Имат ли българите хранителна култура?

  • 73 804
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 510
  • София
  • Мнения: 4 051
Е, ти с тези хиляди мъжове у вас, кило няма да им стигне Simple Smile

# 511
  • Мнения: 14 651
И после кравите били виновни за парниковия ефект...
Jam, напиши "бъркана пица" в гугъл и веднага ще те прати на правилната тема.

# 512
  • Мнения: 4 560
Jam, напиши "бъркана пица" в гугъл и веднага ще те прати на правилната тема.
... в бг-мамма.

Янтра, едно кило боб за двама възрастни се яде на два пъти. Обаче с твоя подпис  Grinning

# 513
  • Мнения: 481
като се има предвид, че средностатистическото българче е по-слабо от средностатистическото австрийче, от това следва че българите имат по-висока хранителна култура от австрийците  Thinking
Или може би хранителната култура не се измерва само в килограми?

# 514
  • Мнения: 47 352
Бърканата пица я правехме често през студентските си години. Голяма гадост  Sick но явно въпрос на вкус.
Предпочитам обикновената. Ако нямате време - тестото може да си го правите, когато имате и да стои в камерата. Или готово от магазина, въпреки че ние не купуваме, нещо не ми допадат.

# 515
  • Мнения: 66
А как е редно да се реагира, ако на гости домакинята ви поднесе единственото ядене, което ненавиждате от дъното на душата си, за да ви докаже, колко всъщност то е вкусно?
Не става дума за меса и вегетарианци.

# 516
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Как реагирам. Побутвам го в чинията и се правя, че ям. И казвам "ммммм".
Но ако единствената й цел е да ми докаже, как не съм права с вкусовите си предпочитания, хич няма да се хабя да играя театър.

# 517
  • Мнения: 1 547
простете, къде можем да видим рецептата за това ново чудо на кулинарията - бърканата пица?

Скрит текст:
Бъркана пица

1 яйце
1/2 кубче прясна мая или 1 пак.суха
1 ч.ч.хладка вода
1 ч.л.захар
2 ч.ч.брашно + 1 с.л. сол (или по-малко, според вкуса)
Доматено пюре/лютеница
Плънка по желание*
Босилек, риган, чубрица и прочее, според вкуса и тематиката на пицата Simple Smile

Маята се разтваря в малко гореща вода, заедно със захарта и лъжица брашно, и се изчаква, докато шупне добре. После с прибавя към останалото брашно, заедно с остатъка от водата и разбитото яйце. Получава се рядко и лепкаво (много лепкаво!) тесто, което се разстила максимално тънко в голяма и плитка тава, и се оставя да престои 20 минути. Пък може и да не стои Simple Smile
Накапва се тук-там отгоре с доматено пюре, поръсва се обилно с подправки и се реди плънката. Отново се поръсва със сухите подправки и се пече около 15 минути в силна фурна, след което се гарнира със сирена и/или настърган кашкавал, и се запича за още 10-15 минути.
Принципно се получава елегантна тънка пица, но ако човек иска, може да си произведе и бухнал вариант, използвайки по-малка тава и удължавайки времето за печене.

*Добре е да няма никакви “мокри” продукти върху пицата и плънката да не е едно кило, за да не се сдобием с глетава и сурова тестяна гадост

# 518
  • Мнения: X
Всички, дето ядем месо и каквото ни се дояде...........................
 щото ядем нормална храна............................
Не знам какво визираш под нормална храна, но ако е стандартната храна, предлагана по супермаркетите, тя е всичко друго, но не и нормална храна-допълнително обработена, подсладена, овкусена, консервирана и прочие.В нея няма нищо хранително, просто пълни стомаха.    Peace

Янтра, едно кило боб за двама възрастни се яде на два пъти.....
У нас, двама възрастни и тийн на 16 , го ядем на 4 пъти.Т.е., готвя 250 гр боб, вечеряме тримата и остава една порция за сина,  за обяд на другия ден.

# 519
  • Мнения: 66
Как реагирам. Побутвам го в чинията и се правя, че ям. И казвам "ммммм".
Но ако единствената й цел е да ми докаже, как не съм права с вкусовите си предпочитания, хич няма да се хабя да играя театър.


 Да, това беше целта. С побутване и извинение за липса на апетит беше невъзможно да се мине. Това беше единственото предложение за ядене, съпроводено с рентгенов поглед в устата и чинията.

# 520
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Никак не реагирам. Просто не го ям. След като тя е решила да прави демонстрации, коя съм аз, че да не й вляза в тон?  Mr. Green

А ако продължава с рентгеновия поглед, директно ще кажа, че няма нужда да се хаби. Аз бамя няма да ям, както тя прекрасно знае. /бамята е моето анти-ястие Sick/

# 521
  • Мнения: 47 352
Е, какво, насила ли ти го вкарваше в устата?
Нямам такова ядене, което чак да не смея да вкуся, но ако се появи и ми го сервират, ще си сипя една вода и ще седя на нея, без да правя фасони.

# 522
  • Мнения: 5 710
егати пицата...

# 523
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
Аз наистина не разбирам какво е лошото на пица, бъргър, дюнер? Говоря за приготвени в свестен ресторант, истински.

# 524
  • София
  • Мнения: 12 219
Хранителна култура..хубаво е, но на кое да вярвам, на прясното мляко, на киселото, на маслото /българско/ на хляба, който мухлясва още на 2-рия ден,.... или на зеленчука..Каквото ми се предлага в супера и избирам, избирам и накрая пазарувам. Но винаги пропускам топлата кухня - нещо ми е гадно. Всеки се стреми,/ или повечето хора/ да се храни с доброкачествена храна, но не всичко зависи от нас. До крайност никога не стигам в храненето, от всичко по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт