Имат ли българите хранителна култура?

• 76 365
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 1 815
  • София
във всички сладки неща слагат доста сол.

# 1 816
... на нас едно пакетче ни е квотата за месец, а понякога и повече. ...

с какви мазнини храниш тогава децата си и наясно ли си изобщо защо са жизнено важни за тях?

по повод на последните коментари за полезността на тестените - НЯМА нищо полезно в тях
а в тези с фибрите още по-малко
псевдотеорията за полезността на фибрите е същата,кактои онази за опасните наситени животински мзнини

та да повдигна темата: С какви мазнини храните деца си?

Скрит текст:

превод: масло, защото сега усилено растеш
никакъв сандвич без масло

# 1 817
  • София
С какви, с масло ги храня! Не можете да си представите как щедро мажат на филиите, направо ми се плаши окото!

# 1 818
До нас имаше цех за топено сирене, правеше се от кашкавал и прахообразни бульони.

Да, всички топени и пушени сирена се правят с такива прахчета.  Confused
Аз им викам парфюмирани  Wink Wink Wink
Правят се от сиренни остатъци и/или мляко, мазнини растителни + нишесте (специално функционално обработено, за да докара текстура) + текстурант (може да е карагенан, желатин, комбинирани.. има цяла промишленост за тези суровини). +вода разбира се, колкото може повече - затова е нишестето и текстурантите - за да накарат водата да замяза на "сирене"  Crazy - т.е. колкото повече вода, толкоз по-евтин става продукта Simple Smile
Ароматите са различни - според ценовата категотия на продукта, но могат да са с натурален произход.
Това важи за всички сирена за мазане, пушени, топени и т.н.

Както и за цедените млека.

# 1 819
  • Sofia
Старая се да купувам качествени продукти за семейството си,да готвя здравословно,добре е че имаме и роднини на село,които ни приготвят зимнина,гледат кокошки и кози.Основно на храната от там разчитам и съм сигурна в качеството и.

# 1 820

по повод на последните коментари за полезността на тестените - НЯМА нищо полезно в тях
а в тези с фибрите още по-малко
псевдотеорията за полезността на фибрите е същата,кактои онази за опасните наситени животински мзнини

Това пък от кога? Добре, че се връщат модите, че не мога да ги настигна. Мен ме хранеха с едни филии - повече масло от хляба.  И нали на нещо трябва да го намажеш това масло. Или да й дам да си куса с лъжицата?

# 1 821
  • София
Ще караме на аспержи и броколи на пара, усещам аз. Sunglasses

# 1 822
  • Има много детски смях.
Яйцата са напълно реабилитирани и мазното (главно животински мазнини) и високо масленото се смята за полезно. За сметка на въглехидратите.  

Да видим докога  Laughing
Интересно ми е, коя ще е следващата така здравословна и препоръчвана от лекарите  /чужбинските естествено, не нашите, които нищо не разбират/ схема за хранене.  Thinking

Иначе и аз съм за напълно разнообразното хранене, по възможност с т. нар. "хубави" храни и продукти, без изпадане в каквито  и да било крайности.  Peace

# 1 823
За първи път днес се престраших да купя хранителни стоки онлайн, от известно време гледах един приятен сайт и се чудех, чудех, пък накрая реших, че по-кофти от това в магазина няма как да е и поръчах малки количества.
Първите ми впечатления са много добри. Разбира се, сравнявам само с продуктите, които съм купувала от супермаркети.
Домашно мляко, масло и т.н. никога не съм опитвала дори и нямам представа кой точно е вкусът, по който въздишат бабите ми. Веднъж само пробвах домашно кисело мляко в едно родопско село и бях отвратена - ако е това, което се харесва, то вкусът ми явно вече е моделиран по грешния начин.
пп: не приемам, че хлябът е вреден, ако ще куп доводи да се изпишат, всичките си имат слабо място! У дома редувам бял с пълнозърнест за разнообразие. Вреден е ако се прекалява с него, но то така или иначе с нищо не трябва да се прекалява.

# 1 824
  • Sofia
Аз не бих рискувала да купувам от сайтове,никога не съм го правила за други стоки,камо ли за храни...

# 1 825
  • София
... на нас едно пакетче ни е квотата за месец, а понякога и повече. ...

с какви мазнини храниш тогава децата си и наясно ли си изобщо защо са жизнено важни за тях?

Имам едно дете и го храня с препоръчана от специалист по късно развитие на недоносени схема, в която се редуват масло, зехтин екстра върджин, рапично олио, слънчогледово и царевично олио с органичен произход. Не го мисли детето, но благодаря за информацията.

# 1 826
  • София
Яйцата са напълно реабилитирани и мазното (главно животински мазнини) и високо масленото се смята за полезно. За сметка на въглехидратите.  

Да видим докога  Laughing
Интересно ми е, коя ще е следващата така здравословна и препоръчвана от лекарите  /чужбинските естествено, не нашите, които нищо не разбират/ схема за хранене.  Thinking

Лекарите не се интересуват особено от здравословно хранене. Защо им е да си губят клиентелата?

# 1 827
Ще караме на аспержи и броколи на пара, усещам аз. Sunglasses

Обилно поляти с масло.

# 1 828
  • Linz
И аз не мога да приема вредата на хляба, та това е основната храна на човечеството от хилядолетия (и то именно от грубо смляно брашно). Присъства във всички национални кухни. Символизира Христовото тяло... Докато през 21 в. не се появява поредното модно течение в хранителната индустрия, която да го анатемоса Tired

# 1 829
  • София
И аз не мога да приема вредата на хляба, та това е основната храна на човечеството от хилядолетия (и то именно от грубо смляно брашно). Присъства във всички национални кухни. Символизира Христовото тяло... Докато през 21 в. не се появява поредното модно течение в хранителната индустрия, която да го анатемоса Tired
върлува някакъв безсмислен потрес от бялото брашно и бялата захар, а специално бялото брашно е важно поне за детското хранене. При децата е здравословно да се редуват видовете хляб, но без да се набляга на тези с твърде много фибри. За захарта си има таблици спрямо възръстта, но нерафинираната захари има малко предимства пред рафинираната. Да не говорим, че в България масово кафявата захар е боядисана бяла, т.е. много по- вредна от бялата бяла захар.

Общи условия

Активация на акаунт