Имат ли българите хранителна култура?

• 73 811
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 495
  • out of space
Защо да няма? Аз винаги успявам да сготвя така, че да не достигне, а не да остане. Като купиш едно кило боб, не е задължително да го сготвиш на един път.

Дори не го купувам, домашен е, но нямам възможност всеки ден да готвя.  Confused

# 496
Боб, грах, леща и други варива са с високи стойности на глутен.
Нали били полезни?
Е, вече се обърках....да ги ям или не?
Това къде го прочете? Имат глутен, само ако сгъстяваш манджата с бяло брашно.

# 497
Според мен повечето българи нямат хранителна култура. То нямат такава и на пътя, и на езика ...

Мисля че дали някой ще е дебел или слаб зависи първо от гена, после от яденето.

Интересно ми беше за прясното мляко.

Много съм съгласна с това че човек трябва да познава и слуша собственото си тяло.

Различните диети ги считам за крайност. Не ги разбирам тези хора.

А тестото за пицата вие ли го творите или ползвате готово?
Иначе дъщеря ми обожава пица и аз я харесвам, ама такава с много тънко тесто, много зеленчуци изобщо много ми се дояде и на мен.
Да живее бърканата!

# 498
А тестото за пицата вие ли го творите или ползвате готово?
Иначе дъщеря ми обожава пица и аз я харесвам, ама такава с много тънко тесто, много зеленчуци изобщо много ми се дояде и на мен.
Да живее бърканата!

Ъхъ, ъхъ. Научих я от форума и я сея около себе си като зараза. Тъй де, качествената пица си е чудо храна, стига да не припадаш от идеята за зловещите дрожди в маята  Crazy

# 499
Ери, ако не обичаш боб, не виждам защо изобщо да се тормозиш. Но ако обичаш, слагаш две тенджерки, вместо една. Боб и супа, например. В две по-малки тенджерки и си ги готвиш едновременно.
Въпреки, че според мен дори и през деня два пъти да хапнеш боб и на другия ден пак на едно ядене, нищо няма да ти стане Simple Smile

# 500
  • out of space
Боб, грах, леща и други варива са с високи стойности на глутен.
Нали били полезни?
Е, вече се обърках....да ги ям или не?
Това къде го прочете? Имат глутен, само ако сгъстяваш манджата с бяло брашно.

Изключително съм изненадана.....винаги съм знаела, че в боба е бъкано с глутен, чела съм го някога си.
Сега, когато го потърсих- излезе, че е една от най-безглутеновите храни.
Шах!
Извинявам се! Както казах- имам много бегла идея от здравословно хранене.

Както се оказва- темата ми е изключително полезна! Благодаря на всички!

# 501
Бубка, гъбата шийтаке е японска, не китайска. Naughty Боба е полезен, съдържа фосфор, яжте и се не бойте!

# 502
Бубка, гъбата шийтаке е японка, не китайска. Naughty Боба е полезен, съдържа фосфор, яжте и се не бойте!

Ох, пак се сещам виц.
- Докторе, не му става.
- Готви му повече риба, тя има фосфор.
- Докторе, аз не искам да му свети, а да му става. 

# 503
  • Boston, MA
Пънки, ти наистина ли си?

# 504
  • Варна
Бубка, гъбата шийтаке е японка, не китайска. Naughty Боба е полезен, съдържа фосфор, яжте и се не бойте!

Ох, пак се сещам виц.
- Докторе, не му става.
hahaha

# 505
  • София
Да, де идеята е да има някава легална форма, договорна обвързаност и прочие.
В Пловдив има.Доколкото знам, и в София....така наречения Хранкооп.
Аз от там цяло лято взимам зеленчуци, сирене, яйца, билки,сега и плодове......
Мерси, за пръв път чувам, но ще го проверя какво е това.

Ох, пак се сещам виц.
- Докторе, не му става.

Joy

# 506
Тъй де, качествената пица си е чудо храна, стига да не припадаш от идеята за зловещите дрожди в маята  Crazy

Ooo, с тази информация ми се наводнява фейсбукът на 3 пъти. Опитвала съм да допусна, че при Т от около 230 градуса надали остава жив дрожд, но оставали и не само това, ами ти причиняват мухъл в стомаха! И в червата, и много лошо за този, който яде пица, а не само пълнозърнести крекери.
Не съм я правила бърканата пица, ще взема да пробвам щом казвате, че бива.

# 507
Бърканата пица става, да. И фокача с разни добавки се тачи у нас - маслини, лук, сушени домати. Носи и на пълнозърнесто брашно и трици.

# 508
  • София
простете, къде можем да видим рецептата за това ново чудо на кулинарията - бърканата пица?

# 509
  • Пловдив
Защо да няма? Аз винаги успявам да сготвя така, че да не достигне, а не да остане. Като купиш едно кило боб, не е задължително да го сготвиш на един път.
Е колко е едно кило боб!?  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт