментът и за процентът белтъчини, които са нужни на човек. И пак- зависи от възрастта и активността му. Същото важи за въгрехидратите и мазнините. Както се видя новите тенденции в подневното разпределение клонят към завишаване количеството пресни плодове и зеленчуци пред зърнани храни.
Може да се спори много по тези въпроси. Разбира се не в клюкарника, където 70 % от постовете могат да се копнат и натикат почти по всяка една тема- толкоз универсални са те.
Въпрос на баланс кое в какви количества се употребява. Тоз баланс липсва из темата като данни. Освен за гледащите в кристалната топка.

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 15:14 от Judy

# 395
И аз замених магнезия и омега 3 с пчелен прашец и смелено семе от сусам и ленено семе, пия нанокалций, брейн бустър, жен шен, шийтаке и още много неща.Искам да имам повече апетит. PraynigАко човек не яде достатъчно, или няма апетит, или има склонност към пълнеене. Има сиропчета за апетит, ама не действат май.
И аз страдах от твоята "болест", та мога да ти дам съвет: почни да се движиш достатъчно.
Не говорим за "от вкъщи до офиса пеша". Говорим за нещо не толкова монотонно и... лесно. Grinning
Създай си режим и почни да го спазваш. Все пак, апетита ти зависи от теб, не от съседа или шефа ти.

# 396
Ядките със стафиди лично аз ги презирам и като източник на енергия и като комбинация, обаче едното ядене за деня на мъжа ми е именно микс от ядки + стафиди и червени боровинки, премерени и изчислени лично от мен.

# 397
И аз замених магнезия и омега 3 с пчелен прашец и смелено семе от сусам и ленено семе, пия нанокалций, брейн бустър, жен шен, шийтаке и още много неща.Искам да имам повече апетит. Praynig ...

#Crazy #Crazy #Crazy

... Имам въпрос, защото ще правя пица за обяд на големия син - защо винаги това приказно блюдо се слага при вредните храни.

Включвам се почти без да съм чела назад, но и аз дълги години се опитвах да си отговоря на същия въпрос. Струва ми се, че според американското разбиране, по дефолт всички сирена са вредни, защото съдържат животински мазнини. Моето разбиране далеч не е такова, да не говорим, че ние си използваме нашенските си сирене и кашкавал в пицата, които нямат нищо общо с чужбинските processed cheeses (те наистина са си пълна гадост повечето такива и то далеч не заради живот. мазнини).  Wink

# 398
Аз да вметна, че склонността към пълнеене и апетита са и хормонално обусловени в голяма степен.

# 399
Как не мога да намеря една картинка, имаше бургер - вреден  , и срещу него разфасован - отделно кюфтето, салатата, хлебчето - полезно.

# 400
Ядките със стафиди лично аз ги презирам и като източник на енергия и като комбинация, обаче едното ядене за деня на мъжа ми е именно микс от ядки + стафиди и червени боровинки, премерени и изчислени лично от мен.
Ако е едно от пет- добре, ама ако е едно от две  Laughing

Вие си знаете, но фъстъците са принципно сред най проблемните култури, за екзотичните пак си знаете - обработват се за да бъдат транспортирани, отделно цялата теория с региналните храни е против тях.
Сушенето на плодовете също си е обширна тема, без да се вманиачаваме, естествено, но и в тях се добавя туй онуй.
С две думи не са баш амброзия.

# 401
  • Варна
Освен ако не са от домашно дърво.  Peace

# 402
Серен диоксид е само едното от тях.

Ние ядем чат-пат сушени плодове, де.
Но като междинно хранене - вместо солети и подобни, да кажем. Не като основно. Или в зърнена закуска.

"Хормонално обусловени" = резултат от храненето във вътреутробния период, ранното детство и някои (немного) генетични фактори. Отделно, че в развития свят инсулината резистентност е станала като добър ден, понеже се приема по-обилна храна, отколкото тялото има нужда.

# 403
Аз да вметна, че склонността към пълнеене и апетита са и хормонално обусловени в голяма степен.
Ма разбира се, от нас нищо не зависи....
Имаше една много готина снимка във фейсбоклука: някаква мазна дебелана и надпис : Искам да отслабна, но без диети и упражнения, които изискват усилия!" Whistling

# 404
Как не мога да намеря една картинка, имаше бургер - вреден  , и срещу него разфасован - отделно кюфтето, салатата, хлебчето - полезно.

Да, аз също правя такива понякога. Знам каймата с какъв произход е, знам какво сирене слагам, изобщо, знам, какво ям.  Simple Smile
Никой не е казал, че бургера е полезна храна, но може да бъде направен по домашному, избягвайки много добавки. Така е и с много други неща. Кукитата например, може да си направиш вкъщи с 5-6 продукта или да ги купиш полуготови от магазина и да съдържат 20.
Това е идеята на подобни сравнения. Ти си умна жена и надявам се, разбираш.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт