Имат ли българите хранителна култура?

• 73 884
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Има и лешници Peace

# 421
  • София
А и лешници.
Баща ми развъжда на вилата.
И орехи.

# 422
Освен ако не са от домашно дърво.  Peace
Кое да е от домашно дърво?
Ядките.
Доста от тях растат и у нас.  Peace
Фъстъците ли да са от домашно дърво?
Те единствените ядки ли са?
Не са, но питам, инетресно ми е? Трябва ли да са от домашно дърво?

# 423
  • n/a
Да, лешниците пропуснах, извинете.

Кое, фъстъците ли от дърво?

# 424
т.е. вие сте болни от това заради месото, той яде много месо, затова е зле, а ти си злобничка заради месото, ще прощаваш и т.н.  Въобще намерила извора на всички болести и той е месото!...

Преди време имах позната, която се отдаде на вегетарианството и с тази си отдаденост буквално полудя. Човек, колкото и да е толерантен, все има някакъв праг на търпение, а тази жена умееше да го надхвърля виртуозно. Храните се, значи, тихо и кротко, а над главата ви се носи монотонна реч, посветена на зловещите месни прокоби - как точно в този момент месото преминава през хранителния ви тракт, как започва бавно и зловонно да се разлага, как изпълва тялото ви с токсични отрови и кара червата ви да се спихват и да умират, влачейки след себе си куп други беди. Интересното в случая бе, че дамата в никакъв случай не можеше да се похвали с кой знае каква физическа форма. И тук стигаме до това, което мен всъщност ме притеснява у безбройните мои близки и неблизки, вманиачени в своята си ню ейдж представа за здравословие - границата между обикновеното желание за по-качествен живот и натрапчивата обсесия е прекрачена. Да изядеш едно парче чийзкейк и това да ти докара пристъпи на съвест и вина не е нормално. Да изядеш пет пуканки и шест печени картофа със сирене, от което да получиш стомашни болки, понеже "си отвикнал да смесваш храните", също не е нормално. Както и да обсъждаш двайсет минути произхода и вида на даден чай, плюс земите, от които иде едната лъжичка медче към него. Говоря сериозно и от личен опит първа ръка. Това не е хранителна култура, а хранително (психическо?) разстройство. Много си обичам био-еко-мегаведжи-приятелите (покрай мен людете с хранителни issues са болшинство), с удоволствие ги посрещам не само за вечери, ами и за по-дълги почивки у нас, обаче... според мен са жертва на шума на колективното съзнание и здравословните им брожения не дават здравословен резултат. И не говоря конкретно за вегетарианците, а за всички останали течения, добили популярност вчера и днес. Включително тенденцията да се гълтат ежедневно прахове, витамини, добавки, зелени енергии и коластри на прах.

Нищо лично към никого! Просто лично мнение.

# 425
  • Варна
REAL_WOMAN, разбирам липсата ти на дедукция и страстта да се правиш на интересна, но опитай с някоя друга тема.

Ако ядките са от домашно дърво, едва ли някой ще ги обработва със серен диоксид и прочие хим.елементи за по-голяма трайност и красив външен вид. Така по-ясно ли е? Или отново ще задаваш интересни въпроси?

# 426
Стига я бъзикахте жената, може да не знае, че фъстъците не растат на дърво.
В интерес на истината аз съм си брала фъстъци от градина - някъде в Пазарджишко беше...

Алергия към фъстъци в Европа много рядко се среща. В САЩ обаче е нещо като 20% от хората.

# 427
Стига я бъзикахте жената, може да не знае, че фъстъците не растат на дърво.
В интерес на истината аз съм си брала фъстъци от градина - някъде в Пазарджишко беше...

Алергия към фъстъци в Европа много рядко се среща. В САЩ обаче е нещо като 20% от хората.

Е как си ги брала, като те растат под земята? Rolling Eyes

# 428
но ми липсва разнообразна бутилирана вода. Бутилира се не само минерална, нали? Не е зле да има по-голямо разнообразие от достъпни (за да не ме надекате) води.

Още по-голямо разнообразие в магазина, сериозно? Искаш да плащаш за бутилирана вода? Гледай Tapped
Най-малкото от еко загриженост, ако не за друго, си купи филтърна кана и бутилки за многократно ползване.

# 429
  • София
Между другото, в този ред на мисли, в чужбина има нещо абонамент към ферма или стопанство.
И оттам си правят доставки на почти всичко- млечни, зеленчуци, плодове, ядки, яйца, месо и прочие.
У нас сигурно има някаква форма подобна, но май не съм срещала.

# 430
Не бяха под земята май - имам спомен за нещо тревисто, ниско растение, и са по 3-4 ядки в онези кафявите шушулки. Отдавнашен ми е споменът. Ся ше ме караш да ходя да чета.

# 431
Между другото, в този ред на мисли, в чужбина има нещо абонамент към ферма или стопанство.
И оттам си правят доставки на почти всичко- млечни, зеленчуци, плодове, ядки, яйца, месо и прочие.

Има, уговаряш се с баба Пенка.

# 432
  • n/a
Има, но е силно ограничена за достъп. Знам една, но допускам, че не е единствена.

# 433
Не бяха под земята май - имам спомен за нещо тревисто, ниско растение, и са по 3-4 ядки в онези кафявите шушулки. Отдавнашен ми е споменът. Ся ше ме караш да ходя да чета.

Отивам и аз да чета, няма да се излагам.  Peace

# 434
  • София

Има, уговаряш се с баба Пенка.
Да, де, ама имах предвид в някаква по-култивирана форма.
Иначе и аз съм в схемата с баба Пенка. Simple Smile

Има, но е силно ограничена за достъп. Знам една, но допускам, че не е единствена.

Кажи де, интересувам се.

Общи условия

Активация на акаунт