Имат ли българите хранителна култура?

• 73 801
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 465
Пънки, ще има да вземаш  Laughing Най-най-най-досадни са точно някои вегани, които не пропускат да ми напомнят, че ям цикъла на кокошката и крада кърмата на теленцата. И че ако ям жито вместо пържоли, то непременно ще спася планетата. И честно казано, може от месото да е агресията, ми идва да им наместя първа чакра с рязък шамар, а седма - с ритник по задника.

# 466
# 467
Първа- с ритник, седма- със шамар. Joy Ти като оня студент по медицина, дето си взел изпита по анатомия след 20 явявания и доволен, посочил главата си и казал:"Бъбрек има тук, бъбреееек!'' Joy Joy

# 468
първа чакра с рязък шамар, а седма - с ритник по задника.

Първа- с ритник, седма- със шамар. Joy

Знаех си аз, че Янечек тотално бърка.

# 469
  • out of space
А най-тача здравословно хранещи се, захапали цигара. hahaha

Да си дойдем на думата  Tired

# 470
Фъстъците ли да са от домашно дърво?
Фъстъците не са ядки, а бобови.

# 471
Caffeine  ще го кажа по друг начин .. Ако държиш на здравето и парите си, не би мечтала за разнообразие от бутилирани води. Филмът е сериозен и си заслужава.
ОК, ще погледна щом е сериозен филм, а не еко пропаганда  Peace. А вода се бутилира и в стъклени бутилки, нали? Това не замърсява (поне доколкото знам).
В този случай, стойността на стъклената бутилка ще формира сигурно 95% от крайната цена. Освен ако не измислят нещо много-най-най като "хималайска вода, която помага за пречистване и обновяване на клетките, защото е обогатена с космически метеорит, открит в пирамида на маите и с минерали от Атлантида", например.  Simple Smile
Имаше и едно смешно предаване с двама симпатяги /страшно го обясних, нали/. Те наляха чешмяна вода в най-различни шишета и даваха на хората да дегустират.

Сигурно става въпрос за Penn & Teller. Много обичам това шоу! В едно друго предаване разясняваха на еко активистите за вредата от водородния оксид, как гадните индустриалисти масово го използват и активистите дори подписаха петиция за забраната му  Joy

Ето го епизода за чешмяната вода:
http://www.youtube.com/watch?v=JdvJOF-2mm0

# 472
Хайде сега, то ще каже човек, че останалите са олигофрени едва ли не. И ви канят с пиле, когато разберат, че сте вегетарианци...
Струва ми се малко пресилено това.

Ще се постарая да направя процентна извадка за това колко хора ме питат "Ама пилешко ядеш, нали?"- със сигурност са над 60%.

Крайност е да натрапваш на другите своята си философия за каквото и да било, особено ако не те питат. Или да гледаш в чуждата чиния- във всеки един смисъл на думата.

# 473
Най-готиното , с което са ме наричали тук, е ''тролче-сополче''. Joy Joy Joy

# 474
Най-най-най-досадни са точно някои вегани, които не пропускат да ми напомнят, че ям цикъла на кокошката и крада кърмата на теленцата.
Сетих се за сестра ми, която като малка обясняваше, че не искала да яде яйцеклетката на кокошката, секретите на кравата и повръщаното на пчелата  Laughing

# 475
  • Пловдив
Много си обичам био-еко-мегаведжи-приятелите (покрай мен людете с хранителни issues са болшинство), с удоволствие ги посрещам не само за вечери, ами и за по-дълги почивки у нас, обаче... според мен са жертва на шума на колективното съзнание и здравословните им брожения не дават здравословен резултат.
Орторексия му се вика на туй заболяване.

И фъстъците НЕ са дърво, трева са, самите ядки са долу по корените в черупките.

# 476
Хайде сега, то ще каже човек, че останалите са олигофрени едва ли не. И ви канят с пиле, когато разберат, че сте вегетарианци...
Струва ми се малко пресилено това.
Ще се постарая да направя процентна извадка за това колко хора ме питат "Ама пилешко ядеш, нали?"- със сигурност са над 60%.
Aз пък се сетих за "Моята голяма луда гръцка сватба", където булката представи годеника си на леля си и каза, че той е вегетарианец. А тя каза, нищо не се притеснявай, ще сготвя агнешко  Joy

# 477
Човек наистина може да научи нещо в тази тема или поне да се замисли, стига да иска.

По темата, по-голямата част от хората около мен за съжаление нямат хранителна култура.

# 478
# 479
  • Насред хаоса
Веганите не използват продукти, получени чрез убийство и експлоатация на животни.Не го правят по здравословни причини. Също така не обиждат и не нараняват хората, защото това е психическо човекоядство.И въобще и изобщо са много готини. Simple Smile
И от мен да имаш да вземаш. Имах *късмета* на бившата ми шефка да й хрумне да стане първо вегетарианка, после веганка, и всичко това, докато аз още бях в тая фирма.  #Cussing out Е няма такъв изрод! Всички, дето ядем месо и каквото ни се дояде, бяхме егоисти, агресивни (?!) - това при положение, че тя постоянно вряскаше по някого за нещо си и търсеше поводи да се заяде, тъпи нищо неразбиращи човечета, тровещи себе си, природата и нея  Crazy - щото ядем нормална храна, пък тя дъвче накиснатите ядки и преглъща. Колко пъти ми е идвало да й извия пилешкия вегански врат, както седеше пред мен ...

Общи условия

Активация на акаунт